CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
kasssia wrote:no to pięknie to rozegrałaś. a pisałaś na jakiś ogólny adres NFZ? jestem w szoku, że tak szybko zadzwonili do Ciebie.
a mi się jakieś zawroty głowy zaczęły przed chwilą. siedze przy komp a tu helikopter
dobrze, że mam tą wizytę jutro... -
przygodami66 wrote:Helikopter mam często i jest to najczęściej zwiastun wymiotowania i po też mi się trzymają. Tak jakbym nie wiem ile wypiła bo taki helikopter miałam tylko ze dwa razy po alkoholu.
No dokładnie, tylko po alkoholu kojarze takie uczucie, dziwne strasznie
Może się odwodniłam też, bo wcześniej mnie przeczyściło a chyba mało dzisiaj piłam, już nadrabiam.
Z mdłościami akurat od wczoraj lepiej, więc mam nadzieje, że obędzie się bez wymiotów.przygodami66 lubi tę wiadomość
-
kasssia wrote:no to pięknie to rozegrałaś. a pisałaś na jakiś ogólny adres NFZ? jestem w szoku, że tak szybko zadzwonili do Ciebie.
a mi się jakieś zawroty głowy zaczęły przed chwilą. siedze przy komp a tu helikopter
dobrze, że mam tą wizytę jutro...
Oby były tylko chwilowe te zawroty.
Ja wczoraj po 13 to myślałam, że odpłynę i zasnę przed komputerem w pracy. A dzisiaj już wysiedzieć nie mogę, bo mnie ciśnie brzuch jak siedzę na fotelu. -
Cel95 wrote:Ja tam uważam że mało tych badań- ja umiałam zrobić np 40 różnych w miesiącu w trakcie diagnostyki :p
Ha. No tak. Ja w trakcie diagnostyki też wydałam na pewno kilka tys na badania. Teraz mam z luxmedu. Place " tylko" 150 za taxowke:p -
Luna30 wrote:Byłam dzisiaj w labolatorium i okazało się że mi lekarz z luxmedu dał jakaś nienormalna ilość badań typu że 15 czy 20 wynikow:p wy też tak macie? Ogólnie to pomylił daty i termin badania był na wrzesień 2024 a byłam u niego w październiku oczywiście. I pani się mnie pytała czy chce wszystkie to nie wiedziałam i powiedziałam że tak. A może to jednak były na inny trymestr badania? Chodzi któraś na luxmed?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2024, 12:29
-
W temacie luxmedu, to im dłużej o tym myślałam, tym bardziej byłam niezadowolona z mojej wizyty. Dzisiaj, dość spontanicznie, poszłam prywatnie do poleconej mi lekarki i to był strzał w dziesiątkę - ciepła, miła i tłumacząca wszystko kobieta. Raczej skłaniam się ku temu, żeby zrezygnować z prowadzenia ciąży w luxmedzie…
Z dobrych informacji - mój miś Haribo ma już prawie 2 cm, dwie rączki i dwie nóżki. Wierci się jak szalony, a serducho bije 185 razy na minutę. Łzy same ciekły po policzkach 🥹
Cel95, Lauraa, Maj.a, Kozina, Nosa, Lasia1234, eeemakarena, Tanashi, Alex_92, kasssia, Emilka2, Revolutionary , asiun, przygodami66, Karcia33, KarolaKinga, koktajlowa, Flubbershy, Cinia95, Truuskaawka, Moooniii lubią tę wiadomość
-
HejAnku🌸 wrote:Omg Awokado ale super🥹🥹 Ja na tym usg nigdy nic nie widzę i nic z tego nie rozumiem - chyba mają jakiś słaby sprzęt
Alex_92, Lauraa, przygodami66, koktajlowa lubią tę wiadomość
-
Też się zawsze dziwię jak chodzę do kliniki, że mają słaby sprzęt. Człowiek płaci kupę kasy za te wizyty, a jeszcze sprzęt kiepski. Mam w mieścince obok mojego miasta jakąś babeczkę z dobrym sprzętem, ale do niej dalekie terminy, zastanawiam się czy chcę zobaczyć coś lepszego i wydać kupę hajsu dwa razy w miesiącu...
