CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
No to pozostaje poczekać na mechanika i decyzję czy jeszcze rok zostajemy z naszym autem, a potem mierzenie. Dzięki 😊👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Cel95 wrote:Tak, no pojechal autem i gość kojarzy nasze auto i powiedział jaki jest ok
Oczywiście na mierzenie się umówimy xD
Płaciłyście coś za mierzenie?
W Dawidam było za darmo na mierzenie, ale my wzięliśmy Maxi Cosi Pebble pro czy jakoś tak, bo co prawda był trochę cięższy niż jakiś Cybex, który też oglądaliśmy, ale ma super bazę (bardzo wygodnie się go wkłada i wyciąga). -
Hej Dziewczyny mam pytanko 🙂
Co sądzicie o szczepionce na RSV? Od 1 kwietnia jest darmowa i zastanawiam się czy się zaszczepić. Na krztusiec się szczepiłam co do RSV mam wątpliwości... Bo koleżanka mi powiedziała, że ją 3 lata temu namawiali ale ona się nie szczepiła itd... i tak mi trochę namieszała 🙈 nie wiem teraz co robić 🙈
A w tym roku było Bardzo dużo zachorowań wśród noworodków... Podobno szczepionka chroni przez pierwsze 6miesiecy życia dzieckaOna: 34lat , On: 33lat
Starania o dzidziusia od marca 2020r.
ON - badanie nasienia Ok.
Morfologia -3%.
ONA:
08.2019- konizacja szyjki macicy (powód: dysplazja,CIN3)
Niedoczynność tarczycy.
Małopłytkowość nieokreślona - PLT 70-90 tyś.
12.2022- histeroskopia i laparoskopia - wykryta endomatroza małego stopnia.
Jajowody drożne.
Badania:
AMH- 1,6
ANA1 - dodatnie.
ANA3- ujemne.
P/C przeciwplemnikowe- nie wykryto.
KIR Bx brak 2DS3
Cross Match OK
Allo MLR 30 %
Cytokiny rozjechane
1IUI.05.2023 / 2IUI.6.2023 -❌
3IUI 4.09.2024- ✅ 🍀🙏
B-HcG - 1684mlU/ml🍀😍
Wizyta potwierdzającą 3.10- Wszystko Ok. Mamy serduszko ❤️😍
1 prenatalne 22.11🍀🙏 Wszystko OK ❤️🙏 ❤️
2 prenatalne 10.01-Wszystko OK❤️ córeczka ❤️🍀
wizyta 28.02 - wszystko OK ❤️ córeczka waga 1080g
3prenatalne ok. Waga 1680g😍❤️
15.04 wizyta-waga 2260g😍OK🍀
TERMIN: 26.05.25 🥰
"Trzeba wierzyć, że sie uda... " -
Cel, my też kupiliśmy dokładnie ten fotelik z bazą obrotową. Jest najlżejszy na rynku i to mnie mocno przekonało, bo sama jestem drobniutka. W ośmiu gwiazdkach pani mówiła, że jak już będziemy na 100% zdecydowani to mierzymy do kanapy, ale że w zeszły weekend była promocja w BoboWózkach i ten komplet wychodzil najtaniej spośród wszystkich sklepów, to pojechaliśmy tam i gość też bez problemu nam go przymierzył do kanapy w aucie
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Łati90 wrote:Hej Dziewczyny mam pytanko 🙂
Co sądzicie o szczepionce na RSV? Od 1 kwietnia jest darmowa i zastanawiam się czy się zaszczepić. Na krztusiec się szczepiłam co do RSV mam wątpliwości... Bo koleżanka mi powiedziała, że ją 3 lata temu namawiali ale ona się nie szczepiła itd... i tak mi trochę namieszała 🙈 nie wiem teraz co robić 🙈
A w tym roku było Bardzo dużo zachorowań wśród noworodków... Podobno szczepionka chroni przez pierwsze 6miesiecy życia dzieckakasssia, Elza1234, Kkk77 lubią tę wiadomość
-
A w tym roku było Bardzo dużo zachorowań wśród noworodków... Podobno szczepionka chroni przez pierwsze 6miesiecy życia dziecka -
A w tym roku było Bardzo dużo zachorowań wśród noworodków... Podobno szczepionka chroni przez pierwsze 6miesiecy życia dziecka
Ja się chyba zaczęłam za szybko cieszyć, nie widzę tego kodu C nigdzie na recepcie, a mówiła, że wpisuje 😭 -
Trzy lata temu nie było dostępnej tej szczepionki dla kobiet w ciąży, bo bym się na pewno zaszczepiła, więc jakaś głupota
Nie było możliwości się szczepić nawet odpłatnie
-
A w tym roku było Bardzo dużo zachorowań wśród noworodków... Podobno szczepionka chroni przez pierwsze 6miesiecy życia dziecka -
Kasia nawet aż wpisałam to w Google żeby sprawdzić, czy nic sobie nie uroiłam (no trzy lata temu byłam w ciąży) i piszą, że została w Polsce wpuszczona na rynek pod koniec 2023 🤷♀️
kasssia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, jeśli chcecie dobrze przygotować się do połogu, to podrzucam coś wartościowego – bezpłatny webinar z ekspertką z Centrum Leczenia Ran Endocare.
