CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola3xJ:D wrote:Jeżeli chodzi Wam o to uczucie kiedy policzki macie ciepłe a siedząc pod kołdrą nadal Was telepie i czujecie że ten organizm nie wytwarza ciepła to ja tak miałam w ostatniej ciazy i miałam tarczycę okej. To trwało krótko, może że 2 tyg,nawet nie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2024, 07:16
-
Kindziukowa wrote:Alex_92! Super że jesteś!
W ogóle spłynęły do mnie wyniki dzisiejszej morfologii i Tsh. I jestem w szoku jak poszybowało do góry, z 0,1 do 2,8. Wydaje mi się że to jest odpowiedź na to moje samopoczucie bo słuchajcie od kiedy jestem w ciąży nie mogę się dogrzac. Jest mi tak cholernie zimno że aż mnie telepie, śpię w grubym szlafroku, jak siedzę w salonie to pod kocem. Kosmos!
Ogólnie czuje się do bani, ale nawet nie że względu na objawy i dolegliwości tylko że względu na wkręcanie niepotrzebnych problemów i brak sił. -
Karola3xJ:D wrote:Jeżeli chodzi Wam o to uczucie kiedy policzki macie ciepłe a siedząc pod kołdrą nadal Was telepie i czujecie że ten organizm nie wytwarza ciepła to ja tak miałam w ostatniej ciazy i miałam tarczycę okej. To trwało krótko, może że 2 tyg,nawet nie
Ja, mistrzyni mądrości właśnie zerknęłam na wypis i mam płaski pecherzyk ciążowy. Na poprzednim usg też jest płaski. Przecież w w większości oznacza to że ciąża rozwija się nieprawidłowo. Taki wąsko i płaski pęcherzyk (wygląda jak kiełbasa kształtem) to się w większości roni...Świenie -
Tsh w ciąży skacze. Ja swoje sprawdzę w sobotę, nienawidzę tego laboratorium, bo spędzę tam pewnie z godzinę w kolejce 😒
Czy ktoś ma dziś wizyty? Chyba jak dobrze kojarzę to CelinaJan. Jak tak, powodzenia 🤞do mojej jeszcze 14 dni 🫣robię odliczanie. -
Lkao19 wrote:Ja mialam taki pęcherzyk na USG w 5 tc i lekarz powiedział że to dlatego ze macica się mocno rozciąga i możliwe że jakby mi za pół godziny zrobił USG to byłby okrągły.
-
Właśnie też sprawdzam moje parametry 😄 TSH, glukoza, proga I betę, jestem bardzo ciekawa 😊 wizytę mam w czwartek na 15.20.
CelinaJan, kciuki za wizytę! -
Karola3xJ:D wrote:Tylko ze ja mam taki cały czas,i jest coraz mocniej spłaszczony. Zarodka trzeba szukać. W ogóle na to nie zwracałam uwagi wcześniej.
Ale jak nikt tego nie komentował to może faktycznie nie zawsze oznacza to coś złego? Nie wiem, łudzę się, że ktoś by Ci powiedział już gdyby to ewidentnie było nie OK. Tym bardziej, że w 2 miejscach miałaś to USG. -
Ja, mistrzyni mądrości właśnie zerknęłam na wypis i mam płaski pecherzyk ciążowy. Na poprzednim usg też jest płaski. Przecież w w większości oznacza to że ciąża rozwija się nieprawidłowo. Taki wąsko i płaski pęcherzyk (wygląda jak kiełbasa kształtem) to się w większości roni...Świenie
Ja na pierwszym USG miałam płaski pęcherzyk (jeszcze bez zarodka, ale z ciałkiem żółtym). Następne USG i pęcherzyk piękny okrągły już z zarodkiem. Może się jeszcze zmieni
A dwa, robiłaś siku przed badaniem? Bo mi lekarz powiedział, że miałam pełny pęcherz i może przez to taki obraz USG.✔️Zespół antyfosfolipidowy
✔️MTHFR_1298A>C HOMO
✔️PAI-1 HETERO
🥰Kariotypy prawidłowe
🥰Badanie nasienia prawidłowe
09.2020 - 👧CÓRECZKA - nasza Zosia 🥰pierwszy cykl starań, ciąża bezproblemowa
Starania o rodzeństwo od 12.2021 😊:
06.2022 💔 poronienie zatrzymane, 6tc
02.2023 💔 terminacja 18tc, zagrożenie mojego życia, synek z wadami letalnymi
Potem przerwa, starania od 05.2024
10.2024 Lametta + Zivafert (jeden pęcherzyk 19mm na dzień przed zastrzykiem, pękł) ✔️ --> trzeci cykl z lamettą
12.10 ⏸️
14.10 beta 67 ❤️, prog 36.70ng/ml
16.10 beta 240 🎉🥳 przyrost 240% 😱, prog 28.18ng/ml
18.10 beta 660 przyrost 175% 🥰, prog 36.51ng/ml
Leki: duphaston, cyclogest, acard (od owulacji), clexane (od pozytywnego testu)
-
Karola3xJ:D wrote:Tylko ze ja mam taki cały czas,i jest coraz mocniej spłaszczony. Zarodka trzeba szukać. W ogóle na to nie zwracałam uwagi wcześniej.
Teraz też mam płaski, ale nawet nie zwróciłam uwagi na to dopóki o tym nie napisałaś. U mnie wynika to raczej z tyłozgięcia macicy
-
Ja przejrzałam wszystkie usg z poprzednich 3 ciąż i w każdej był ładny okrągły. Teraz jakiś dziwoląg. Mnie przed usg gonią sikać nawet jak mówię że mi się nie chce.
Dobra,nie ma co panikować. Będzie co będzie,wpływu na to nie mam.
Ile wizyt dzisiaj mamy?