X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    No to centrum z jednokierunkowymi, przeklęte rondo i dziwne skrzyżowania z tramwajami, których nienawidzę 🫠 w Krakowie jakoś łatwiej mi się z tramwajami jeździło 🤣 jedyne co tam było pułapką to jak się nagle zmieniała strefa wokół rynku i jakie było moje zdziwienie jak zaczęła sięgać dosłownie ulicę od mojego mieszkania 🙈
    Pod kątem jazdy to Tychy są najlepsze, pełen luzik i zero zaskoczeń (chociaż bardziej to byly najlepsze, bo władze miasta od jakiegoś czasu robią wszystko, żeby umilić kierowcom jazdę 🤡), nie dziwię się, że sporo ludzi z Kato woli zdawać prawko u nas 😅

To mamy identyczne podejście :)

Tychy kiedyś były rewelacyjne, problem się było zgubić każda droga równoległa lub prostopadła ;). Ostatnio jak byłam w Tychach to miałam śmiechu z tych słupków na os H, ale widziałam, że już większości nie ma. Coś dziwnego porobili też z tymi zwężkami.

W temacie Katowic i Krakowa 100% popieram :)
    Kraków objezdzialam stara Felicja bez problemu, a do Katowic jak mam jechać to jestem chora...
    Ogolenie uważam się za dobrego kierowcę, już nie szaleje jak kiedyś ;). Od lat zresztą też "siedzę" w branży.
    Jestem trochę taki mechanik w teorii, bo pracowałam jako doradca serwisowy.

Kkk77 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po zrobieniu prawa jazdy nie jeździłam przez 5lat, w końcu się przełamałam, kupiłam tanie auto po studiach i zaczęłam jeździć zaczynając od tras pod najbliższy sklep i spowrotem 🤣

Blackapple mam dokładnie to samo jeśli chodzi o jazdę po mieście vs poza. Może to dlatego, że od początku jeździłam po Krakowie i raczej mało się z niego ruszałam 😃

A już totalnym game changerem był zakup w zeszłym roku samochodu w automacie. Od tego czasu na prawdę polubiłam się z jazdą. Nawet ostatnie wakacje zrobiliśmy sobie objazdowe przez Litwę, Łotwę i Estonię, bo mój mąż wiedział że nie będzie musiał sam jechać tyle km 😅

Jedyne z czym mam problem to parkowanie oczywiście xd jednak długie kombi robi swoje, ale jak większość nowych aut jest oczujnikowane i ma nawet funkcje automatycznego parkowania, z której po zakupie baaaaedzo często korzystałam i ratowała mnie totalnie 😅😅

Blackapple lubi tę wiadomość

age.png
  • amoze Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ten beznadziejnie deszczowo pochmurny dzień 😊

Co do prawka i jazdy samochodem to ja uwielbiam jeździć i jak zawsze jeździmy w duecie ja i mąż to ja kieruje, aktualnie też, czas szybciej leci na podróżach to po pierwsze; a po drugie bardziej mnie mdli jak jeżdżę jako pasażer, a z tyłu to już w ogóle, od zawsze tak mam :p a samo prawko mam prawie 12 lat :)

Jeśli chodzi o samochód, to ja z kolei preferuje te duże; w małych czuje się mało bezpiecznie. Póki co użytkujemy renówkę, grand scenic IV, taka wersja 7 osób, ale nie ma problemu z parkowaniem ani innymi dziwnymi sprawami, z całego serca polecam :)

A teraz na poprawę humoru idę robić naleśniki z serem i dżemem truskawkowym :)

Aniela ❤️ 4020g, 57cm, 06.06.2025
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, melduję się po całym dniu ciszy, świętowaliśmy wczoraj moje urodziny, ale muszę przyznać że zrobiłam się strasznym dzikusem. Byliśmy na obiedzie i w teatrze, ale totalnie mam dość ludzi. Mam wrażenie że wszyscy chcą na mnie wejść i zaatakować mój brzuch, chyba włączył mi się instynkt macierzyński, żeby chronić młode, mimo że jest jeszcze w brzuchu 😅 dzisiaj leniuchuję cały dzień w domu, muszę odpocząć od tych tłumów 😂

Smerfetka, świetnie że już wychodzisz! Kciuki, żebyś nie musiała tam za szybko wracać 😊

Elza, mam nadzieję że wyniki posiewów pojawią się szybciej niż do środy i będziesz mogła wyjść odpoczywać w domu…

Kurczę, poruszyłyście temat tych wypłat z zusu i urosła we mnie nadzieja, że u mnie też wliczą premię miesięczną i roczną skoro odprowadzają od tego podatek. Tak byłoby uczciwie, ale kto ich tam wie 🫣 u mnie pierwszy przelew z zusu dopiero za miesiąc, więc zobaczymy

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj ostatni dzień pracy!! Niesamowite uczucie, taka długa przerwa przede mną, wszystkie sprawy podomykane, podobnie zawsze robiłam jak zmieniałam pracę :D

