X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Ale myślisz, że moje tak nie robiły i nieraz nie robią? 🤣🤣🤣

Tylko, że moja serio nie pójdzie nigdzie 😢 próbowałam nie raz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia, 09:59

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    A skąd cena tego bujaka? Bo kosztuje nowy aż 800-900zl

No myślę, że płacisz za renomowaną markę w tym przypadku 🤷‍♀️ teraz jest dużo podróbek tego bujaczka, ale nie znam akurat osobiście nikogo, kto by jakąś z nich miał, więc się nie wypowiem

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:

Wiesz no jak wie, że ma opcję wózka to wiadomo, że będzie wybierała łatwiejsza opcję. Dzieci nie są głupie ;) i to nie znaczy, że uważam, że powinnaś ją szantażować czy coś, no dzieci nieraz tak mają i tyle, każdy z nas ma jakiś swój świat, swoją rzeczywistość. U mnie wiedza, że nie ma łatwiejszej opcji akurat w tym temacie. Ale to nie znaczy, że w innych sytuacjach nieraz nie ustąpię bo się zaprą i mi się nie chce wewnętrznie szarpać. Moja czterolatka np. teraz zapomniała jak się zakłada rajstopy, bo wyczaiła, że jak matka to zrobi to jest szybciej i mniej problemowo. Mogłabym ją na to cisnąć, bo wiem, że potrafi, ale jak myślę że mam w ciąży się szarpać ze sobą przed każdym wyjściem z domu to mi się nie chce i jej ulegam, bo ona zaczyna płakać i wpada w histerię, wszyscy są wściekli. W końcu wyrośnie i tyle 🤷‍♀️ macierzyństwo sztuka decyzji 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia, 10:03

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Jeny ja chciałam bardzo dać Iga tej córce! Ale potem mi się odmieniło na Helenę. Niemniej uważam, że Iga to jest piękne imię, naprawdę ♥️

O takie same typy jak u mnie, tylko, że dla mnie numer 1 to Helenka a numer 2 Iga, no ale, na razie się akurat chłopczyk trafił :D

Gusia_, CelinaJan lubią tę wiadomość

preg.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    tak, Stokke ma takie nakładki. Teraz też kupujemy, bo to krzesło się super u nas sprawdziło.

Właśnie ja się skłaniam do tego krzesełka, bo bardzo mi się podoba, że ma te nakładki, ale chciałabym je jeszcze dokładniej pooglądać na żywo. No i jak wybiorę krzesełko to bujaczka już chyba nie będę kupować.

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    No są takie sztuki ,dlatego ja jak mialam na wakacje siostrzenice meża to woziłam trójkę. Dwie nauczone jeździć i jeden uciekinier -samobójca. Takze dwójka siedziała na siedzisku, rozłożonym na płasko a trzecie w dostawce. W większym wózku,jakimś bebetto chyba,jedno leżało w koszu na zakupy😅

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Wiesz no jak wie, że ma opcję wózka to wiadomo, że będzie wybierała łatwiejsza opcję. Dzieci nie są głupie ;) i to nie znaczy, że uważam, że powinnaś ją szantażować czy coś, no dzieci nieraz tak mają i tyle, każdy z nas ma jakiś swój świat, swoją rzeczywistość. U mnie wiedza, że nie ma łatwiejszej opcji akurat w tym temacie. Ale to nie znaczy, że w innych sytuacjach nieraz nie ustąpię bo się zaprą i mi się nie chce wewnętrznie szarpać. Moja czterolatka np. teraz zapomniała jak się zakłada rajstopy, bo wyczaiła, że jak matka to zrobi to jest szybciej i mniej problemowo. Mogłabym ją na to cisnąć, bo wiem, że potrafi, ale jak myślę że mam w ciąży się szarpać ze sobą przed każdym wyjściem z domu to mi się nie chce i jej ulegam, bo ona zaczyna płakać i wpada w histerię, wszyscy są wściekli. W końcu wyrośnie i tyle 🤷‍♀️ macierzyństwo sztuka decyzji 🤷‍♀️
    Tak, z wózkiem wiadomo, ale właśnie bez wózka też siada i nie idzie. Były próby spacerów do przedszkola, bez sukcesów 😅

Gusia_ lubi tę wiadomość

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu aż się zestresowałam jak sobie to przypomniałam 😅😅 5 metrów przeszła i znów siad 😅😅

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Tak, z wózkiem wiadomo, ale właśnie bez wózka też siada i nie idzie. Były próby spacerów do przedszkola, bez sukcesów 😅

Chodzi mi o to, że ona wie, że jak nie wyciągasz wózka może zrobić scenę i go przyprowadzisz. To jest taki behawioryzm po prostu ;)

