CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
No macie rację, może ten jego strach i stres jest spowodowany tym że się martwi, kocha nas i nie chce zaszkodzić bo gdyby coś odpukać to miałby sobie to za złe.
Nie wiem no, rozmawiałam już tyle razy z nim ale nie dociera a nie będę przecież codziennie tłukła do głowy…
On twierdzi jak powiedziałam mu o tych obawach po porodzie, że później wszystko wróci do normy w naszym życiu łóżkowym i że będzie jeszcze lepiej niż przed a teraz mamy spokojnie poczekać na naszą córkę.
No i co miałam odpowiedzieć? No zamknęłam się i już wolałam nie drążyć bo i tak nic więcej bym nie wskrzesiła od niego.
Postaram się trochę sama wyluzować 🙃Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca, 15:34
Tanashi lubi tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:No macie rację, może ten jego strach i stres jest spowodowany tym że się martwi, kocha nas i nie chce zaszkodzić bo gdyby coś odpukać to miałby sobie to za złe.
Nie wiem no, rozmawiałam już tyle razy z nim ale nie dociera a nie będę przecież codziennie tłukła do głowy…
On twierdzi jak powiedziałam mu o tych obawach po porodzie, że później wszystko wróci do normy w naszym życiu łóżkowym i że będzie jeszcze lepiej niż przed a teraz mamy spokojnie poczekać na naszą córkę.
No i co miałam odpowiedzieć? No zamknęłam się i już wolałam nie drążyć bo i tak nic więcej bym nie wskrzesiła od niego.
Postaram się trochę sama wyluzować 🙃
Zdecydowanie wyluzuj, bo ja usłyszałam prawie to samo. Dodatkowo, że skoro tyle już zrobiliśmy dobrego(donoszenie ciąży) , to nie popsujmy tego seksem i że po połogu będzie 💪%€#€##€. Hihimagdalena321 lubi tę wiadomość
-
Wiecie, wydaje mi się że w głowach naszych facetów jedyne co mogą zrobić żeby się nami i dzieckiem opiekować w ciąży to nas wyręczać i o nas dbać
Reszta jest w naszych rękach
Ale z tym seksem Magda, jak ci to tak naprawdę ogromnie przeszkadza to serio, nam nawet położna polecała wizytę u seksuologa. Po co masz się męczyć
-
Elza1234 wrote:Wiecie, wydaje mi się że w głowach naszych facetów jedyne co mogą zrobić żeby się nami i dzieckiem opiekować w ciąży to nas wyręczać i o nas dbać
Reszta jest w naszych rękach
Ale z tym seksem Magda, jak ci to tak naprawdę ogromnie przeszkadza to serio, nam nawet położna polecała wizytę u seksuologa. Po co masz się męczyć
Ja bym poszła ale problem jest w tym że on nie widzi problemu. On uważa że wszystko jest ok. -
magdalena321 wrote:
Właśnie zastanawiam się nad tymi samymi spiworkami , też mam je w koszyku🧔👩 29l
👶2l
03.2023 cb 💔
05.2023 poronienie w 9tc 💔
11.2023 cb 💔
01.2024 poronienie w 9tc 💔 (acard)
04.2024 badanie na trombofilie
mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
następna ciąża na acardzie i heparynie
17.10 II kreski✊️
28.10 pecherzyk w macicy
14.11 zarodek 1,24cm i ❤
4.12 CRL 3,89cm
12.12 prenatalne
17.02 połówkowe
-
Ja już po kontrolnej wizycie plus USG piersi. Wszystko jest w porządku, szyjka długa, twarda i zamknięta, młoda waży 970 gramów
Revolutionary , SZKODNIK, Alex_92, kasssia, Paulinaaa_, Gusia_, KarolaKinga, eeemakarena, Tanashi, przygodami66, amoze, xSmerfetkax, Anuncja, KasiaGosiaWerka, Truuskaawka, awokado 🥑, Moooniii, Lauraa, CelinaJan, koktajlowa, Margareetka, Werzol lubią tę wiadomość
🧔👩 29l
👶2l
03.2023 cb 💔
05.2023 poronienie w 9tc 💔
11.2023 cb 💔
01.2024 poronienie w 9tc 💔 (acard)
04.2024 badanie na trombofilie
mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
następna ciąża na acardzie i heparynie
17.10 II kreski✊️
28.10 pecherzyk w macicy
14.11 zarodek 1,24cm i ❤
4.12 CRL 3,89cm
12.12 prenatalne
17.02 połówkowe
-
Maj.a wrote:Hejka 🤗
Nie ma co niepotrzebnie faszerować się żelazem, które obciąża jelita itp.
Ja dopiero jak spadło poniżej 11,5 hemoglobina to dostałam żelazo.
Co do poduszki do karmienia, to tyle opinii ile ludzi.
Jedna osoba zachwala np. poduszke "kure" a druga odradza.
Mi właśnie teraz dali żelazo w szpitalu. Mam chyba 9 ... -
Nineq wrote:Moja firma robi roszady z pakietem pzu, będa musieli wyłączyć na kwiecień, a ja mam umówione dwie wizyty😵💫i teraz jestem jak zgniłe jajo, bo kadrowa chce, żebym miała te wizyty i nie wiedzą jak rozwiązać sprawę. W życiu nie uda mi się umówić wizyty na nfz na 01.04😣a jak pójdę z pzu i dostanę skierowanie na badania to i tak ich nie zrobię, bo pakiet nie będzie działał. Ja pier.dole😡
Umówione to je masz i są
Ja miałam pakiet do września, a badania umówione na koniec grudnia, nie poszłam na nie bo nie były pod ciążę, ale te wizyty jak już są klepnięte nie znikają i możesz skorzystać!
