X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha u mnie noc też koszmarna, pierwsza od paru dni, że się budziłam. Brzuch mi się spinał i cisnęło na pęcherz niemiłosiernie 😥

A ten czop to napewno czop? Ja w szpitalu myślałam, że to czop, ale położna mnie wyśmiała 🤪 całe szczęście. W pierwszej ciąży nie doznałam odejścia czopu, pewnie wszystko razem wypadło z wodospadem wód, więc nie mam pojęcia jak to wygląda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia, 09:19

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obserwuje bacznie, ale znam ta wydzielinę już kilka miesięcy i to było coś dziwnego... poobserwujemy:), ale tak jak mówisz Karola zawsze przed Świętami mogę zawitać u gina.

Karola, zrób, zrób ten test może już coś wykarze 🤣🤣🤣

Ja w 1 ciazy miałam końcówkę w styczniu i to były te mrozy po -30°C, wtedy to był dramat. Ubrać się, wyjść 😐.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia, 09:33

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja wolałam końcówkę ciąży w zimę. Połóg w domu, nawet się nie chciało wychodzić, a jak bobasek podrosl już były fajne wiosenne spacerki. Wakacje już były też super z czteromiesięcznymi dziećmi, więc tu akurat ten czerwiec średnio mi pasuje z połogiem w ciepłe miesiące 🤣🤣🤣

kasssia, SZKODNIK lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    A to ja wolałam końcówkę ciąży w zimę. Połóg w domu, nawet się nie chciało wychodzić, a jak bobasek podrosl już były fajne wiosenne spacerki. Wakacje już były też super z czteromiesięcznymi dziećmi, więc tu akurat ten czerwiec średnio mi pasuje z połogiem w ciepłe miesiące 🤣🤣🤣

No właśnie pod kątem połogu też tak myślę, ale jednak ciąża bez upałów to szczęście.

Ja z kolei połóg miałam już na wczesnej jesieni i wg mnie to też fajne było, bo coraz zimniej i ciemniej się robiło, więc nie było uczucia straty, że się gnije na kanapie i odsypia 😅 no nic zobaczymy jak będzie.

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:

Tak Gusia, pod tym względem racja :)
    Z tym, że u mnie spacerki to był dramat, bo mlody miał uczulenie na wozek. Stale się darł. Żadne zmiany nie pomagały. Zaczął jeździć dopiero w spacerówce.

preg.png
  • KarolaKinga Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja doświadczenia własnego nie mam ale pamiętam moja bratowa która była w zaawansowanych ciążach w lecie i to jak się męczyła już biedna na tych upałach. Wszyscy mówią że czerwiec to idealny miesiąc na poród, zobaczymy jak wyjdzie w praktyce 😉

preg.png

Starania od 2022
    04.2024 💔
    Waiting for 💙
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkodnik to jak moja druga córka. Też właśnie nie tolerowała gondoli, jedynie chustę. (Dziękowałam wtedy w duchu codzień za to, że ktoś wymyśli chustowanie.) No ale my mamy podwórko, zacienioną dużą werandę, to też nie było dramatu, po prostu ten wózek sobie stał i służył za łóżeczko na podwórku, a i tak można było korzystać z ciepełka

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    LG slim, mieliśmy LG wcześniej i byla spoko.
    A ma opcję suszenia na zimno/taki dłuższy czas suszenia?:)

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Szkodnik to jak moja druga córka. Też właśnie nie tolerowała gondoli, jedynie chustę. (Dziękowałam wtedy w duchu codzień za to, że ktoś wymyśli chustowanie.) No ale my mamy podwórko, zacienioną dużą werandę, to też nie było dramatu, po prostu ten wózek sobie stał i służył za łóżeczko na podwórku, a i tak można było korzystać z ciepełka

U nas nie było spania w wózku, spacer jeśli już się udał to max 30 min.
    Pierwsze 4 mce byl prawie nieodkładalny. Taki 4 trymestr hardcorowy. Pokładam duże nadzieje w Witusiu🍀

preg.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja się witam po weekendzie bez forum - byliśmy wyjazdowo u brata na urodzinach bratanka :)

Mam nadzieję, że u Was wszystko ok i żadne niespodziewane akcje się nie działy? ;)

Nie wiem czy uda mi się nadrobić...

Udanego pięknego tygodnia! 😎

SZKODNIK, eeemakarena, Lauraa, Alex_92 lubią tę wiadomość

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to widzisz, u mnie spała w wózku, ale jeździe nie chciała totalnie, do bramy dojechałam i już był płacz… Wolałam nie chodzić na spacery 🫣

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    A to widzisz, u mnie spała w wózku, ale jeździe nie chciała totalnie, do bramy dojechałam i już był płacz… Wolałam nie chodzić na spacery 🫣

Wizualizujmy, piękne, ciepłe, spokojne spacerki ❤️

KarolaKinga, Gusia_, Alex_92, przygodami66 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poniedziałek zaczęłam od powtórki krzywej 🤡 pewnie nic z niej nie wyjdzie i po prostu mam dziecko olbrzyma.

