CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja miałam raz Suchodół po ósemce, nie polecam. Trochę mój błąd bo zwlekałam zamiast iść od razu do dentysty. Dał mi jakiś antybiotyk czy coś do tego (w sensie włożył tam coś) i przeszło odrazu, a męczyłam się z tydzień, bo myślałam, że tak ma być 😅 aż mnie żołądek bolał od przeciwbólowych.
Pozostałe 3 ósemki elegancko, trochę pobolało i przestało. -
Tanashi to u nas podobnie, używamy wózek do kościoła albo jak jedziemy do Szczecina i wiemy, że będzie dłuższy dystans, więc chyba nie kupuje tej dostawki znów. Będę bobasa wkładać w chustę a starsza w wózek. Albo w sumie będziemy na dwa wózki chodzić, bo do kościoła i do Szczecina w 90% wybieram się z mężem 🤣 wiec czemu nie?
Jeny u mnie te ruchy są już tak mocno odczuwalne, że wczoraj jak pracowałam to ze dwa razy się skrzywiłam i pytałam małą co to ma być, bo normalnie aż zabolało 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia, 09:40
-
Tanashi wrote:Ja dziś pierwszy raz miałam jakiś sen ciążowy. Śniło mi się że mi z pomiędzy nóg wypadła pępowina... I urodziłam wcześniaka. Aż się obudziłam i sprawdzałam czy żadna pępowina nie wisi 😵💫😵💫
Mam tą samą schize nieraz. Że pójdę do łazienki i zobaczę pępowinę 🤣🤣🤣 jakieś wariactwo -
koktajlowa wrote:U mnie lepiej teraz ze spaniem. Z reguły raz wstanę na siku i potem śpię dalej. Byłam na pobraniu krwi. Ciekawa jestem tych wyników.
Wczoraj byliśmy u rodziny to widziałam właśnie te kaszki to chyba były z helpy ale ponoć młody nie chce ich jeść. Moja starsza jadała kaszkę z Nestle. Nie mam parcia na super naturalne bio itp.
@lola93 A jaki ty wybrałaś laktator?
Powodzenia nad dzisiejszych wizytach
Mnie po krztuścu ręka 3 dni bolała, teraz starego wysyłam na szczepienie :pkoktajlowa lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:U Ciebie jest jakaś dziwna zależność między ruchami a posiłkiem. Ja wiem ze dzieci po cukrze czasem skaczą ale u Ciebie skyr i banan jeśli powodują zaważalnie wzmozone ruchy to jest to dziwne.
Karola, chodzi mi o taki słodzony skyr, z cukrem, smakowya nie ten naturalny. On jest bardzo słodki a jem go rzadko. Jak dla mnie dziś go słabo połączyłam z tym bananem bo było to obrzydliwie słodkie.
Ogółem zauważyłam już kiedy są fazy wzmożonej aktywności po prostu taki posiłek mam wrażenie sprawia, że pojawiają się szybciej lub w tych spokojniejszych porach.
Jak miałam parę razy rozkminy to pomógł, teraz w sumie często Dziecko się rusza niezależnie co jem. Ale jak ktoś wyczekuje ruchów to słodszy posiłek to chyba taki standardowy sposóbWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia, 09:44
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Tanashi wrote:Pamiętam że jesienią rozważałaś podwójny
My w sumie wózka używamy 1x w tygodniu do kościoła i ewentualnie na długi spacer z psem i to tyle. Więc myślę, że jak będę chodziła ze starszą, to po prostu zamienię gondolę na spacerówkę na to jedno wyjście i nam styknie. A tak to wszędzie chodzi sama albo na rowerze, więc to już ostatnie podrygi tego wózka w naszym przypadku. Ale jak używasz regularnie, to podwójny rzeczywiście może być dobrym rozwiązaniem
Ja babybjorna upolowałam używanego za 400 zł i jestem zadowolona, wygląda jak nówka, po jednym dziecku, a jednak 2x taniejAle cena się trafiła okazyjna, bo używki często widzę za 700-800 zł.
No właśnie gdziekolwiek idziemy to moja ciągle hop do wózka. Do przedszkola jeździmy wózkiem. Wiadomo teraz spacerów było mało, bo praca i przedszkole, no ale jak będę na macierzyńskim to planuje więcej spacerować, więc może się przyda. Z drugiej strony wiem, że powinnam ja cisnąć i kazać chodzić przy tym obniżonym napięciu, no ale nie widzę tego z dwójką dzieci 😅😅 -
Czyli znacie przypadki,że te zęby same nie wypadają i nikt nie umarł ani nie wyglądał później jak krzywozęby buldog....to dobrze. Uff. Ja strasznie panikuję jeśli chodzi o zęby u dzieci.
Tamasi są jeszcze takie hamaki do wózka ale nie wygląda to stabilnie. Ja woziłam trójkę w jednym wózku z ta dostawka do siedzenia ale tylko się o nią potykałam. Strasznie irytujace dla mnie -
Mi też usuwali mleczaka raz czy dwa i dentysty, poza moją paniką nic się nie działo złego
Wprawdzie miałam aparat, ale wątpię, że to było powiązane z tymi 2 zębami👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Karola3xJ:D wrote:Czyli znacie przypadki,że te zęby same nie wypadają i nikt nie umarł ani nie wyglądał później jak krzywozęby buldog....to dobrze. Uff. Ja strasznie panikuję jeśli chodzi o zęby u dzieci.
