X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Współczuję. A dogadanie się z sąsiadem bez zgłaszania?
    Z drugiej strony mojej siostrze stoczył się kiedyś samochód, uderzyła lekko w bmw za nią, baba chciała 700 zł, siostra powiedziała, żeby zgłosiła szkodę. No i wyszło, że wypłacili jej 100 zł.
    Właśnie początkowo ustaliliśmy, że dogadamy się miedzy sobą, ale jak zaczęliśmy się interesować, to za blacharza + lakiernika raczej wyjdzie koło tysiaka, więc nie wiem czy w takiej sytuacji nie bardziej „opłaca się” jednak stracić te znizki 😕 U nas praktycznie nic nie widać, lekka ryska do wypolerowania pastą, a u sąsiada wgniot i rysy

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Właśnie początkowo ustaliliśmy, że dogadamy się miedzy sobą, ale jak zaczęliśmy się interesować, to za blacharza + lakiernika raczej wyjdzie koło tysiaka, więc nie wiem czy w takiej sytuacji nie bardziej „opłaca się” jednak stracić te znizki 😕 U nas praktycznie nic nie widać, lekka ryska do wypolerowania pastą, a u sąsiada wgniot i rysy
    Jako, że siedzę w branży motoryzacyjnej, a mój K. likwiduje szkody - lepiej w takim przypadku skorzystać z tego ubezpieczenia, zwyżka wyniesie mniej niż naprawa.

awokado 🥑 lubi tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙K.🥰

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado, grunt że udało się dogadać bez policji ☺️

awokado 🥑 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym miesiącu dostalam 400 zł więcej niż za luty. Był krótszy owszem,ale żeby tyle roznicy?
    Nawet się nie zagłębiam.

Elza masz dzisja to usg?

Awokado to masz combo. Ja to samo,dom w rozsypce,kasy brak,kupa wydatków. Po nocach nie śpię

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia, 14:01

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kwestia ostatniej niższej wypłaty była taka że oni kończą rozliczenie miesiąca 20go danego miesiąca a zwolnienie miałam do 28go. I za 3 dni mi nie wypłacili i dostanę przy następnej wypłacie

Usg wyszło dobrze. Szyjka trzyma, 2 cm, mała zdrowa dziś 49 percentyl 🤡🤡 1190 g i wód odpowiednią ilość
    Pobrali mi posiewy. Jak coś wyjdzie to dostanę dożylnie antybiotyk, jak nie - to do domu. Myślę że szybciej niż w środę to nie wyjdę stąd

Nineq, Gusia_, kasssia, Paulinaaa_, awokado 🥑, Margareetka, Lauraa, Lola93, KarolaKinga, Truuskaawka, xSmerfetkax, Alex_92, amoze, Klaudek11, przygodami66, Anuncja, Revolutionary , koktajlowa, Moooniii, Nosa, CelinaJan, eeemakarena lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza dobre wieści 👌

Ja dziś mam dzień jakiegoś psychicznego zjazdu, czekam na męża i po obiedzie ignoruje swoją robotę i idę spać, bo jestem nie do życia… 😩

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do walizek ja teraz kupowalam średnia z Puccini i się zaskoczyłam jaka ona duża jest. 61l wys 66cm

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf:
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • Natka2000 Debiutantka

Wysłany: 10 kwietnia, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam problem. Jestem gotowa już jechać na izbę, moje dziecko już ładnie kopało aż brzuch latał (29 tc), bardzo często to czułam, od kilku tygodni ale niestety od poniedziałku jakbym cofnęła się do 20 tygodnia ciąży… ledwo co czuję ruchy i bardzo rzadko, kopnie raz na kilka godzin i spokój. Czekałam tak długo bo mała czasem miała słabsze dni ale według mnie już 4 dni to za długo. Przejść się spacerkiem na izbę? Przyjmą mnie normalnie ?

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może się po prostu obróciła w stronę Twoich pleców?

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Nineq Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2000 wrote:
    Cześć dziewczyny, mam problem. Jestem gotowa już jechać na izbę, moje dziecko już ładnie kopało aż brzuch latał (29 tc), bardzo często to czułam, od kilku tygodni ale niestety od poniedziałku jakbym cofnęła się do 20 tygodnia ciąży… ledwo co czuję ruchy i bardzo rzadko, kopnie raz na kilka godzin i spokój. Czekałam tak długo bo mała czasem miała słabsze dni ale według mnie już 4 dni to za długo. Przejść się spacerkiem na izbę? Przyjmą mnie normalnie ?
    Może się odwróciła?
    Ja bym poszła.

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙K.🥰

preg.png
  • Natka2000 Debiutantka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodkie jem codziennie jak coś i nie działa za bardzo. Łożysko mam z przodu ale i tak czułam dosyć mocno ruchy.

