CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
W ciąży z pierwszą córką też zmieniłam swój wybór szpitala jakoś tuż przed wizytą, na której lekarz mi dawał skierowanie - ze względu na covid wybrałam mały szpital powiatowy zamiast jednego ze szczecińskich, gdzie planowałam rodzić. Święte prawo kobiety. A że faceci niektórych ciążowych niepokojów nie rozumieją… No mój też czasem chociaż to czwarta ciąża nie rozumie. Tzn wspiera mnie i mam w nim wsparcie, ale nieraz walnie coś na temat, który dla mnie jest ważny, a dla niego oczywisty. No różnimy się. Piękne to, ale nieraz i wkurzające, prawda. Choć u nas akurat jeszcze spokojnie. Zaczniemy się częściej sprzeczać po połogu, zawsze tak mamy 😅 ale grunt, że jak zmęczenie przechodzi to i życie w związku wraca do równowagi
Alex_92 lubi tę wiadomość
-
Gusia - Ty mówiłaś że masz biustonosz z the miracle makers?
Chciałabym sobie kupić i nijak nie wiem jak dobrać rozmiarjak Ty to sobie wyliczasz, żeby służył do karmienia?
-
Elza1234 wrote:Gusia - Ty mówiłaś że masz biustonosz z the miracle makers?
Chciałabym sobie kupić i nijak nie wiem jak dobrać rozmiarjak Ty to sobie wyliczasz, żeby służył do karmienia?
Elza a masz duży biust? Ja mam biustonosze z miracle makers w rozmiarze m i m+, ten drugi wypada na ciut większy, ale mój biust jakoś szalenie nie rośnie ani w ciąży, ani po porodzie, więc brałam swój standardowy rozmiar. Normalnie też mam mały biust, jakieś 75B, więc nie potrzebuję specjalnie brać rozmiaru na górkę. Wzięłam z ciekawości ten m+ większy bo m jest taki akurat na teraz, więc m+ z wkładką będzie idealny w moim przypadku, ale no tak jak mówię nie spodziewam się szalonej zmiany rozmiaru bazując na wcześniejszych doświadczeniachElza1234 lubi tę wiadomość
-
Tak czułam Tabasco, że to byłaś Ty
U mnie się sprawdza do karmienia zasada jeden rozmiar obwodu i miseczki więcej niż standardowo - to tak mogę od siebie powiedzieć. Ale wiadomo, u każdej z nas będzie inaczej…
Tanashi lubi tę wiadomość
-
Właśnie dość mały mam biust, lekki mi urósł, ale nadal uważam że jest drobny.
Ledwo 95 cm mam teraz w biuście 🙈 dlatego też myślałam o tym M+, bo jak ciut urośnie to i tak się zmieści -
Gusia_ wrote:Tak czułam Tabasco, że to byłaś Ty
U mnie się sprawdza do karmienia zasada jeden rozmiar obwodu i miseczki więcej niż standardowo - to tak mogę od siebie powiedzieć. Ale wiadomo, u każdej z nas będzie inaczej…
Tylko z Lidla dwa kosztowały 50 zł a tu jeden 180 😅🤣 dlatego jestem bardziej obsrana przy zamawianiu -
Elza1234 wrote:Właśnie dość mały mam biust, lekki mi urósł, ale nadal uważam że jest drobny.
Ledwo 95 cm mam teraz w biuście 🙈 dlatego też myślałam o tym M+, bo jak ciut urośnie to i tak się zmieści
Jak masz 95 to m na pewno nie bierz, ja mam wyjściowo 85 i m jest dla mnie okwięc jak już to m+ albo i dalej
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Nie, ja jestem wierna biustonoszom do karmienia z HM-u. Może to pisała Tanashi?
-
Karola3xJ:D wrote:Ja uwielbiałam te do karmienia z lidla. Chyba byly dla mnie najlepsze.
Dlatego odłożyłam je na razie do szafy i chodzę w starszych jeszcze 😅 -
magdalena321 wrote:Boże właśnie mi przypomniałyście że nie mam ani jednego stanika do karmienia 🤪🤪
Ja też. Ja ogółem mam niewielki biust więc jakoś się na tym nie skupiałam, sam się trzyma jakoś dzięki temu
Pewnie po karmieniu już nie będzie tak kolorowo xD ale trudno, nie można być wiecznie jędrnym i młodym, wjadą wtedy lepsze staniki haha
Które macie z lidl i hm?magdalena321 lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Elza1234 wrote:Gusia - Ty mówiłaś że masz biustonosz z the miracle makers?
