X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja też się turlałam od 4, a teraz dopiero przysnęłam na 30 min to czas wstać zbierać się na wizytę

Proszę o kciuki😅

SZKODNIK, eeemakarena, przygodami66, asiun, Werzol, KasiaGosiaWerka, KarolaKinga, Lauraa, CelinaJan, Klaudek11, Anuncja, amoze, Alex_92, koktajlowa, Margareetka lubią tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel coś mi wyskoczyło o jakimś strajku ubera dzis

Ja się stresuje obchodem, marzę żeby wrócić do domu, naprawdę.

SZKODNIK lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 kciuki za wizytę 💪💪💪

Elza u Ciebie kciukasy za powrót do domu, jeśli uważasz że jest zasadny :)

Elza1234, Cel95 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    Cel95 kciuki za wizytę 💪💪💪

Elza u Ciebie kciukasy za powrót do domu, jeśli uważasz że jest zasadny :)
    Nie krwawię od środy, nie piszą mi się skurcze, nie dostaję nic więcej poza tym co biorę w domu. Nikt mnie od czwartku ginekologicznie nie badana.
    Tak, uważam że jest zasadny

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu zasnęłam na pół h i muszę wstawać 🙃

Dzień dobry i miłego dnia.

Cel kciuki za wizytę i kciuki dla wszystkich, którzy dzisiaj wizytują.

Elza kciuki o wypis.

Elza1234, eeemakarena, Cel95 lubią tę wiadomość

• SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Nie krwawię od środy, nie piszą mi się skurcze, nie dostaję nic więcej poza tym co biorę w domu. Nikt mnie od czwartku ginekologicznie nie badana.
    Tak, uważam że jest zasadny

No to tak :) daj znać, ale oby było pozytywnie.

Elza1234 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza kciuki, żeby Cię wypisali!

I powodzenia na wizytach laseczki!

U nas dzis noc tragiczna, bo zbuntowana dwulatka dała czadu, nakręciła się w płaczu, jak jej zmieniałam pieluchę, że nie chce pieluchy. Pół godziny maz ją nosił zanim znów zasnęła. I potem wstała o 6 👌

Elza1234, Cel95 lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza może Cie wypiszą do jutra. Czas i pora.

Gusia może faktycznie jej nie zakładaj pampka? 2 lata u dziewczynki to taka pora na bunt na pieluchy

Elza1234, Biedronka@ lubią tę wiadomość

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ona w dzień nie nosi, ale w nocy moczy 2-3 pieluchy ;) więc nie ma opcji na spanie bez pampersa

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Werzol Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za dzisiejsze wizyty! My wizytujemy jutro, ale dopiero o 17. I cieszę się że to już jutro, bo jakoś ciągnie mnie brzuch ☹️ widzę że z tygodnia na tydzień jest coraz większy, więc pewnie dlatego, ale wizyta mnie uspokoi

Elza, kciuki za twój wypis! Oby się udało!

Cel95 lubi tę wiadomość

preg.png

Wysłany: 14 kwietnia, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Karola ona w dzień nie nosi, ale w nocy moczy 2-3 pieluchy ;) więc nie ma opcji na spanie bez pampersa
    Dzoeco poki maja poekuchy to sikają w nie często. Jak się sciagnie to czasem 2-3 wpadki i idzie z górki. Ja zaelwsze dawałam dziecku szanse jak mówiło,że nie chce pampka. Jak sie nie udało to był powrót. Corka miała 1,5 roku a syn dopiero 3 (na noc)

Ja myślałam, że mam urojenia ale dzisiaj jestem już pewna ,że mo się rzęsy wyprostowały w tej ciąży 😅 Co maluje to proste jak druty. To trwa za długo zeby było przypadkiem😅

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się zdaje, że każdy ma swoją technikę odpieluchowania ;D U tej mojej konkretnej córki zdjęcie pieluchy na noc na pewno będzie na tym etapie głupie, więc sory not sory ma spać w tym pampersie i nie świrować 🤣 Ale ogólnie po prostu weszła w fazę buntu na całego, więc myślę, że nie tyle chodzi o pieluchę tylko o to, że wszystko ma być jak ona chce. Mój komentarz do sprawy to jednak: przeżyjemy, bo starszej humorki też przeżyliśmy 😅 Mąż sobie przynajmniej przypomniał jak się w nocy nosi płaczące dzieci. Nie ma tego złego.

