CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
eeemakarena wrote:Hej Wszystkim ❤️
Smerfetka a ta z Babysense ? Tam chyba jest zestaw monitor oddechu plus niania i chyba sporo osób się na nią decyduje.
Tak, patrzyłam na ten zestaw, ale tam chyba nie ma opcji połączenia też z telefonem 🤔 a szkoda bo właśnie myślałam o tym monitorze
-
SZKODNIK wrote:Ja odpuściłam prasowanie, wyprasuje tylko to co do szpitala i na wyjście do domku.
Wróciły mi mdlosci 🙈, ale ewidentnie przez to, że Wit kopie mnie po żołądku... -
Głupie sny.. Mi się dziś śniło, że byliśmy z Mężem gdzieś na głębokim wchodzie w nocnym klubie, a potem w cerkwi (ja w stroju typu - bielizna - body, pozdrawiam). Chciałam podjechać autobusem do parkingu na który on poszedł po nasze auto. Kierowca mnie nie wysadził i zajechałam do miasteczka. Tam wszystkie chłopy wydawały się niebezpieczne więc jeszcze w autobusie od jakiejś babci wyprosiłam futrzaną bluzę. Babcia mi ją dała i przystała też na moją prośbę, żeby zabrać mnie do siebie. Mieszkała na 3 piętrze bloku i oznajmiła, że z racji niebezpiecznej okolicy ma dużo zabezpieczeń drzwi. Jak otwierała zabezpieczenia słyszałam, że do klatki wszedł jeden typ co mnie trochę śledził. Na szczęście babcia w porę nas wpakowała do mieszkania i zamknęła drzwi. Siadłam koło nich a za chwilę zaczęłam słyszeć dyszenie tego typa. No i poczułam jak Dziecko mnie kopnęło.👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
przygodami66 wrote:No i też mi wróciły głupie sny, a ich dawno nie miałam, a teraz takie poprostu pierdoły się śnią.
Oprócz tego odkąd dziecko jest głową w dół mam wrażenie, że ciężej mi się chodzi i co chwilę coś ciągnie w pachwinach.
Dokładnie, też o tym pisałam, że wszystko na dole ciągnie, mdlosci wróciły i do tego ciągnie/piecze w kroku, ale to nie infekcja, bo ani przykrego zapachu, ani uplawow. Czuję, że robi się ciężko hihi:)przygodami66 lubi tę wiadomość
-
eeemakarena wrote:Hej Wszystkim ❤️
Smerfetka a ta z Babysense ? Tam chyba jest zestaw monitor oddechu plus niania i chyba sporo osób się na nią decyduje.
Pięknego dnia ❤️
Luna a planują Cię wypuścić jakoś niedługo ?
Ja dzisiaj na 11:00 z piechem pędzę na pobranie krwi do badań genetycznych, mieliśmy ją kastrować teraz, żeby już nie przeciągać o kolejne parę miesięcy, a z małym bobasem i psem po operacji nie wiem jak by to było. A już na 2 lata i chyba już idealny czas. Z jej głową lepiej już chyba nie będzie więc nie ma na co czekać 😆
Ale okazało się, że Luny rodzice nie mieli badań jakiegoś genu i wet nie podejmie się operacji -.-
Aż się boję w jakim stanie wrócę, jak mnie ta mała dziadówa wyszarpie w tej psiej przychodni xD
Border i badanie mdr? Zasadniczo to mogliby po prostu użyć znieczulenia bezpiecznego dla psów z mdr, zakładając z góry, że ma ta mutację 🫠 -
Karola, to dziwne że Tobie powiedzieli że nie wpuszczają kropli, ale już po fakcie nie będę się nakręcać.
