X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    To krzesło stokke też mi się marzy. I pewnie je kupimy. Ale właśnie się zastanawiałam czy z nakładką czy bez dla niemowlaka
    Strasznie to drogie jest, a ciężko mi znaleźć coś na olx co nie jest zniszczone bo widzę że dzieciaki używają to latami

Tak, bo to jest krzesło na lata. Później w wieku szkolnym można używać do biurka. A jest świetnej jakości, wystarczy przetrzeć szmatką i jest jak nowe, po prawie 4 latach nie widać znaków używania, nawet na częściach plastikowych. Jakbym miała używać innego to bym zeszła na zawał serca, nie spotkałam innego którego się nie kopie stop przez rozstaw nóżek. Ale kinderkrafta nie znam, widziałam tylko u koleżanki, to wg mnie wizualnie trochę mniej ładny, ale to wiadomo, sprawa indywidualna.

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropos Babybjorna - ktoś ma porównanie tych materiałów? Zastanawiam się, czy warto dopłacać do tych tekstyliów z siateczki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia, 13:16

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam zabrać maseczkę do POZ i już widzę że to był błąd 🫣 zgadnijcie u kogo przychodnia robi kwalifikację do szczepienia na krztusiec w tym samym gabinecie w którym przyjmują dzieci chore. Nie mam pytań xd

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę trochę szok 🫣 serio? 😳

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Zapomniałam zabrać maseczkę do POZ i już widzę że to był błąd 🫣 zgadnijcie u kogo przychodnia robi kwalifikację do szczepienia na krztusiec w tym samym gabinecie w którym przyjmują dzieci chore. Nie mam pytań xd
    Powinny być gdzieś przy recepcji! Ostatnio wzięłam na wszelki wypadek ale n miejscu też były. Współczuję stresu :/

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Powinny być gdzieś przy recepcji! Ostatnio wzięłam na wszelki wypadek ale n miejscu też były. Współczuję stresu :/

No właśnie nie ma bo zajrzałam :( ale się nie spodziewałam, poprzednio miałam wizytę w zupełnie innym miejscu, więc nie wiem co się tu odwala dziś. Coś czuję że na rsv wykupie szczepienie i teściowa mnie w domu zaszczepi xD

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarka mnie poratowala maseczką 👌🏼. Baza wirusów została zaktualizowana 🥳 i dostałam tę receptę na RSV od razu.

Elza1234, Maj.a, kasssia, KarolaKinga, Alex_92, Elena20, Revolutionary lubią tę wiadomość

preg.png
  • Domcia897 Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś po badaniach wszystko git chłop już ma 1,790 kg 31 tydzień czekamy :) Miłego dnia dla Was :)

Elza1234, awokado 🥑, Tanashi, Margareetka, Gusia_, Paulinaaa_, SZKODNIK, Kkk77, Cel95, przygodami66, Lola93, KarolaKinga, Alex_92, KasiaGosiaWerka, CelinaJan, Werzol, Nosa, Moooniii, Klaudek11, Szarotka12, koktajlowa, amoze, Revolutionary , Natalia1992 lubią tę wiadomość

• kasssia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja rozliczyłam PITa, same dobre wiadomości 🥳

Tanashi, Anuncja lubią tę wiadomość

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też będę iść na krztusiec i rsv, immunolog wręcz zalecała dokładnie te dwie dla mnie także tak jak myślałam

Żylaków czy zrostów po igłach brak.

Nie wiem jak reszta osób na rozrzedzaczach, ale mam po 36 tyg odstawić acard za to dostać 0.8 heparyny (aktualnie mam 0.6).

Trochę się zdziwiłam, że będziemy odstawiać acard też w połogu no ale za to mam więc większą dawkę heparyny także wtedy. Acardu nie zaleca się karmiąc. Hydroxychloroquine też będę odstawiać po porodzie bo lekarka mi powiedziała, że u mnie jedynie pod ciążę włączyłyśmy całe leczenie bo mam położniczy podtyp choroby

Chociaż ona mnie zna i to, że ja potrzebuje 1000% pewności więc jeszcze po połogu będziemy się badać

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel to chyba jesteś zadowolona z wizyty ;)

Karola jak Twoje wyniki? Masz już?

U mnie nie wyszły bakterie ani leukocyty, ale pojawiło się trochę białka. Siostra mi zerknęła mówi norma w ciąży ale jeszcze przed wizytą u swojego lekarza powtórzę w tej sytuacji czy nic nie rośnie. Ciśnienie mam niskie, więc na spokojnie. Grunt że to nie żadna infekcja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia, 15:11

Blackapple lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak, trochę mnie martwi kwestia wagi bo mówiła, że w sumie kilka kg i też można by rozważyć większą dawkę (szkoda, że nie ma 0.7 :P jest tylko 0.6 lub 0.8 ). Jednak i tak mam tylko plus 3.5kg od października więc no ciężko aby było mniej

Co do masek to polecam mieć w plecaku paczuszkę zawsze. Ja noszę je ze sobą. Kasy zapomniałam ale maski miałam xD na szczęście karta też dało radę

W ogóle jakiś strajk ubera jest, a dziś mój Mąż zajęty więc musiałam brać taxi. Chyba z 20min czekałam i tak biorąc ta najdroższe opcje. Myślałam, że padnę jak wróciłam, mniej już człowiek ma siły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia, 15:28

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Chciał w sobotę ją zostawić i na dniach robić CC: bo dzieci duże. Na ktg i usg wszystko dobrze, brak wskazań.

