X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2024, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie doświadczenie z tymi tabletkami xonvea ? Czytam czytam i wszędzie piszą że dziewczyny po odstawieniu rzygaja jeszcze bardziej niż przed. Chętnie bym o nie poprosiła lekarza ale boję się tego odstawienia

preg.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2024, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa wrote:
    Dziewczyny a macie doświadczenie z tymi tabletkami xonvea ? Czytam czytam i wszędzie piszą że dziewczyny po odstawieniu rzygaja jeszcze bardziej niż przed. Chętnie bym o nie poprosiła lekarza ale boję się tego odstawienia

Ja wciąż biorę. Póki co dzialaja dobrze. U mnie na mdlosci. Sprobuje odstawić jakoś za pare tyg i zobaczymy. Bez nich i tak nie jestem w stanie funkcjonować to raczej nie będzie gorzej:p

Lekarz mówił że mogą wrócić objawy. No ale dziwne żeby nie wróciły...ja chyba będę odstawiać jakoś w 2 trymestrze. Spytam lekarza ale poprzednio mdlosci miałam wprawdzie okropne ale do ok 2.5msc ciąży. Może odstawiły za wczesnie. Nie wiem.bu mnie nie da się chyba gorzej niż pobudki całą noc i leżenie w łóżku w zasadzie całe dnie...a teraz nie mogę sobie na to pozwolić bo mam małe dziecko w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2024, 19:34

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2024, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie moje koleżanki co brały Xonvea czuły się potem dobrze. Myślę, że jak napisała Luna, te informacje o wymiotowaniu potem jeszcze bardziej są spowodowane tym, że ktoś odstawiał wcześniej niż skończyły się mdłości bo one wcale nie muszą trwać do 12 tygodnia. U mnie w poprzednich ciążach trwały do około 18.

Ja biorę 1 dziennie rano i jest duża poprawa. Nie że nie mam wcale mdłości ale mogę przynajmniej jeść i normalnie funkcjonować

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Karcia33 Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2024, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę 2 na noc, do tej pory czułam się po nich dobrze, ale dzisiaj zaczęły mi się te mdlosci przebijać. Mam nadzieje ze to tylko dzisiaj tak.
    No i planuje brać jeszcze z 2 tygodnie 2 tabletki, potem przejdę na 1 tabletkę i też pobiorę może około 2 tygodni, by całkiem z nich zejść.

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2024, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak,zapomniałam o stomatologii....

Bataty i ryba były jak cios w żołądek 😅🤮

Mój mąż pytał mnie dzisiaj czy jeszcze dużo chemii do prania mam zamiar kupić. Co drugi dzień przynoszę jakiś żel albo proszek bo wydaje mi się bezzapachowy....Po praniu jednak okazuje się że jednak pachnie czymś.
    Najgorzej że swojego czasu używałam granulek perfumowanych fairy i teraz ubrania,mimo kilku prań nadal nimi capią.

A ta xoneva serio po kilku dniach wpływa na prowadzenie pozjadow? Czujecie że nie jesteście w stanie tego robić?
    Ja to w ogóle mam coś nie tak z prowadzeniem,trzęsę się,boję nie wiem co mi odwala

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2024, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie też nie chce brać nie wiadomo jakiej dawki. Naprawdę wystarcza mi fakt, że przez kilka godzin po prostu nie mam tych mdłości. Wracają mi na wieczór i wiadomo są rano jak tabletka dopiero się wchłania, ale jednak mam 2 dzieci i nie mogę cały dzień leżeć na kanapie mówiąc mama się źle czuję…

Ja na wszelki wypadek nie wsiadam za kierownicę. Wydaje mi się, że ten lek mi wpływa jakoś na zmysł równowagi delikatnie. Czasem czuję, że gubię lekko pion albo mi się rozjeżdżają linie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2024, 19:48

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Karcia33 Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2024, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wsiadam za kółko, ale też nie mam takiej potrzeby będąc na l4. Ja po nich jestem bardzo senna, choć w sumie to może objaw ciąży, nie samych tabletek

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2024, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:

Mój mąż pytał mnie dzisiaj czy jeszcze dużo chemii do prania mam zamiar kupić. Co drugi dzień przynoszę jakiś żel albo proszek bo wydaje mi się bezzapachowy....Po praniu jednak okazuje się że jednak pachnie czymś.
    Najgorzej że swojego czasu używałam granulek perfumowanych fairy i teraz ubrania,mimo kilku prań nadal nimi capią.