Alex, świetne wieści po prenatalnych! U naszej dziewczynki też brzuszek był ostatnio większydzisiaj też mamy prenatalne, mam nadzieję że wszystko będzie ok 🫣 Ale najpierw zaczynam tournée od kardiologa z pytaniem o holter. Myślałam że bez pracy odpocznę, a ja każdego dnia latam po lekarzach 😅
Alex_92 lubi tę wiadomość
-
Aż jestem w szoku z tym badaniem do kastracji, bo nasz spaniel też był kastrowany jak go adoptowaliśmy, też nie mieliśmy historii rodziców i nikt nam nie kazał robić takich badań
Alex super że młody wystrzelił. Tanashi tobie też tego życzę, chyba musisz się najeść fasolki 😅
Ja dziś siadam do prasowania. Mąż mi ustawił deskę tak, żebym mogła siedzieć ciągle, myślę że z 2 dni mi zejdzie 🙈
Też mi się dziś śniły głupoty. Np ze znowu byłam w szpitalu, ale mąż mnie olewał i nie odwiedzał i wdałam się w romans z lekarzem (OjeZu jaki był przystojny 😅)Alex_92 lubi tę wiadomość
-
Mam nadzieję że mnie dzisiaj wypiszą. Tylko zmartwiło mnie to że ponoć takie problemy lubią się powtarzać. No ale trzeba być dobrej myśli że jednorazowa akcją.
Szkoda siedzieć w szpitalu, piękna pogoda miałam spacerować z koleżanką ehhh.
W Nd mieliśmy robić ten baby shower to muszę coś ogarnąć. Córka bd bd chce gofry to pewnie zrobimy plus jakieś przekąski i będzie ok. Tylko nie wiem czy robić torcik czy sobie odpuścić.
I boję się co zastanę w domu, jaki " porzadek"... -
No to mnie zaskoczyłyście xD
Nie miałam pojęcia jak to wygląda, w ogóle poczułam się tam trochę oszukana, bo umawiając wizytę - na badania krwi przed kastracja - gość mówi o szczepieniach na zakaźne i że jak nie ma no to żeby pamiętać żeby zrobić po zabiegu.
No to mówię spoko, pojechałam na krew w poniedziałek, pobrała krew i pyta o zakaźne - mówię no chyba nie ma - to trzeba zrobić bo bez tego nie może zrobić zabiegu - i odwlecze nam się zabieg o 2 tygodnie - za chwilę pyta i ta mutacje genu xD
Mówię no sprawdzę w dokumentach xD
Ale wiecie, 220 zł za krew już wzięli gdzie się okazało że szczepienie na zakaźne i tak trzeba zrobić (mogłam to zrobić tydzień wcześniej) i jeszcze dodatkowe badanie, więc gdybyśmy zdążyli za te 2 tygodnie z zabiegiem to i tak krew trzeba powtórzyć xD
No teraz to się zastanawiam czy nie zmienić gabinetu xD💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488
03.04.2025 1500g -
Hej hej!
Ja badania jutro, za to dziś w miarę dobrze mi się spało, moje dziecko o 3 w nocy postanowiło sobie robić fikołki w brzuchu 🤗
Jakiś stres mam przed tą wizytą za tydzień i dostałam ogromnego lenia, nie umiem się za nic zabrać. Potrzebuje jakiejś motywacji 🧐
Wczoraj moja pasierbica przywiozła od znajomych bujaczek i dwie reklamówki ubranek, muszę to przejrzeć.
