CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Nineq wrote:Współczuję. A dogadanie się z sąsiadem bez zgłaszania?
Z drugiej strony mojej siostrze stoczył się kiedyś samochód, uderzyła lekko w bmw za nią, baba chciała 700 zł, siostra powiedziała, żeby zgłosiła szkodę. No i wyszło, że wypłacili jej 100 zł. -
awokado 🥑 wrote:Właśnie początkowo ustaliliśmy, że dogadamy się miedzy sobą, ale jak zaczęliśmy się interesować, to za blacharza + lakiernika raczej wyjdzie koło tysiaka, więc nie wiem czy w takiej sytuacji nie bardziej „opłaca się” jednak stracić te znizki 😕 U nas praktycznie nic nie widać, lekka ryska do wypolerowania pastą, a u sąsiada wgniot i rysy
awokado 🥑 lubi tę wiadomość
-
Ja w tym miesiącu dostalam 400 zł więcej niż za luty. Był krótszy owszem,ale żeby tyle roznicy?
Nawet się nie zagłębiam.
Elza masz dzisja to usg?
Awokado to masz combo. Ja to samo,dom w rozsypce,kasy brak,kupa wydatków. Po nocach nie śpięWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia, 14:01
-
U mnie kwestia ostatniej niższej wypłaty była taka że oni kończą rozliczenie miesiąca 20go danego miesiąca a zwolnienie miałam do 28go. I za 3 dni mi nie wypłacili i dostanę przy następnej wypłacie
Usg wyszło dobrze. Szyjka trzyma, 2 cm, mała zdrowa dziś 49 percentyl 🤡🤡 1190 g i wód odpowiednią ilość
Pobrali mi posiewy. Jak coś wyjdzie to dostanę dożylnie antybiotyk, jak nie - to do domu. Myślę że szybciej niż w środę to nie wyjdę stądNineq, Gusia_, kasssia, Paulinaaa_, awokado 🥑, Margareetka, Lauraa, Lola93, KarolaKinga, Truuskaawka, xSmerfetkax, Alex_92, amoze, Klaudek11, przygodami66, Anuncja, Revolutionary , koktajlowa, Moooniii, Nosa, CelinaJan, eeemakarena lubią tę wiadomość
-
Co do walizek ja teraz kupowalam średnia z Puccini i się zaskoczyłam jaka ona duża jest. 61l wys 66cm
-
Cześć dziewczyny, mam problem. Jestem gotowa już jechać na izbę, moje dziecko już ładnie kopało aż brzuch latał (29 tc), bardzo często to czułam, od kilku tygodni ale niestety od poniedziałku jakbym cofnęła się do 20 tygodnia ciąży… ledwo co czuję ruchy i bardzo rzadko, kopnie raz na kilka godzin i spokój. Czekałam tak długo bo mała czasem miała słabsze dni ale według mnie już 4 dni to za długo. Przejść się spacerkiem na izbę? Przyjmą mnie normalnie ?
-
Natka2000 wrote:Cześć dziewczyny, mam problem. Jestem gotowa już jechać na izbę, moje dziecko już ładnie kopało aż brzuch latał (29 tc), bardzo często to czułam, od kilku tygodni ale niestety od poniedziałku jakbym cofnęła się do 20 tygodnia ciąży… ledwo co czuję ruchy i bardzo rzadko, kopnie raz na kilka godzin i spokój. Czekałam tak długo bo mała czasem miała słabsze dni ale według mnie już 4 dni to za długo. Przejść się spacerkiem na izbę? Przyjmą mnie normalnie ?
Ja bym poszła. -
Psychicznie jestem dzisiaj dętka
Jak rano usłyszałam o tych wodach, że jest mało, potem po pobraniu wymazów wylało się ze mnie coś (na szczęście pasek ph w normie, śluz mi się pod pessarem zebrał) to zaczęłam już tak płakać z nerwów że mi położna psychologa chciała wzywać
Ale po usg się uspokoiłam. Bardzo fajna dr mnie badała, mega dokładna, wszystko mi opowiadała, nie to co ta we wtorek i naprawdę się już uspokoiłam.
