CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja poprzednio nie testowałam ani kompresów na piersi, ani tych wkładek. Teraz zamówiłam kompres na piersi, bo ostatnio jedna brodawka mi strasznie spuchła jak za płytko młodą przystawiałam na początku, wolę teraz coś awaryjnie mieć. A te wkładki poporodowe oglądałam, ale nie podobał mi się sklad, bo tam jest benzoensan sodu między innymi, jakoś wydaje mi się tak jak Gusi, że samo wietrzenie z powietrzem da lepszy efekt niż kontakt okolic intymnych z taką chemią
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 14:27
Kkk77 lubi tę wiadomość
-
Kkk77 wrote:No ja właśnie nie wiem czy używam, więc tańsza alternatywa będzie dobra na sprawdzenie, bo nie będzie szkoda xD a ginięcie też biorę 🙈
A powiedzcie, z tych wkładek chłodzących czy żelowych np lansinoh właśnie czy jakichkolwiek innych korzystacie? Mam do ulubionych pododawane mnóstwo rzeczy w gemini na podstawie głównie filmików na tiktoku, ale większość tych rzeczy to jest jedna wielka zagadka czy w ogóle się przyda 🙈🙈
Mam dokładnie ten sam problem, za dużo tik toków się naoglądałam i teraz wszystko wydaje mi się niezbędne 😂 a racjonalnie myśląc, wiem że pewnie połowa się nie przyda, więc wciąż się wstrzymuje z zakupami i siedzę rozmyślam ile, czego, skąd 😂Kkk77 lubi tę wiadomość
-
Kupiłam ten kurs od zaufaj położnej (108 zamiast 300🤡) i jest zestawienie butelek: najbardziej polecana Avent ta z kolorowymi napisami, co dziewczyny polecały, na drugim miejscu avent natural response (kupiłam ostatnio zestaw 2 butelki i 2 smoczki do nich w promo).
Z Dr Browns poleca SB41005 o waskiej podstawie i o szerokiej, a Sauvinex zero zero w ogóle nie poleca.Elza1234, Alex_92, Gusia_, magdalena321, Nosa, przygodami66, Anuncja, CelinaJan lubią tę wiadomość
-
Nineq wrote:Kupiłam ten kurs od zaufaj położnej (108 zamiast 300🤡) i jest zestawienie butelek: najbardziej polecana Avent ta z kolorowymi napisami, co dziewczyny polecały, na drugim miejscu avent natural response (kupiłam ostatnio zestaw 2 butelki i 2 smoczki do nich w promo).
Z Dr Browns poleca SB41005 o waskiej podstawie i o szerokiej, a Sauvinex zero zero w ogóle nie poleca.Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
Alex_92 wrote:O właśnie tak się zastanawiałam czy wykupić ten kurs i sama nie wiem. Nineq warto? Jak oceniasz?
Jest tu wszystko co mnie interesuje o porodzie, o karmieniu, połogu, czy chociażby jak dziecko podnosić, czy foteliku.
Dodatkowo masz zestawienie butelek, smoczków, plan porodu do uzupełnienia, wyprawkę, sos karmienia, czy tabletkę odnośnie przechowywania pokarmu.
Jak dla mnie za taką kasę warto. -
Co prawda korzystałam z kursów zaufaj położnej już ponad 4 lata temu, ale moim zdaniem to też były dobrze wydane pieniądze, dużo praktycznej wiedzy, z której korzystałam i w czasie porodu i później
laski robią super robotę moim zdaniem!
-
Ja też mam te szkołę rodzenia od Zaufaj Położnej i też mi się wydaje, że za takie pieniądze naprawdę warto, tym bardziej że często mają duże promocje i tak jak Nineq można upolować za o wiele niższą cenę.
