CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Acha u mnie noc też koszmarna, pierwsza od paru dni, że się budziłam. Brzuch mi się spinał i cisnęło na pęcherz niemiłosiernie 😥
A ten czop to napewno czop? Ja w szpitalu myślałam, że to czop, ale położna mnie wyśmiała 🤪 całe szczęście. W pierwszej ciąży nie doznałam odejścia czopu, pewnie wszystko razem wypadło z wodospadem wód, więc nie mam pojęcia jak to wygląda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia, 09:19
-
Obserwuje bacznie, ale znam ta wydzielinę już kilka miesięcy i to było coś dziwnego... poobserwujemy:), ale tak jak mówisz Karola zawsze przed Świętami mogę zawitać u gina.
Karola, zrób, zrób ten test może już coś wykarze 🤣🤣🤣
Ja w 1 ciazy miałam końcówkę w styczniu i to były te mrozy po -30°C, wtedy to był dramat. Ubrać się, wyjść 😐.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia, 09:33
-
A to ja wolałam końcówkę ciąży w zimę. Połóg w domu, nawet się nie chciało wychodzić, a jak bobasek podrosl już były fajne wiosenne spacerki. Wakacje już były też super z czteromiesięcznymi dziećmi, więc tu akurat ten czerwiec średnio mi pasuje z połogiem w ciepłe miesiące 🤣🤣🤣
kasssia, SZKODNIK lubią tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:A to ja wolałam końcówkę ciąży w zimę. Połóg w domu, nawet się nie chciało wychodzić, a jak bobasek podrosl już były fajne wiosenne spacerki. Wakacje już były też super z czteromiesięcznymi dziećmi, więc tu akurat ten czerwiec średnio mi pasuje z połogiem w ciepłe miesiące 🤣🤣🤣
No właśnie pod kątem połogu też tak myślę, ale jednak ciąża bez upałów to szczęście.
Ja z kolei połóg miałam już na wczesnej jesieni i wg mnie to też fajne było, bo coraz zimniej i ciemniej się robiło, więc nie było uczucia straty, że się gnije na kanapie i odsypia 😅 no nic zobaczymy jak będzie. -
Gusia_ wrote:A to ja wolałam końcówkę ciąży w zimę. Połóg w domu, nawet się nie chciało wychodzić, a jak bobasek podrosl już były fajne wiosenne spacerki. Wakacje już były też super z czteromiesięcznymi dziećmi, więc tu akurat ten czerwiec średnio mi pasuje z połogiem w ciepłe miesiące 🤣🤣🤣
Tak Gusia, pod tym względem racja
Z tym, że u mnie spacerki to był dramat, bo mlody miał uczulenie na wozek. Stale się darł. Żadne zmiany nie pomagały. Zaczął jeździć dopiero w spacerówce. -
Ja doświadczenia własnego nie mam ale pamiętam moja bratowa która była w zaawansowanych ciążach w lecie i to jak się męczyła już biedna na tych upałach. Wszyscy mówią że czerwiec to idealny miesiąc na poród, zobaczymy jak wyjdzie w praktyce 😉
-
Szkodnik to jak moja druga córka. Też właśnie nie tolerowała gondoli, jedynie chustę. (Dziękowałam wtedy w duchu codzień za to, że ktoś wymyśli chustowanie.) No ale my mamy podwórko, zacienioną dużą werandę, to też nie było dramatu, po prostu ten wózek sobie stał i służył za łóżeczko na podwórku, a i tak można było korzystać z ciepełka
-
Gusia_ wrote:Szkodnik to jak moja druga córka. Też właśnie nie tolerowała gondoli, jedynie chustę. (Dziękowałam wtedy w duchu codzień za to, że ktoś wymyśli chustowanie.) No ale my mamy podwórko, zacienioną dużą werandę, to też nie było dramatu, po prostu ten wózek sobie stał i służył za łóżeczko na podwórku, a i tak można było korzystać z ciepełka
U nas nie było spania w wózku, spacer jeśli już się udał to max 30 min.
Pierwsze 4 mce byl prawie nieodkładalny. Taki 4 trymestr hardcorowy. Pokładam duże nadzieje w Witusiu🍀 -
Dzień dobry, ja się witam po weekendzie bez forum - byliśmy wyjazdowo u brata na urodzinach bratanka
Mam nadzieję, że u Was wszystko ok i żadne niespodziewane akcje się nie działy?
Nie wiem czy uda mi się nadrobić...
Udanego pięknego tygodnia! 😎SZKODNIK, eeemakarena, Lauraa, Alex_92 lubią tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Gusia_ wrote:A to widzisz, u mnie spała w wózku, ale jeździe nie chciała totalnie, do bramy dojechałam i już był płacz… Wolałam nie chodzić na spacery 🫣
Wizualizujmy, piękne, ciepłe, spokojne spacerki ❤️KarolaKinga, Gusia_, Alex_92, przygodami66 lubią tę wiadomość
-
Ja poniedziałek zaczęłam od powtórki krzywej 🤡 pewnie nic z niej nie wyjdzie i po prostu mam dziecko olbrzyma.