Będzie o tym, jak zadbać o blizny po porodzie (cesarka, nacięcie krocza) i jak pielęgnować delikatną skórę noworodka od pierwszych dni.
Dużo praktycznych wskazówek + sesja Q&A.
📅 Termin: 10 kwietnia, godz. 18:00 – online
💙 Zapis tu: https://webinar.centrumran.pl
Sama się zapisałam, może Wam też się przyda! -
awokado 🥑 wrote:Ale jakie argumenty podała ta koleżanka? 😅 Tak, szczepienie chroni przez pierwsze pół roku, a rsv u maluszków jest naprawdę niebezpieczne, więc nawet jakby nie była refundowana, to ja bym się szczepiła
No właśnie nie podała 😅 że jakaś pani Ela czy jakoś tak jej powiedziała żeby się nie dała na to namówić (nawet nie wiem kim ta pani jest ) i ona się nie szczepiła mimo iż lekarz ja podobno namawiał. Mi np i mój lekarz który pracuje w szpitalu 3ref w Katowicach bardzo poleca ta szczepionkę i nawet moja położna. Tym bardziej że jest teraz refundowana. No właśnie ja mam tą receptę już wystawiona z kodem C na recepcie i zarezerwowałam już w aptece bo Akurat wczoraj i przyszło 30szt.
Ona: 34lat , On: 33lat
Morfologia -3%.
ONA:
Niedoczynność tarczycy.
Jajowody drożne.
Badania:
AMH- 1,6
ANA1 - dodatnie.
ANA3- ujemne.
KIR Bx brak 2DS3
Cross Match OK
Allo MLR 30 %
Cytokiny rozjechane
3IUI 4.09.2024- ✅ 🍀🙏
B-HcG - 1684mlU/ml🍀😍
Gusia_ wrote:Trzy lata temu nie było dostępnej tej szczepionki dla kobiet w ciąży, bo bym się na pewno zaszczepiła, więc jakaś głupota
Nie było możliwości się szczepić nawet odpłatnie
-
Gusia_ wrote:Kasia nawet aż wpisałam to w Google żeby sprawdzić, czy nic sobie nie uroiłam (no trzy lata temu byłam w ciąży) i piszą, że została w Polsce wpuszczona na rynek pod koniec 2023 🤷♀️
Za to jej znajoma mając dwoje starszych dzieci, rodziła 3 miesiące przed nią, przynieśli rsv z przedszkola i tygodniowe dziecko leżało pod respiratorem na OIOM
-
Gusia_ wrote:Kasia nawet aż wpisałam to w Google żeby sprawdzić, czy nic sobie nie uroiłam (no trzy lata temu byłam w ciąży) i piszą, że została w Polsce wpuszczona na rynek pod koniec 2023 🤷♀️
No widzicie a ona 3 lata temu urodziła bo jej synek miał miesiąc temu urodziny. Więc może coś podkręciła i nawet nie o tym wtedy mówił jej lekarz. Ja się naczytałam i nasłuchałam ile to dzieci było chorych na to dziadostwo i jak bardzo jest niebezpiecznie dla noworodków. Nie chciałabym żeby moje dziecko musiało przez to przechodzic.
Jednak zostanę przy tym szczepieniu. Dzięki dziewczyny za opinie ☺️👍Elza1234, Revolutionary lubią tę wiadomość
Ona: 34lat , On: 33lat
Morfologia -3%.
ONA:
Niedoczynność tarczycy.
Jajowody drożne.
Badania:
AMH- 1,6
ANA1 - dodatnie.
ANA3- ujemne.
KIR Bx brak 2DS3
Cross Match OK
Allo MLR 30 %
Cytokiny rozjechane
3IUI 4.09.2024- ✅ 🍀🙏
B-HcG - 1684mlU/ml🍀😍
Łati90 wrote:No widzicie a ona 3 lata temu urodziła bo jej synek miał miesiąc temu urodziny. Więc może coś podkręciła i nawet nie o tym wtedy mówił jej lekarz. Ja się naczytałam i nasłuchałam ile to dzieci było chorych na to dziadostwo i jak bardzo jest niebezpiecznie dla noworodków. Nie chciałabym żeby moje dziecko musiało przez to przechodzic.
Jednak zostanę przy tym szczepieniu. Dzięki dziewczyny za opinie ☺️👍
Piszesz o szpitalu w Kato o 3 st referencyjnosci to pewnie uck ligota. Planujesz tam rodzic?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia, 16:31
-
Alex_92 wrote:Wy tak o tych oknach i wiosennych porządkach, a ja o…
https://zapodaj.net/plik-R5Tze2YhQ8
Korzystam z pogody, bo jak od jutra ma być paskudna to jutro sobie będę sprzątać i ogarniać 😊
U nas dziś podobnie, zrobiłyśmy muffiny i był piknik w ogrodzie 👌🏼🥰
https://zapodaj.net/plik-5ZYVvNPnyp
Elza1234, Klaudek11, KarolaKinga, Alex_92, Cel95, Nosa, kasssia, Lauraa, Anuncja, przygodami66, KasiaGosiaWerka, Revolutionary , amoze lubią tę wiadomość