Dziewczyny biorące zyrtec - zauważyłyście jak mocny wpływ mają te tabletki na dzieci? Moja się ostatnio bardzo kiepsko ruszała, naprawdę musiałam ją prowokować żeby chociaż na wieczór delikatnie coś poczuć, odstawiłam dwa dni temu zyrtec i dziecko wróciło do „normy”, więc jestem wręcz pewna, że to kwestia tych otumaniających tabletek 😕 -
Nie brałam nigdy w ciąży, ale moja córka brała kilka dni na jesieni i mimo, że dostawała na noc, w dzień była jak otumaniona. Wiec wierzę Ci awokado, moja mama przedszkolanka mówi, że jak przychodzą dzieci na zyrtecu to pierwsze godziny mało co do nich dociera i są strasznie śnięte…
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 15:48
-
Ja mam dzisiaj pierwszy dzień kichanie i cieknie mi trochę z nosa
Ale spróbuję się przemęczyć jeszcze bez tego zyrtecu bo już chyba wg mnie młoda kopać nie będzie -
Dlatego nie brałam Zyrtec przez lata tylko tabletki przepisane od lekarza. Jakoś w ciazy mnie nie rusza, ale ostatnio brałam w pierwszym trymestrze, więc nie mam porównania z wplywem na ruchy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 15:17
-
Annabitt ja najbardziej lubię colorstories for kids. Kilka firm miałam, ale te mi się najbardziej sprawdzają, ogólnie polecam takie z suwakami na środku. Jeszcze od nich zamówię 0.5 tog jak wrócą na stronę, żeby był na lato jeden cieńszy, pisałam z babeczka, mają wrócić przełom marca/kwietnia
Anabbit lubi tę wiadomość
-
@Awokado ja ostatnio brałam zyrtec przez 3 dni bo myślałam że zdechne i faktycznie mała była mnie ruchliwa,aż sprawdzałam na detektorze czy wszystko gra. Teraz już wróciła do normy a nawet ponad,fika porządnie.
Co do butelek to myślę że każde dziecko jest inne i wiadomo,co jednemu przypasuje to drugie kompletnie odrzuci. Więc pewnie tutaj będzie metoda prób i błędów ☺️
Nie wiem jakie jest wasze podejście do takich tematów,ale tutaj też jest aktualnie spora promka:
https://karolinapiotrowska.com/produkt/cud-narodzin-hipnoporod/ -
Dobra, czyli to nie moje schizy, tylko rzeczywiście tak może być… kurczę no ja od dwóch dni nie biorę tego zyrtecu, ale dzisiaj już mnie mocno oczy szczypią. Pociągnę najdłużej jak dam radę bez niego, ale nie wiem co innego mogłabym brać, bo alergolog powiedziała mi, że tylko zyrtec jest bezpieczny w ciąży. Nie mam detektora i powiem Wam, że w sobotę to byłam blisko jechania na izbę, bo naprawdę cały dzień nic nie czułam, dopiero na sam wieczór poczułam mega delikatny ruch i się uspokoiłam
-
awokado 🥑 wrote:Dobra, czyli to nie moje schizy, tylko rzeczywiście tak może być… kurczę no ja od dwóch dni nie biorę tego zyrtecu, ale dzisiaj już mnie mocno oczy szczypią. Pociągnę najdłużej jak dam radę bez niego, ale nie wiem co innego mogłabym brać, bo alergolog powiedziała mi, że tylko zyrtec jest bezpieczny w ciąży. Nie mam detektora i powiem Wam, że w sobotę to byłam blisko jechania na izbę, bo naprawdę cały dzień nic nie czułam, dopiero na sam wieczór poczułam mega delikatny ruch i się uspokoiłam
A o jakiej porze bierzesz ten zyrtec? Ja brałam z samego rana i właśnie dopiero w nocy lekko czułam jej ruchy,w dzień była cisza. Może lepiej na noc brać. Mnie też oczy szczypią i nos zatkany ale póki co nie chce wracać do niego. -
Truuskaawka wrote:A o jakiej porze bierzesz ten zyrtec? Ja brałam z samego rana i właśnie dopiero w nocy lekko czułam jej ruchy,w dzień była cisza. Może lepiej na noc brać. Mnie też oczy szczypią i nos zatkany ale póki co nie chce wracać do niego.
-
Moje badanie moczu nie wykazało nic niepokojącego, ale dalej mnie ciśnie non stop. Oczywiście żadna wizyta nie jest dostępna na horyzoncie, a moja ginekolog jeszcze nie odpisała
Co polecacie w obecnej sytuacji oprócz czekania na wynik posiewu?
🙍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
🙍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024
04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem
06.10.2024 ⏸
Beta hCG:
07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
15.11. CRL 2,41 cm
20.12. CRL 8,07 cm
15.01. 220g 💙
31.01. 347g
06.02. 360g
05.03. 737g
🩺 04.04.2025
🧬 07.04.2025
-
Nineq wrote:Kupiłam ten kurs od zaufaj położnej (108 zamiast 300🤡) i jest zestawienie butelek: najbardziej polecana Avent ta z kolorowymi napisami, co dziewczyny polecały, na drugim miejscu avent natural response (kupiłam ostatnio zestaw 2 butelki i 2 smoczki do nich w promo).
Z Dr Browns poleca SB41005 o waskiej podstawie i o szerokiej, a Sauvinex zero zero w ogóle nie poleca.
To jest ta z kolorowymi napisami?