CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Capricorni wrote:Trzymajcie za mnie kciuki 🙁
-
Karola3xJ:D wrote:Ja przejrzałam wszystkie usg z poprzednich 3 ciąż i w każdej był ładny okrągły. Teraz jakiś dziwoląg. Mnie przed usg gonią sikać nawet jak mówię że mi się nie chce.
Dobra,nie ma co panikować. Będzie co będzie,wpływu na to nie mam.
Ile wizyt dzisiaj mamy?
Dzisiaj oszczędnie bo tylko 1 wizyta wpisana w grafik Na jutro więcej wizytujących -
Nineq wrote:W marcu w szpitalu powiedzieli mi, że mam tyłozgięcie, w czerwcu na wizycie, że mam przodozgięcie 🤪do dziś się zastanawiam co mam.
W ciąży i z powodu ciąży to może się zmieniać Nineq. Ja w jednej z ciąż też nie miałam tylozgiecia tylko macice przodozgieta na pierwszym USG. I właśnie spytałam lekarza i mówił, że jak macica się powiększa w ciąży, nawet wczesnej, to te pochylenie może się zmieniać i nawet po ciąży może zostać zmienioneWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2024, 08:42
-
Nineq wrote:Tsh w ciąży skacze. Ja swoje sprawdzę w sobotę, nienawidzę tego laboratorium, bo spędzę tam pewnie z godzinę w kolejce 😒
Czy ktoś ma dziś wizyty? Chyba jak dobrze kojarzę to CelinaJan. Jak tak, powodzenia 🤞do mojej jeszcze 14 dni 🫣robię odliczanie.
Nineq, w jakiej kolejce? W ciazy pierwszeństwo👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Hej
Capri trzymaj się tam pisz gdyby cokolwiek
CelinaJan, kciuki za wizytę
Ja dzisiaj wreszcie wybrałam się na badania, najchętniej zrobiłabym je po wizycie, ale już nie mogłam odwlekać
także odhaczone, starsze panie nakasłały, stały na plecach, wszystko w normie xD
btw, jestem pod wrażeniem różnicy cen w moim laboratorium a np Diagnostyka. Toxo igm igg w diagnostyce po 60 pare zł, a u mnie po 38zł - no kurde, kosmos.
brykam do pracy, znowu się wkurzać o śmierdzące opary, trzymajcie kciuki, żebym nikogo tam dziś nie zabiła
Nosa, Alex_92 lubią tę wiadomość
💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488 -
Cel95 wrote:Nineq, w jakiej kolejce? W ciazy pierwszeństwo
Gusia, dobrze wiedzieć. W sumie i tak nie robi mi to różnicy. Tyle co kiedyś krążyły plotki, że z tyłozgięciem trudniej zajść w ciążę. -
Nineq, ja to już w Diagnostyce druga betę robiłam z numerkiem dla kobiet w ciąży. Wyszlam założenia że beta dodatnia to mogę już korzystać z tego przywileju😄🤣
Tym bardziej że zawsze 10 osób w kolejce, czyli godzina czekania. A ze względu że musze zdarzyć dojechać do pracy to każde 10 min na wagę złota.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2024, 09:17
Nosa, Cel95 lubią tę wiadomość
-
Nineq też to słyszałam, ale właśnie mój lekarz jeszcze przed ciążą mówił, że teraz się tak nie uważa i że to tylko taka informacja po prostu odnośnie budowy anatomicznej nic więcej
Ja powiem Wam, że jak jest kolejka 1-2 osoby przede mną to czekam, ale jak więcej to już wbijam się szybciej, bo jednak na czczo jest ciężko po prostu w ciąży. Na szczęście u mnie w laboratorium panie recepcjonistki pomagają z tym i nie ma raczej problemów, a jak ktoś spojrzy krzywo to już jego sprawakasssia, Cel95 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja dzisiaj przyszłam do pracy do biura pierwszy raz od jakichś 2 tygodni I powiem Wam że chyba dobrze mi to zrobi, bo nie będę czytać cały dzień o pęcherzykach, zarodkach, terminach, w których mają się pojawić i o tej całej otoczce.
Właśnie sobie zrobiłam biurową kawkę i zaczynam dzień ☀️ miłego dnia dla Was i powodzenia na badaniach i wizytach 🤞kasssia, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Kozina wrote:Ja mam jeszcze dzisiaj wizytę na 13.45. Zobaczymy czy serducho dalej bije. Akurat skończyłam 9 tydzień
Ja jutro kończe 8, a wizyta w czwartek (dodatkowa, idę się upomnieć o badanie, bo narazie miałam tylko USG).
Tez mam tyłozgięcie i tyle wiem, że później widać ciążę przez brzuch.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2024, 09:44
-
Nineq wrote:Gdybym miała kartę ciąży to bym olała kolejkę. Nie mam nawet czym potwierdzić, że ta ciąża jest 😅wzdęty brzuch się nie liczy także tym razem przeżyję.
Gusia, dobrze wiedzieć. W sumie i tak nie robi mi to różnicy. Tyle co kiedyś krążyły plotki, że z tyłozgięciem trudniej zajść w ciążę.
Nic nie trzeba udowadniaćNosa lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Capricorni - mocne kciuki za Ciebie dzisiaj! 🫂
U mnie też tyłozgięcie macicy i też nie jest pęcherzyk idealnie okrągły, tylko lekko spłaszczony. Nawet nie wiedziałam, że to ma znaczenie 😶
asiun a czemu masz zakaz współżycia? Mi lekarka nic nie mówiła, ale ona to ogólnie mało rozmowna była... 🤨
Kciuki za dzisiejsze wizyty! ✊
ja też wizytuję jutro, więc dużo nas będzie
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe 🙏
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Revolutionary wrote:Capricorni - mocne kciuki za Ciebie dzisiaj! 🫂
U mnie też tyłozgięcie macicy i też nie jest pęcherzyk idealnie okrągły, tylko lekko spłaszczony. Nawet nie wiedziałam, że to ma znaczenie 😶
asiun a czemu masz zakaz współżycia? Mi lekarka nic nie mówiła, ale ona to ogólnie mało rozmowna była... 🤨
Kciuki za dzisiejsze wizyty! ✊
ja też wizytuję jutro, więc dużo nas będzie
Teraz jak na szpilkach czekam na kolejny wynik cytologii powinnam go dostać na wizycie 14.11.