CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
magdalena321 wrote:Ja właśnie teraz myślę czy też nie przyspieszę tej wizyty.
Moje dziecko dzisiaj zrobiło 25 km na rowerze...on ma pięć lat. Na rowerze bez przerzutek do tego. Jest kawał silnego byka.
Ja sobie od jutro będę wędrować ze szmatką po domu. Ale to tak delikatnie. Nie będę szaleć tylko się ruszać, żeby tez nie leżec nie stop.
Maz sie na powaznie wziął za sypialnie więc może w tym tygodniu będę mieć gdzie układać ubranka
magdalena321 lubi tę wiadomość
-
Ja cały weekend korzystam w pogody, wczoraj pracę ogrodowe, dzisiaj mega spacer i teraz do końca dnia będę już leżeć jak foka. Mam nadzieję że nie pożałuję tych aktywności 😅
Ciekawy temat poruszylyscie odnośnie porodu. Ja byłam świecie przekonana ze będę chciała zzo, ale im więcej się dowiaduje tym bardziej jakoś wierze w siebie, że dam radę bez 😅 pocieszyła mnie wizyta na porodowce, jak zobaczyłam że na prawdę fajnie wyposażone są te sale i mają na stanie i gaz i tens, jeśli chodzi o zzo to zależy od dostępności anestezjologa oczywiście. Generalnie plan porodu będę miec ale głównie będę ufać położnym i myśleć o tym żeby po prostu wszystko skończyło się dobrze dla mnie i dla dziecka 🙂 -
A ja mam niedzieciowe pytanie. W tych Paxach z ikea te kosze i szuflady są okej? W ogole czy pax jest okej? Ja nie mam mebli z ikea bo jakos oklepane to takie,że odstraszało zawsze. Ale już nie mam siły jezdzic za meblami ani nie mam kasy na stolarza.
-
Akurat szafy i regały uważam za jeden z lepszych wytworów ikeowych, mam teraz obie garderoby i spiżarkę nimi wypchane, generalnie pomieszczenia robione pod wymiar tych szaf, żeby powchodziło idealnie 😅 jedyne co to wolę normalne szuflady i półki - kosze miałam w poprzednim mieszkaniu, z tego co kojarzę to zajmują one więcej miejsca na wysokość, a przez to że przekrój jest taki trapezowy to też są mniej pojemne, bo jednak zwykła szuflada jest na prosto.
KarolaKinga lubi tę wiadomość
-
Ale się jeszcze wkurwiłam w to piękne niedzielne popołudnie. Jestem świadoma swoich ograniczeń, które niesamowicie mnie denerwują, no po prostu do szału mnie doprowadza, że czuję się coraz ciężej, jak jakiś niepełnosprawny człowiek, jedyne co mnie jakoś podtrzymuje na duchu to to, że wiem, że to przejściowe i wszystko wróci w końcu do normy. Ale staram się na ile mam siły robić co mogę, tak jak wczoraj jeszcze przeogarnizowywałam spiżarkę, żeby się jak najwięcej rzeczy zmieściło, garderobę, posprzątałam jeszcze trochę, dobiłam się trochę tym spacerem, bo wiem, że w tym wszystkim i pies jest trochę zaniedbany (chociaż ogródkowe życie wydaje się ją naprawdę cieszyć, ale jak mogła sobie wczoraj poniuchać po lesie ze swoim kumplem to była super szczęśliwa 🥺).
I przychodzi teść akurat jak jeszcze po dzisiejszym sprzątaniu starego mieszkania położyłam się w końcu na kanapie i mówi od wejścia „NO JAK CI DOBRZE, CO PRZYCHODZĘ TO SOBIE ODPOCZYWASZ” 🤡
Odburknęłam mu tylko, że nie moja wina, że przychodzi zawsze jak już wszytko jest zrobione i że tak się składa, że inkubuję sobie dziecko w 8 miesiącu ciąży, ale wkurwiłam się tym tekstem tak, że poszłam na górę i się rozpłakałam, bo już mi to przelało miarę. Wiem, że nie należy do złośliwych ludzi i pewnie nie miał nic złego na myśli, a zjebe i tak dostał od swojego syna chwilę później.
No nic, idę sobie odpoczywać dalej, skoro już sobie pojechał 🤦🏽♀️ -
Karola3xJ:D wrote:A ja mam niedzieciowe pytanie. W tych Paxach z ikea te kosze i szuflady są okej? W ogole czy pax jest okej? Ja nie mam mebli z ikea bo jakos oklepane to takie,że odstraszało zawsze. Ale już nie mam siły jezdzic za meblami ani nie mam kasy na stolarza.
-
Karola3xJ:D wrote:A ja mam niedzieciowe pytanie. W tych Paxach z ikea te kosze i szuflady są okej? W ogole czy pax jest okej? Ja nie mam mebli z ikea bo jakos oklepane to takie,że odstraszało zawsze. Ale już nie mam siły jezdzic za meblami ani nie mam kasy na stolarza.
