CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
@Tanashi kciuki ✊🏻✊🏻
@Asiun Przybijam piąteczkę,moje cukry wyglądają tak samo po godzinie. A nawet są niższe niż 90 🤯 Ale już piętno cukrzycy pozostanie z nami 😅
Ja jeszcze sporo mam do ogarnięcia z wyprawki,mam nadzieję że w tym miesiącu już zamknę temat do końca. Ale z ubrankami dalej chyba będę czekać do maja 🤭
Udało mi się zapisać u mnie w mieście na bezpłatne warsztaty na ten miesiąc. Dzisiaj idę na Pierwszą Pomoc. W późniejszych terminach będzie Przygotowanie do porodu,Połóg,Karmienie Piersią i Pielęgnacja Noworodka. Myślę że fajnie jak dla osoby która nie chodzi do szkoły rodzenia.Gusia_, Revolutionary , Alex_92, Lauraa lubią tę wiadomość
-
Nineq szyjka tak jak u mnie i u Kasi, witamy w klubie! Super sa takie wczesne wizyty, człowiek nie ma stresów do wieczora…
Ja też daję znać, że mam już receptę z kodem C - więc darmowa. Z tego, co dowiadywałam się u mnie w przychodni, trzeba samemu ogarnąć w aptece i przynieść ze sobą, ale wiadomo, najlepiej dopytać u siebie w przychodni
Mąż mi od razu dziś zamówi ❤️Revolutionary lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i badania 🤞🏼 też dzisiaj wizytuje 🫢 jestem ciekawa jak będzie u mnie z tą szczepionka i co tam u malucha 🥹
Co do wyprawki to muszę usiąść i zastanowić się czego nam jeszcze brakuje 🫣 mam nadzieję że w tym miesiącu już na spokojnie sobie wszystko wypiorę i poukładam w nowym domu i będę mogła ogarnąć czego faktycznie nam jeszcze brakuje 🫢 -
Gusia_ wrote:Nineq szyjka tak jak u mnie i u Kasi, witamy w klubie! Super sa takie wczesne wizyty, człowiek nie ma stresów do wieczora…
Ja też daję znać, że mam już receptę z kodem C - więc darmowa. Z tego, co dowiadywałam się u mnie w przychodni, trzeba samemu ogarnąć w aptece i przynieść ze sobą, ale wiadomo, najlepiej dopytać u siebie w przychodni
Mąż mi od razu dziś zamówi ❤️
W sumie to bałam się o szyjkę i wyszło jak myślałam 😣no nic, przejdę w tryb mega oszczędny. -
Makarena, ale superowy Kameleon. To Twój?
Margaretka właśnie myślałam co u Ciebie bo nie widziałam Cię na szkole😊 dobrze, że wszystko ok
Nineq kurcze to już coraz bliżej 2kg u Was 😃
Powodzenia na wizytach
U mnie Mała skakała sobie dużo na wykładzie wczoraj na szkole rodzenia, w nocy jakoś padłam i spałam i nic nie czułam większego, rano też tak sobie jakieś pojedyncze puknięcia, ale zrobiła prima aprilis chwilowe bo już daje znaki i hopsy. UffMargareetka, Alex_92, Lauraa lubią tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Cześć! Ja pytałam o szczepionkę w przychodni wczoraj i nie wiedzieli zupełnie nic - czy mam ją sama kupować, czy oni dostaną. Że to wchodzi dopiero od 1.04 i wtedy się zobaczy. Tak, jakby było to za pół roku, a nie jutro
No nic, zapytam na wizycie w piątek.
Powodzenia na dzisiejszych wizytach!