Tamasi są jeszcze takie hamaki do wózka ale nie wygląda to stabilnie. Ja woziłam trójkę w jednym wózku z ta dostawka do siedzenia ale tylko się o nią potykałam. Strasznie irytujace dla mnie
No właśnie tak sobie to wyobrażam!! Że ciągle w to kopie i się wkurzam 🤣 do tego jeszcze dochodzi kwestia drzemki, myślę że w wakacje jeszcze może będzie chciala spać. -
Anuncja to jest leżaczek-bujaczek. Obczaj sobie w necie
Kasssia to Ty jesteś inną matką niż ja. Ja tam wyznaje zasadę, nauczyły się chodzić mają chodzić, posiedzą w domu na kanapie 🤣 No chyba, że już naprawdę mamy jakąś długą trasę to wtedy mam litość 🫣 ale w wakacje nasza trzylatka normalnie w Czechach zasuwała po górach, chociaż wiadomo, trochę jej się zdarzało pomarudzić. Dopiero przed samym parkingiem ją mąż brał na barana jak już naprawdę nie miała mocy 🫣 teraz myślę, że może jestem tyranem 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia, 09:51
Anuncja lubi tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Anuncja to jest leżaczek-bujaczek. Obczaj sobie w necie
Kasssia to Ty jesteś inną matką niż ja. Ja tam wyznaje zasadę, nauczyły się chodzić mają chodzić, posiedzą w domu na kanapie 🤣 No chyba, że już naprawdę mamy jakąś długą trasę to wtedy mam litość 🫣 ale w wakacje nasza trzylatka normalnie w Czechach zasuwała po górach, chociaż wiadomo, trochę jej się zdarzało pomarudzić. Dopiero przed samym parkingiem ją mąż brał na barana jak już naprawdę nie miała mocy 🫣 teraz myślę, że może jestem tyranem 🫣
No właśnie nie wiem czy ja matka, czy ona dzieckiem 😅
Moja potrafi usiąść na ziemi i powie, że nie idzie 🤷♀️ -
Ja uzuwalam wózka do 4 rozku życia. Jaknsie spieszyłam albo musialam duzo chodzić to go wpakowalam,zapielam i tyle. Wygodnie mi było.Jak urządzaliśmy dom i jechaliśmy 6x w tygodniu do markerów budowlanych to też jeździł w wózku. Powiem nawet gorzej. Wozilam czterolatka w wózku z telefonem z bajkami.
-
Nadrobiłam Wam po intensywnym weekendzie. W sobotę składaliśmy meble i w czasie gdy mąż z ojczymem ogarniali łóżko, ja bez większego problemu skręciłam szafkę RTV 😅
W temacie ósemek, to ja mam odmienne zdanie - usunięcie zatrzymanej ósemki to była jedna z najgorszych sytuacji w ostatnich kilku latach. Ból niemiłosierny, przez 10 dni leciałam non stop na nimesilu, a gdy się chwilę spóźniłam to myślałam, że zejdę z bólu. Ale ten ząb był wyjątkowo trudny do usunięcia i sam zabieg zamiast 15 minut trwał ponad godzinę, więc może nie jestem dobrym przykładem.
Kurczę, zachęciłyście mnie do poszukania babybjorna na olx, może coś się trafi. Jeszcze pamiętam, że mojej przyjaciółce fajnie sprawdziło się u maluszka takie wysokie krzesełko, gdzie na górze był leżaczek. Mówiła, że żałuje, że tak późno się zdecydowali, bo dzięki temu mogła na chwilę odłożyć córkę i zrobić sobie kawę -
CelinaJan wrote:Dziewczyny, kciuki za wizytujące i szczepienia.
Podczytuję Was cały czas, mnie to wszystko dopiero czeka o czym piszecie. Siłą rzeczy jestem ostatnia w kolejce i cały casz myślę że mam czas. 🫣 A z tyłu głowy, krąży myśl że ostatnie mogą miga być pierwszymi.
Jutro dopiero mam kwalifikacje na szczepienia a 24.04 dopiero 3 prenatalne.
Ale udało się w końcu zdecydować o imieniu- będzie Iga 🥰
P.S Już teraz dziękuję Wam wszystkim, bo wyparawkę mam już w 90% skompletowaną w sumie dzięki Wam ! Jesteście mega!
I właśnie odjechał mi kurier sprzed domu bo ja smacznie sobie spałam i nie zdążyłam otworzyć drzwi. 🤣CelinaJan lubi tę wiadomość
-
kasssia wrote:No właśnie nie wiem czy ja matka, czy ona dzieckiem 😅
Moja potrafi usiąść na ziemi i powie, że nie idzie 🤷♀️
Ale myślisz, że moje tak nie robiły i nieraz nie robią? 🤣🤣🤣
Karola luz z tymi bajkami, też nieraz daje - głównie jak jestem chora albo robimy trasę kilka godzin autem. Ogólnie jestem przeciwna nadużywaniau ekranow ale też bez przesady, nikt nie umrze od odcinka bajki czy dwóch 🤷♀️ -
awokado 🥑 wrote:Kurczę, zachęciłyście mnie do poszukania babybjorna na olx, może coś się trafi. Jeszcze pamiętam, że mojej przyjaciółce fajnie sprawdziło się u maluszka takie wysokie krzesełko, gdzie na górze był leżaczek. Mówiła, że żałuje, że tak późno się zdecydowali, bo dzięki temu mogła na chwilę odłożyć córkę i zrobić sobie kawę
-
A skąd cena tego bujaka? Bo kosztuje nowy aż 800-900zl👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Jeny ja chciałam bardzo dać Iga tej córce! Ale potem mi się odmieniło na Helenę. Niemniej uważam, że Iga to jest piękne imię, naprawdę ♥️
CelinaJan lubi tę wiadomość