Noc byla beznadziejna, 2 razy wstawalam na siku (moja wina, opiłam się wodą przed spaniem jakbym miała kaca mordercę), tu mnie noga bolała, tam ręka drętwiała, do tego wiecznie za ciepło 🫠 mieliśmy w poniedziałek wielkanocny skoczyć nad morze, ale zaczynam się łamać co mi po takim wyjeździe, gdzie nawet sobie nie pochodzę za długo po plaży, bo bym później leżała resztę dnia 🙄 mieliśmy się pozbierać w marcu, ale nie było czasu i wyjdzie, że pojedziemy na jesień już w powiększonym gronie, a teraz to conajwyżej na wiochę. No nic, zobaczymy

preg.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie, bąbel przykoksił w te półtora tygodnia… już waży 1960g xD
    Nie podoba mi się to, mam teraz problem z tymi cukrami i ciekawe czy to nie od tego :/
    Lekarz powiedział że no w górnej granicy, duże dziecko xD
    Ale tak poza tym wszystko ok, u bąbla ok, u mnie też szyjka długa

Ten lekarz mówił, że wg niego cesarka powinna być w 37tygodniu.
    Wyobraźcie sobie, to za jakieś 5tygodni xD

Zobaczymy co powie prowadzący za tydzień

Pięknego dnia !❤️

Elza kciuki żeby jak najszybciej Cię wypuścili ❤️

Nineq, Werzol, amoze, KarolaKinga, Biedronka@, Revolutionary , Alex_92, CelinaJan, Nosa, przygodami66, Truuskaawka, Moooniii, Margareetka, KasiaGosiaWerka lubią tę wiadomość

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

03.04.2025 1500g <3
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena wrote:
    My po wizycie, bąbel przykoksił w te półtora tygodnia… już waży 1960g xD
    Nie podoba mi się to, mam teraz problem z tymi cukrami i ciekawe czy to nie od tego :/
    Lekarz powiedział że no w górnej granicy, duże dziecko xD
    Ale tak poza tym wszystko ok, u bąbla ok, u mnie też szyjka długa

Ten lekarz mówił, że wg niego cesarka powinna być w 37tygodniu.
    Wyobraźcie sobie, to za jakieś 5tygodni xD

Zobaczymy co powie prowadzący za tydzień

Pięknego dnia !❤️

Elza kciuki żeby jak najszybciej Cię wypuścili ❤️

E tam jak się mieści w granicy to jeszcze spoko, chociaż za godzinę się pewnie okaże, że moje jest w dolnej granicy i się będę przejmować, że mało urósł ;)

Cel a ty jak tam? Weszłam tylko, żeby szybko zobaczyć info od innych dziewczyn z prenatalnych, ale od Ciebie nie zauważyłam.

preg.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O no właśnie, Cel też już po 🤔

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

03.04.2025 1500g <3
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzę do domu 🥳
    Mówiłam że tak będzie - leżałam przez weekend bez sensu bo te piątkowe wyniki pcrem były najważniejsze a one są ujemne
    Po posiewy mam sobie wrócić po świętach i iść w ciągu tyg do prowadzącego. Szyjka 2 cm, opuszek palca mu wchodzi w górę szyjki więc no odpoczynek nadal, ale poza tym jest git majonez

Lauraa, Paulinaaa_, eeemakarena, kasssia, Werzol, amoze, Kkk77, KarolaKinga, Revolutionary , Alex_92, CelinaJan, Nosa, przygodami66, Truuskaawka, Anuncja, Moooniii, Margareetka, KasiaGosiaWerka lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że chociaż wiecie i możecie się przygotowywać że będą duże Wasze dzieci, moja córka miała być taka optymalnie 3,5 kg max a tu jeb 4kg wyciągnęli 🤯 nieźle nie? Miałam ostre zdziwko a nie miałam problemów z cukrem ani z niczym w ciąży..

Teraz mam nadzieję że to małe będzie drobne. Jedno jest pewne Hanka będzie miała długie nogi ale oby ogólnie była drobna 🙏🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia, 10:29

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Dobrze że chociaż wiecie i możecie się przygotowywać że będą duże Wasze dzieci, moja córka miała być taka optymalnie 3,5 kg max a tu jeb 4kg wyciągnęli 🤯 nieźle nie? Miałam ostre zdziwko a nie miałam problemów z cukrem ani z niczym w ciąży..

Teraz mam nadzieję że to małe będzie drobne. Jedno jest pewne Hanka będzie miała długie nogi ale oby ogólnie była drobna 🙏🏻

O to też nieźle 😅

Mam nadzieję że się jeszcze odmieni, ja poprasowalam najmniejsze ubranka a widzę że 62 chyba też muszę ogarnąć na wszelki wypadek szybciej xDDD

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

03.04.2025 1500g <3
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:

Ale z tą wagą to chyba zawsze może pójść w obie strony 😅 znam parę historii gdzie finalnie urodziło się dziecko o 0,5 kg mniejsze niż na USG a raz nawet prawie o 1kg 😳 u mnie akurat szybkie USG na izbie przed CC było super trafne, aż się dziwili po pomiarze kto tak dobrze zrobił usg 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia, 10:53

preg.png
‹‹ 1276 1277 1278 1279 1280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