W sprawach wyprawki, to u mnie powoli do przodu, ciuchy dalej nie rozpakowane, ale wczoraj kupiłam dzieciowy proszek, więc bliżej do rozpoczęcia prania niż dalej
Widziałam, że wczoraj pojawił się temat aspiratorów - co polecacie? Niby skuteczny jest Katarek, ale mnie przeraża zasada działania, na żywo oczywiście go nigdy nie widziałamPodzielcie się proszę doświadczeniem
U mnie na razie dzisiaj w brzuchu spokój, ale nie dziwię się, bo wczoraj było wielogodzinne szaleństwo, w każdym tygodniu obserwuję nowy typ ruchów, teraz np przesuwanie z jednej strony brzucha na drugą czegoś szpiczastego - może to łokieć, może kolano, może pięta. No i dostaję ciosy w pępek, czasami aż od tego zapiszczęWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia, 09:16
🙍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
🙍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024
04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem
06.10.2024 ⏸
Beta hCG:
07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
15.11. CRL 2,41 cm
20.12. CRL 8,07 cm
15.01. 220g 💙
31.01. 347g
06.02. 360g
05.03. 737g
16.03. 1060g
🩺 04.04.2025
🧬 07.04.2025
-
Dziękuję za kciuki!
Moim zdaniem ten katarek elektryczny jest fajny na późniejszym etapie, u noworodka jakoś nie wyobrażam sobie go stosować z uwagi na hałas. My w tych pierwszych miesiącach stosowaliśmy ręczny aspirator Canpol i był okWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia, 09:17
-
Moim zdaniem katarek jest bez porównania z aspiratorami tymi na baterie, super szybko działa, także polecam. Ale dla noworodka taki na baterie słabszy tez wystarcza, mam dwa - broun i novama. Z tych dwóch Novama dużo lepszy
Ale no dla starszych dzieci już się nie nadaje, więc raczej jest taki na chwilę wg mnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia, 09:25
-
Tanashi kciuki za wizytę i za wszystkie inne osoby, które mają dzisiaj wizytę.
Ja w końcu przespałam noc po tym jak przedwczoraj załamał mi się świat, bo musiałam pożegnać się z 16 letnim przyjacielem psem. W ten dzień nie spałam całą noc ale postanowiłam być silna dla dziecka. Życie jest niesprawiedliwe ale nic nie zrobię. Muszę pamiętać o tym, że było mi dane spędzić z nim aż 16 lat.
Co do wyprawki to też nie mam jeszcze termometra, aptecznej wyprawki dla dziecka oraz laktatora. Mamy mieć całodniowe zajęcia z doradcą laktacyjnym na szkole rodzenia i wtedy postanowie jaki kupię.
Co do małych/dużych dzieci to ja myślę, że ważne że rosną, a każdy z nas jest inny ma inne obwody głowy, brzucha i różne wzrosty. Jak lekarz nie panikuje to trzeba się tym nie przejmować. -
Hej po przerwie! 👋🏻
U mnie nadal ogrodowo… Powiem Wam, że mam takie parcie żeby przygotować dom i ogród do końca kwietnia, że codziennie od rana do wieczora zapierdzielam. Wczoraj z mężem ogarnialiśmy żywopłot. Wymieniliśmy brzydkie, połamane tuje, sypnęliśmy nawóz, obskubaliśmy suche gałązki no i odpaliliśmy już podlewanie, bo u nas susza totalna. I w sumie codziennie coś robimy, a końca nie widać…
Jeśli chodzi o wyprawkowe tematy to ja z resztą ruszam w maju. Może lekarz będzie w stanie ocenić długość Julka, bo ja w sumie nie mam żadnych ciuszków na rozmiar 50. 😅 A tak to jakieś prześcieradła, śpiworek, troszkę apteki no i jakieś zabawki, karty kontrastowe itp. Fotelik kupimy po porodzie, na przewiezienie ze szpitala wypożyczamy. 🙂
Dzisiaj wizytuje. Ciekawe, czy panicz się w końcu pokaże. Lekarz już ustawił wizytę na 16:00, bo jak miałam o 11:00 to zawsze zastawaliśmy śpiącego Julka. 😂 Chociaż po ruchach to ja mam wrażenie, że on nie śpi tylko rano i wieczorem… W ciągu dnia za bardzo go nie wyczuwam, chyba, że to kwestia tego, że ciągle jestem na chodzie.
Czy my już jakoś powinnyśmy kontrolować ilość tych ruchów?przygodami66 lubi tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Cel, tak - męża marzenie
i tak siedzi z nami od dwóch lat, niezbyt rozmowny i wylewny w uczuciach, ale miło na niego czasem popatrzeć jak siedzi na gałęzi xD
Nineq, oby tylko nie poszło niżejdobrze, że będziesz miała kontrol.
