CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Revolutionary - u nas pani z banku komórek też się lekko zagotowała przez pytania, nie ukrywam trochę się do tego przyczyniłam 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 21:01
kasssia, Revolutionary , Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Ja mam głównie ubranka po swojej młodszej siostrze- nasza mama zachowała chyba komplet jej pierwszych ciuszków i mam mnóstwo takich na 56-62 właśnie oldschoolów sprzed 20 lat i wiecej. W tym ileś tam par właśnie takich śpioszków jak Karoli odpowiadają i do tego zapinane bluzeczki
dla mnie to słodkie, że moja córeczka będzie nosiła takie ciuszki, podobają mi się te wzory i w ogóle, ale ja jestem taka retro, wiadomo, że nie każdemu mogą odpowiadać.
Niestety crp mi wzrosło do 97, więc mam dobić do 6-7 dawek antybiotyku (do jutra) i dalej obserwować co i jak, sprawdzać. Ale strasznie już jestem zmęczona tym chorowaniem, martwię się i trudno mi tak z dnia na dzień działać. -
eeemakarena wrote:Ej w ogóle jaki zmarszcz dzisiaj miałam, bo 2 tygodnie temu ? Zamawialiśmy wózek, dziś sms że już gotowe do odbioru -.-
Jakbym wiedziała że to tak szybko zejdzie to bym się wcale nie spieszyła xD
Przez chwilę pomyślałam że oni celowo tak mówią, żeby szybciej zamawiać xD38👩& 37🧔
PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
Kariotypy ✅️
28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione
13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
Acard/Polocard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
🩺 16.04. 1765g cudownego chłopczyka 💙 (30t6d)
🩺 08.05. następna wizyta (34t)
-
Pozdrawiam z patologi ciąży...
Złapał mnie ostry ból brzucha, cały mi stwardniał, potem ciągle mnie bolał i w sumie nadal pobolewa ( ciagly ból nie skurcze). Pojevhalxm sprawdzić o co chodzi i niby ok ale brzuch ciągle twardy i ogólnie dziwnie bo infekcji nie mam objawów więc zostawili mnie na obserwacje -
Anabbit wrote:Dziewczyny z suszarkami bębnowymi, suszycie w nich normalnie ubranka dla noworodka?
Głupio się przyznać, ale my nie mamy nawet takiej zwykłej rozstawianej suszarki, a nie wyobrażam sobie wieszać tych ubrań na tury na moim małym kaloryferze. Zastanawiam się tylko, czy suszarka bębnowa ich nie zniszczy za mocno.
Ja póki co susze ale mam od niedawna suszarkę od 3msc. I wszystko susze. Nic się nie dzieje z bawelna -
Luna30 wrote:Pozdrawiam z patologi ciąży...
Złapał mnie ostry ból brzucha, cały mi stwardniał, potem ciągle mnie bolał i w sumie nadal pobolewa ( ciagly ból nie skurcze). Pojevhalxm sprawdzić o co chodzi i niby ok ale brzuch ciągle twardy i ogólnie dziwnie bo infekcji nie mam objawów więc zostawili mnie na obserwacjeLuna30 lubi tę wiadomość
-
przygodami66 wrote:Luna30 trzymaj się tam. Niech ból szybko minie, żebyś wróciła na spokojnie i bezpiecznie do domu.
Teraz siedzę na korytarzu i czekam aż mąż ni dowiezie wszystko bo nic nie mam. No nie spodziewałam się że mnie będą chcieli zostawić...
Ale objawy dziwaczne rzeczywiście. Położna też mówiła że twardy brzuch. Chyba powoli po lekach przechodzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca, 00:46
-
Luna30 oby to nie było nic poważnego i żebyś szybko wróciła do domku
trzymaj się, czekamy na wieści
🧔👩 29l
👶2l
03.2023 cb 💔
05.2023 poronienie w 9tc 💔
11.2023 cb 💔
01.2024 poronienie w 9tc 💔 (acard)
04.2024 badanie na trombofilie
mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
następna ciąża na acardzie i heparynie
17.10 II kreski✊️
28.10 pecherzyk w macicy
14.11 zarodek 1,24cm i ❤
4.12 CRL 3,89cm
12.12 prenatalne
17.02 połówkowe
-
Luna30, trzymam kciuki, żeby to nie było nic poważnego, trzymaj się!🙍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
🙍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024
04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem
06.10.2024 ⏸
Beta hCG:
07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
15.11. CRL 2,41 cm
20.12. CRL 8,07 cm
15.01. 220g 💙
06.02. 360g
05.03. 737g
16.03. 1060g
07.04. 1503g
12.04. 1667g
🩺 02.05.2025
-
O maaaatko. Luna trzymaj się ! Oby szybko minęło ❤️
Daj znać jak wstaniesz jak się czujesz.