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia ostatnią rzeczą o jaką bym cię posadziła to bycie tyranem swoich dzieci 😂 w moich oczach jesteś taka ciepłą, wyrozumiałą mamą 😅
    Jezu jeśli chodzi o kopniaki, bo widziałam, że był temat. Ja jestem przekonana, że moja dziecko nie śpi. Ona mnie non stop kopie i to serio już tak mega boleśnie. Wczoraj usiadłam na trochę do kompa żeby pozamawiac brakujące rzeczy, to ledwo mogłam siedzieć. A jak nie kopie to się rozpycha na wszelkie strony, aż brzuch faluje 😖

Gusia_ lubi tę wiadomość

preg.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Żadna promocja. Podwyższyli ceny żeby teraz zrobić niby rabat. 31.03 kupiłam na allegro koc bambusowy z ich sklep za 136 zł.
    Screenshot-20250406-161707-Allegro.jpg
    U nich na stronie jest za 131 zł plus wysyłka. No chyba, że ktoś zrobi zakupy za ponad 200 zł i będzie darmowa wysyłka to będzie na plusie te 5 zł.

o kurcze no widzisz nie wiedziałam że tak kombinują 😶😔 tak czy inaczej dałam się złapać, no trudno..

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czuje trochę częściej, ale szczerze to mnie to nie boli zupełnie:P Annabit a jakie masz ułożenie? U mnie miednicowe więc najwiecej czuje na dole.

Ty jesteś tydzień do przodu to masz też większe bobo.

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Ja też czuje trochę częściej, ale szczerze to mnie to nie boli zupełnie:P Annabit a jakie masz ułożenie? U mnie miednicowe więc najwiecej czuje na dole.

Ty jesteś tydzień do przodu to masz też większe bobo.

Ułożenie? Ona zmienia pozycje jakieś 10 razy dziennie 😂 i serio, nie wymyślam. Potrafię czuć kopniaki w dole, po czym po godzinie, pod żebrami, a wieczorem układa się totalnie poprzecznie tak, że nie jestem w stanie podnieść się z łóżka bez pomocy 😅

preg.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej :D

od rana próbuję Was nadrobić, ale co jestem bliżej końca to nowa strona dochodzi 😂😂😂

Powodzenia na wizytach <3 !

Ja od rana tylko dzwonię i umawiam wizyty,

psia kontrol załatwiona,

diabetolog - Pan na infoliinii powiedzial, że będzie ktoś do mnie dzwonił w tym tygodniu, bo muszą ustalić z lekarzem jakiś szybszy termin ze względu na to, że jestem w ciąży xD

no i nie wiem czy ja dobrze zrobiłam, ale umówiłam się dziś na ktg - maluch się kręci, ale od kilku dni mam wrażenie, że jakoś słabiej
    wczoraj zjadłam kinder jajo, przegryzłam (co prawda bezcukrowym) wafelkiem orzechowym, popiłam wodą z lodem połozylam się i nic
    popłakałam się i zasnęlam
    co prawda jak się obudziłam, to coś tam się pomajtał w brzuchu, ale bez szału.
    No nic, pójdę, niech sprawdzą a ja będę spokojniejsza.
    Na izbę nie chcę jechać, bo wiem, że mam z marszu gwarantowane 3 dni pobytu, a jeśli byłoby wsjo ok to wolałabym psa nie zostawiać, problem by był jak to zorganizować

pięknego dnia ! <3

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

03.04.2025 1500g <3
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia na dzisiejszych wizytach, badaniach i prenatalnych 🤞🏻🤞🏻

Karola widziałam, że pytałaś coś o przerabianie komody na przewijak. Myślę, że najłatwiej zmierzyć blat komody i poszukać takich nakładek. Na allegro są w calkiemmspoko cenach, sama o tym myślałam, ale nie mam miejsca więc skończy się na rozkładanej macie. Z resztą, jakoś kiedyś sobie ludzie radzili bez tego, więc darowałam sobie.

Spanie w nocy to masakra ostatnimi czasy, jak nie ciągnie brzuch, to zgaga, to siku, to wzdęcia, to skurcze nóg albo drętwienie rąk. A to jeszcze kilka tygodni.

Te porównanie laktatorów też dostałam na maila, wydaje się być spoko. Jeszcze jutro dopytam na SR, bo będziemy mieli o „pomocnikach” w laktacji akurat.

Melduję, że w Rossmannie jest promka na płyn do płukania Jelp 2l za 15,49zł.

Ja dzisiaj w oczekiwaniu na wizytę u prowadzącego i zobaczymy co tam dzisiaj powie.

Dziewczyny a czy wy się orientujecie w temacie „spinning babies”? Tak się zastanawiam, czy jak młody jednak będzie na tyle uparty, żeby jednak nie fiknąć w dobrą stronę czy i jak mogę mu pomóc.

Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
    On: 37l obniżone parametry nasienia

➡️Starania od 2019.
    Klinika Ovum Lublin 05.2021
    -AMH 4.60
    -10.2021 1 IUI, beta - 0 💔

04.2023 I procedura IVF
    -Double Stimulation
    ➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
    07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
    beta 0 😥
    31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
    beta 0 😥

06.2024 II procedura IVF
    ➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️

02.09.2024 Test receptywności endometrium
    23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie młody mam wrażenie wbija głowę w pęcherz, za każdym razem jak tak rąbnie z główki to mam uczucie podobne jak przy zapaleniu pęcherza i popuszczam 🙉🙉🙉a w tym samym czasie zapiera się nóżkami gdzieś w okolicy żeber 😅 takie tam torturki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia, 10:52

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój młody to może z raz leżał głową w dół, bo poczułam kopniaki jakoś tak wysoko, a tak to musi non stop leżeć w poprzek, bo najbardziej czuję po bokach, ciekawe czy jutro moje domysły się potwierdzą 🤣 ale też mam wrażenie, że nie śpi prawie wcale 🙈

Karola te mleczaki to lepiej jest usuwać wcześniej, jeśli widać, że stałe już wychodzą, moja ciotka kuzynowi tak przetrzymała i to jak krzywe zęby później mu się zrobiły to można było uznać za jego znak rozpoznawczy 🫠 na tamtą chwilę dentyści twierdzili, że to właśnie przez te przetrwale mleczne, bo zgryz się krzywo kształtował czy coś takiego, pół życia w aparatach przechodził, mógłby za to spokojnie samochód kupić jakby podliczyć od początku 🙈
    Moja ostatnia ósemka rośnie sobie w stronę gardła, więc jest bezpieczna i dlatego zostawiona na koniec, miałam plan na zeszłą jesień, ale zrzygalabym się prędzej na tą dentystkę niż dała sobie wyrwać zęba na początku ciąży XD zresztą chyba nie jest to nawet zalecane, umówione było, ale odwołałam 🫠

Babybjorna chyba ostatecznie nie kupuję, bo mam fajny leżaczek od młodej mojej siostry, ale jaka to firma to nie pamiętam, wiem że z tych fizjologicznych 😅

preg.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia na wizytach i badaniach dzisiaj - czekamy na same dobre wieści ✊

Mnie dzisiaj za to chwycił taki ból z lewej strony, że masakra 😶 Zdążyłam wrócić z psem, wejść na 4te piętro i tak mnie zaczęło kłuć z lewej strony, aż promieniowało w nogę i do pleców. Poszłam jeszcze do warzywniaka po pieczywo na śniadanie, ale ledwo doczłapałam w tą i z powrotem, o siadaniu na toaletę nie wspomnę... Już się przeraziłam że to nerka może 😶 Ale położyłam się, wzięłam nospę i magnez i chyba przeszło póki co. Za to łydki to mnie tak ciągną jakby mnie zaraz miał skurcz złapać.
    I ogólnie jakoś słabo się czuję... Chyba dzisiaj odpuszczę sobie robienie czegokolwiek (a miałam się wziąć za ciuszki) i po prostu będę odpoczywać.
    Eh, cała ciąża bezproblemowa i na luziku to teraz widzę, że końcówka będzie najgorsza 🙄🤨

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Czyli znacie przypadki,że te zęby same nie wypadają i nikt nie umarł ani nie wyglądał później jak krzywozęby buldog....to dobrze. Uff. Ja strasznie panikuję jeśli chodzi o zęby u dzieci.

Tamasi są jeszcze takie hamaki do wózka ale nie wygląda to stabilnie. Ja woziłam trójkę w jednym wózku z ta dostawka do siedzenia ale tylko się o nią potykałam. Strasznie irytujace dla mnie
    Nie, moje siostra ani nie umarła ani nie ma zgryzu jak buldog (ale zgryz korygowała na pewno takim wkładanym aparatem za dzieciaka), ale no musieli tak wyrywać bo nie było szans na samoistne wypadanie, tak mocno siedziały. A właśnie drugie już potrafiły wychodzić.

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Paulinaaa_ Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już te kopniaki czuję mocno, że mi czasem dech zapierają, mimo że mała jest z tych malutkich dzieciaków 🙈 jest położona główkowo, jak mi wciska nogi pod żebra, to na prawdę czasem trudno oddech złapać i muszę się jakoś kręcić żeby jej te nogi gdzieś indziej jednak poszły 😅

07.2024 biochem

3.10 11 dpo ⏸️
    12dpo bchg 43, 15dpo 245, 17dpo 658

14.10 7.8mm pęcherzyk
    25.10 serduszko ❤️
    18.11 3.5 cm ludzika
    28.11 Nifty niskie ryzyka + 🩷
    10.12 prenatalne, wszystko super

preg.png
‹‹ 1228 1229 1230 1231 1232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