X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Natalia1992 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2024, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, zobaczyłam 7,3 mm człowieczka z bojącym serduszkiem :) obraz USG odpowiada 6+4 tyg. więc idealnie zgrywa się z tym co powinno być według daty transferu :)
    Kolejna wizyta za 4 tygodnie ale ginekolog sam zaproponował żeby za 2 tygodnie podejść tylko to szybkie USG czy serduszko nadal ładnie bije ♥️

Revolutionary , KarolaKinga, przygodami66, Maj.a, Lauraa, CelinaJan, awokado 🥑, Alex_92, eeemakarena, koktajlowa, Karcia33, Truuskaawka, Nosa, amoze lubią tę wiadomość

• KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2024, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się pochwalę, pierwszy raz od dwóch tygodni ugotowałam obiad zawierający mięso i nie padłam od zapachu i mdłości tak że wielki sukces 😂
    Awokado, co za piękne zdjęcie małego człowieczka 😍
    Powodzenia dla wszystkich wizytujących dziś i w najbliższych dniach!

przygodami66, Maj.a, Tanashi, awokado 🥑, Alex_92, Flubbershy, Nosa, amoze lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2024, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj nieźle z jedzeniem, obiadu dalej nie zjem ale na śniadanie udało się zjeść jajka.

Zaczyna mnie łapać stres przed prenatalnymi dalej zastanawiamy się czy robić nifty jeśli tak to pewnie pobiorę krew w przyszłym tyg.

• Weronka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2024, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się nam dobre wieści zaczęły sypać! Czekam na więcej 😍

Ja dzisiaj samopoczucie lepsze. Wczoraj cały dzień wymiotów, zdecydowałam się na tabletki i dzisiaj jest o niebo lepiej.

Powiem Wam, że nie byłam przekonana czy chcę iść na l4, ale teraz wiem, że nie dałabym rady w pracy. Już pomijając te mdłości i wymioty, ale chyba umysł nie ten 😅 Organizm się chyba skupia na tworzeniu człowieka. 😅

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2024, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam od rodzinnego, bo byłam wyżebrać Luteinę 😂 ale lekarka sama mi zasugerowała, żebym się zapisała też do ginekologa na NFZ bo „szkoda przepłacać skoro płaci Pani składki”

No i teraz sama nie wiem - z jednej strony fajnie by było zaoszczędzić chociaż na tych badaniach, a z drugiej - czy ja w ogóle mogę chodzić tylko po to, żeby mi wypisywał recepty? Już raz usłyszałam że „skoro stać Panią na prywatnego lekarza, to stać Panią też na badania” i teraz mam jakąś awersję

💔 Marcysia 21t 👼
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2024, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie zdałam sprawę że nie powiedziałam córce o ciąży a idzie ze mną do lekarza😅.

Luna30 lubi tę wiadomość

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2024, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już czekam na wizytę, pół godziny za szybko 😅 zawsze się boję że się zgubię w szpitalu i wychodzę za szybko 🤣

age.png
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2024, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:
    Ja właśnie wróciłam od rodzinnego, bo byłam wyżebrać Luteinę 😂 ale lekarka sama mi zasugerowała, żebym się zapisała też do ginekologa na NFZ bo „szkoda przepłacać skoro płaci Pani składki”

No i teraz sama nie wiem - z jednej strony fajnie by było zaoszczędzić chociaż na tych badaniach, a z drugiej - czy ja w ogóle mogę chodzić tylko po to, żeby mi wypisywał recepty? Już raz usłyszałam że „skoro stać Panią na prywatnego lekarza, to stać Panią też na badania” i teraz mam jakąś awersję

Uważam, że płacimy składki i należy się nam jak psu micha, ale… Ja boję się stresu z tym związanego, często lekarze mają sprzeczne zdania na różne tematy i jak na etapie diagnostyki byłam w stanie słuchać różnych wersji tak w ciąży chyba bym zwariowała jakbym dostała różne zalecenia odnośnie leków albo inaczej określony wiek ciąży itp., dlatego zdecydowałam, że nie idę do lekarza na NFZ dla własnego spokoju.

