CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Truuskaawka wrote:Dzięki dziewczyny 🥰
Moje wyniki krzywej wyglądają tak
Na czczo 78mg/dl
Po 1g 153 mg/dl
Po 2g 155 mg/dl
Możecie podpowiedzieć czy bardzo źle to wygląda wygląda? Do ginekologa mam za tydzień,skierowanie do diabetologa dopiero jutro dostanę i w ciągu tygodnia będzie wizyta.
Mam w domu glukometr i sprawdzam sobie co jakiś czas,nigdy nie miałam tak wysokiego cukru jak tutaj.
Jak mierzysz cukier glukometrem np godzinę po posiłku to zasada jest taka żeby nie przekroczyć 140, a na czczo 90.
Ja myślałam, że nie mam problemu dużego jednak odkąd mierze widzę, że faktycznie czasem ten cukier płata figle.
Damy radę!💪 -
Miśka00 wrote:Dziewczyny też tak macie że kręci wam się w głowie? Przebudziałam się o 3 i mialam takie samoloty ze wstać nie mogłam do łazienki, pozniej trochę lepiej zjadłam śniadanie i coś słodkiego bo czytałam ze może to być spadek cukru ale szału nie ma leżenie na lewym boku średnio pomaga. Ciśnienie mierzyłam i 120/ 67 ale u mnie to norma że takie mam
Pisałyście o tych nalewkach i znowu mam ochotę na wódkę albo adwokat (przypomnę, że nie pijam takich alkoholi bo nie lubię). Ciekawe co znaczy ta ochota na mocny alko w ciąży (dla abstynentów).
Przewijak....Ja uwielbiam . Często używałam. Jakoś łatwiej się myje przewijak niż pierze pościel jak dziecko zrobi kupe albo się posika.
Revolutionary ja prałam ten kokon z jukki na 60 ale jak się boisz to wypierz na 40 dwa razy i tyle.
Byłam na szmatach i znowu nakupowalam ubranek. I karuzele nad łóżeczko. Niby mam dwie,plastikowe ale ta była śliczna pluszowa.....
Pisałyście o cellulicie i rozstępach.....Ja to dupce wszystko. Mam co mam. We Włoszech na plaży chodzę bez stanika,zamiast cycków mam puste worki po pępek z rozstępami. Do tego klatka piersiowa w bliznach. Na udach mam cellulit. Dupce to. To moje ciało,innym ludziom się nie przyglądam bo każdy jest jaki jest i nie ma co oglądać. Po co.
Ja myślę ,że wiele ludzi też ma gdzieś jak ktoś wygląda a to my sobie zaśmiecamy głowę pierdołami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 14:33
magdalena321, Revolutionary , Miśka00, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Boże,a ja panika jak nie wiem co bo w internetach że niby za dużo. No i przeraziło mnie że po 2h wyższy niż po 1h.
Zostaje jeszcze większą uwagę zwracać na to co jem,będę teraz mierzyć regularnie i zapisywać żeby iść już przygotowana do diabetologa.
Asiun 💪🏻 Ten cukier to te nasze slodkie maleństwa 😅🙈 -
Kasia, tak to jest z tymi pomiarami, zawsze mogą być jakieś różnice w zależności od sprzętu i osoby, ale ważne że nie jesteś na granicy pomiarów 😊
Gusia jakie to musi być super uczucie słyszeć takie komplementy, bezwarunkowa miłość 😍 i jasne że każdemu zdarzają się gorsze chwile i z dziećmi też jest ciężko, ale pewnie w takich chwilach się o tym zapomina -
Truuskaawka wrote:Boże,a ja panika jak nie wiem co bo w internetach że niby za dużo. No i przeraziło mnie że po 2h wyższy niż po 1h.
Zostaje jeszcze większą uwagę zwracać na to co jem,będę teraz mierzyć regularnie i zapisywać żeby iść już przygotowana do diabetologa.
Asiun 💪🏻 Ten cukier to te nasze slodkie maleństwa 😅🙈
Będziesz sobie mierzyła to ogarniesz jak to jest. Pamiętaj też, że często jak jest przekroczenie to może ono być spowodowane posiłkiem wcześniejszym, a nie tym po którym mierzysz. Generalnie to pokręcone jest jak dla mnie.