Noc byla beznadziejna, 2 razy wstawalam na siku (moja wina, opiłam się wodą przed spaniem jakbym miała kaca mordercę), tu mnie noga bolała, tam ręka drętwiała, do tego wiecznie za ciepło 🫠 mieliśmy w poniedziałek wielkanocny skoczyć nad morze, ale zaczynam się łamać co mi po takim wyjeździe, gdzie nawet sobie nie pochodzę za długo po plaży, bo bym później leżała resztę dnia 🙄 mieliśmy się pozbierać w marcu, ale nie było czasu i wyjdzie, że pojedziemy na jesień już w powiększonym gronie, a teraz to conajwyżej na wiochę. No nic, zobaczymy -
My po wizycie, bąbel przykoksił w te półtora tygodnia… już waży 1960g xD
Nie podoba mi się to, mam teraz problem z tymi cukrami i ciekawe czy to nie od tego
Lekarz powiedział że no w górnej granicy, duże dziecko xD
Ale tak poza tym wszystko ok, u bąbla ok, u mnie też szyjka długa
Ten lekarz mówił, że wg niego cesarka powinna być w 37tygodniu.
Wyobraźcie sobie, to za jakieś 5tygodni xD
Zobaczymy co powie prowadzący za tydzień
Pięknego dnia !❤️
Elza kciuki żeby jak najszybciej Cię wypuścili ❤️Nineq, Werzol, amoze, KarolaKinga, Biedronka@, Revolutionary , Alex_92, CelinaJan, Nosa, przygodami66, Truuskaawka, Moooniii, Margareetka, KasiaGosiaWerka lubią tę wiadomość
💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488
03.04.2025 1500g -
eeemakarena wrote:My po wizycie, bąbel przykoksił w te półtora tygodnia… już waży 1960g xD
Nie podoba mi się to, mam teraz problem z tymi cukrami i ciekawe czy to nie od tego
Lekarz powiedział że no w górnej granicy, duże dziecko xD
Ale tak poza tym wszystko ok, u bąbla ok, u mnie też szyjka długa
Ten lekarz mówił, że wg niego cesarka powinna być w 37tygodniu.
Wyobraźcie sobie, to za jakieś 5tygodni xD
Zobaczymy co powie prowadzący za tydzień
Pięknego dnia !❤️
Elza kciuki żeby jak najszybciej Cię wypuścili ❤️
E tam jak się mieści w granicy to jeszcze spoko, chociaż za godzinę się pewnie okaże, że moje jest w dolnej granicy i się będę przejmować, że mało urósł
Cel a ty jak tam? Weszłam tylko, żeby szybko zobaczyć info od innych dziewczyn z prenatalnych, ale od Ciebie nie zauważyłam. -
Wychodzę do domu 🥳
Mówiłam że tak będzie - leżałam przez weekend bez sensu bo te piątkowe wyniki pcrem były najważniejsze a one są ujemne
Po posiewy mam sobie wrócić po świętach i iść w ciągu tyg do prowadzącego. Szyjka 2 cm, opuszek palca mu wchodzi w górę szyjki więc no odpoczynek nadal, ale poza tym jest git majonezLauraa, Paulinaaa_, eeemakarena, kasssia, Werzol, amoze, Kkk77, KarolaKinga, Revolutionary , Alex_92, CelinaJan, Nosa, przygodami66, Truuskaawka, Anuncja, Moooniii, Margareetka, KasiaGosiaWerka lubią tę wiadomość
-
Dobrze że chociaż wiecie i możecie się przygotowywać że będą duże Wasze dzieci, moja córka miała być taka optymalnie 3,5 kg max a tu jeb 4kg wyciągnęli 🤯 nieźle nie? Miałam ostre zdziwko a nie miałam problemów z cukrem ani z niczym w ciąży..
Teraz mam nadzieję że to małe będzie drobne. Jedno jest pewne Hanka będzie miała długie nogi ale oby ogólnie była drobna 🙏🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia, 10:29
-
magdalena321 wrote:Dobrze że chociaż wiecie i możecie się przygotowywać że będą duże Wasze dzieci, moja córka miała być taka optymalnie 3,5 kg max a tu jeb 4kg wyciągnęli 🤯 nieźle nie? Miałam ostre zdziwko a nie miałam problemów z cukrem ani z niczym w ciąży..
Teraz mam nadzieję że to małe będzie drobne. Jedno jest pewne Hanka będzie miała długie nogi ale oby ogólnie była drobna 🙏🏻
O to też nieźle 😅
Mam nadzieję że się jeszcze odmieni, ja poprasowalam najmniejsze ubranka a widzę że 62 chyba też muszę ogarnąć na wszelki wypadek szybciej xDDD💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488
03.04.2025 1500g -
magdalena321 wrote:Dobrze że chociaż wiecie i możecie się przygotowywać że będą duże Wasze dzieci, moja córka miała być taka optymalnie 3,5 kg max a tu jeb 4kg wyciągnęli 🤯 nieźle nie? Miałam ostre zdziwko a nie miałam problemów z cukrem ani z niczym w ciąży..
Ale z tą wagą to chyba zawsze może pójść w obie strony 😅 znam parę historii gdzie finalnie urodziło się dziecko o 0,5 kg mniejsze niż na USG a raz nawet prawie o 1kg 😳 u mnie akurat szybkie USG na izbie przed CC było super trafne, aż się dziwili po pomiarze kto tak dobrze zrobił usg 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia, 10:53