Revolutionary lubi tę wiadomość

👩🏻 29 | 👨🏻 30

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Lkao19 Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2024, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    Uważam, że płacimy składki i należy się nam jak psu micha, ale… Ja boję się stresu z tym związanego, często lekarze mają sprzeczne zdania na różne tematy i jak na etapie diagnostyki byłam w stanie słuchać różnych wersji tak w ciąży chyba bym zwariowała jakbym dostała różne zalecenia odnośnie leków albo inaczej określony wiek ciąży itp., dlatego zdecydowałam, że nie idę do lekarza na NFZ dla własnego spokoju.
    Ja mam podobnie, boję się że każdy lekarz będzie mówił mi co innego, a ostatnio miałam ciążę z Komplikacjami co jeszcze potęguje różnice zdań. Dlatego planuje iść tylko na jedna wizytę po skierowanie na ten pierwszy najdroższy pakiet badań z krwii. Później zostaje przy moim lekarzu .

preg.png

💓🍼 Jagoda 2017
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2024, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Gratuluję! Super zdjecie:)

Skąd jesteś? Bo ja mam super lekarza na luxmed z Wrocławia. ALE mój poprzedni prowadzący pracował prywatnie I w luxmed I odradził mi prowadzenie w luxmed bo mają bd słaby sprzęt ( 4l temu to bylo) I ostatnio pół roku temu mi powiedzial że już nie pracuje w luxmed bo się denerwował że nie może porządnie zbadać pacjentek ( krótki czas przewidziany i właśnie kiepski sprzet). Tak więc ja badania robie w luxmedzie ale ciążę będę prywatnie prowadzić i korzystać z refundacji kosztów leczenia 70proc.
    Jestem z Torunia, więc niestety kawał drogi do Wrocławia 😕 Też myślałam żeby korzystać ze swobody leczenia, ale u mnie to jest 90% zwrotu i limit 650 zł na kwartał. W październiku byłam już u endokrynologa i ginekologa, za co dostałam zwroty na 550 zl i na najbliższe dwa miesiące została mi tylko stówka 😅 Też zastanawiam się, czy po prostu nie chodzić równocześnie do luxmedu żeby mieć skierowania na badania i dodatkowo prywatnie, żeby móc zadać wszystkie pytania itp.
    U mnie niestety lekarz z luxmedu się nie sprawdził pod kilkoma względami - włączył doplera w 6. tygodniu ciąży, badanie usg przeprowadził praktycznie bez słowa komentarza, nie przebadał mnie na fotelu, nawet nie spojrzał na szyjkę, powiedział że głupie suplementy kupiłam, bo mają dawkę 800 kwasu foliowego, a bierze się tylko 400 w ciąży 🙄, nie mogłam zadać żadnego pytania, bo mówił „a po co to pani wiedzieć?”, nie zapytał się o cytologię, czy choroby w rodzinie, no zero pytań z jego strony… jednak wolę lekarkę, która wykazała jakiekolwiek zainteresowanie

age.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2024, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka też racja, od tej strony na to nie popatrzyłam :/ na szczęście lekarz rodzinny mi dał receptę na luteinę więc 300zl w kieszeni. Ale przez tego krwiaka w ciągu miesiąca będę miała 4 wizytę u gin 😣

💔 Marcysia 21t 👼
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2024, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:
    Weronka też racja, od tej strony na to nie popatrzyłam :/ na szczęście lekarz rodzinny mi dał receptę na luteinę więc 300zl w kieszeni. Ale przez tego krwiaka w ciągu miesiąca będę miała 4 wizytę u gin 😣

Nie wiem w sumie jak to z tym jest, ja chodzę do ginekologa prywatnie, a recepty na leki dostaję ze zniżką 100% (luteina, heparyna).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2024, 15:23

👩🏻 29 | 👨🏻 30

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2024, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka moja rodzinna też się zbulwersowała, że przecież gin powinna móc mi to wystawić ale wyczytała, że jednak nie… więc już sama nie wiem jak to jest i jaka jest różnica. Już nawet nie mam siły w to wnikać bo strasznie mnie to irytuje, płacimy składki, mój mąż na działaności więc już w ogóle kroją go równo, a i tak wszystko trzeba robić prywatnie

Tym razem ja się musiałam wynarzekać 😂

💔 Marcysia 21t 👼
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2024, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:

Idź normalnie się zapisz na nfz. Po co masz wydawać kupę kasy na leki i badania.

