X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 31 marca, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też czuję się coraz bardziej ociężała i czuję dużą presję żeby ogarnąć wszystko, ale mam wrażenie że przez budowe zadań przybywa a nie ubywa 😅. Nie możemy się ciągle wybrać po ten fotelik, bo mąż w każdej wolnej chwili na budowie ogarnia rzeczy, a też mamy ciśnienie żeby tam jak najszybciej wszystko zrobić. Teraz zaczyna budowę płotu, więc rozważam żeby zapakować młodą i pojechać samodzielnie po ten fotelik żeby już z głowy było xd u nas w sumie zostało to, część rzeczy aptecznych i kosmetyków. I na koniec nosidło, ale to chyba już kupię po porodzie, bo nosić i tak planuję zacząć jakoś po 6 tygodniu życia, tak mi ostatnio zalecała pani od chustonoszenia, więc nie ma spiny.

Jutro mam prenatalne, więc będę wdzięczna za kciuki, zobaczymy czy ten mały kameleon coś rośnie 😵‍💫🤞🏼

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca, 22:43

Cel95, Elza1234, Anabbit, kasssia, jowmat, Biedronka@, Werzol, KarolaKinga, Gusia_, amoze, eeemakarena, przygodami66, Nosa, Anuncja, Revolutionary , Alex_92, Lauraa lubią tę wiadomość

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 31 marca, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle moja trzylatką zażyczyła sobie rower z pedałami i chcieliśmy jej kupić na Wielkanoc, a trochę robi się już last minute. Macie jakieś polecane rowery na 14 cali? Byle nie woom za 2 tysiące pls. XD patrzyłam na Romet, ale nie mam porównania z innymi firmami.

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 31 marca, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też została jeszcze apteczna wyprawka i raczej drobiazgi - elektroniczna niania, termometr, monitor oddechu. Chociaż tak naprawdę to nie wiem ile mamy ciuszków, bo ciagle są nieposortowane w torbach, ale jutro mamy dostawę pralki i suszarki do nowego mieszkania, więc niedługo zacznę tam jeździć żeby robić pranie 😅 Chustę planuję zakupić po porodzie, bo najpierw chciałabym spotkać się z doradczynią i poprzymierzać różne chusty od niej, tak by wspólnie zdecydować, która będzie dla nas najlepsza

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 31 marca, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi, kciuki za kameleona, o której masz badanie?

Tanashi lubi tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 31 marca, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    W ogóle moja trzylatką zażyczyła sobie rower z pedałami i chcieliśmy jej kupić na Wielkanoc, a trochę robi się już last minute. Macie jakieś polecane rowery na 14 cali? Byle nie woom za 2 tysiące pls. XD patrzyłam na Romet, ale nie mam porównania z innymi firmami.
    Firma Romet sama w sobie jest dobra, bo mój mąż jest rowerowy bardzo i zawsze dobrze o tej firmie mówi
    Obstawiam że dla dzieci też mają dobre rowery :)

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 31 marca, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi, kciuki są!

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Ja Ci nie doradzę innego niż Woom ale powiem Cie ktorego unikaj jak ognia.
    https://support.decathlon.pl/childrens-bike-btwin-kids-14-500-robot
    Tych z decathlon. One są tak ciężkie ze to aż niemożliwe. Myśmy kupili go synowi bo sie uparł ze chce ten i koniec i daj spokój. Te kolejne to też dramat z wagą.

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Ja muszę zapytać, bo mnie to nurtuje 😅 czy Ty jesz tylko wtedy gdy jesteś turbo głodna? Nie zdarza ci się zjeść coś, bo jest po prostu dobre, jakieś chipsy, wafelki, nic? 😅 wybacz pytanie, ale tak mnie to fascynuje, że potrafisz zjeść 2 posiłki w ciągu dnia a na kolację wypić kefir i żyjesz na tym a do tego masz w sobie zdrowego, rosnącego człowieka 😅
    Ja jestem z tych osób, które nie mają dna. Zjem tyle, ile ktoś mi nałoży na talerz i praktycznie nigdy nie czekam aż zgłodnieje żeby zjeść kolejny posiłek (co też nie jest dobre), dlatego mnie to tak fascynuje gdy piszesz, że zjadłaś obiad i potem już nic.

Wiesz co, ja tak jestem przyzwyczajona, ja rzadko kiedy jadłam kolację przed ciążą. Później na początku ciąży wieczorami jak zjadłam to wzdęcia/bulgotanie w żołądku/ciężkość na noc taka.
    Ja jem mega duże śniadanie np, niektórzy się dziwią jak można takie śniadania zjeść, muszę mieć konkret 😝
    Obiad to zazwyczaj skubnę jakiś jednodaniowy, jak zjadłam dwa dania takie niedzielne u mamy jaki czas temu to myślałam do wieczora że umrę i piłam sama miętę na żołądek bo miałam wrażenie że mi eksploduje 🤣 lubię na wieczór coś lekkiego jak jakaś sałatka więc czekam na sezon, jakiś pomidor z mozzarellą czy właśnie owoce/jogurt/kefir.