Ja dziś na czczo przekroczyłam bo miałam 94, a godzinę po śniadaniu 95 😳 tak więc nadal rozkminiam😅.
Ta dieta cukrzycowa to mam wrażenie, że i tak na dobre wyjdzie i nam i dzieciaczkom🙂Truuskaawka lubi tę wiadomość
-
Karola za mną chodzi piwo miodowe od kilku tygodni, nie wiem skąd ten smak, bo od 4 lat nie piję alkoholu, zdarzył mi się tylko kieliszek szampana na imieninach babci rok temu 😅 Ale to piwo wraca do mnie jak bumerang.
Pochwal się łupamiTeż zaliczyłam małe polowanie, bo zaczęłam się stresować, że prawie nie mam rozmiaru 56, a tu raczej okruszek się zapowiada... chociaż rampersy kupiłam mniejsze też. I pochwalę się jeszcze jaką sukienkę dla córki znalazłam, taka piękna, że sama bym nosiła 🌷
https://zapodaj.net/plik-E266KcJOb4
https://zapodaj.net/plik-9X53WMCFNi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 14:37
Elza1234, Cel95, koktajlowa, Gusia_, Revolutionary , Werzol, Alex_92, Anabbit lubią tę wiadomość
-
Tanasi już mam te ubranka w praniu. Wyschna i będę składać to wrzucę fote.
Karuzele mam tą https://pl.mcgrocer.com/CYFROWE-DLA-MILION%C3%93W-/Mobilne-%C5%82%C3%B3%C5%BCeczko-muzyczne-Nuby-Penguin
Ale jest bez tego ramienia do mocowania na łóżeczku,ale to nie problem bo mam z innej karuzeli,takie, że strasznymi i brzydkimi plastikowymi rybamiWiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 14:50
-
Karola3xJ:D wrote:Tanasi już mam te ubranka w praniu. Wyschna i będę składać to wrzucę fote.
Karuzele mam tą https://pl.mcgrocer.com/CYFROWE-DLA-MILION%C3%93W-/Mobilne-%C5%82%C3%B3%C5%BCeczko-muzyczne-Nuby-Penguin
Ale jest bez tego ramienia do mocowania na łóżeczku,ale to nie problem bo mam z innej karuzeli,takie, że strasznymi i brzydkimi plastikowymi rybami
Mój mąż kupił podobne do łóżeczka -
koktajlowa wrote:A ktoś ma jakieś sposoby na to by storczyki super kwitły i miały mnóstwo kwiatków? Ja na razie dałam im pałeczki nawozowe ale już kiedyś też dostały i różnicy nie było. Doniczkowych kwiatów mamy dużo ale nie każdy model chce u nas rosnąć.
Byłam u kilku optyków. Takie tournee, że jestem padnięta. No i nie wiem zastanawiam się. Wiem, że najlepiej byłoby teraz nie robić ale przecież nie jest powiedziane, że po ciąży mi się popsuje wzrok... Rozkminy.
Jakby nie liczyć już marca to praktycznie dwa miesiące zostają. Bliżej niż dalej. Szpital dalej nie wybrany ale przecież mam czas. Z wyprawki mam tylko zamówiony fotelik i wózek, na stanie parę ciuszków, jakieś smoczki. Ciągle jestem w lesie z tym. Za sesję wpłaciłam zaliczkę.
Wiesz co storczyki czasem stoją u mnie 5 miesięcy na oknie bez pędu 😃 ale jak później puszczają to wszystkie naraz. One są specyficzne, ja je podlewam jak mi się przypomni wodą z wyciśniętą cytryną albo normalną.
Ja też nadal nie mam wielu rzeczy.. i to chyba tych najważniejszych: walizki, całej aptecznej wyprawki..
