X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary w ciąży wiele kobiet ma objawy zespołu cieśni nadgarstka - drętwienie dłoni i przeszywający ból do łokcia może się pojawiać. Niestety też jestem w tej super grupie 😅 ale w tej ciąży jeszcze jest znośnie, w poprzedniej nie mogłam z bólu nieraz spać 🫣

Z tymi szyjkami to loteria. Moja przyjaciółka teraz jest w 38 tygodniu skończonym, chciałaby już rodzić a szyjkę ma prawie 4 cm i twarda, gdzie u mnie od dwóch miesięcy 2,6 i na ostatniej wizycie już miękka 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia, 12:10

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    awokado 🥑 czyli nadal się paprze ta rana? 😔😑
    Niestety, w nocy mieliśmy koncert pisku z bólu, zdjęłam jej opatrunek, a tam wszystko takie poobklejane, ciągle we krwi (od czwartku rana ciągle podkrwawia). Zmieniam jej ten opatrunek 3-4 razy dziennie, a i tak ciągle jest brudny… od czwartku byliśmy już 5 razy u weterynarza i tyle co leki przeciwbólowe i przeciwzapalne dostaliśmy 😓

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Revolutionary w ciąży wiele kobiet ma objawy zespołu cieśni nadgarstka - drętwienie dłoni i przeszywający ból do łokcia może się pojawiać. Niestety też jestem w tej super grupie 😅 ale w tej ciąży jeszcze jest znośnie, w poprzedniej nie mogłam z bólu nieraz spać 🫣

Z tymi szyjkami to loteria. Moja przyjaciółka teraz jest w 38 tygodniu skończonym, chciałaby już rodzić a szyjkę ma prawie 4 cm i twarda, gdzie u mnie od dwóch miesięcy 2,6 i na ostatniej wizycie już miękka 🤷‍♀️
    Tak, ta szyjka to raczej skraca się już pod koniec, jednak nie teraz.
    Też mam dwie koleżanki które w 40 tc a tam szyjka 3 cm i twarda
    A ja 27 tc i 2 cm (dobrze że chociaż twarda)
    Śmiejemy się że te co chcą urodzić to szyjka żelazna, a ja bym chciała jeszcze pożyć normalnie - to szyjka figle płata

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia, 12:18

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie ciąża to mega nieprzewidywalny stan i ciągle mam w głowie, że wszystko się może zdarzyć 🫣

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się cieszę, że aż tak długo miałam ją w normie. Spodziewałam się, że po konizacji może być z nią problem, już te 3 lata temu mi mówili.
    Nie powiem, że mnie to nie zestresowało, ale mam nadzieję, że progesteron trochę ją wstrzyma.
    Zresztą mówię o swoim stresie... Mój chłop jak się zestresował😂

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙K.🥰

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjologicznie się skraca, ale już nie pamiętam od którego tygodnia. Tak mi wszyscy mówili w tej i poprzedniej ciąży. No i tak jak Gusia pisze to loteria. Na porodówce przyjeżdżały niby z długimi szyjkami a po paru godzinach na cito CC albo poród. No już mówiłam, czeski film 🤪

preg.png
  • Szarotka12 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szkole rodzenia mówili, że skraca się przez 3 tygodnie przed porodem, ale myślę, że różnie to bywa. Tak samo jak mówią, że są regularne skurcze i coraz częstsze, a już kilka relacji słyszałam, że skurcze najpierw co 15 min, później 10, 8, a potem znowu co 20 i nie wiadomo, czego się spodziewać

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    Beta hCG:
    07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
    16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
    25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
    15.11. CRL 2,41 cm
    20.12. CRL 8,07 cm
    15.01. 220g 💙
    31.01. 347g
    06.02. 360g
    05.03. 737g
    16.03. 1060g

🩺 04.04.2025
    🧬 07.04.2025

preg.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ u mnie to nawet nie ból ale takie drętwienie/mrowienie właśnie :/ Eh no to nie pocieszyłaś :P

awokado 🥑 o kurcze brzmi to słabo :/ współczuje przeżyć i cierpienia psiny 😔 a próbowaliście takim srebrem jej smarować? Nasza miała tak zabezpieczoną ranę po sterylizacji i się bardzo ładnie goiła chociaż no zdaję sobie sprawę że to całkiem inny typ rany... 🫂

eh te szyjki to chyba jedno z najbardziej nieobliczalnych i zagadkowych "zagadnień" w ciąży 🙄

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w polu z wyprawą, mam tylko wózek i parę ubranek..

