CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już też czuję się coraz bardziej ociężała i czuję dużą presję żeby ogarnąć wszystko, ale mam wrażenie że przez budowe zadań przybywa a nie ubywa 😅. Nie możemy się ciągle wybrać po ten fotelik, bo mąż w każdej wolnej chwili na budowie ogarnia rzeczy, a też mamy ciśnienie żeby tam jak najszybciej wszystko zrobić. Teraz zaczyna budowę płotu, więc rozważam żeby zapakować młodą i pojechać samodzielnie po ten fotelik żeby już z głowy było xd u nas w sumie zostało to, część rzeczy aptecznych i kosmetyków. I na koniec nosidło, ale to chyba już kupię po porodzie, bo nosić i tak planuję zacząć jakoś po 6 tygodniu życia, tak mi ostatnio zalecała pani od chustonoszenia, więc nie ma spiny.
Jutro mam prenatalne, więc będę wdzięczna za kciuki, zobaczymy czy ten mały kameleon coś rośnie 😵💫🤞🏼Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca, 22:43
Cel95, Elza1234, Anabbit, kasssia, jowmat, Biedronka@, Werzol, KarolaKinga, Gusia_, amoze, eeemakarena, przygodami66, Nosa, Anuncja, Revolutionary , Alex_92, Lauraa lubią tę wiadomość
-
W ogóle moja trzylatką zażyczyła sobie rower z pedałami i chcieliśmy jej kupić na Wielkanoc, a trochę robi się już last minute. Macie jakieś polecane rowery na 14 cali? Byle nie woom za 2 tysiące pls.
patrzyłam na Romet, ale nie mam porównania z innymi firmami.
-
U nas też została jeszcze apteczna wyprawka i raczej drobiazgi - elektroniczna niania, termometr, monitor oddechu. Chociaż tak naprawdę to nie wiem ile mamy ciuszków, bo ciagle są nieposortowane w torbach, ale jutro mamy dostawę pralki i suszarki do nowego mieszkania, więc niedługo zacznę tam jeździć żeby robić pranie 😅 Chustę planuję zakupić po porodzie, bo najpierw chciałabym spotkać się z doradczynią i poprzymierzać różne chusty od niej, tak by wspólnie zdecydować, która będzie dla nas najlepsza
-
Tanashi, kciuki za kameleona, o której masz badanie?
Tanashi lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Tanashi wrote:W ogóle moja trzylatką zażyczyła sobie rower z pedałami i chcieliśmy jej kupić na Wielkanoc, a trochę robi się już last minute. Macie jakieś polecane rowery na 14 cali? Byle nie woom za 2 tysiące pls.
Obstawiam że dla dzieci też mają dobre roweryTanashi lubi tę wiadomość
-
Tanashi wrote:W ogóle moja trzylatką zażyczyła sobie rower z pedałami i chcieliśmy jej kupić na Wielkanoc, a trochę robi się już last minute. Macie jakieś polecane rowery na 14 cali? Byle nie woom za 2 tysiące pls.
https://support.decathlon.pl/childrens-bike-btwin-kids-14-500-robot
Tych z decathlon. One są tak ciężkie ze to aż niemożliwe. Myśmy kupili go synowi bo sie uparł ze chce ten i koniec i daj spokój. Te kolejne to też dramat z wagą.Tanashi lubi tę wiadomość
-
Anabbit wrote:Ja muszę zapytać, bo mnie to nurtuje 😅 czy Ty jesz tylko wtedy gdy jesteś turbo głodna? Nie zdarza ci się zjeść coś, bo jest po prostu dobre, jakieś chipsy, wafelki, nic? 😅 wybacz pytanie, ale tak mnie to fascynuje, że potrafisz zjeść 2 posiłki w ciągu dnia a na kolację wypić kefir i żyjesz na tym a do tego masz w sobie zdrowego, rosnącego człowieka 😅
Ja jestem z tych osób, które nie mają dna. Zjem tyle, ile ktoś mi nałoży na talerz i praktycznie nigdy nie czekam aż zgłodnieje żeby zjeść kolejny posiłek (co też nie jest dobre), dlatego mnie to tak fascynuje gdy piszesz, że zjadłaś obiad i potem już nic.
Wiesz co, ja tak jestem przyzwyczajona, ja rzadko kiedy jadłam kolację przed ciążą. Później na początku ciąży wieczorami jak zjadłam to wzdęcia/bulgotanie w żołądku/ciężkość na noc taka.