A ta xoneva serio po kilku dniach wpływa na prowadzenie pozjadow? Czujecie że nie jesteście w stanie tego robić?
    Ja to w ogóle mam coś nie tak z prowadzeniem,trzęsę się,boję nie wiem co mi odwala

Dla mnie wpływała przez pierwszych pare dni tzn miałam duza senność ale to też nie wiem czy to po nich tak naprawdę. Teraz najwięcej rano czuje dsenność ( plus lekkie zawroty glowy) I mdlosci może nieduże ale męczące. Mija mi jakieś 2h od wstania. Do zniesienia:p ale rano auta bym nie prowadziła bo nie czuje się na siłach. Po południu juz wydaje mi się ok. Ja biorę na noc te tabletki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2024, 20:06

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2024, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    No ja właśnie też nie chce brać nie wiadomo jakiej dawki. Naprawdę wystarcza mi fakt, że przez kilka godzin po prostu nie mam tych mdłości. Wracają mi na wieczór i wiadomo są rano jak tabletka dopiero się wchłania, ale jednak mam 2 dzieci i nie mogę cały dzień leżeć na kanapie mówiąc mama się źle czuję…

Ja na wszelki wypadek nie wsiadam za kierownicę. Wydaje mi się, że ten lek mi wpływa jakoś na zmysł równowagi delikatnie. Czasem czuję, że gubię lekko pion albo mi się rozjeżdżają linie

Dokładnie tak samo. Z tym że ja biorę na noc 2 tabl bo mąż odwozi córkę. Ja czuje najsilniej właśnie rano po 8h sennosc ( pierwsze 2dni jak je bealam spalam na stojąco) ale nie taka bd duza tylko lekkie zawroty glowy bym powiedziala. Potem działanie spada jak dla mnie jest stabilnie do wieczora kiedy mdlosci wracają ( lekkie do przezycia). Po południu nie odczuwam wcale..Nie ukrywam jest bd ciężko ze nie moge prowadzic bo mieszkamy na wsi. Mąż kończy pracę ok 16.30( rano odwozi corke) to ciągle musi kończyć wcześniej pracę i nadrabiac bo przedszkole czynne do 16.30. Tylko nie ma kiedy nadrabiac jedynie późnym wieczorem.

Więc chyba w weekend będzie musiał siedziec w pracy. Ja kończę o 14 to bym teoretycznie mogła odebrać dziecko po jakiś 17h by to bylo. Co myślicie? Teoretycznie 17h to długo od dawki i nie czuję o tej h skutków leku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2024, 20:12

• przygodami66 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2024, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ..po całym dniu chodzenia jak zombie dostałam od mamy kompot z czarnej porzeczki ...no wszedł pięknie. Chyba byłam odwodniona i ten smak kwaśnej porzeczki mniam mniam

Lauraa lubi tę wiadomość

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2024, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:
    Wiecie co ..po całym dniu chodzenia jak zombie dostałam od mamy kompot z czarnej porzeczki ...no wszedł pięknie. Chyba byłam odwodniona i ten smak kwaśnej porzeczki mniam mniam

O, to mi jogurt z porzeczką też wchodzi dobrze. Polecam jogurtowe smoothie z lidla, w składzie tylko jogurt i przecier z owoców, bez cukru :D i też kwaśny.

przygodami66, Lauraa, kasssia lubią tę wiadomość

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2024, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    O, to mi jogurt z porzeczką też wchodzi dobrze. Polecam jogurtowe smoothie z lidla, w składzie tylko jogurt i przecier z owoców, bez cukru :D i też kwaśny.
    Chyba jutro wskoczę do Lidla w poszukiwaniu smoothie 🤣

Tanashi, Lauraa lubią tę wiadomość

Wysłany: 6 listopada 2024, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie dala razdy zostawić mlodego od 6 czy 7 do 16. Przed tymi lekami hamuje mnie właśnie brak mobilności. Dla mnie 14.30 to jest max kiedy go odbieram. Szkoda mi go żeby dłużej siedział.

Czekam na wizytę u neurologa,jak mi pozwoli brać moje stare leki na zawroty głowy to jestem pewna że na mdłości też pomoże. Niby nie można go brać jak się prowadzi ale jestem na nim 2 lata i wodze tylko ze lepiej się jezdzi bo człowiek nie ma tych "tąpnieć" przy ruchu głową

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2024, 20:55

preg.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2024, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt! <3

U nas też wszystko ok, CRL 1,03cm, wychodzi 7+1, czyli nadal praktycznie dokładnie się pokrywa z moimi wyliczeniami :D serduszko widziałam jak pięknie bije <3 aż się wzruszyłam 🥹
    Ta wizyta prywatna to jednak niebo a ziemia w porównaniu z tą na NFZ. Kolejną mam umówić za 2 tygodnie a później co 3 lekarka chce się ze mną widzieć jak będzie wszystko ok. Dostałam skierowanie na wszystkie badania raz jeszcze, chce je przed wizytą więc będę musiała zrobić, muszę ogarnąć jak to robić żeby szło z pakietu medycznego. Dzisiaj zapłaciłam 360zł, też będę próbowała tak zrobić żeby mi cofnęli z pakietu z pracy od mojego.

