Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 31 marca 2025, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Moje dzisiejsze wizyty nie przyniosły mi satysfakcji.
    Kornelia waży 1021g,lekarz mówił że wszystko jest w porządku ale ja zaczęłam się zastanawiać czy nie jest za mała a szczególnie jej brzuszek. Dopiero po powrocie do domu zobaczyłam opis usg i jakoś tak mi nie pasuje.
    Następna wizyta 28.04. I będziemy wtedy robić trzecie prenatalne.
    U diabetologa potwierdzona cukrzyca ciążowa,nie dostałam glukometru bo mam swój tylko książeczkę do zapisywania wyników. Panią doktor średnio obchodziło że zapisuje już od tygodnia wyniki I że mam je w normach,zafiksowała się na tym że na krzywej było przekroczone o 2 po dwóch godzinach. No i zasugerowała że nie jest chętna do prowadzenia mnie jeśli nie odstawie Glucophage(nie zamierzam odstawiać,dużo czytalam i sprawdzalam na jego temat i ufam swojej endokrynolog ktora jest naprawde dobrym specjalistą).Mam przemyśleć sprawe i za dwa tygodnie zgłosić się na kontrol.

Mój synek miał dokładnie w tym samym tygodniu i dniu 990 g i lekarka też mówiła, że jest ok a ja nie drążę jak tak powie.

A co do diabetologa to ja bym wybrała innego na twoim miejscu.

Truuskaawka lubi tę wiadomość

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2025, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    To ja tylko napiszę, że poprzednia ciąże cała na metforminie. W USA to norma.
    Bez cukrzycy, z hipoglikemia. Teraz nie brałam bo u kogo innego prowadzę ciążę, ale żałuję, bo podobno ona też przeciwdziała przedwczesnemu porodowi i rozkminiam chwilami co bybylo gdyby..

W Polsce do niedawna też bez problemu dawali metformine w ciąży. Dopiero od niedawna zaczęli się jej czepiać. Ale właśnie ja i mój A dużo o tym czytaliśmy i nie będę odstawiać. Cukry sprawdzam i po godzinie od posiłku mam max 114,ale najczęściej nie przekracza nawet 100. Na czczo tak samo super. Endokrynolog która mi przepisuje metformine właśnie jest taka 'światowa',dużo szkoleń i warsztatów za granicą odbywa i mówi że nie rozumie tej nagonki w Polsce na ten lek.

kasssia lubi tę wiadomość

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 31 marca 2025, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka jakas dziwna ta diabetolog

event.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2025, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Truskawka jakas dziwna ta diabetolog
    Nie mam szczęścia do lekarzy w ciąży. Diabetolog dziwna,uro fizjo też nie wypał 🙄

age.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2025, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki!
    Ketony obecne ale to moja wina bo wczoraj zjadłam tylko obiad, później lody na deser ale wieczorem znów mnie tak gniotł żołądek że nie mogłam nic w siebie wcisnąć.
    Bakterie pojedyncze, nabłonki płaskie pojedyncze wpw, leukocyty 1 wpw, pasma śluzu nieliczne, czyli chyba nie ma źle.

kasssia, Blackapple, Cel95, Alex_92, Lauraa, Truuskaawka, KasiaGosiaWerka lubią tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2025, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego szczęścia zamówiłam kolejna żurawinke 😝😜

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2025, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka, chyba ogółem na forum jest więcej mniejszych dzieci niż większych. Dziewczynki też mogą być nieco niżej w precentylach, mój kalkulator who pokazuje, że jesteś koło 24 centyla u Małej. Blackapple u Ciebie jakoś 10. A lekarze to się interesują do obserwacji chyba jak bardzo nagle spada lub jak jest poniżej 5. Jak np jest ciągle koło 10 to nic niepokojącego. Po prostu małe bobo

U nas ciągle było bliżej 45 a ostatnio po miesiącu jakoś 35 i też się trochę zdenerwowałam i teraz też mam nadzieję, ze za tydzien bedzie podobnie a nie nizej, ale z drugiej strony przecież lekarz by powiedział jakby było coś niepokojącego. Myślę, że Tobie też by wspomniał;) lepiej żebyśmy same nie rozkminiały

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2025, 20:11

Truuskaawka lubi tę wiadomość

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2025, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z kolei lekarz skomentował, że małe dziecko to to nie jest 😅

age.png

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 31 marca 2025, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze jest ryzyko błędy pomiaru też, więc na spokojnie :)

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2025, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopóki dziecko przyrasta i nikt nie rzuca hasło hipotrofia to serio uważam, że po cholerę się stresować.
    Nie wiem, może mam nonszalanckie podejście, ale ja po prostu nie szukam dziury w całym. Lekarz mówi że jest ok i centylowo jest ok? To dla mnie temat jest zakończony

Anabbit, amoze lubią tę wiadomość

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 31 marca 2025, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój bobas na ostatniej wizycie był już całkiem spory, prowadząca powiedziała że raczej duże dziecko ale w normie więc staram się tego nie rozstrzasac, wiadomo czasami jakaś myśl przemknie po głowie, ale nie ma co się nakręcać. Ciekawe jak będzie jutro 🫢

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2025, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wracając do tematów L4, to ja miałam wszystko pięknie wykalkulowanie. 3 tyg urlopu, wykorzystana grusza, potem pensja z premią. Tyle, że pierwszego dnia urlopu trafiłam do szpitala i nie chcieli mi wystawić L4 na część pobytu. Zastanawiam się czy będą mi tą grusze odliczać czy co. Naszczęście sprawdziłam i rok temu pensja z premią była tylko o 1k niższa więc do średniej bez dramatu.

