CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Elza1234 wrote:Na tym zdjęciu to raczej nie masz twardnienia tylko wypchnięta dupke dziecka, ale to moje zdanie, nie jestem aż tak doświadczona
No właśnie kurcze nie, da się to odróżnić. Tzn ja to odrozniam, przy takim spięciu sciska mnie w gardle jakby mi tchu brakowało, nie umiem określić tego uczucia xD
A jak bąbel skacze no to czuć że się tam od wypycha od środka💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488
03.04.2025 1500g -
Luna, kciuki, żebyś jak najszybciej była w domu. Mam nadzieję, że już nic nie boli
Eeemakarena ja też bym powiedziała, że na zdjęciu to po prostu Dziecko się jakoś ułożyło nietypowo
Chyba ogółem jak nic nie boli i nie ma dyskomfortu to raczej nie ma się czym martwić, Luna pisała, że ją bardzo bolało👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Ruska babko, oby jak najdłużej w 2 paku
Mi takie dziwne bóle dokuczały jak Witek się obrócił główka na dół, inne mięśnie widocznie zostały obciążone. Wiem kiedy gagatek to zrobił, bo w brzuchu miałam chyba jakaś Zumbe 😎. 2 dni i wróciło do normy, ale teraz jest zdecydowanie ciężej, brzuch ciągnie...
Zdrówka dla naszych zdechlaczkow 😈
Tymczasem wstaje, bo o dziwo bardzo dobrze dziś spałam i biorę się za.....PRANIE 😅🤭🤣Luna30, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Luna - trzymaj się w tym szpitalu, mam nadzieję że po lekach te twardnienia Ci miną i raz dwa wszystko wróci do normy!
Anuncja - kurczę, oby ten antybiotyk pomógł… trzymam kciuki 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca, 07:11
-
Dziewczyny kciuki za Was✊️✊️ jeszcze parę tygodni niech bejbki siedzą🤰🤰
👸 &🤴 & 🧒
25 cykli starań
CB🖤🖤🖤
10.2023 histeroskopia👍 3 polipy😳
06.2024 powtórna histeroskopia✅️
biopsja endometrium ✅️
29.09 beta 235.8, prog 45.40
06.10 beta 4243, prog. 46.90
18.10 5.2 mm+❤️
28.11 I prenatalne+Nifty Pro💙
27.01 II prenatalne 💙420 gram uparciucha💙
27.03 III prenatalne💙1400 gram 💙
11.04 1880 gram 💙
-
Szkodnik, Biedronka Wy już 30 tydzień praktycznie. Awokado Ci też dużo nie brakuje
Wow
Ciągle to powtarzam, ale naprawdę już daleko wszyscy jesteśmyWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca, 07:18
Biedronka@, Alex_92, Kindziukowa lubią tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Cel95 wrote:Szkodnik, Biedronka Wy już 30 tydzień praktycznie. Awokado Ci też dużo nie brakuje
Wow
Ciągle to powtarzam, ale naprawdę już daleko wszyscy jesteśmy
No tak 30+5, leci to, a jeszcze niedawno podawalysmy wymiary, że fasolki 2-3 cm, a teraz to już prawdziwe dorodne bobasy nosimy pod sercem.
eeemakarena lubi tę wiadomość
-
eeemakarena wrote:No właśnie kurcze nie, da się to odróżnić. Tzn ja to odrozniam, przy takim spięciu sciska mnie w gardle jakby mi tchu brakowało, nie umiem określić tego uczucia xD
A jak bąbel skacze no to czuć że się tam od wypycha od środka
Może uciska na jakąś żyle i stąd te dziwne objawy u Ciebie ? A zmiana pozycji pomaga ? -
Ja to jestem ciekawa ile ten mój dorodny bobas waży🙈. Trzy tygodnie temu miał 805 gram...
Za równy tydzień 2.04 mam wizytę wiec zobaczymy, ale od czasu poprzedniej wizyty czuję, że dużo urósł mam wrażenie, że to dziecko nie ma miejsca w brzuchu.
Szukam dobrych, wentylowanych muszli laktacyjnych. Coś polecacie ?
Wiem, że może się przydać, bo przy córce okrutnie krwawiły mi brodawki i przez tą krew wszystko się przyklejało do wkładek laktacyjnych co powodowało jeszcze większy ból i pęknięcia. Chcę teraz mieć coś co na ten czas będę zakładać zamiast wkładek. 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca, 07:42
-
Trzymajcie się tam dziewczyny, oby kolejny miesiąc przyniósł już zero chorób i problemów 🤞🏼
Ja robię kawę, lecę na immunoglobulinę i do lekarza. Dziś ostatni dzień w pracy 😭 wczoraj siedziałam do 22 i kończyłam wszystko jak szalona, brzuch znowu jak cegła 😵💫 Czas kończyć to szaleństwo.Werzol, Biedronka@, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Ojej, Luna, trzymajcie się tam! Dobrze że się zgłosiłaś do szpitala, zajmą się Wami i coś zaradzą. Chociaż te bóle to raczej coś nietypowego
Anuncja, tak jak pisze Karola, może zgłoś się już na izbę skoro crp dalej rośnie. Będziesz pod kontrolą i w razie potrzeby zmienią dawkę leków.