Też mam paxa od jakiś 3 lat i też uważam, że jest ok, kosze są w ogóle super, wzięłabym teraz chyba same kosze zamiast szuflad.
Ale też mam wrażenie, że Ikei spadła jakość. Nie wiem czy tak jest też z paxem, ale mamy 2 besty kupione na początku 2022 i pod koniec 2024 i różnica jest kolosalna. Ta starsza jest ciężka a ta nowsza jest bardzo lekka i nawet jak się postuka w nią to odgłos jest inny. -
-
-
Mąż mnie zabrał na spacer na skwerek przy szpitalu, jejku jak dziś ciepło. Jak było miło poczuć słońce na buzi, aż mi lepiej
eeemakarena, kasssia, Nosa, KarolaKinga, Moooniii, Alex_92, przygodami66, Werzol, xSmerfetkax, amoze, Margareetka lubią tę wiadomość
-
Kkk, nie przejmuj się, ja tam sobie już na fulla wypoczywam i co i pstro. Brawo, ze cos dzialasz. Jakby ktoś skomentował, ze odpoczywam, to bym powiedziała, żeby mi coś przyniósł wody lub zrobił kromke jak już się mną interesuje 😊
Elza, super, że udało się Wam wyrwać na spacer 😊
Elza1234 lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Cel95 wrote:Karola, no to mega dużo zrobiłaś
Ja byłam od rana na spacerze z Mamą i śniadaniu w mega uroczej kawiarni z ogrodem. Już doturlałam się do domu. Wysłałam Męża na mecz siatkówki bo ostatnio coś dla siebie uczynił chyba rok temu. A my sobie już odpoczywamy w domu 😊
Jutro III prenatalne, ktoś z Was też wizytuje? Chyba jak zwykle z Blackapple mamy w ten sam dzień, ale inne godziny
zupełnie:P
ja !
i chyba zacznę, bo wpisałam się na 7:20 xD
za jakie grzechyb tak wcześnie, nigdy więcej takich pomysłów
kkk odpoczywaj ! takie nasze prawotym bardziej, że to nie jest widzimisię, tylko nas po prostu już byle co męczy
właśnie obudziłam się z 3godzinnego zimowego snu xD
idę z psem, bo stary znowu na uczelni, a potem spróbuję poprasować te ubranka, które wyprałam jeszcze raz - chociaż jest mi wciul niewygodnie na mikrodesce postawionej na stoliku xD
2tygodnie temu dałam radę wyprasować wszystkie pieluchy, a tu już byłam obolała po 7bodziakach xD💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488
03.04.2025 1500g -
O kurde to naprawdę wcześnie xD my 8:30 i z racji tego, że auto w naprawie to trzeba o 7 wstać a przed 8 łapać taxi👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Paxa nie mam to nie doradzę.
Kkk wiem, hormony plus głupi tekst, ale nie przejmuj się! Możesz bezkarnie to robić, powinien obsłużyć Cie czymś jak Cel napisała 🙂 jesteś teraz księżniczką, lez do góry pepkiem bez żadnych skrupulow 👸
Jeju, cały spacer powłóczyłam nogami, zero siły w nogach i rękach, nie mam pojęcia czemu, ciąża czy co 🤪 Pogoda cudowna, spacer tylko w bluzie, slonko, zero wiatru, idealnie żeby wyobrazić sobie spacerek z wózkiem 🥰38👩& 37🧔
PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
Kariotypy ✅️
28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione
13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
Acard/Polocard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
🩺 16.04. 1765g cudownego chłopczyka 💙 (30t6d)
🩺 08.05. następna wizyta (34t)
-
KKK a czego się spodziewał, że będziesz w kamieniołomie robić? 🫣 milczenie jest złotem naprawdę xD
My też skorzystaliśmy z pogody, rano zrobiłam szybko ciasteczka z jabłkami i pojechałyśmy z młodą na działkę zawieźć chłopakom żeby miłej im się pracowało. Oczywiście też się załapałysmy 😜. Ale też córka podlewała drzewka i trochę się wygrzałyśmy w słońcu, pierwszy raz w tym roku w krótkim rękawku 💖 -
Ja mam prenatalne we wtorek po świętach o 7:30 na drugim końcu miasta więc musimy wyjechać z domu gdzieś 6:40 🙈 nie wiem gdzie ja miałam rozum, jak się na to godziłam
Śmieje się przez łzy, że dzięki tym szpitalom miałam chociaż dwa razy ekstra super usg dzieciaka 🙈 bo tak to grzecznie zawsze chodziłam na wizyty na lekarz kazał -
Karola3xJ:D wrote:Ja coś czuję,że moje prenatalne to będzie porażka. Nie dosyc,że mala będzie chyba za duża to jeszcze jest zbyt ruchliwa.
Wam,życzę powodzenia i dawajcie jutro znać!
I non stop wali mnie w pęcherz. Przestaje mnie to bawić bo czuje że pewnego dnia po prostu się posikam