Co do recept z prywatnych gabinetów to jeśli jednostka ma podpisana umowę z nfz to nawet prywatnie może wypisywać zniżki albo zaznaczać te leki za darmo. Jak nie ma umowy z nfz to nie może. Może Twój nie ma?

Co do wizyty na nzf to żaden lekarz się nie zgodzi przyjmować pacjentki tylko po recepty. Musi ja badać i prowadzić tak jak każda inna. Jak pacjentka nie wyrazi zgody na badanie to lekarz ma prawo odmówić świadczenia. Nikt sobie nie będzie robił problemu. Także jak pójdziesz na nfz to musi być to normalna wizyta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2024, 16:13

event.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2024, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dobre wieści, wiek ciążowy odpowiada idealnie dacie OM, jest CRL 9,7mm, akcja serca płodu 147/ min 😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊

Także dobre samopoczucie jest spoko:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2024, 16:26

przygodami66, KarolaKinga, Maj.a, awokado 🥑, Lkao19, asiun, Karcia33, Alex_92, Lasia1234, CelinaJan, Truuskaawka, Karla_, Nosa, Cinia95, Revolutionary , amoze lubią tę wiadomość

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2024, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ No to by się zgadzało bo u nas w gabinecie tylko prywatnie przyjmują, nic na NFZ nie ma.

Co do badania to wiadomo, chodziło mi bardziej o to, że no będę mu musiała powiedzieć, że ciążę prowadzę prywatnie i będzie oczywiste, że do niego chodzę tylko ze względu na recepty😅 Muszę się z tym przespać, zastanowić bo moja lekarka rodzinna jest świetna i w ogóle nie mam jakichś blokad żeby walić prosto z mostu czego potrzebuje. A tu nie wiadomo na jakiego lekarza trafię i żeby nie generować sobie jeszcze dodatkowego stresu

Cel95 gratulacje! ❤️

Cel95 lubi tę wiadomość

💔 Marcysia 21t 👼
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2024, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też prywatnie, 400 zł wizyta, ale chce mieć dobrego lekarza który nie boi się prowadzić ciąż osób takich jak ja :)

Jakbym nie miała żadnych schorzeń to też bym jechała na nfz

A badania i tak na luxmed, prenatalne są za friko co jest super

Bardzo się cieszę i już nie boję się że się w sumie dość dobrze czuje 🤪 nawet batacik wczoraj miał trochę smaku, właśnie będziemy szykować pycha obiad bo obydwoje ledwo umieliśmy oddychać o jedzeniu nie wspominając haha

Alex_92 lubi tę wiadomość

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2024, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ochota na bataty została aktywowana 😂

💔 Marcysia 21t 👼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2024, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkich udanych wizyt! Cudownie się czyta te wiadomości.

Ja dzisiaj mam kryzys, czuję się bardzo słabo, cały dzień przeleżany w łóżku 😔 z utęsknieniem czekam na 2 trymestr. W pierwszej ciąży magicznie wszystko zniknęło z wejściem w kolejny trymestr i mam nadzieję, że i tym razem tak będzie.

Co do wizyt u lekarza, prowadzę ciążę prywatnie, byłam tylko raz na nfz właśnie by dostać skierowanie na te pierwsze badania.

HejAnku🌸, Cel95 lubią tę wiadomość

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2024, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w końcu po wizycie, serduszko jest i wszystko ok, na razie termin z usg zbiega się z terminem z OM :) Niestety nie dostałam skierowania na badania, bo mam przyjść za 2 tygodnie i wtedy dostanę... tylko za 2 tygodnie będę już w 9+5, więc będę miała jeden dzień na zrobienie badań :| Trochę mnie tym wkurzył, mówiłam mu, że to za późno trochę, ale stwierdził, że do 10 tygodnia się wyrobimy 😑

Alex_92, Maj.a, Lasia1234, eeemakarena, przygodami66, Cel95, Truuskaawka, Kindziukowa, Karcia33, Nosa, Cinia95, KarolaKinga, Revolutionary lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