• Natka2000 Debiutantka

Wysłany: 10 kwietnia, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra w takim razie się ogarniam i lecę spacerkiem do szpitala dam znać co i jak. Mam nadzieję że będzie dobrze

Wysłany: 10 kwietnia, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2000 wrote:
    Dobra w takim razie się ogarniam i lecę spacerkiem do szpitala dam znać co i jak. Mam nadzieję że będzie dobrze
    Idz i tyle,nic nie tracisz a tak się będziesz zastanawiać. Pewnie leży tak jak Gusia pisze

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psychicznie jestem dzisiaj dętka
    Jak rano usłyszałam o tych wodach, że jest mało, potem po pobraniu wymazów wylało się ze mnie coś (na szczęście pasek ph w normie, śluz mi się pod pessarem zebrał) to zaczęłam już tak płakać z nerwów że mi położna psychologa chciała wzywać
    Ale po usg się uspokoiłam. Bardzo fajna dr mnie badała, mega dokładna, wszystko mi opowiadała, nie to co ta we wtorek i naprawdę się już uspokoiłam.
    Potem przyszedł mąż do mnie przed pracą, zawsze jak go widzę to też się uspokajam. Ale widzę po nim, że ten się okropnie stresuje. Blady jest jak ściana, słabo śpi z nerwów.
    Te ostatnie 4 tyg są naprawdę kiepskie dla nas

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png

Wysłany: 10 kwietnia, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza mowilam Ci ,że chłop pacjentki pomylił. Przyszedł, powiedział co wiedział i poszedł. A Ty z nerwami zostałaś. Jak oni w szpitalu teraz badają tymi paskami? Nadal maja takie najtańsze paski i wkładają do pochwy czy mają te super extra wkładki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia, 14:39

preg.png

Wysłany: 10 kwietnia, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Elza dobre wieści 👌

Ja dziś mam dzień jakiegoś psychicznego zjazdu, czekam na męża i po obiedzie ignoruje swoją robotę i idę spać, bo jestem nie do życia… 😩
    Myślę,że to wina dwójki dzieci i bebzola! Ale ze mnie dektyw😅
    Życie czasem trzeba ignorować,należy mu się..

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Elza mowilam Ci ,że chłop pacjentki pomylił. Przyszedł, powiedział co wiedział i poszedł. A Ty z nerwami zostałaś. Jak oni w szpitalu teraz badają tymi paskami? Nadal maja takie najtańsze paski i wkładają do pochwy czy mają te super extra wkładki
    Nie, on mówił o mnie - ta baba z wtorkowego usg wpisała malowodzie i zostawiła notkę o konsultacji nie mówiąc mi ani słowa 🤡
    Super ekstra wkładki też są - są tu dwie dziewczyny w 23 tc z wyciekiem wód i mają wkładki, leżą tylko a na usg je wożą wózkiem studentki

Mnie akurat paskiem zbadała bo to się na fotelu gin wylało. Więc miała tego dużo i przyłożyła tylko prosto od razu na fotelu. Ona mi delikatnie wziernik włożyła, pobrała te wymazy i wydaje mi się że pessar zmienił położenie i wtedy się wylało.

Zmienili mi też luteinę z dopochwowe na podjęzykowa póki co

Wg jest tu taka Ukraina w 23 tc z trojaczkami (jedno dziecko ma juz w domu). Nie wiem co sie dzieje z tymi dziećmi, bo slabi mowi po polsku i nawijała do mnie po ukraińsku, wiec jej powiedziałam że no nie rozumiem
    Ale największa dla niej wiecie jaka jest bolączka? Że nie może urodzić naturalnie 🤡 „na Ukrainie to by mi pozwolili, a tu od razu cesarka i koniec”
    Nie wiem, ale jakoś tak pomyślałam że kurde to już chyba logiczne że przy trójce jednak robią cesarkę

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja w tym miesiącu dostalam 400 zł więcej niż za luty. Był krótszy owszem,ale żeby tyle roznicy?
    Nawet się nie zagłębiam.

Elza masz dzisja to usg?

Awokado to masz combo. Ja to samo,dom w rozsypce,kasy brak,kupa wydatków. Po nocach nie śpię

Jak najbardziej możliwe, bo to aż 3 dni różnicy w płatności. Ja też dostałam znacznie wyższą „wyplatę” za marzec niż luty.
    Za kwiecień znów wpadnie trochę mniej niż za marzec, ale więcej niż za luty 😂
    Miałam w planach odkładać kasę na L4 żeby mniej odczuć stratę 20% po porodzie, ale nie wiem nawet gdzie ten hajs się rozpływa. Tu zamówię jakieś pieluszki, tutaj rożek i cyk, kilka stówek na koncie nie ma. W tym tygodniu prenatalne i ortodonta i już 750zl poleciało 🤷‍♀️

preg.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia, nie jesteś sama, ja też jakoś dzisiaj nie w formie. Zrobiłam zupę, potrawkę mam z wczoraj i zaraz chyba wjedzie drzemka.

Elza trzeba było powiedzieć Pani, że przecież granica otwarta jak jej tak źle. Jak mnie denerwują o takie roszczeniowe babki 😒

Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
    On: 37l obniżone parametry nasienia

➡️Starania od 2019.
    Klinika Ovum Lublin 05.2021
    -AMH 4.60
    -10.2021 1 IUI, beta - 0 💔

04.2023 I procedura IVF
    -Double Stimulation
    ➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
    07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
    beta 0 😥
    31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
    beta 0 😥

06.2024 II procedura IVF
    ➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️

02.09.2024 Test receptywności endometrium
    23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

preg.png

Wysłany: 10 kwietnia, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza zamów Ukraince kuriera,niech ja wywiedzieć na Ukrainę. Tam będzie rodzić tak jak lubi.

Alex_92, amoze, eeemakarena lubią tę wiadomość

preg.png
‹‹ 1255 1256 1257 1258 1259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