age.png

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2025, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dlatego bardzo lubię te nasze forum. Chyba każdej się zdarza mieć jakieś chwile wątpliwości i głupie myśli którymi można się podzielić i zaraz otrzymać pocieszenie i wsparcie. Także dzięki dziewczyny ❤️

Jeśli chodzi o wypłatę na L4 to się miło zaskoczyłam,dzisiaj wleciała i okazało się że dostalam trochę więcej niż normalnie,więc fajnie 😃 Można dalej zamawiać 😅

KarolaKinga, Blackapple, Lauraa, Alex_92, amoze, Nosa lubią tę wiadomość

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 31 marca 2025, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiem szczerze że cieszę się ,ze temat wyprawki mam zamknięty.
    Wózek wyprany,fotelik stoi, ubranka podzielone. W chacie też porobione ile mogłam . Jednyne co mi zostanie to zamowoc meble do sypialni i naszykować malej szafkę itp ale to malo roboty. Teraz będę się byczyć bo już się czuje ociężała i mniej mobilna. Do tego brzuch rośnie,a pośladki aktualnie mam cztery także dupa sfalczała. Nie mam już mocy na jakieś wygibasy na drabinie czy takie tam. Nawet jesli chodzi o syna to zapowiedzialam ,ze moge z nim autem podjechać na plac zabaw ale długie spacery,hulajnoga czy rower przy ulicy to nie moja bajka już. Wyjazdy to samo. Mąż z nim jedzie na Mazury na majówkę i na święta do rodziny. Ja zostaje w domu.Będę siedzieć i inkubować.

kasssia, Lauraa, Alex_92, Anuncja lubią tę wiadomość

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2025, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam wg powiem że od kiedy mam bana na ćwiczenia i nic nie robię, przestał mnie boleć lewy poślad 🤣 hit

kasssia lubi tę wiadomość

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 31 marca 2025, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już wiele odpuszczam i cieszę się, że komoda ogarnięta, wszystko wyprane poza wózkiem itd. Jeszcze po Wielkanocy spakuje torbę, w okolicach majówki kończę robotę i witajcie wolne popołudnia całe przeleżane na kanapie!

kasssia, Anuncja, Revolutionary lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2025, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Wam powiem że mam wyjątkowo dużo energii, prócz chwil gdzie coś mnie zakłuje, zaboli, stwardnieje brzuch czy coś 😝 no ale wszystko przede mną jeszcze bo w ciąży z córką to wlasnie dopiero końcówka była tragiczna i czułam się okropnie. Ale wtedy też waga robiła swoje i opuchnięcie całego ciała. Więc zobaczymy jak będzie tym razem.

Mam w planach za 2 tygodnie myć okna, zmienić zasłony, odmalowałabym przedpokój ale mój mąż mi nie pozwoli 🤷🏻‍♀️
    Święta raczej w domu, jedynie pojedziemy na jeden dzień tam i spowrotem do Mysłowic do mojej rodziny, także tyle ☺️😊 coś też poleżę żeby nie było 😝

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2025, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie z wyprawki został fotelik (ale mamy już wybrany) i kosmetyki/leki i chyba wsio

age.png
  • KasiaGosiaWerka Koleżanka

Wysłany: 31 marca 2025, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:
    KasiaGosiaWerka, jakie duże dziecko!

Instrukcja wklejania zdjęcia:
    Wejdź na stronę: https://pl.imgbb.com/
    Po wgraniu zdjęcia wybierz BBcode full linked, skopiujcie link.

https://zapodaj.net/plik-BmGOQVmzJK

https://zapodaj.net/plik-E4ZtjcNKEl

Pierwsze dziesięć minut było z rączką, na sekundę rączkę zabrał i mamy takie zdjątko! Dziękuję za instrukcje jak dodać zdjecie ❤️

Luna30]Który tydz u cb?:) który centyl ? Gratulacje![/QUOTE]

Teoretycznie 30tc, dzieciątko wychodzi wagowo na 31 tc. Jeżeli centyl a percentyl to to samo, to z opisu wynika mi, że 88.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2025, 22:13

Elza1234, Anabbit, Szarotka12, amoze, eeemakarena, przygodami66, Nosa, Revolutionary , Alex_92, Lauraa lubią tę wiadomość

• Anabbit Autorytet

Wysłany: 31 marca 2025, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Mam wyniki!
    Ketony obecne ale to moja wina bo wczoraj zjadłam tylko obiad, później lody na deser ale wieczorem znów mnie tak gniotł żołądek że nie mogłam nic w siebie wcisnąć.
    Bakterie pojedyncze, nabłonki płaskie pojedyncze wpw, leukocyty 1 wpw, pasma śluzu nieliczne, czyli chyba nie ma źle.

Ja muszę zapytać, bo mnie to nurtuje 😅 czy Ty jesz tylko wtedy gdy jesteś turbo głodna? Nie zdarza ci się zjeść coś, bo jest po prostu dobre, jakieś chipsy, wafelki, nic? 😅 wybacz pytanie, ale tak mnie to fascynuje, że potrafisz zjeść 2 posiłki w ciągu dnia a na kolację wypić kefir i żyjesz na tym a do tego masz w sobie zdrowego, rosnącego człowieka 😅
    Ja jestem z tych osób, które nie mają dna. Zjem tyle, ile ktoś mi nałoży na talerz i praktycznie nigdy nie czekam aż zgłodnieje żeby zjeść kolejny posiłek (co też nie jest dobre), dlatego mnie to tak fascynuje gdy piszesz, że zjadłaś obiad i potem już nic.

amoze, eeemakarena lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 1181 1182 1183 1184 1185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