Wizyta ciążowa 300zł .... -
Wydaje mi się, że dobry lekarz nawet na nienajlepszym sprzęcie sporo zobaczy na takiej zwykłej wizycie. A od takich szczegółowych badań jest już usg prenatalne - ja to tak odbieram.
kasssia lubi tę wiadomość
-
Laseczki melduję się i ja 😊
Wizyta za mną, serducho bije jak dzwon, maluch urósł w 10 dni 1.16cm i ma już 2.17cm🫣 chyba jednak go dobrze dokarmiam 😅. Krwiaczek się wchłonął. Poproszę również o zmianę terminu porodu na 13.06 🗓️ i kolejna wizyta 20.11. Pewnie możecie sobie wyobrazić jak mi ulżyło. Coś mi tylko ciśnienie dolne skacze, więc mam mierzyć i brać dopegyt. Narazie mam lekko podwyższone, mimo, że normalnie raczej jestem z tych co mają bardzo niskie ciśnienie. A powiedzcie proszę mądre głowy górne powinno być do ilu? Oczywiście lekarz mówił, ale z tych emocji i euforii to ja miałam wybiórczy słuch 🤪Maj.a, Revolutionary , Lauraa, CelinaJan, Karcia33, przygodami66, KarolaKinga, Truuskaawka, Nosa lubią tę wiadomość
Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
KasiaGosiaWerka wrote:To miejmy nadzieję, że obie usłyszymy serduszko
Słyszeć jak coś nie powinnysmy:) Są wytyczne że do 10tyg nie słucha się bicia serca bo costam. Warto die upewnić ze lekarz jest na bieżąco z wytycznymi. Tak swoją droga:) wolę podpowiedzieć bo ponoć nie wszyscy lekarze się stosują do tego tak mi mówił mój gin ostatnio. Denerwujesz się? Ja staram się nie myśleć ale denerwuje się to przyznam...w którym będziesz tyg? -
awokado 🥑 wrote:W temacie luxmedu, to im dłużej o tym myślałam, tym bardziej byłam niezadowolona z mojej wizyty. Dzisiaj, dość spontanicznie, poszłam prywatnie do poleconej mi lekarki i to był strzał w dziesiątkę - ciepła, miła i tłumacząca wszystko kobieta. Raczej skłaniam się ku temu, żeby zrezygnować z prowadzenia ciąży w luxmedzie…
Z dobrych informacji - mój miś Haribo ma już prawie 2 cm, dwie rączki i dwie nóżki. Wierci się jak szalony, a serducho bije 185 razy na minutę. Łzy same ciekły po policzkach 🥹
Gratuluję! Super zdjecie:)
Skąd jesteś? Bo ja mam super lekarza na luxmed z Wrocławia. ALE mój poprzedni prowadzący pracował prywatnie I w luxmed I odradził mi prowadzenie w luxmed bo mają bd słaby sprzęt ( 4l temu to bylo) I ostatnio pół roku temu mi powiedzial że już nie pracuje w luxmed bo się denerwował że nie może porządnie zbadać pacjentek ( krótki czas przewidziany i właśnie kiepski sprzet). Tak więc ja badania robie w luxmedzie ale ciążę będę prywatnie prowadzić i korzystać z refundacji kosztów leczenia 70proc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2024, 13:18
awokado 🥑 lubi tę wiadomość
-
Luna30 wrote:O..a mi się śniło że moja teściowa miała wszy i mnie zaraziła i obudziłam się strasznie wkurzona co ja teraz zrobie:p
To jest hit! 🤣 rozwaliłaś system 😅Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