Po tych moich ostatnich spięciach napięciach i twardnieniach też się zastanawiam, czy się tam coś nie narobiło.
Ej w ogóle ! wczoraj był taki dzień fajny bo,
ja pierwszy raz poczułam czkawkę(tak mi się wydaję przynajmniej, bo to takie lekkie puknięcia co kilkasekund przez kilka minut w samym dole brzucha)
i mąż wczoraj, że on to by brzuszka posłuchał
mówię, śmiało
wziął stetoskop, został kilka razy skopany w głowicę, a potem usłyszał bicie serca
i ja też potem słyszałamto takie extra byłooooooo
Nineq, przygodami66, Alex_92, Lauraa lubią tę wiadomość
💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488 -
przygodami66 wrote:Tanashi kciuki za wizytę i za wszystkie inne osoby, które mają dzisiaj wizytę.
Ja w końcu przespałam noc po tym jak przedwczoraj załamał mi się świat, bo musiałam pożegnać się z 16 letnim przyjacielem psem. W ten dzień nie spałam całą noc ale postanowiłam być silna dla dziecka. Życie jest niesprawiedliwe ale nic nie zrobię. Muszę pamiętać o tym, że było mi dane spędzić z nim aż 16 lat.
Przygodami, bardzo mi przykro. tu musi bardzo boleć. ale tak, 16 lat to piękny psi wiek ! trzymaj się
przygodami66 lubi tę wiadomość
💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488 -
przygodami66 wrote:Tanashi kciuki za wizytę i za wszystkie inne osoby, które mają dzisiaj wizytę.
Co do wyprawki to też nie mam jeszcze termometra, aptecznej wyprawki dla dziecka oraz laktatora. Mamy mieć całodniowe zajęcia z doradcą laktacyjnym na szkole rodzenia i wtedy postanowie jaki kupię.
Co do małych/dużych dzieci to ja myślę, że ważne że rosną, a każdy z nas jest inny ma inne obwody głowy, brzucha i różne wzrosty. Jak lekarz nie panikuje to trzeba się tym nie przejmować.
Bardzo mi przykro z powodu czworonoga. Ja czasami jak sobie wyobrażę, że miałabym żegnać naszego, to mam łzy w oczach, pomimo tego, że czasami doprowadza mnie do szału… 16 lat to szmat czasu, najważniejsze, że nie cierpi. Na pewno miał z Tobą piękne życie. 🙂
przygodami66 lubi tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Ooo też poczułam czkawkę na pewno dzisiaj rano jak stałam na skrzyżowaniu, jadąc do pracy 😅
Użyłam kiedyś katarka na sobie i muszę przyznać, że skuteczny 🤣 nie jest to jakieś nieprzyjemne uczucie, a na pewno duża ulga jak się jest zatkanym na amen 🫠 jedyny minus to ten hałas odkurzaczaNosa lubi tę wiadomość
-
Przygodami66 bardzo mi przykro z powodu pieska, wiem co czujesz 🫂 trzymaj się!
Nineq aż niemożliwe 🤩 następne duże bobo, jak cudnie! Co te szyjki się tak skracają, naprawdę, tak jak wcześniej o tym nie slyszalam to u nas jakas plaga. Trzymam kciuki, żeby trwała lub sie poprawila, żebyś na spokojnie dotrwała do tego 37tyg.
Mocne kciuki za wszystkie wizytujace, Tanashi dla Ciebie i Kameleona szczególnie ❤️🔥
Też obserwuje zmianę w ruchach, takie przesuwne, silniejsze, bardziej wyraźne, aż kotka podskoczyła raz 😆
Zaczęło mi puchnac gardlo, klucha, nos zatkany, ciekło jak przy alergii, ale nie mam 100% pewności, niby rzadki katar ustal po zyrtecu wczoraj, nie umiem stwierdzić czy to przeziebieniowe, czy wlasnie po prostu napad silnej alergii. Tak więc obserwuje dalej.