Ja jem mega duże śniadanie np, niektórzy się dziwią jak można takie śniadania zjeść, muszę mieć konkret 😝
Obiad to zazwyczaj skubnę jakiś jednodaniowy, jak zjadłam dwa dania takie niedzielne u mamy jaki czas temu to myślałam do wieczora że umrę i piłam sama miętę na żołądek bo miałam wrażenie że mi eksploduje 🤣 lubię na wieczór coś lekkiego jak jakaś sałatka więc czekam na sezon, jakiś pomidor z mozzarellą czy właśnie owoce/jogurt/kefir.
A jakieś np chipsy, paluszki to zjem pewnie ale nie przepadam tak za tym żeby jeść to paczkami, cały dzień skubie i podjadam jak mam w miseczce 😝 lody prawie codziennie jem teraz bo mam taki smak na nie.Anabbit, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Hmmm mi został do kupienia laktator (ale to odwlekam w czasie póki co), termometr (zanotowałam Wasze polecajki, więc kwestia zamówienia) i niania (to zostawiam niemężowi, bo lubi wybierać takie rzeczy, niech ma chociaż jedno co sam wybrał 🤣). Teoretycznie jeszcze materacyk do dostawki i do wózka i chusta, ale chustę to też po spotkaniu z doradcą kupię, bo nie wiem jaką chce 🙈 a no i prześcieradło do dostawki, bo mam tylko do łóżeczka i wózka. I chyba tyle? Waham się jeszcze nad śpiworkiem, bo walczą we mnie 2 wilki - jeden że w wakacje to bez sensu, a drugi, że noworodkowi może piździć nawet w wakacje w nocy 🙈 przeraża mnie to ubieranie, ja czasem nie wiem jak ubrać sama siebie i potem się pocę, rozbieram, ubieram itd 🫠
Jeszcze w kwietniu chce wysłać pieskową kupę do porządnego labu na badanie kału, żeby w razie czego zdążyć jej zaserwować konkretne odrobaczenie, bo takie dawanie tabletek w ciemno to jak łykanie witaminy C - na cośtam może pomoże a może nie 🤣
I od tygodnia zapominam o zadzwonieniu do przychodni o szczepienie na krztusiec 🫠 w radiu rano mówili o tym darmowym rsv 🥳Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia, 07:30
-
Tanashi trzymamy kciuki!
Ja nadal czuję że jesteśmy w lesie i z ogarnięciem w domu i z wyprawką. Ulżyło mi jak zamówiliśmy fotelik i wózek. Ale dostawkę mamy używaną, więc trzeba ją uprać, a z apteki nic jeszcze nie zamawiałam. Część kartonów z ubrankami nadal leży i czeka na sortowanie, każdego dnia coś. Liczę na to że w tym tygodniu przez to przebrnę i zacznę prać i prasować 😞
Dostaliśmy ubranka niby po jednym dziecku, ale jest tego tyle, że ostatecznie i tak z danego rozmiaru będę musiała wybrać część a resztę schować.Tanashi lubi tę wiadomość
-
Ja z takich grubszych rzeczy nie mam jeszcze niani, termometru, aspiratora i laktatora (juz mialam wybrany ale zaczelam rozkminiac i jestem w kropce), poza tym część rzeczy apteczno-kosmetycznych. Najgorsze jest to ze na razie wszystko mam w chaosie bo czeka nas jeszcze wymiana okien, która się znów odciągnęła o 2 tygodnie i poki to nie będzie zrobione to nie ruszę z ogarnianiem przestrzeni i układaniem bo i tak wszystko będzie uwalone. Dopiero po świętach będę mogła się za to wziąć i lekko mnie to wkurza, bo już wtedy będę na etapie słonicy i wszystko się może zdarzyć 😅
Tanashi, kciuki za Ciebie i kameleonka! -
Tanashi kciuki zaciśnięte!
Dziś moja siostra planuje mi wystawić tę receptę na RSV w wolnej chwili w pracy. Dam Wam znać, czy to już dobrze działaElza1234, Revolutionary , Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Tanashi kciuki zaciśnięte!
Dziś moja siostra planuje mi wystawić tę receptę na RSV w wolnej chwili w pracy. Dam Wam znać, czy to już dobrze działa
Daj znać, właśnie wczoraj lekarz mi też mówił, że się zastanawia jak i czy to będzie działać 😅
U mnie słaba noc, brzuch mi się spinał aż się budziłam i musiałam wziąć czopkiWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia, 08:17
-
Tanashi, trzymam kciuki!
U mnie z tych większych, droższych rzeczy mamy już wszystko. Teraz dokończyć wyprawkę typowo ciuszkową dla Julka, jakieś tam pojedyncze rzeczy z apteki, które wyleciały mi z głowy jak robiłam apteczne zamówienie. No i nadal stoję przed wyborem spiworka 🤦🏼♀️ nie wiem dlaczego nie potrafię zdecydować się na jakikolwiek. Trochę jeszcze pieluch tetrowych. Kosmetyki dla małego.