-
Ja dziwactwo lubię prasować te małe ubranka 🫣 co prawda rozkładałam to sobie w czasie na 3 dni i prasowałam od razu po praniu, ale dla mnie to fajny etap i potem miłe wspomnienia. Zawsze sobie robię fotki z prasowania
Co do jakiegoś bólu/ciagnięć u mnie całkiem spoko, sporadycznie się zdarzyło. Wygląda na to, że moje ciało już jest rozciągnięte i jeszcze go ta ciąża nie rusza 😅 jakby mi ktoś zabrał wieczorne wymioty powiedziałabym, że czuję się super 😆 naprawdę dobrze się czuje fizycznie, jedynie chciałabym więcej spać 🫣
Jeśli ktoś ma dziś jakąs wizyte, to powodzenia! -
My kastrację akurat robiliśmy z jakiegoś programu miejskiego, ale pamiętam ze sprawdzali nam czy ma szczepienia na kwalifikacji i pobrali krew (chyba daliśmy z 100 zł te 3 lata temu) i wsio
Żadnych badań genetycznych - trochę brzmi u Ciebie jak wyciąganie kasy. Ale też nie jestem znawcą ras - może któraś rasa potrzebuje więcej badań przed zabiegiem -
Zastanawiam się czy moje dziecko też już się nie obróciło główkowo bo czuję od jakiegoś czasu kopanie ponad pępek i bardziej jakby pod żebra, wcześniej ewidentnie czułam w stronę pęcherza bo nie raz aż zabolało 🧐
-
Dzień dobry!😁
Mam pytanie. Dziś będę robić przedostatnie większe zamówienie (z ciuszkami jestem w dupie ale póki co ogarniam inne pierdoły dla Młodego)
I teraz, co bardziej polecacie klasyczną poduszkę do karmienia typu rogal(mam w koszyku poofi póki co) czy karmiuszke (też mam w koszyku) ? Nie wiem czy brać obie...bo mimo wszystko zastosowanie różne jednak. -
asiun wrote:Dzień dobry!😁
Mam pytanie. Dziś będę robić przedostatnie większe zamówienie (z ciuszkami jestem w dupie ale póki co ogarniam inne pierdoły dla Młodego)
I teraz, co bardziej polecacie klasyczną poduszkę do karmienia typu rogal(mam w koszyku poofi póki co) czy karmiuszke (też mam w koszyku) ? Nie wiem czy brać obie...bo mimo wszystko zastosowanie różne jednak.
Ostatecznie chyba trzeba samemu przetestować i stwierdzić co wygodniejdla mnie rogal to była porażka, obkładanie się taka wielka poduszka jak jedną ręką trzymasz dziecko jest na maksa niepraktyczne. Ale dziewczyny sobie chwalą, więc nie ma dobrej odpowiedzi 😅 ja wzięłam teraz karmiuszkę.
-
asiun wrote:Dzień dobry!😁
I teraz, co bardziej polecacie klasyczną poduszkę do karmienia typu rogal(mam w koszyku poofi póki co) czy karmiuszke (też mam w koszyku) ? Nie wiem czy brać obie...bo mimo wszystko zastosowanie różne jednak.
Ja mam na razie rogala, nie wiem dokładnie skąd, bo dostałam od koleżanki, wygląda jak z Ikei, ćwiczyliśmy na takich na szkole rodzenia i jak dla mnie było wygodnie, jakby mi się ostatecznie nie spodobało to sobie upoluje karmiuszkę na vinted. -
Te badania genetyczne to tylko u ras predysponowanych, typu bordery i kilka/kilkanaście innych ras, bo to one głównie mają mutacje genu mdr, który powoduje dość kiepską reakcje organizmu na niektóre leki (głównie przeciwpasozytnicze, ale takie do znieczulenia niektóre też).
Nie ma co się czuć oszukanym, aczkolwiek jak jeszcze pracowałam w zawodzie to to badanie było robione głównie w celach hodowlanych/wystawowych, żeby uniknąć rozprzestrzeniania genu, u pieska „na kolanka” można założyć z góry, że jest nosicielem i zastosować inne leki, których na szczęście trochę jest 😜 dużo ras może mieć typowe dla siebie choroby genetyczne (moimi faworytami w tej kwestii to są jednak cavaliery, o buldogach francuskich nie wspominając 🙈), ale w miarę rozwoju weterynarii przez ostatnie lata to się to ma po prostu gdzieś z tyłu głowy i badania robi na wyraźne życzenie właścicielaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca, 08:48
Elza1234, eeemakarena, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Mam pytanko jest tu mamusia która już wie ,że nie będzie szła na III prenatalne? 😊 ( pytam z ciekawości)11.2023 Angelius Dr.MP
06.2024 Laparo
08.2024 start invitro
28.09.24r. Transfer 🤞🥹
5dpt - 18,72
7dpt- 77,22
10dpt-244,08
13dpt - 975,89
18dpt- 7038
23dpt usg 🤞🥹🤍 mamy serduszko
9tc krwawienie IP - mamy się dobrze 🥲🫣
10tc+5 4,65cm ❤️
12tc+4 75,9 mm prenatalne 09.12 usg - wyniki pappa🤞niskie ryzyka