Tak przynajmniej u mnie było, mimo, że pakiet nieaktywny to wizyta potwierdzona jak był aktywny była za darmo
Moja Mama również tak skorzystała chyba z 3 wizyt, umówiła w ostatnich dniach aktywności pakietu do przodu. To był pakiet pzu zdrowie z jej pracy.
Ja z teleporady tak korzystałam.
Jak się wyświetla w apce pzu zdrowie i jest potwierdzone to możesz spokojnie skorzystaćWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca, 18:41
Nineq lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Cel95 wrote:Umówione to je masz i są
Ja miałam pakiet do września, a badania umówione na koniec grudnia, nie poszłam na nie bo nie były pod ciążę, ale te wizyty jak już są klepnięte nie znikają i możesz skorzystać!
Tak przynajmniej u mnie było, mimo, że pakiet nieaktywny to wizyta potwierdzona jak był aktywny była za darmo
Moja Mama również tak skorzystała chyba z 3 wizyt, umówiła w ostatnich dniach aktywności pakietu do przodu. To był pakiet pzu zdrowie z jej pracy.
Ja z teleporady tak korzystałam.
Jak się wyświetla w apce pzu zdrowie i jest potwierdzone to możesz spokojnie skorzystać
Mam nadzieję, że tak wyjdzie jak mówisz. Ktoś w pracy też tak potwierdzał. Nawet z opiekunką pzu rozmawiałam, że jedna wizyta umówiona już 4 marca, a druga 20 marca więc zanim dowiedziałam się o zmianach i mają to brać pod uwagę. -
Będzie dobrze nineq na pewno się uda skorzystać👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
U mnie stwierdzili ze to chyba kolka była. Kolka macicy.
Co ciekawe rozmawiałam ze znajoma i jak rok temu leżała na patologi to też była dziewczyna z podobnymi do mnie objawami i wracała co pare tyg aż do porodu. Ehhh...Więc spakuje torbę jak mnie wypiszą zeby była jednak w gotowości... -
Luna no kolka macicy brzmi jak reumatyzm oka😅
Ja się wystarszylam kropienia,wzięłam profilaktycznie nurofen przed wizytą i pojechałam z mężem. Ale powiedzieli że nie kropią w ciąży więc się udało 😅
Mój babciny łup z vinted 😁
https://zapodaj.net/plik-0FbzBtalEN
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca, 19:26
SZKODNIK, Gusia_, magdalena321, Alex_92, eeemakarena, Klaudek11, Luna30, Elza1234, kasssia, Lauraa, CelinaJan, KasiaGosiaWerka, Nosa, Anuncja lubią tę wiadomość
-
Karola te wzory to już takie babcie z tej epoki nawet
Luna pierwsze słyszę o czymś takim, ale żeby Ci nie wrócił ten ból już…
A ja siedzę nad toaletą i 🤮🤮🤮. Serio moje mdłości w tej ciąży to never ending story 🙃 -
Karola pamiętam, że tak koło połowy jeszcze zwracałam w poprzednich, ale na pewno nie w trzecim trymestrze i nie z takim nasileniem 🫣🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca, 19:47
-
Melduję się po III prenatalnych.
Krzysio rośnie prawidłowo mamy 1363g chłopaka, w połowie siatki, bo wyszło 57%. Brzuszek nadrobił i to tak z zapasem, że teraz jest największy 😅 Wczoraj jadłam fasolkę po bretońsku i śmiejemy się z moim, że no jak prawdziwy chłop się najadł to zadowolony brzuszek. Co nie zmienia faktu, że walczył dzielnie z głowicą i nie dał się mierzyć. Sam lekarz się śmiał, że co sobie nacelował punkt to łup w głowice 😅 Poza tym wszystko prawidłowo, tylko ułożenie miednicowe. No nic, pan Doktor powiedział, że do 36 tygodnia ma jeszcze czas więc narazie się nie stresuje. W razie czego jak to stwierdził można zrobić na miejscu w szpitalu obrót wewnętrzny. Zobaczymy 😊 W każdym razie ulżyło mi już 😄
Gusia a Ty bierzesz coś na te wymioty?xSmerfetkax, eeemakarena, przygodami66, Nineq, KarolaKinga, Paulinaaa_, Maj.a, kasssia, Tanashi, Blackapple, Truuskaawka, Lauraa, CelinaJan, koktajlowa, Margareetka, KasiaGosiaWerka, Nosa, amoze, Werzol, Revolutionary , Anuncja lubią tę wiadomość
Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
Karola3xJ:D wrote:Luna no kolka macicy brzmi jak reumatyzm oka😅
Ja się wystarszylam kropienia,wzięłam profilaktycznie nurofen przed wizytą i pojechałam z mężem. Ale powiedzieli że nie kropią w ciąży więc się udało 😅
Mój babciny łup z vinted 😁
https://zapodaj.net/plik-0FbzBtalEN
Piękne śpiochy, nie oldskullWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca, 20:12