A z tymi szczepieniami to tylko internista wystawia receptę? Gin nie może tak? Jeszcze nie sprawdzałam nigdzie, założyłam, że będziecie wiedzieć 😁przygodami66 lubi tę wiadomość
38👩& 37🧔
PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
Kariotypy ✅️
28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione
13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
Acard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
🩺 19.03. 1055g słodkiego chłopczyka 💙 (26t6d)
🩺 16.04. następna wizyta i 3 prenatalne (30t6d)
-
Właśnie ktoś ostatnio mnie pytał czy liczę ruchy, czy zapisuje… A ja taki zonk, mówię ja nawet liczyć nie muszę czy zapisywać bo ja mam wrażenie że ona w ogóle nie śpi, czy chodzę czy stoję czy cokolwiek robię to ją czuję 🫣😝🤣
Kkk77 lubi tę wiadomość
-
Przykro mi z powodu psa
czasem jak mysle ze kiedys będziemy musieli pożegnać naszego to mi się płakać chce
Co do aspiratora my kupujemy katarek 2 w 1 - odkurzacz mnie przeraża póki co ale tam można samemu aspirować a ze sa filtry po drodze to sie nie boje ze to połknę 😅
Nineq no zostaje Ci leżakowanie, witam w klubie
Ja też teraz czuje takie przeciągania w brzuchu, ale mam wrażenie że mam śpiocha w brzuchu, naprawdę. U mnie w rodzinie jest taki przesąd że jak się wybiera chrzestnych jeszcze w ciąży to potem te dzieci są podobne do nich (wiem wiem głupota). Póki co mamy wybraną tylko chrzestną i ona się zachowuje identycznie jak moja siostra w brzuchu mamy 😅 nawet w 9 miesiącu ją było trudno na usg dobudzić, a potem od 3 miesiąca spała po 12 h (tylko że na mm, moja mama ze stresu przez szpital i krztuśca z nią straciła pokarm a chyba te ponad 20 lat temu nie mówiło się o laktatorach).przygodami66 lubi tę wiadomość
-
Kkk77 wrote:Użyłam kiedyś katarka na sobie i muszę przyznać, że skuteczny 🤣 nie jest to jakieś nieprzyjemne uczucie, a na pewno duża ulga jak się jest zatkanym na amen 🫠 jedyny minus to ten hałas odkurzacza
A co do dziewczyn w trakcie czy kończących remonty/wykończenia czy ogrody/tarasy - extra sprawa 🙂 szczególnie praca w ogrodzie musi być satysfakcjonująca. I pomyśleć, że ja się zbieram kilka tygodni do przesadzenia jednego kwiata😅
Nie wiem czy cos zjadłam ostatnio, czy może po prostu kilka odstępstw od diety, ale od kilku dni jezdzi mi w brzuchu, lekko boli brzuch, aż trochę się zmartwiłam bo bol przypominał okresowy. Nie rozkręcił się to zostawiłam temat, zastanawiam się czy też miewacie takie sporadyczne bóle brzucha i potem np lekkie rozwolnienia? Jeszcze nie mogę przyzwyczaić się do poczucia napuchniecia, ciężkości.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia, 10:10
38👩& 37🧔
PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
Kariotypy ✅️
28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione
13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
Acard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
🩺 19.03. 1055g słodkiego chłopczyka 💙 (26t6d)
🩺 16.04. następna wizyta i 3 prenatalne (30t6d)
-
Ginekolog też mi kiedyś wystawił na receptę na szczepienie w ciąży, więc sądzę, że też mogą, choć zwykle biorę od rodzinnej czyt. mojej siostry, bo tak mi wygodniej
Co do liczenia ruchów też nie liczę, bo moje dziecko również z tych nadaktywnych aż. Mam nadzieję, że po urodzeniu jej się wyciszy i będzie więcej spała 😅
Dużo tych wizyt dzisiaj! Niech to będzie dobry dzień pod względem wiadomości ❤️ -
Dzięki dziewczyny za wsparcie.
Nosa właśnie od paru dni jeździ mi coś w brzuchu na głos, aż się wkurzyłam, że mała w brzuchu słysząc te odgłosy nie wie hihi co się dzieje. Może to jakiś kolejny objaw ciążowy 🫣 też potrafię mieć rozwolnienia ale zwalałam to na przyjmowany magnez.