Na następnej wizycie założy kartę ciąży i da skierowanie na prenatalne. Jutro będę dzwonić się umawiać. :)

Kamień z serca 🥹 🙏 Kciuki za dziewczyny wizytujące jutro!

awokado 🥑, Alex_92, Karcia33, Karla_, przygodami66, Cel95, Lauraa, Karola3xJ:D, eeemakarena, KarolaKinga, Maj.a, Nosa, Kindziukowa, Lola93, xSmerfetkax, CelinaJan, kasssia lubią tę wiadomość

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2024, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:

Czemu cios w żołądek? :pp

Ryba wiadomo nie ma smaku jak 90% pożywienia ktore mnie otacza ale batat z parmezanem nawet nawet także fajnie wyszło 🤪

Jutro na śniadanko zjem sobie kiwi, ono też ma smak

Jakby ktoś miał brak smaku polecam spróbować kiwi, Jabłko, bataty z parmezanem a jako niezdrową okazyjną przekąskę Kinder country lub chrupki eko kukurydziane z orzechem, te produkty w pewnym sensie mają smak

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2024, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt! <3

U nas też wszystko ok, CRL 1,03cm, wychodzi 7+1, czyli nadal praktycznie dokładnie się pokrywa z moimi wyliczeniami :D serduszko widziałam jak pięknie bije <3 aż się wzruszyłam 🥹
    Ta wizyta prywatna to jednak niebo a ziemia w porównaniu z tą na NFZ. Kolejną mam umówić za 2 tygodnie a później co 3 lekarka chce się ze mną widzieć jak będzie wszystko ok. Dostałam skierowanie na wszystkie badania raz jeszcze, chce je przed wizytą więc będę musiała zrobić, muszę ogarnąć jak to robić żeby szło z pakietu medycznego. Dzisiaj zapłaciłam 360zł, też będę próbowała tak zrobić żeby mi cofnęli z pakietu z pracy od mojego.

Na następnej wizycie założy kartę ciąży i da skierowanie na prenatalne. Jutro będę dzwonić się umawiać. :)

Kamień z serca 🥹 🙏 Kciuki za dziewczyny wizytujące jutro!

Super! 😊

Ja już dziś dostałam skierowanie, w miejscu ktorym lekarz polecil terminy sa odlegle podobno, wizytę mam dopiero za miesiąc kolejną także będzie wyczekiwanie :p

Revolutionary lubi tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2024, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny pięknych wizyt ❤️ serce rośnie!

Dziękuję również, że piszecie co jecie, bo dzięki Wam dokładam nowe rzeczy 🤣

Jezu właśnie poczułam, że muszę zjeść jutro naleśniki z serem 🔥 dobranoc!

Alex_92 lubi tę wiadomość

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10-16.10 beta 10,7/64,3/295,4/711,2
    22.10 (5+1) pęcherzyk 7mm 🥹
    07.11 (7+3) CRL 0,99 + FHR 142
    26.11 (10+1) CRL 3,28 + FHR 175
    02.12 - Nifty zdrowy chłopak 🩵
    10.12 (12+1) prenatalne CRL 6,12 + FHR 163
    16.12 (13+0) CRL 6,71 + FHR 158
    04.02 (20+1) połówkowe

preg.png
  • Capricorni Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2024, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w domu w swoim łóżeczku. Dzisiaj obeszło się bez łez. Było nawet sporo śmiechu, mąż się bardzo starał i nawet mu wychodzi. Martwię się jednak o niego bo udaje maczo ale słowem się nie odezwał jak on to przeżył. Wzięliśmy wolne, na jutro już planujemy sporo załatwień, muszę też odebrać wypis ze szpitala i będę czekać na wyniki płci żeby odebrać kartę zgonu ze szpitala i będę się starać o macierzyński 8 tygodni. Wolne jest mi potrzebne. Muszę ułożyć sobie to wszystko na nowo. Proponowali mi psychologa dzisiaj w szpitalu ale odmówiłam. Spuszczał by się nademną a aktualnie nie jest mi to potrzebne. 26.11 mam wizytę u psychologa umówioną już w sierpniu na NFZ, jestem bardzo ciekawa co to będzie. Umawiałam się w sierpniu, żeby przegadać sprawę, że nie udaje się zajść w ciążę a przez te 3 miesiące zdarzyło się po drodze tyle rzeczy, że chyba nie będę wiedzieć od czego zacząć 🙄