A i moja mama dorzuca się do dostawki, a już zrezygnowałam z niej i kupiłam duże drewniane łóżeczko i leżaczek Tiny love, ale jakoś mnie zmotywowała ostatnio do tej dostawki. Tak więc materac i jakieś prześcieradła i chyba będzie wszystko. Po świętach zamierzam spakować torbę do porodu i niech sobie już czeka na odpowiedni czas. W tym samym czasie wezmę się za ogarnięcie przewijaka (kupiłam wolnostojący) tak żeby to wszystko było już ładnie poukładane i miało ręce i nogi...tylko, że najpierw musimy dokończyć sypialnie żeby to zrobić 🤣🤡.
A mój cukier oszalał, teraz cokolwiek nie zjem to mam po godzinie 90 🤷 chyba już się oczyściłam z nadmiaru glukozy 😂 -
Anabbit wrote:Tanashi kciuki za kameleona! O której masz wizytę? 🤞
Magdalena321, ok rozumiem 😆 te duże śniadania trochę Cię tłumaczą w mojej głowie, bo faktycznie zdarza mi się zjeść takie, że do 15-16 jestem totalnie pełna 😂
Noo ja właśnie takie zjadłam teraz śniadanie wielkie, wypiłam dwie kawy i później będę dopijać się wodą i do 16.00 jestem pełna że właśnie zjem wtedy Żurek bo wczoraj robiłam i znowu wieczorem jakiś jogurt albo wafle kukurydziane te okrągłe mi mega wchodzą także serio ja nigdy nie idę spać głodna bo bym nie zasnęła 🤣
Za to później rano jestem taka wygłodzona że zjadłabym konia z kopytami haha 🤣Anabbit lubi tę wiadomość
-
Hej ❤️!
Pięknego dnia !
Tanashi, kciuki ze Stefkiem za wizytę 👍💪🏼
Ktoś jeszcze dzisiaj wizytuje ?
U nas tfu tfu trochę …luźniej
Brzuch się już aż tak często nie spina - może ten nowy magnez pomógł ?
Co prawda nie mogę sobie poradzić od tygodnia z cukrami na czczo, nie spada poniżej 90
Boję się że mnie lekarz wpakuje na insulinę
No ale zobaczymy.
Wczoraj przejrzałam jeszcze ubranka które mam,
Nie ogarniam tych rozmiarów 😂 podzieliłam je po prostu na najmniejsze , małe i większe 😂
Powoli zacznę prać i prasować.
Coś tam muszę dokupić, ale tragedii nie ma.
A z tych wyprawkowych to trochę brakuje, cała apteczka, materac przewijak, termometr, do nosa coś, laktator, musimy pomalować łóżeczko które dostaliśmy 😅 nie mam żadnej torby ani walizki do szpitala 😅
Podgrzewacz do butelek 😵💫
Jest tego jeszcze trochę
Szarotka12, magdalena321, Cel95, SZKODNIK, KarolaKinga, Elza1234, Werzol, Revolutionary , Alex_92, Klaudek11, Lauraa lubią tę wiadomość
💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488 -
Ja po wizycie, bobas ma 1670 gram, zasłania się pępowiną, znowu nie mam zdjęcia. Gorzej, że moja szyjka w miesiąc spadła z 38 mm na 26 mm😮💨dostałam utrogestan i wizyta 11.04 na kontrolę, tak samo wtedy prenatalne.
Dostałam skierowanie na rsv tylko lekarz jeszcze nie wiedział, czy trzeba samemu kupić w aptece, czy poz to załatwia i muszę dopytać.Margareetka, Truuskaawka, Gusia_, Maj.a, Szarotka12, xSmerfetkax, Cel95, przygodami66, kasssia, eeemakarena, Elza1234, Nosa, awokado 🥑, Anuncja, Werzol, Revolutionary , KasiaGosiaWerka, Alex_92, amoze, Klaudek11, Lauraa, Moooniii lubią tę wiadomość
-
Witam się z Wami po trochę dłuższej przerwie 😅 udało nam się dopiąć przeprowadzkę i rozpoczęłam od tygodnia moje życie na wsi, powoli się przestawiam i pierwsze co mnie szokuje, to to jak szybko mi tu czas leci :o myślałam, że będę mieć tyle czasu na wszystko, a tu dzień za dniem mija w ekspresowym tempie xd
Tanashi kciuki za wizytę 🤞
Jeśli chodzi o wyprawkę, to cóż... leży i kwiczy xd muszę w końcu spisać co już mam (raczej niewiele) a w co muszę się zaopatrzyć i powoli zacząć zamawiać 🫣eeemakarena, awokado 🥑, Werzol, Revolutionary , Klaudek11, Lauraa, Zanka88 lubią tę wiadomość