Ja prawko zrobiłam niedawno - trzy lata temu, a jeżdżę od dwóch, ale bardzo to lubię. Nie robiłam wcześniej z własnego wyboru, bo miałam studia w zasięgu roweru, później pracę w zasięgu pociągu. Później uznałam, że już trzeba, bo co jeśli zmienię pracę i żeby był kierowca w rodzinie (bo mój Mąż prawka nie ma :D) I jak już kupiłam auto cisnęłam intensywnie, żeby dużo jeździć, na trasy wszystkiego rodzaju żeby czuć się pewnie w każdych warunkach (na codzień Wrocław, okazyjnie wycieczkowe). Teraz tylko rozmkminiamy kto nas odbierze ze szpitala po porodzie :D

Mamy już kierunek wyjazdu na kilka dni - od soboty będziemy w Krakowie :)

Zbieranie podpisów na klimę wczoraj bez szału, tylko 2,5%. Chyba muszą Ci wynajmujący poprzekazywać karty właścicielom mieszkań, bo w życiu nie wyzbieramy 50% 😂

Miłego dnia i udanych wizyt!

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werzol wszystkiego najlepszego ❤️, ja świętowałam w niedziele, ale też tłumy mnie nie przekonują i nawet to ostatnio tutaj napisałam, że na końcówce jakoś wygodniej i bezpieczniej jest się odizolować i automatycznie stałam się jakimś introwertykiem.

Jejku ja mam już prawko 22 lata i jeżdżę cały czas 🤓, nawet busami, na tyle ile mnie puszczało prawko B.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia, 07:23

Werzol lubi tę wiadomość

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to widzę, że coraz więcej brzuszków idzie na wolne😊

Werzol, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin 🥳

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka, nasze kombi nie jest jakieś nowe i to manual, ale właśnie ma wszystko - komputer czujniki szklany dach rozsuwany (stąd kurde szkoda, że trzeba będzie je wymienic) - jednak przez tę długość z parkowaniem no byłoby mi ciężko xD także brawo

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się teraz nie umiem przyzwyczaić, że muszę znajdować takie miejsca parkingowe, żeby wyjść wygodnie z auta, bo z przyzwyczajenia wciskam się w każdy zakamarek, a później z niego wyjeżdżam, bo się okazuje, że ni chu chu z wyjściem 🤣🤣🤣
    Uwielbiałam zawsze małe autka, 6 lat przejeździłam fiatem 500 i ta kropeczka była w stanie wyjechać totalnie wszędzie ❤️ trochę ją potłukłam, bo miałam jedną kolizję z 2 samochodami i raz mi sarna w lesie wyskoczyła prosto pod koła (nie polecam, trauma przez następne 5 lat na jeżdżenie po lasach 🙈), zrobiłam nią ze 120000km i ma specjalne miejsce w moim sercu, ale 5 lat temu zmieniłam na suva i początki były ciężkie, bo chciałam wciskać się wszędzie tam gdzie 500 🤣 ale teraz z psem i dzieckiem to do 500 i tak bym się nie zmieściła 🤡

O 10.20 mam wizytę, zobaczymy co z terminem tego mojego wielkoluda 🫠🫠🫠🫠🫠

eeemakarena lubi tę wiadomość

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ❤️ Szkodnik, Tobie też spóźnione wszystkiego najlepszego 😉

Kkk, powodzenia na wizycie! Z tym parkowaniem szkoda, że nie mamy wpływu na innych kierowców 😒 co z tego że ja zaparkuję tak, żeby swobodnie wysiąść jak później zmieni się samochód obok i ledwo się wciskam ☹️

SZKODNIK lubi tę wiadomość

age.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk, powodzenia na wizycie i daj znać jak u Was ? Masa czy rzeźba ;).

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach dziewczyny! Już tak nie mogę się doczekać swojej! Zwłaszcza, że postanowiliśmy wstępnie, że na USG 3 trymestru wchodzimy cała rodzina ♥️

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo.

U mnie stary chory, przeziębiony. Akurat teraz raz na ruski rok jak jest chory 🙄🙄 mam nadzieję tylko że mnie nie zarazi ale mógł powiedzieć wczoraj to nie wracałabym z młodą do domu tylko wróciłabym w niedzielę np.. Ehhh ☹️

Mnie pobolewa dolna ósemka która wychodzi już od dawna ale nie umie do końca przecisnąć się przez dziąsło i boli właśnie to rozwalone przez nią dziąsło 😔

Pogody brak, to nie będzie dobry dzień 🫣

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i za przyszłe kierowczynie :D też jestem zdania, że im więcej kobiet na drogach tym lepiej, nie cierpię kierowców mężczyzn, sorry not sorry, ale jakoś rzadko widuję kobiety jadące 80-100 km/h w terenie zabudowanym, w środku miasta, ze szkołą obok. Nielegalne wyścigi na naszej ulicy też urządzali faceci dopóki nie wybłagałam w urzędzie miasta progu zwalniającego, bo dostawałam szału.