Ogólnie sprawa z oddaniem materiału poronnego do badań to jakiś koszmar w szpitalach. Musiałam sobie nawet kopertę bąbelkową kupić, dobrze, że chociaż wydadzą przesyłkę kurierowi 🙄 ogólnie to procedura wygląda tak, że:
    1) mówimy, że mają zabezpieczyć materiał
    2) dzwonimy pod numer ze strony test dna i umawiamy szczegóły badania (nawet jak jesteście zdecydowane ustalić tylko płeć to polecają jeszcze inne badania - trzeba mieć sporo siły żeby grzecznie odmówić)
    3) dostaniecie maila z dokumentami do wypełnienia (trzeba to gdzieś wydrukować, ja uprosiłam sekretarkę w szpitalu i się zgodziła)
    4) trzeba zamówić kuriera przez ich stronę i wydrukować list przewozowy
    5) kupić kopertę bąbelkową taką większą i nakleić na nią list plus włożyć dokumenty do środka
    6) liczyć na to że zmiana zmianie przekaże i wydadzą próbkę kurierowi w dobrze zabezpieczonej przesyłce
    7) między czasie trzeba zamówić badanie przez ich koszyk ze strony i zapłacić, tu akurat można blikiem

Ogólnie to zastanawiam się nadal dlaczego takie firmy jeszcze nie zwęszyły interesu i nie podrzucają do szpitali gotowych zestawów koperta + dokumenty do wypełnienia ale pewnie szpitale stoją na "straży" i nie dopuszczają interesantów do tego. Jak w 3 firmach mam sobie wszystko sama załatwić a jedna miałaby gotowe zestawy w szpitalu to logiczne, że skorzystam z tego co jest pod ręką a nie będę biegać po świecie żeby to drukować i kupić kopertę albo pudełko do wysyłki.

Ah rozpisałam się ale może z tego złego wyjdzie jeszcze coś dobrego.

Trzymajcie się dziewczyny, mam nadzieję, że w tym wątku już nie będzie więcej aniołków i wszystkie doczekacie się szczęśliwych zakończeń 🙂 może wpadnę tutaj w czerwcu jak psychika pozwoli a może wpadnę się pochwalić że moje aniołki tylko zmieniły datę przyjścia na świat z czerwca na inny termin. Wszystkiego dobrego!
    I pamiętajcie, że co by się nie działo to nie jest tak źle. Dopóki się żyje to wszystko można przeżyć.

👧 - 32 PCOS
    🧒 - 33
    Starania od 2020

28.09.2024 - ⏸️
    14.10.2024 - jest ❤️
    23.10.2024 - bliźniaki 2o1k, ❤️ 2 × 159
    05.11.2024 - 💔💔

Wysłany: 7 listopada 2024, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caprocorni ta opowieść brzmi .....Po Polsku. Serio. Typowo Polska akcja. Trochę się uśmiałam (wiem że to taki ponury żart) że kobieta po poronieniu siedzi z laptopem,drukarką i wyskakuje na pocztę (po kopertę). Takie rzeczy tylko u nas.

Takie zestawy by nie miałam prawa bytu bo to by była wspolpraca. A współpracę są niemożliwe. To Niebieskie pudełko po porodzie już wzburzyło nie jedną aferę. Banki krwi też nie zostawiają zestawów.

Ja się czujesz fizycznie?

preg.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2024, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Capricorni Dziękuję, że podzieliłaś się swoją historią. Przykra jest ta nasza rzeczywistość, że w takich trudnych sytuacjach trzeba sobie wszystko ogarniać. Wiem, że wyjdzie jeszcze dla Was słońce, tylko tak jak piszesz chwilkę później. Chociaż i tak ogarnia mnie straszna niesprawiedliwość i to, że nie mamy na to wpływu. Przytulam mocno 🫂

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10-16.10 beta 10,7/64,3/295,4/711,2
    22.10 (5+1) pęcherzyk 7mm 🥹
    07.11 (7+3) CRL 0,99 + FHR 142
    26.11 (10+1) CRL 3,28 + FHR 175
    02.12 - Nifty zdrowy chłopak 🩵
    10.12 (12+1) prenatalne CRL 6,12 + FHR 163
    16.12 (13+0) CRL 6,71 + FHR 158
    04.02 (20+1) połówkowe

preg.png
‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