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • KarolaKinga Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za dzisiejsze wizyty dziewczyny! I za Ciebie Elza również 🍀
    Ja chyba się musze pożalić, właśnie z rana dostałam wykład rodzinny na temat tego ze ciąża to najpiekniejszy stan, powinnam się cieszyć ze wszystkich dolegliwosvi i że czuje ze mnie dziecko boksuje tak ze flaki chcą mi wyskoczyć, teraz mam spokój i wszystko podstawione. Jak powiedziałam że no wg mnie najpieknieszy czas to będzie jak już dziecko się urodzi, bo mimo trudów to już będzie ten upragniony syn to usłyszałam że a skąd wtedy to się zacznie no generalnie trud znoj i tragedia. Może jestem przewrażliwiona ale po co takie teksty? Jeszcze w poniedziałek o 8 rano na sam początek tygodnia LUDZIE 🫠 tak ze życzę Wam miłego dnia i żeby Was dzis nikt nie wkurzył 😂

Cel95 lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od 2022
    04.2024 💔
    Waiting for 💙

Wysłany: 14 kwietnia, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jest taki okres na " nie " to ja zawsze daje dziecku wieksze pole wyboru. Właśnie to soe tka wtedy te pieluchy nakładają na ubranka. W sensie dziecko nie chce pieluchy i chce ubierać to co uważa. I ja daje te wybory. Chcesz bez pampka? Proszę bardzo,obsiurasz się parę razy to albo samo poprosi o pieluchę albo przestanie sikać.

Z ubieraniem to samo. Chcesz kalosze przy 32 stopniach? Żaden problem. Biore sandały na zmianę. Czas noszenia kaloszy wynosił średnio 10 min i syn sam prosił o sandały i przyznawał racje. Dzięki temu te kryzysy były mniej dotkliwe. Wiadomo, że decyduje za siebie w takich pierdołach nie we wszystkim ani w ważnych rzeczach.
    I właśnie te cholerne pieluchy to była zawsze pierwsza kość niezgody. Taki sygnał, że czas zacząć słuchać co dziecko chce ,żeby samo poczuło skutki decyzji

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach dzis!
    My w środę 🙂
    Elza, rzeczywiście, siedzisz tam by siedzieć. Jeśli nic nie robią to dla Twojej psychiki lepiej w domu.

eeemakarena, Cel95 lubią tę wiadomość

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
    Acard/Polocard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
    🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
    🩺 16.04. 1765g cudownego chłopczyka 💙 (30t6d)
    🩺 08.05. następna wizyta (34t)

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola najlepszy objaw ciazowy 🤣🤣🤣, wyprostowanie rzęs.

Wiecie co wczoraj miałam wrażenie że bardzo delikatnie, ale zaczyna odchodzić mi czop śluzowy.

Ogólnie czuje, że czuję się dużo słabsza i bardziej senna. Mały tak skacze, że momentami by mnie zginało w pół...

Coś czuję, że uprzedzimy to wywoływanie... trzymam kciuki że na 02.05 wizycie Witek juz tyle nie przypakuje.

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda Karola, ale wiesz, nie przeskoczysz histerii jak np. obsika ulubioną sukienkę i nie chce w niej chodzić, ale jednak chce, no bo chce dziś tylko w tym :D Dwulatki to jest niezły etap rozwoju. Choć ja to i tak znoszę totalnie spokojnie, bardziej odczuwałam psychicznie bunt czterolatki na jesieni, jak leciały teksty, że mnie nie kocha, woli mieszkać z ciocią lub babcią (gdzie nie ma zasad) i tyle 😅

Nosa ja też w środę! Już trochę czekam, czy ta mała lokatorka z brzucha coś się obróciła albo chociaż planuje obrócić 😉 Kopię mnie na dole i w bok, więc sama nie wiem co o tym myślę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia, 09:10

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:

Wiecie co wczoraj miałam wrażenie że bardzo delikatnie, ale zaczyna odchodzić mi czop śluzowy.

Ogólnie czuje, że czuję się dużo słabsza i bardziej senna. Mały tak skacze, że momentami by mnie zginało w pół...

Coś czuję, że uprzedzimy to wywoływanie... trzymam kciuki że na 02.05 wizycie Witek juz tyle nie przypakuje.

Maaatko, już czop? 🫣🫣🫣

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto

Wysłany: 14 kwietnia, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:

Moze ja faktycznie jednak ten test ciążowy powinnam zrobić....

Z tym czopem w 32 tc to tak na granicy bym powiedziała. To chyba jest do zbadania jeszcze przed świętami,żeby wiedzieć o co tam kaman.

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytę mam dopiero za tydzień 😭

Potwierdzam, końcówka ciąży w lipcu i sierpniu to koszmar. Mam wrażenie, że teraz trafiłyśmy najlepiej. Zaraz będzie można chodzić w klapeczkach 😝

Elza, kciuki! Jak nic się nie dzieje to pewnie wypuszczą, oby dzisiaj!

Moja ma ponad 3,5 i dalej śpi z pieluszką, jak będzie moment dobry to odstawimy. Za dnia poszło ekspresowo 👌

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia, 09:15

preg.png
‹‹ 1275 1276 1277 1278 1279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