Potem przyszedł mąż do mnie przed pracą, zawsze jak go widzę to też się uspokajam. Ale widzę po nim, że ten się okropnie stresuje. Blady jest jak ściana, słabo śpi z nerwów.
Te ostatnie 4 tyg są naprawdę kiepskie dla nas -
Elza mowilam Ci ,że chłop pacjentki pomylił. Przyszedł, powiedział co wiedział i poszedł. A Ty z nerwami zostałaś. Jak oni w szpitalu teraz badają tymi paskami? Nadal maja takie najtańsze paski i wkładają do pochwy czy mają te super extra wkładki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia, 14:39
-
Gusia_ wrote:Elza dobre wieści 👌
Ja dziś mam dzień jakiegoś psychicznego zjazdu, czekam na męża i po obiedzie ignoruje swoją robotę i idę spać, bo jestem nie do życia… 😩
Życie czasem trzeba ignorować,należy mu się.. -
Karola3xJ:D wrote:Elza mowilam Ci ,że chłop pacjentki pomylił. Przyszedł, powiedział co wiedział i poszedł. A Ty z nerwami zostałaś. Jak oni w szpitalu teraz badają tymi paskami? Nadal maja takie najtańsze paski i wkładają do pochwy czy mają te super extra wkładki
Super ekstra wkładki też są - są tu dwie dziewczyny w 23 tc z wyciekiem wód i mają wkładki, leżą tylko a na usg je wożą wózkiem studentki
Mnie akurat paskiem zbadała bo to się na fotelu gin wylało. Więc miała tego dużo i przyłożyła tylko prosto od razu na fotelu. Ona mi delikatnie wziernik włożyła, pobrała te wymazy i wydaje mi się że pessar zmienił położenie i wtedy się wylało.
Zmienili mi też luteinę z dopochwowe na podjęzykowa póki co
Wg jest tu taka Ukraina w 23 tc z trojaczkami (jedno dziecko ma juz w domu). Nie wiem co sie dzieje z tymi dziećmi, bo slabi mowi po polsku i nawijała do mnie po ukraińsku, wiec jej powiedziałam że no nie rozumiem
Ale największa dla niej wiecie jaka jest bolączka? Że nie może urodzić naturalnie 🤡 „na Ukrainie to by mi pozwolili, a tu od razu cesarka i koniec”
Nie wiem, ale jakoś tak pomyślałam że kurde to już chyba logiczne że przy trójce jednak robią cesarkę -
Karola3xJ:D wrote:Ja w tym miesiącu dostalam 400 zł więcej niż za luty. Był krótszy owszem,ale żeby tyle roznicy?
Nawet się nie zagłębiam.
Elza masz dzisja to usg?
Awokado to masz combo. Ja to samo,dom w rozsypce,kasy brak,kupa wydatków. Po nocach nie śpię
Jak najbardziej możliwe, bo to aż 3 dni różnicy w płatności. Ja też dostałam znacznie wyższą „wyplatę” za marzec niż luty.
Za kwiecień znów wpadnie trochę mniej niż za marzec, ale więcej niż za luty 😂
Miałam w planach odkładać kasę na L4 żeby mniej odczuć stratę 20% po porodzie, ale nie wiem nawet gdzie ten hajs się rozpływa. Tu zamówię jakieś pieluszki, tutaj rożek i cyk, kilka stówek na koncie nie ma. W tym tygodniu prenatalne i ortodonta i już 750zl poleciało 🤷♀️ -
Gusia, nie jesteś sama, ja też jakoś dzisiaj nie w formie. Zrobiłam zupę, potrawkę mam z wczoraj i zaraz chyba wjedzie drzemka.
Elza trzeba było powiedzieć Pani, że przecież granica otwarta jak jej tak źle. Jak mnie denerwują o takie roszczeniowe babki 😒Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