Nie udało mi się zebrać na poranne badanie moczu, bo mnie logistyka pokonała, może jutro się uda 🫣 na razie robię młodej gofry na życzenie. Miłego dnia!

kasssia lubi tę wiadomość

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werzol wrote:
    Dzięki dziewczyny ❤️ Szkodnik, Tobie też spóźnione wszystkiego najlepszego 😉

Kkk, powodzenia na wizycie! Z tym parkowaniem szkoda, że nie mamy wpływu na innych kierowców 😒 co z tego że ja zaparkuję tak, żeby swobodnie wysiąść jak później zmieni się samochód obok i ledwo się wciskam ☹️

Nooooo, zawsze się modlę o miejsce przy krawężniku albo żeby dało się równolegle 🤣

Szkodnik - wg wtorku to i masa i rzeźba i do tego łeb jak sklep 🫠 także jak zapytałam co sprawia, że ten wynik jest tak wysoki to usłyszałam, że WSZYSTKO, bo po prostu cały jest proporcjonalnie duży 🤣

W ogóle to jakieś 10 dni temu odstawiłam ten przeklęty sorbifer, bo chciał wykończyć mi jelita (od tego czasu zero problemu i nic mnie nie bolało, więc to 100% to) i erytrocyty mam 3,7 (były 3,6), hemoglobinę 11,5 i hematokryt 36… kurde no szału to nie robi, ale bardzo nie chce do żelaza wracać 😔

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w piątek! Powodzenia dla wszystkich wizytujących 🍀
    U mnie kolejny dzień paskudnej pogody, wiatr strasznie wieje przez co głowa mi pęka ale jakoś trzeba się kulać przez ten dzień. Dziś popołudniu jedziemy na dzień otwarty oddziału położniczego w szpitalu w którym będę rodzić, jestem bardzo ciekawa i podekscytowana, zdam relację na pewno jak wrażenia 🙂
    Dobrego dnia!

age.png
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poproszę o kciuki za dzisiejszą wizytę;) jakiś strach mnie obleciał i źle w nocy spałam...czy coś bejbik przytył, czy wody są w normie, czy szyjka trzyma🤯🤯🤯maskara jakaś 🙄

Gusia_, xSmerfetkax, Anabbit, amoze, Nosa, Werzol, Margareetka, Alex_92 lubią tę wiadomość

👸 &🤴 &🧒&👶

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronk@ będzie dobrze, ale oczywiście kciuki zaciśnięte! Ja wgle wczoraj zaliczyłam z męża bratowa pielęgniarka, sąsiadka i siostrę debatę o szczecińskich porodówkach 🤣 tak w temacie naszego wojewódzkiego miasta 😅

Tanashi zjadłabym gofry, ale moja waga nie pozwala mi ich już jeść. Więc u nas była dziś skromna jajecznica xd

Biedronka@ lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • koktajlowa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam znowu jazdy z jelitami. Ból. Może to ten Feroplex jednak robi. Bo znowu mam brać codziennie bo hemoglobina w dół poszła jak zaczęłam brać co 2 dzień.

Dzisiaj idę na to szczepienie. Kciuki proszę :-)

Gusia_, Werzol lubią tę wiadomość

09.10.2024
    bhcg 9,62 mIU/ml; prog. 14,86 ng/ml
    11.10.2024
    bhcg 30,01 mIU/ml; prog. 17 ng/ml [acard 75 mg]
    14.10.2024
    bhcg 92,54 mIU/ml; prog. 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
    16.10.2024
    bhcg 272,33 mIU/ml; prog. 13,53 ng/ml
    24.10.24 wizyta
    06.11.24 [7+3] jest ❤️
    14.11.24 [8+4] 1,98 cm
    27.11.24 [10+3] 3,65 cm
    09.12.24 [12+1] 5,65 cm
    13.12.24 [12+5] 6,51 cm I
    18.12.24 [13+3] 7,49 cm
    02.01.25 [15+4]145 g
    15.01.25 [17+3] 222 g
    30.01.25 [19+4] 340 g 🩷
    14.02.25 [21+5] 482 g II
    28.02.25 [23+5] 621 g
    13.03.25 [25+4] 890 g
    28.03.25 [27+5] 1124 g
    08.04.25 [29+2] 1570 g
    18.04.25 [30+5] 1764 g III
    22.04.25 [31+2] 1800 g
    29.04.25 [32+2] 1980 g
    05.05.25 [33+1] 2203 g
    09.05.25 [33+5] 2500 g
    22.05.24 [35+5] 3040 g
    28.05.24 [36+4] 3140 g
    04.2024 cb (7cs)
    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)
    01.2016 córka 💙
    age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście zostaje na weekend 🤡
    Dostaje tutaj po prostu depresji

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
‹‹ 1260 1261 1262 1263 1264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