Jeszcze ja mam, ale samo L bez plusa xD ogólnie to one są takie, że faktycznie ten rozmiar się dość mocno dopasowuje, spokojnie mogłabym wziąć M, Ale wolałam żeby mnie nie cisnęło w obwodzie 🙈 a tak genialnie się w nim chodzi, że zamówię jeszcze jeden 🙈Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Z hmu to polecam te dwupaki lekkousztywniane bez fiszbin albo miękkie koronkowe. Są bardzo wygodne
No ja od czterech lat ponad nie noszę już staników z fiszbinami. Nawet po karmieniu a przed ciążami wybieram takie lekko usztywniane tylko z fiszbiną pod pachą z intimissimi.
Co do wielkości biustu po karmieniu… cóż u mnie niestety po drugim zakończeniu karmienia było widać różnicę, zmniejszył mi się biust…udawałam, że tego nie widzę 🫣 -
Z Lidla też mam dwa rozpinane, miłe w dotyku. A te miracle makers potwierdzam że genialnie dopasowują się do ciała, ciągle w nich chodzę 🤩 już sobie planuję dokupić trzeci jeszcze jak wypłata wejdzie.
A co do biustu po karmieniu to chyba nie ma zależności, u mnie biust wrócił do wyglądu sprzed pierwszej ciąży po zakończeniu karmienia. Ani większy, ani mniejszy, no taki jak zawsze xd ale podejrzewam że mały biust to aż tak efektu nie ma po prostu. -
To ja patrzę na te do karmienia pod kątem prania. Te ładniejsze leżą i czekają na czasy kiedy z cyckow nie będzie ciekło. Szkoda mi niszczyć na codzienne pranie. A wiadomo, że biustonosze pierze się jak majtki,codziennie.
Te z lidla z tego co pamiętam maja małe obwody. Ja mam 90 b więc mialam przedłużki.
Ja Wam zdroszcze ,że możecie chodzić z stanikach bez fiszbin i z miękkimi miseczkami. Ja mam takie cycki -worki ,które zwijają biustonosz pod spodem i rozlewają się na boki. Jakie by nie byl i ile nie kosztował to wygląda to tragicznie. Do tego suty jak wentyle od stara. Na wyjscie musze mieć usztywniane miseczki i fiszbiny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia, 08:26
-
Dzięki dziewczyny ♥️ jednak nikt lepiej nie zrozumie ciężarnej jak druga ciężarna 😊
W temacie biustonosza to właśnie tak jak Gusia pisała, ja kupiłam ostatnio 2pack z HM i są super. Jak myślicie ile w ogóle takich biustonoszy do karmienia warto mieć?Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
Gusia_ wrote:Z hmu to polecam te dwupaki lekkousztywniane bez fiszbin albo miękkie koronkowe. Są bardzo wygodne
No ja od czterech lat ponad nie noszę już staników z fiszbinami. Nawet po karmieniu a przed ciążami wybieram takie lekko usztywniane tylko z fiszbiną pod pachą z intimissimi.
Co do wielkości biustu po karmieniu… cóż u mnie niestety po drugim zakończeniu karmienia było widać różnicę, zmniejszył mi się biust…udawałam, że tego nie widzę 🫣
Też muszę popatrzeć za tymi z hm
Ja po karmieniu nie udawałam, że tego widzę, ja naprawdę ich nie widziałam bo ich NIE BYŁO 😂 a w czasie karmienia cyce jak Pamela, łudziłam się, że może coś zostanie no ale niestety 😅🧔👩 29l
👶2l
03.2023 cb 💔
05.2023 poronienie w 9tc 💔
11.2023 cb 💔
01.2024 poronienie w 9tc 💔 (acard)
04.2024 badanie na trombofilie
mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
następna ciąża na acardzie i heparynie
17.10 II kreski✊️
28.10 pecherzyk w macicy
14.11 zarodek 1,24cm i ❤
4.12 CRL 3,89cm