Pokój nie zrobiony a trzeba wysztko wywalic położyć podłogę i zrobic ściany.
    Potem kupno łóżeczka komody.

Fotelik
    Wyprawka medyczna
    Monitor
    Laktator
    Termometr
    Wanienka
    Tetrowe pieluchy i pewnie jeszcze jakieś ciuszki..

Masakra.. dzwoniłam też do szkoły rodzenia bo czekam i czekam na kontakt i nic. Zaraz będzie za późno.

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf:
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • Paulinaaa_ Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z wyprawką totalnie w lesie, nie mam praktycznie nic.. z 5szt ubranek, łóżeczko, komoda, reszta brak 🙈 ale to szczerze mówiąc przez te moje szpitalne „przygody” i komentarze od lekarzy „żeby się przygotować na najgorsze” 😕
    Ale powiedziałam sobie wtedy że jak się uda do 30tc dotrwać to wtedy ruszam z kopyta z zakupami 💪 to już zaraz!

Elza1234, Alex_92 lubią tę wiadomość

07.2024 biochem

3.10 11 dpo ⏸️
    12dpo bchg 43, 15dpo 245, 17dpo 658

14.10 7.8mm pęcherzyk
    25.10 serduszko ❤️
    18.11 3.5 cm ludzika
    28.11 Nifty niskie ryzyka + 🩷
    10.12 prenatalne, wszystko super

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary - taaak, przy każdej wizycie weterynarz jej tym psika, ale jak widać mało co pomaga, dzięki za zainteresowanie!

Smerfetka - Ty już po wizycie? U mnie też spore opóźnienie i zaraz zniosę jajo w tej poczekalni 😅

Ja natomiast mam w nocy problem z nogami, dzisiaj to bitą godzinę nie mogłam zasnąć, bo ciągle miałam ochotę nimi wierzgać i machać, okropnie irytujące uczucie

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • Werzol Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka gratulacje przeprowadzki!

I powodzenia dla wszystkich wizytujących, uzbierała się spora ekipa ☺️

Przygodami, wasz psiak na pewno przeżył u Was najpiękniejsze chwile i daliście mu ile byliście w stanie. Bardzo mi przykro 😞

Kurczę, temat szyjki nadal mnie stresuje :-( u mnie od pierwszych prenatalnych jest krótka, w grudniu miałam 26mm a później co lekarz to inne, dłuższe pomiary. Dopiero w niedzielę powiedzieli że jest już 23 mm. Niby dobrze że się drastycznie nie skraca i nadal jest twarda, ale chciałabym donosić ciążę bez większych stresów 😞

przygodami66, Margareetka lubią tę wiadomość

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przygodami bardzo mi przykro. Długi czas, ale zawsze jest go jednak za mało. Przytulam mocno😔

Margaretka no ja Cie rozumiem, my mamy 20 min ale pieszo, autem mniej niż 5 minut. Jednak godzina w dwie strony to trochę jest. Jesteś w grupie na WhatsApp? Wysyłają tam wykłady. Ja robię jakieś notatki to mogę się podzielić też tym co jest spoza slajdów, w sumie jakieś pojedyncze rzeczy zapisałam:)

