Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2025, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja też się turlałam od 4, a teraz dopiero przysnęłam na 30 min to czas wstać zbierać się na wizytę

Proszę o kciuki😅

SZKODNIK, eeemakarena, przygodami66, asiun, Werzol, KasiaGosiaWerka, KarolaKinga, Lauraa, CelinaJan, Klaudek11, Anuncja, amoze, Alex_92, koktajlowa, Margareetka lubią tę wiadomość

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2025, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel coś mi wyskoczyło o jakimś strajku ubera dzis

Ja się stresuje obchodem, marzę żeby wrócić do domu, naprawdę.

SZKODNIK lubi tę wiadomość

age.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2025, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 kciuki za wizytę 💪💪💪

Elza u Ciebie kciukasy za powrót do domu, jeśli uważasz że jest zasadny :)

Elza1234, Cel95 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2025, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    Cel95 kciuki za wizytę 💪💪💪

Elza u Ciebie kciukasy za powrót do domu, jeśli uważasz że jest zasadny :)
    Nie krwawię od środy, nie piszą mi się skurcze, nie dostaję nic więcej poza tym co biorę w domu. Nikt mnie od czwartku ginekologicznie nie badana.
    Tak, uważam że jest zasadny

age.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2025, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu zasnęłam na pół h i muszę wstawać 🙃

Dzień dobry i miłego dnia.

Cel kciuki za wizytę i kciuki dla wszystkich, którzy dzisiaj wizytują.

Elza kciuki o wypis.

Elza1234, eeemakarena, Cel95 lubią tę wiadomość

• SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2025, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Nie krwawię od środy, nie piszą mi się skurcze, nie dostaję nic więcej poza tym co biorę w domu. Nikt mnie od czwartku ginekologicznie nie badana.
    Tak, uważam że jest zasadny

No to tak :) daj znać, ale oby było pozytywnie.

Elza1234 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2025, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza kciuki, żeby Cię wypisali!

I powodzenia na wizytach laseczki!

U nas dzis noc tragiczna, bo zbuntowana dwulatka dała czadu, nakręciła się w płaczu, jak jej zmieniałam pieluchę, że nie chce pieluchy. Pół godziny maz ją nosił zanim znów zasnęła. I potem wstała o 6 👌

Elza1234, Cel95 lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2025, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza może Cie wypiszą do jutra. Czas i pora.

Gusia może faktycznie jej nie zakładaj pampka? 2 lata u dziewczynki to taka pora na bunt na pieluchy

Elza1234, Biedronka@ lubią tę wiadomość

event.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2025, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ona w dzień nie nosi, ale w nocy moczy 2-3 pieluchy ;) więc nie ma opcji na spanie bez pampersa

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2025, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za dzisiejsze wizyty! My wizytujemy jutro, ale dopiero o 17. I cieszę się że to już jutro, bo jakoś ciągnie mnie brzuch ☹️ widzę że z tygodnia na tydzień jest coraz większy, więc pewnie dlatego, ale wizyta mnie uspokoi

Elza, kciuki za twój wypis! Oby się udało!

Cel95 lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 14 kwietnia 2025, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Karola ona w dzień nie nosi, ale w nocy moczy 2-3 pieluchy ;) więc nie ma opcji na spanie bez pampersa
    Dzoeco poki maja poekuchy to sikają w nie często. Jak się sciagnie to czasem 2-3 wpadki i idzie z górki. Ja zaelwsze dawałam dziecku szanse jak mówiło,że nie chce pampka. Jak sie nie udało to był powrót. Corka miała 1,5 roku a syn dopiero 3 (na noc)

Ja myślałam, że mam urojenia ale dzisiaj jestem już pewna ,że mo się rzęsy wyprostowały w tej ciąży 😅 Co maluje to proste jak druty. To trwa za długo zeby było przypadkiem😅

event.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2025, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się zdaje, że każdy ma swoją technikę odpieluchowania ;D U tej mojej konkretnej córki zdjęcie pieluchy na noc na pewno będzie na tym etapie głupie, więc sory not sory ma spać w tym pampersie i nie świrować 🤣 Ale ogólnie po prostu weszła w fazę buntu na całego, więc myślę, że nie tyle chodzi o pieluchę tylko o to, że wszystko ma być jak ona chce. Mój komentarz do sprawy to jednak: przeżyjemy, bo starszej humorki też przeżyliśmy 😅 Mąż sobie przynajmniej przypomniał jak się w nocy nosi płaczące dzieci. Nie ma tego złego.