Zaliczkę za sesję też wpłaciłam, zamówiłam też dziś woreczki strunowe na sheinie fajne, dla małej w stokrotki a dla mnie zwykłe bezbarwne żeby stary wiedział jak co które są z czyimi rzeczami aczkolwiek i tak je podpisze 😅
-
Storczyki wystarczy raz w tygodniu wstawić do miski z wodą na pół godziny - rosną mi tak jak szalone, kwiatków mają mnóstwo, a to zwykłe okazy z lidla xD jak przekwitną to się je ścina ponad ostatnim oczkiem bodajże. Nawóz to im dam jak mi się przypomni 🤣 to chyba najprostsze kwiatki ze wszystkich, bo przynajmniej wiadomo z jaką częstotliwością potrzebują wody 🙈 a jeszcze szybko to po nich widać, bo korzenie zamiast zielone to się robią takie białe suche
-
Kkk77 wrote:Storczyki wystarczy raz w tygodniu wstawić do miski z wodą na pół godziny - rosną mi tak jak szalone, kwiatków mają mnóstwo, a to zwykłe okazy z lidla xD jak przekwitną to się je ścina ponad ostatnim oczkiem bodajże. Nawóz to im dam jak mi się przypomni 🤣 to chyba najprostsze kwiatki ze wszystkich, bo przynajmniej wiadomo z jaką częstotliwością potrzebują wody 🙈 a jeszcze szybko to po nich widać, bo korzenie zamiast zielone to się robią takie białe suche
Zanurzam w wodzie nawet rzadziej - kiedy korzenie robią się białe. Ważne jest, żeby rosły w tym specjalnym przewiewnym podłożu z przewagą kory, w czymś cięższym duża szansa, że zgniją i nie widać korzeni
Kkk77 lubi tę wiadomość
🙍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
🙍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024
04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem
06.10.2024 ⏸
Beta hCG:
07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
15.11. CRL 2,41 cm
20.12. CRL 8,07 cm
15.01. 220g 💙
06.02. 360g
05.03. 737g
16.03. 1060g
07.04. 1503g
12.04. 1667g
🩺 02.05.2025
-
Znajoma 31+coś, oprócz ubranek, nawet nie posortowanych, nie ma kompletnie nic. Także nie czuję się już źle z tym, że niewiele rzeczy mam 🙃za tydzień matki boskiej pieniężnej więc się spłukam.
Ja storczyka podlewam wprost do doniczki jak mi się przypomni, tak jak i z odżywkami. Zawsze na wiosnę zaczynają kwitnąć jak szalone.Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Co do domowych kwiatów, to my trochę mamy dżunglę w domu
Jeśli chodzi o storczyki to robimy im kąpiel raz na jakiś czas i tyle. Kwitną 2/3 razy do roku -
magdalena321 wrote:
Ja też nadal nie mam wielu rzeczy.. i to chyba tych najważniejszych: walizki, całej aptecznej wyprawki..
Zaliczkę za sesję też wpłaciłam, zamówiłam też dziś woreczki strunowe na sheinie fajne, dla małej w stokrotki a dla mnie zwykłe bezbarwne żeby stary wiedział jak co które są z czyimi rzeczami aczkolwiek i tak je podpisze 😅
Ja też jeszcze trochę w tyle z niektórymi rzeczami, mieliśmy w marcu kupić fotelik i bazę, a zamiast tego kupiliśmy 8 ton ziemi i zamówiliśmy koparkę na budowę 🤡 No nic, oby w kwietniu nic nie stanęło na przeszkodzie xDmagdalena321 lubi tę wiadomość
-
KarolaKinga, Elza1234, Werzol, Lola93, przygodami66, Alex_92 lubią tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Ja też uwielbiam rośliny doniczkowe i mam małą dżunglę w domu 😄 a storczyka to pierwszego w życiu dostałam niedawno na urodziny i kompletnie nie wiedziałam co z nim robić, więc super, że piszecie!
Co polecacie na suchy i męczący kaszel? Po pracy mąż ma wjechać do apteki i póki co prosiłam żeby kupił mgiełkę Zabłocką do inhalacji, ale może macie coś sprawdzonego? -
Gelovox o ile można w ciąży
awokado 🥑 lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
awokado 🥑 wrote:Ja też uwielbiam rośliny doniczkowe i mam małą dżunglę w domu 😄 a storczyka to pierwszego w życiu dostałam niedawno na urodziny i kompletnie nie wiedziałam co z nim robić, więc super, że piszecie!
Co polecacie na suchy i męczący kaszel? Po pracy mąż ma wjechać do apteki i póki co prosiłam żeby kupił mgiełkę Zabłocką do inhalacji, ale może macie coś sprawdzonego?awokado 🥑 lubi tę wiadomość