Szkodnik, powodzenia z praniem! U mnie dzisiaj byłaby kontynuacja segregacji ubranek, ale lecę do okulisty, robię obiad a wieczorem szkoła rodzenia ☺️ -
Co do pakowania: mam też 3szt majtek. W tym tylko 1 ciążowe...nie wiem skąd on je wygrzebał. Bo przywiózł jakieś stare gacie sprzed kilku lat. Nawet nie codzienne przed ciaza. Ładowarki nie znalazł to...postanowił noe przywozić. Aha te chłopy. Mógł swoją dac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca, 08:03
-
Luna trzymaj się w tym szpitalu i dawaj znać! Co do pakowania przez facetów… jakoś nie jestem zaskoczona, ale kciuki, żeby wszystko Ci niedługo dowiózł co potrzebujesz.
Tanashi zazdro. Ja ostatnio mam doła za każdym razem jak idę pracować 😭😭😭
Muszle laktacyjne zawsze kupuję z medeli i dla mnie są spoko, więc mogę polecić.
Kończę poranną herbatkę i idę myć włosy, bo wczoraj tak mi się nie chciało, że bez komentarza. Dzieci zdarzyły już rano się pobić i każda siedzi obrażona w swoim rogu kanapy. Może masaż głowy mnie zrelaksuje po tym poranku 😅asiun lubi tę wiadomość
-
Luna30 wrote:Co do pakowania: mam też 3szt majtek. W tym tylko 1 ciążowe...nie wiem skąd on je wygrzebał. Bo przywiózł jakieś stare gacie sprzed kilku lat. Nawet nie codzienne przed ciaza. Ładowarki nie znalazł to...postanowił noe przywozić. Aha te chłopy. Mógł swoją dac
A co do opakowania przez chlopa - trochę mnie uspokoiłaś, że nie tylko mój mnie tak pakuje 😅 Jakbyśmy razem nie mieszkali nigdy i nie widzial w co chodzę ubrana... raz mnie pakował po poronieniu w czerwcu... 🫣38👩& 37🧔
PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
Kariotypy ✅️
28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione
13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
Acard/Polocard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
🩺 16.04. 1765g cudownego chłopczyka 💙 (30t6d)
🩺 08.05. następna wizyta (34t)
-
W ogóle to przyjechali do mnie rodzice, pół dnia byłam zajęta, mały też jakiś uśpiony tylko delikatne kopniaki, to myślę wieczorem usiądę na kanapie odpocząć to ruszy, dam mamie poczuc - nic z tego. Jakby go nie było. 10min później idę do łóżka, nie zdążyłam usiąść na lozku a ten z każdej strony brzucha mnie okopał 😅 chyba nie podobał mu się nowy głos 🤭38👩& 37🧔
PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
Kariotypy ✅️
28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione
13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
Acard/Polocard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
🩺 16.04. 1765g cudownego chłopczyka 💙 (30t6d)
🩺 08.05. następna wizyta (34t)
-
Hejka! Ja dziś witam się znów niewyspana, nie wiedziałam w nocy co mam ze sobą zrobić, myślałam że zacznę płakać już z bezsilności, biodra mnie tak bolą, trochę ulgi przyniosło włożenie między nogi kołdry zwiniętej, kręgosłup też mnie bolał, kręciłam się co chwilę z boku na bok. A przecież ja nawet brzucha nie mam dużego ani waga też nie rośnie zbytnio..
Jakby to ktoś w nocy nagrał to by to wyglądało właśnie jak na tym tiktoku 🤦🏻♀️:
https://vm.tiktok.com/ZNdRx7hWK/
Nie umiem się dogadać ostatnio z mężem, im bliżej porodu tym gorzej, może też moje hormony robią swoje, czuję coraz większy niepokój jak to będzie, czy dam radę. Z córką jakoś o tym nie myślałam, było, toczyło się z dnia na dzień a teraz wszystko analizuje ☹️ miałam też pomoc na codzień mojej mamy a teraz jestem i będę kompletnie sama..
W piątek wybieram się na mocz i morfologię, tą grupę potwierdzona też zrobię a za tydzień 2.04 wizyta.
Też mam wrażenie że ta mała już tam ma mało miejsca w brzuchu bo czasem jak się „wypcha” do przodu to robi mi się z brzucha takie typowe jajko i aż widzę całą siatkę żył na tym brzuchu, mam wrażenie że strzeli ta skóra na nim 🤣 -
magdalena321 wrote:Hejka! Ja dziś witam się znów niewyspana, nie wiedziałam w nocy co mam ze sobą zrobić, myślałam że zacznę płakać już z bezsilności, biodra mnie tak bolą, trochę ulgi przyniosło włożenie między nogi kołdry zwiniętej, kręgosłup też mnie bolał, kręciłam się co chwilę z boku na bok. A przecież ja nawet brzucha nie mam dużego ani waga też nie rośnie zbytnio..
Jakby to ktoś w nocy nagrał to by to wyglądało właśnie jak na tym tiktoku 🤦🏻♀️:
https://vm.tiktok.com/ZNdRx7hWK/
Nie umiem się dogadać ostatnio z mężem, im bliżej porodu tym gorzej, może też moje hormony robią swoje, czuję coraz większy niepokój jak to będzie, czy dam radę. Z córką jakoś o tym nie myślałam, było, toczyło się z dnia na dzień a teraz wszystko analizuje ☹️ miałam też pomoc na codzień mojej mamy a teraz jestem i będę kompletnie sama..
W piątek wybieram się na mocz i morfologię, tą grupę potwierdzona też zrobię a za tydzień 2.04 wizyta.
Też mam wrażenie że ta mała już tam ma mało miejsca w brzuchu bo czasem jak się „wypcha” do przodu to robi mi się z brzucha takie typowe jajko i aż widzę całą siatkę żył na tym brzuchu, mam wrażenie że strzeli ta skóra na nim 🤣
Magda ja wróciłam do poduszki ciążowej i po kilku dniach mam odczuwalna ulgę z biodrami.