A jakieś np chipsy, paluszki to zjem pewnie ale nie przepadam tak za tym żeby jeść to paczkami, cały dzień skubie i podjadam jak mam w miseczce 😝 lody prawie codziennie jem teraz bo mam taki smak na nie.

Anabbit, Alex_92 lubią tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm mi został do kupienia laktator (ale to odwlekam w czasie póki co), termometr (zanotowałam Wasze polecajki, więc kwestia zamówienia) i niania (to zostawiam niemężowi, bo lubi wybierać takie rzeczy, niech ma chociaż jedno co sam wybrał 🤣). Teoretycznie jeszcze materacyk do dostawki i do wózka i chusta, ale chustę to też po spotkaniu z doradcą kupię, bo nie wiem jaką chce 🙈 a no i prześcieradło do dostawki, bo mam tylko do łóżeczka i wózka. I chyba tyle? Waham się jeszcze nad śpiworkiem, bo walczą we mnie 2 wilki - jeden że w wakacje to bez sensu, a drugi, że noworodkowi może piździć nawet w wakacje w nocy 🙈 przeraża mnie to ubieranie, ja czasem nie wiem jak ubrać sama siebie i potem się pocę, rozbieram, ubieram itd 🫠
    Jeszcze w kwietniu chce wysłać pieskową kupę do porządnego labu na badanie kału, żeby w razie czego zdążyć jej zaserwować konkretne odrobaczenie, bo takie dawanie tabletek w ciemno to jak łykanie witaminy C - na cośtam może pomoże a może nie 🤣
    I od tygodnia zapominam o zadzwonieniu do przychodni o szczepienie na krztusiec 🫠 w radiu rano mówili o tym darmowym rsv 🥳

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia, 07:30

preg.png
  • Werzol Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi trzymamy kciuki!

Ja nadal czuję że jesteśmy w lesie i z ogarnięciem w domu i z wyprawką. Ulżyło mi jak zamówiliśmy fotelik i wózek. Ale dostawkę mamy używaną, więc trzeba ją uprać, a z apteki nic jeszcze nie zamawiałam. Część kartonów z ubrankami nadal leży i czeka na sortowanie, każdego dnia coś. Liczę na to że w tym tygodniu przez to przebrnę i zacznę prać i prasować 😞

Dostaliśmy ubranka niby po jednym dziecku, ale jest tego tyle, że ostatecznie i tak z danego rozmiaru będę musiała wybrać część a resztę schować.

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi kciuki za kameleona! O której masz wizytę? 🤞

Magdalena321, ok rozumiem 😆 te duże śniadania trochę Cię tłumaczą w mojej głowie, bo faktycznie zdarza mi się zjeść takie, że do 15-16 jestem totalnie pełna 😂

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Tanashi, kciuki za kameleona, o której masz badanie?

O 17 :)

Gusia_, amoze, eeemakarena lubią tę wiadomość

preg.png
  • KarolaKinga Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z takich grubszych rzeczy nie mam jeszcze niani, termometru, aspiratora i laktatora (juz mialam wybrany ale zaczelam rozkminiac i jestem w kropce), poza tym część rzeczy apteczno-kosmetycznych. Najgorsze jest to ze na razie wszystko mam w chaosie bo czeka nas jeszcze wymiana okien, która się znów odciągnęła o 2 tygodnie i poki to nie będzie zrobione to nie ruszę z ogarnianiem przestrzeni i układaniem bo i tak wszystko będzie uwalone. Dopiero po świętach będę mogła się za to wziąć i lekko mnie to wkurza, bo już wtedy będę na etapie słonicy i wszystko się może zdarzyć 😅
    Tanashi, kciuki za Ciebie i kameleonka!

preg.png

Starania od 2022
    04.2024 💔
    Waiting for 💙
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi kciuki zaciśnięte!

Dziś moja siostra planuje mi wystawić tę receptę na RSV w wolnej chwili w pracy. Dam Wam znać, czy to już dobrze działa :)

Elza1234, Revolutionary , Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Tanashi kciuki zaciśnięte!

Dziś moja siostra planuje mi wystawić tę receptę na RSV w wolnej chwili w pracy. Dam Wam znać, czy to już dobrze działa :)

Daj znać, właśnie wczoraj lekarz mi też mówił, że się zastanawia jak i czy to będzie działać 😅

U mnie słaba noc, brzuch mi się spinał aż się budziłam i musiałam wziąć czopki :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia, 08:17

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi, trzymam kciuki!