Powiem Wam dziewczyny, że mam coraz mniej siły. Chwała tanim taksom bo bym nie zebrała się na jogę już licząc jeszcze tuptanie i autobus... coraz poważniej rozważam szybsze L4

przygodami66 lubi tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary ja Ci mogę powiedzieć z pierwszej ciąży jak miałam, to był dramat na prawdę ale nie wiem w którym momencie, chyba już tak 8/9 miesiąc zaczęłam puchnąć, na stopach to nie miałam kostek i ja ledwo włożyłam stopy na porodówkę w takie już trochę rozciągnięte baleriny mojej mamy!
    Ale do brzegu, właśnie te drętwienie strasznie mi wtedy dokuczalo, ja w nocy nie spałam, chodziłam, płakałam z bólu, bo nie czułam nóg, rąk, jakby mi podali znieczulenie jak na CC w stopy i w dłonie.
    Do teraz nie wiem czym to było spowodowane a szczególnie to puchnięcie bo ciśnienie miałam normalne w normie. Ja zrzucałam to na wagę właśnie że dużo bardzo przytyłam, mało wody piłam ale serio nie wiem 🤷🏻‍♀️
    Wiem że Cię nie pocieszyłam ale to tylko mój przypadek i to że masz takie drętwienie to jest dość powszechne u ciężarnych w różnym nasileniu i stopniu.
    Jedno jest pewne, mi po ciąży przeszło 😝

W tej jeszcze nie mam ale czasami jak źle śpię w nocy albo siedzę w ciągu dnia to zdarzą sie „mrówki” 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia, 13:04

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:
    Na szkole rodzenia mówili, że skraca się przez 3 tygodnie przed porodem, ale myślę, że różnie to bywa. Tak samo jak mówią, że są regularne skurcze i coraz częstsze, a już kilka relacji słyszałam, że skurcze najpierw co 15 min, później 10, 8, a potem znowu co 20 i nie wiadomo, czego się spodziewać

Z akcją porodową też jest czeski film raczej.
    U mnie przed zero znaków, pęknięcie pęcherza i wodospad wód, skurcze dopiero zaczęłam czuć jak mnie już wieźli na CC czyli jakieś 1,5h później, jak noga już była prawie w pochwie. Doświadczyłam całych 2 skurczów 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia, 13:08

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:

U mnie było tak, że skurcze zaczynały się co 15 minut, po masażu brodawek potem przez 8h były co 10 minut i potem stopniowo zaczęły się skracać xD ale przez te 8h tylko 3 cm rozwarcia się zrobiły. Więc dopiero te krótsze skurcze robiły robotę do porodu w sumie

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, mały całkiem spory bo waży 1600g 🫢 pomiary niby w normie więc się nie zagłębiam, szyjka ponad 4cm, ale nie mam szaleć, bo główka nisko. Oczywiście maluch robił pokaz i kopał w głowice podczas badania 😅 kolejna wizyta za 4 tyg, ale za 2 tyg mam prenatalne to nie będzie się aż tak dłużyć ☺️

kasssia, Nosa, Nineq, magdalena321, Elza1234, Maj.a, Werzol, Gusia_, Truuskaawka, Cel95, przygodami66, KarolaKinga, amoze, KasiaGosiaWerka, Revolutionary , Klaudek11, Klaudek11, Klaudek11, Margareetka, eeemakarena, Lauraa, CelinaJan, Alex_92, Anuncja lubią tę wiadomość

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    U mnie było tak, że skurcze zaczynały się co 15 minut, po masażu brodawek potem przez 8h były co 10 minut i potem stopniowo zaczęły się skracać xD ale przez te 8h tylko 3 cm rozwarcia się zrobiły. Więc dopiero te krótsze skurcze robiły robotę do porodu w sumie
    Ale te skurcze co 15, 10 min cię bolały?

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Ale te skurcze co 15, 10 min cię bolały?

Nie :) to były takie regularne spięcia brzucha, ale bezbolesne. Bolec zaczęły jakoś jak było 8-9 cm.

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie były dwie indukcje, skurcze w sumie były bolesne na tej oksytocynie, ale mnie tak na maksa zaczynało boleć po odejściu wód zawsze, więc to traktuję jako moment krytyczny w swoich porodach 🫣

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
‹‹ 1185 1186 1187 1188 1189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