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2025, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za dzisiejsze wizyty dziewczyny! I za Ciebie Elza również 🍀
    Ja chyba się musze pożalić, właśnie z rana dostałam wykład rodzinny na temat tego ze ciąża to najpiekniejszy stan, powinnam się cieszyć ze wszystkich dolegliwosvi i że czuje ze mnie dziecko boksuje tak ze flaki chcą mi wyskoczyć, teraz mam spokój i wszystko podstawione. Jak powiedziałam że no wg mnie najpieknieszy czas to będzie jak już dziecko się urodzi, bo mimo trudów to już będzie ten upragniony syn to usłyszałam że a skąd wtedy to się zacznie no generalnie trud znoj i tragedia. Może jestem przewrażliwiona ale po co takie teksty? Jeszcze w poniedziałek o 8 rano na sam początek tygodnia LUDZIE 🫠 tak ze życzę Wam miłego dnia i żeby Was dzis nikt nie wkurzył 😂

Cel95 lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 14 kwietnia 2025, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jest taki okres na " nie " to ja zawsze daje dziecku wieksze pole wyboru. Właśnie to soe tka wtedy te pieluchy nakładają na ubranka. W sensie dziecko nie chce pieluchy i chce ubierać to co uważa. I ja daje te wybory. Chcesz bez pampka? Proszę bardzo,obsiurasz się parę razy to albo samo poprosi o pieluchę albo przestanie sikać.

Z ubieraniem to samo. Chcesz kalosze przy 32 stopniach? Żaden problem. Biore sandały na zmianę. Czas noszenia kaloszy wynosił średnio 10 min i syn sam prosił o sandały i przyznawał racje. Dzięki temu te kryzysy były mniej dotkliwe. Wiadomo, że decyduje za siebie w takich pierdołach nie we wszystkim ani w ważnych rzeczach.
    I właśnie te cholerne pieluchy to była zawsze pierwsza kość niezgody. Taki sygnał, że czas zacząć słuchać co dziecko chce ,żeby samo poczuło skutki decyzji

event.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2025, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach dzis!
    My w środę 🙂
    Elza, rzeczywiście, siedzisz tam by siedzieć. Jeśli nic nie robią to dla Twojej psychiki lepiej w domu.

eeemakarena, Cel95 lubią tę wiadomość

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2025, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola najlepszy objaw ciazowy 🤣🤣🤣, wyprostowanie rzęs.

Wiecie co wczoraj miałam wrażenie że bardzo delikatnie, ale zaczyna odchodzić mi czop śluzowy.

Ogólnie czuje, że czuję się dużo słabsza i bardziej senna. Mały tak skacze, że momentami by mnie zginało w pół...

Coś czuję, że uprzedzimy to wywoływanie... trzymam kciuki że na 02.05 wizycie Witek juz tyle nie przypakuje.

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2025, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda Karola, ale wiesz, nie przeskoczysz histerii jak np. obsika ulubioną sukienkę i nie chce w niej chodzić, ale jednak chce, no bo chce dziś tylko w tym :D Dwulatki to jest niezły etap rozwoju. Choć ja to i tak znoszę totalnie spokojnie, bardziej odczuwałam psychicznie bunt czterolatki na jesieni, jak leciały teksty, że mnie nie kocha, woli mieszkać z ciocią lub babcią (gdzie nie ma zasad) i tyle 😅

Nosa ja też w środę! Już trochę czekam, czy ta mała lokatorka z brzucha coś się obróciła albo chociaż planuje obrócić 😉 Kopię mnie na dole i w bok, więc sama nie wiem co o tym myślę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2025, 09:10

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2025, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:

Wiecie co wczoraj miałam wrażenie że bardzo delikatnie, ale zaczyna odchodzić mi czop śluzowy.

Ogólnie czuje, że czuję się dużo słabsza i bardziej senna. Mały tak skacze, że momentami by mnie zginało w pół...

Coś czuję, że uprzedzimy to wywoływanie... trzymam kciuki że na 02.05 wizycie Witek juz tyle nie przypakuje.

Maaatko, już czop? 🫣🫣🫣

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto

Wysłany: 14 kwietnia 2025, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:

Moze ja faktycznie jednak ten test ciążowy powinnam zrobić....

Z tym czopem w 32 tc to tak na granicy bym powiedziała. To chyba jest do zbadania jeszcze przed świętami,żeby wiedzieć o co tam kaman.

event.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2025, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytę mam dopiero za tydzień 😭

Potwierdzam, końcówka ciąży w lipcu i sierpniu to koszmar. Mam wrażenie, że teraz trafiłyśmy najlepiej. Zaraz będzie można chodzić w klapeczkach 😝

Elza, kciuki! Jak nic się nie dzieje to pewnie wypuszczą, oby dzisiaj!

Moja ma ponad 3,5 i dalej śpi z pieluszką, jak będzie moment dobry to odstawimy. Za dnia poszło ekspresowo 👌

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2025, 09:15

age.png

age.png
‹‹ 1275 1276 1277 1278 1279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