Nosa, braliśmy roana Ivi i liczyliśmy, że będzie końcem maja …
Ja walczę z twardnieniami, rozmawiałam z prowadzącym, stawia że to przez zaparcia. No nie wiem, bo zaparcia mam od ponad miesiąca a twardnienia półtora tygodnia 😅
Zmienił mi też magnez na daymag, tam jest cytrynian magnezu, może będzie lepiej po nim.
Bo jak nie to ja nie wiem czy czekać do następnego czwartku do wizyty czy wcześniej iść czy co.
A jak mówicie o twardnieniach, to u Was też tak to wygląda ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca, 05:58
💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488
03.04.2025 1500g -
eeemakarena wrote:O maaaatko. Luna trzymaj się ! Oby szybko minęło ❤️
Ja walczę z twardnieniami, rozmawiałam z prowadzącym, stawia że to przez zaparcia. No nie wiem, bo zaparcia mam od ponad miesiąca a twardnienia półtora tygodnia 😅
Zmienił mi też magnez na daymag, tam jest cytrynian magnezu, może będzie lepiej po nim.
Bo jak nie to ja nie wiem czy czekać do następnego czwartku do wizyty czy wcześniej iść czy co.
Luna trzymaj się, dadzą ci pewnie parę kroplówek, zrobią ktg i oby puścili do domu
Zw długo żadna z nas na wątku w szpitalu nie była 🙈Cel95 lubi tę wiadomość
-
Już powiem wam że myślałam w nocy że rodzę. Teraz po lekach ogólnie minęło ale rano znowu powtórka na jakieś 30min. Tylko już nie aż tak mocno. Dziwne bardzo. Ale ogólnie wszyscy są super mili i pomocni, wiadomo pospac to nie pospałam ale ma dzisiaj mnie badać lekarka u której miałam 2gie prenatalne. Bardzo dobra specjalistka.
Mąż mnie spakował jak ruska babe. W 2 reklamówki zamiast torbę. Do spodni od pizamy dal mi zaxkrotki t-shirt a skarpetek i szczoteczki nie spakował mi wcale 😆 -
Anuncja wrote:Ja właśnie nie wiem, kiedy jest ten moment, że może powinnam się stawić na IP, a już się nie martwić na chacie..
Luna30 trzymaj się tam ruska babciu!Luna30 lubi tę wiadomość
-
eeemakarena wrote:O maaaatko. Luna trzymaj się ! Oby szybko minęło ❤️
Eee nie. U mnie napina się cały brzuch. Zaczyna mocno boleć jakby ciągły skurcz. Wczoraj bd długo to trwało. Najpierw ból był bd silny aż się zwijałam, potem przeszedł w ciągły i twardy brzuch przez 2h ponad. Nie powinno boleć na tym etapie z tego co kojarzę. Dlatego mnie to zmartwiło. Wcześniej po prostu chwilowe napięcia brzucha ale nie bolesne. Powiedziałabym że niestrawność i normalnie wzięła nospe i poszła spac ale ten brzuch dziwnie się zachowuje. No i dziecko wariuje całkiem nadpobudliwe jest bardzo wtedy. Może niestrawnoosc tak wyglądać? Miała któraś coś podobnego ? Ogólnie kotłuje mi się w brzuchu. Aczkolwiek nie powiedziałabym że mam zaparcia...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca, 06:18
-
Luna30 wrote:Już powiem wam że myślałam w nocy że rodzę. Teraz po lekach ogólnie minęło ale rano znowu powtórka na jakieś 30min. Tylko już nie aż tak mocno. Dziwne bardzo. Ale ogólnie wszyscy są super mili i pomocni, wiadomo pospac to nie pospałam ale ma dzisiaj mnie badać lekarka u której miałam 2gie prenatalne. Bardzo dobra specjalistka.
Mąż mnie spakował jak ruska babe. W 2 reklamówki zamiast torbę. Do spodni od pizamy dal mi zaxkrotki t-shirt a skarpetek i szczoteczki nie spakował mi wcale 😆
O matko. Daj znać co powie lekarz. Dobrze że jesteś pod opieka ❤️
Haha a chlop się zestresowal 😂💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488
03.04.2025 1500g