U mnie z tych większych, droższych rzeczy mamy już wszystko. Teraz dokończyć wyprawkę typowo ciuszkową dla Julka, jakieś tam pojedyncze rzeczy z apteki, które wyleciały mi z głowy jak robiłam apteczne zamówienie. No i nadal stoję przed wyborem spiworka 🤦🏼‍♀️ nie wiem dlaczego nie potrafię zdecydować się na jakikolwiek. Trochę jeszcze pieluch tetrowych. Kosmetyki dla małego.
    A i moja mama dorzuca się do dostawki, a już zrezygnowałam z niej i kupiłam duże drewniane łóżeczko i leżaczek Tiny love, ale jakoś mnie zmotywowała ostatnio do tej dostawki. Tak więc materac i jakieś prześcieradła i chyba będzie wszystko. Po świętach zamierzam spakować torbę do porodu i niech sobie już czeka na odpowiedni czas. W tym samym czasie wezmę się za ogarnięcie przewijaka (kupiłam wolnostojący) tak żeby to wszystko było już ładnie poukładane i miało ręce i nogi...tylko, że najpierw musimy dokończyć sypialnie żeby to zrobić 🤣🤡.

A mój cukier oszalał, teraz cokolwiek nie zjem to mam po godzinie 90 🤷 chyba już się oczyściłam z nadmiaru glukozy 😂

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Tanashi kciuki za kameleona! O której masz wizytę? 🤞

Magdalena321, ok rozumiem 😆 te duże śniadania trochę Cię tłumaczą w mojej głowie, bo faktycznie zdarza mi się zjeść takie, że do 15-16 jestem totalnie pełna 😂

Noo ja właśnie takie zjadłam teraz śniadanie wielkie, wypiłam dwie kawy i później będę dopijać się wodą i do 16.00 jestem pełna że właśnie zjem wtedy Żurek bo wczoraj robiłam i znowu wieczorem jakiś jogurt albo wafle kukurydziane te okrągłe mi mega wchodzą także serio ja nigdy nie idę spać głodna bo bym nie zasnęła 🤣
    Za to później rano jestem taka wygłodzona że zjadłabym konia z kopytami haha 🤣

Anabbit lubi tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ❤️!

Pięknego dnia !

Tanashi, kciuki ze Stefkiem za wizytę 👍💪🏼

IMG-4460.jpg

Ktoś jeszcze dzisiaj wizytuje ?

U nas tfu tfu trochę …luźniej :)
    Brzuch się już aż tak często nie spina - może ten nowy magnez pomógł ?

Co prawda nie mogę sobie poradzić od tygodnia z cukrami na czczo, nie spada poniżej 90 :/
    Boję się że mnie lekarz wpakuje na insulinę :/
    No ale zobaczymy.

Wczoraj przejrzałam jeszcze ubranka które mam,
    Nie ogarniam tych rozmiarów 😂 podzieliłam je po prostu na najmniejsze , małe i większe 😂
    Powoli zacznę prać i prasować.
    Coś tam muszę dokupić, ale tragedii nie ma.
    A z tych wyprawkowych to trochę brakuje, cała apteczka, materac przewijak, termometr, do nosa coś, laktator, musimy pomalować łóżeczko które dostaliśmy 😅 nie mam żadnej torby ani walizki do szpitala 😅
    Podgrzewacz do butelek 😵‍💫
    Jest tego jeszcze trochę

Szarotka12, magdalena321, Cel95, SZKODNIK, KarolaKinga, Elza1234, Werzol, Revolutionary , Alex_92, Klaudek11, Lauraa lubią tę wiadomość

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, bobas ma 1670 gram, zasłania się pępowiną, znowu nie mam zdjęcia. Gorzej, że moja szyjka w miesiąc spadła z 38 mm na 26 mm😮‍💨dostałam utrogestan i wizyta 11.04 na kontrolę, tak samo wtedy prenatalne.
    Dostałam skierowanie na rsv tylko lekarz jeszcze nie wiedział, czy trzeba samemu kupić w aptece, czy poz to załatwia i muszę dopytać.

Margareetka, Truuskaawka, Gusia_, Maj.a, Szarotka12, xSmerfetkax, Cel95, przygodami66, kasssia, eeemakarena, Elza1234, Nosa, awokado 🥑, Anuncja, Werzol, Revolutionary , KasiaGosiaWerka, Alex_92, amoze, Klaudek11, Lauraa, Moooniii lubią tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙K.🥰

preg.png
  • Margareetka Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami po trochę dłuższej przerwie 😅 udało nam się dopiąć przeprowadzkę i rozpoczęłam od tygodnia moje życie na wsi, powoli się przestawiam i pierwsze co mnie szokuje, to to jak szybko mi tu czas leci :o myślałam, że będę mieć tyle czasu na wszystko, a tu dzień za dniem mija w ekspresowym tempie xd

Tanashi kciuki za wizytę 🤞
    Jeśli chodzi o wyprawkę, to cóż... leży i kwiczy xd muszę w końcu spisać co już mam (raczej niewiele) a w co muszę się zaopatrzyć i powoli zacząć zamawiać 🫣

eeemakarena, awokado 🥑, Werzol, Revolutionary , Klaudek11, Lauraa, Zanka88 lubią tę wiadomość

preg.png
‹‹ 1182 1183 1184 1185 1186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