U nas w mieście.

U lekarza u którego ostatnio byłaś.

Ja się zaczynam bać 🤣

matkubosku.....

w sumie to skarżysko nie jest aż tak daleko .... 🙄🙄🙄🙄🙄

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

03.04.2025 1500g <3
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Ja też będę iść na krztusiec i rsv, immunolog wręcz zalecała dokładnie te dwie dla mnie także tak jak myślałam

Żylaków czy zrostów po igłach brak.

Nie wiem jak reszta osób na rozrzedzaczach, ale mam po 36 tyg odstawić acard za to dostać 0.8 heparyny (aktualnie mam 0.6).

Trochę się zdziwiłam, że będziemy odstawiać acard też w połogu no ale za to mam więc większą dawkę heparyny także wtedy. Acardu nie zaleca się karmiąc. Hydroxychloroquine też będę odstawiać po porodzie bo lekarka mi powiedziała, że u mnie jedynie pod ciążę włączyłyśmy całe leczenie bo mam położniczy podtyp choroby

Chociaż ona mnie zna i to, że ja potrzebuje 1000% pewności więc jeszcze po połogu będziemy się badać
    Ten acard to chyba wszytkim odstawiają ze względu na większe ryzyko krwawień, napewno podczas ew. CC, nie wiem jak z ryzykiem przy SN ale pewnie też wyższe.

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Chciał w sobotę ją zostawić i na dniach robić CC: bo dzieci duże. Na ktg i usg wszystko dobrze, brak wskazań.

U nas w mieście.

U lekarza u którego ostatnio byłaś.

Ja się zaczynam bać 🤣
    Ale to bliźniaki?

preg.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy się i my po wizycie 😊69d2b826813ee.jpghttps://zapodaj.net/plik-L9gfSOA5dP
    1675g Krzysia 😊, wszystko w jak najlepszym porządku. Mały rośnie, dokazuje i robi fikołki 😊 Kolejny podgląd 23.04. Na wizycie ułożony już jak trzeba, ale no wiadomo, że młody ma jeszcze czas.

Weronka, KasiaGosiaWerka, Nineq, Gusia_, przygodami66, Margareetka, CelinaJan, Elza1234, Werzol, KarolaKinga, jowmat, eeemakarena, awokado 🥑, Cel95, Nosa, asiun, Moooniii, xSmerfetkax, Lauraa, Klaudek11, Lola93, koktajlowa, Anuncja, amoze, Revolutionary lubią tę wiadomość

Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
    On: 37l obniżone parametry nasienia

➡️Starania od 2019.
    Klinika Ovum Lublin 05.2021
    -AMH 4.60
    -10.2021 1 IUI, beta - 0 💔

04.2023 I procedura IVF
    -Double Stimulation
    ➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
    07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
    beta 0 😥
    31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
    beta 0 😥

06.2024 II procedura IVF
    ➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️

02.09.2024 Test receptywności endometrium
    23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

preg.png
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też po szczepieniu na krztusiec, rsv umówiłam na 23 kwietnia. 🙂

Ogólnie dzisiaj umieram z bólu pleców. Boli mnie tak część lędźwiowa, że mam problem z podniesieniem nogi. Nawet ciężko było mi wciskać sprzęgło w aucie… Mam nadzieję, że to efekt weekendowego siedzenia na studiach na twardych krzesełkach, bo jak mi to nie przejdzie, to codziennego funkcjonowania nie widzę, nie mogę się nawet schylić tak boli. 😩 Jak jutro będzie to samo, to będę szukać fizjo na cito…

Co do zębów, ja ogólnie nie wiem co to dentysta, mam wszystkie zęby zdrowe, jedyne co robię to higienizacja. A co do ósemek, nie mam ani jednej. 😅 Moje zęby kończą się na 7 (w dziąsłach też nie mam). Nie mam też żadnej stałej 5, do dzisiaj mam mleczne, ale no, że nie ma co ich wypychać to siedzą konkretnie. Ciekawe, czy Julian to po mnie odziedziczy, bo takie dziwactwa w uzębieniu, to chyba często się dziedziczy.

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena wrote:
    matkubosku.....

w sumie to skarżysko nie jest aż tak daleko .... 🙄🙄🙄🙄🙄
    No właśnie kolejna znajoma zdecydowała się na Skarżysko.
    kasssia wrote:
    Ale to bliźniaki?
    Tak. 34+1 dziś, a ważą ponad 3 kg. Wszyscy wiedzą, że duże to dlatego zaplanowane CC, ale na 30.04 i jeśli nie ma wskazań teraz to w jakim celu na siłę? Żeby leżały w inkubatorach?

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙K.🥰

preg.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Taa ja miałam dzis diabetologa obok pulmonologa też super, cały korytarz charczących dzieci a diabetolog spóźniony 2 godz. Poszłam na przedsionek czekać

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf:
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale duże już macie te dzieciaczki 🥰

Ja w piątek się szczepiłam na krztusiec i pani pielęgniarka tak zachwalała szczepienie na RSV 😀Planuje to RSV na początek maja.

preg.png
‹‹ 1230 1231 1232 1233 1234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