CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola3xJ:D wrote:Mnie nawet ręka nie bolała.
Cel i jak tam auto i fotelik?
Auto będzie mam nadzieje jeszcze przed majowka i wtedy jedziemy do 8 gwiazdek kupić fotelik.
Na szczęście da się je ogarnąć
Bo chyba na foteliki jakoś długo czekać nie trzeba I nawet od ręki część z Was kupowała?
Wózek też już jest, czekamy na łóżeczko, auto będzie to wszystko się poodbiera.👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Gratulację udanych wizyt 😃🤗👏👏
Cel95 wrote:To z tym krztuścem największe co Was dopadło to bol ręki? Idę jutro rano na to
U mnie zero skutkow ubocznych, nawet nie poczułam, że miałam szczepionke.Cel95 lubi tę wiadomość
-
W moim przypadku córki odebrały mi urodę w ciążach 😂 serio, w życiu nie miałam tylu problemów skórnych i ogólnie w wyglądzie co w tych ciążach… Ja nawet w nastoletnim życiu nie miałam syfkow ani trądziku, nic kompletnie. Także noo 🤭
-
Alex_92 wrote:Nie nie, nikt nic nie zmienia, trzymamy się terminu z 1 prenatalnych, terminu nikt nie zmienił 😊 po prostu patrząc wagowo i na jego długie nogi odpowiada to bardziej 2 tygodnie do przodu 🫣 Chociaż podobno długie nogi na podglądzie mogą dawać zawyżoną wagę.
Ok okbo miałam wrażenie że ktoś już któryś raz tu pisze, że zobaczymy jaki będzie termin po wizycie 🤪
Oglądam webinary o porodach na YouTubie i czuję że będzie mi to wystarczyło, chyba nie będę kupowała żadnych kursów 😆
Werzol moja poprzednia córka była cały czas głowa do góry np i się to nie zmieniło do końca 🤷♀️ ja też mam nadzieję, że jutro usłyszę że jest głowa na dole nadal 🤞🤞🤞 u mnie obrót był w szpitalu bo na przyjęciu była poprzednie a na kolejnym USG glowkowo. Czyli walili mi kroplówkę żeby powstrzymać poród, a ona hops w pozycję do porodu 🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:55
Alex_92 lubi tę wiadomość
-
A to ja się czuję w ciążach ładnie jak już minie pierwszy trymestr. Więc u mnie z tymi córkami się nie sprawdza
teraz dużo komplementów słyszę chociaż już mam 14 na plusie. Że ładna cera, że zgrabnie wyglądam. Mam nadzieję, że ludzie nie ściemniają hahaha 🫣 ktoś ma więcej na plusie niż ja ? 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:33
-
Ja nie mam na plusie nic. 🙈 Tak jak od początku zjechałam te 6 kg tak od tamtego momentu aż do teraz waga stoi w miejscu. Więc no u mnie - 6 kg. 😂
Ja dzisiaj szczepiłam się na RSV, nic nie boli, nic mi nie dolega, jestem tylko troszkę senna, ale nie wiem, czy to kwestia szczepionki, czy po prostu taki dzień. Chociaż zobaczymy dalej, po ksztuścu ręka mnie bolała na drugi dzień dopiero, ale do wytrzymania. 😁 Wszędzie ogólnie słyszę, że ta szczepionka na rsv to NOWA szczepionka… Jak były płatne to szły innej firmy? 🤔👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Melduję się i ja po wizycie i zarazem III prenatalnych,
Julek waży 1950 gram, położenie główkowe. Wszystko wyszło oki 🙂. Szyjka ponad 4cm, twarda, mocno trzyma. Za trzy tygodnie odstawiam duphaston.
Byłam dzisiaj też u diabetologa, póki co jednak obędzie się bez insuliny, a już się bałam bo od zeszłego chyba piątku już ciągle mam powyżej 90 cukry na czczo. Dostałam receptę na sensory aż do końca lipca 😅. W poradni diabetologicznej miałam też zrobione KTG, które wyszło wzorowo.
Moja waga leci w dół dzięki diecie cukrzycowej czyli wszystko jest ok.
Kolejna wizyta u mojej pani ginekolog 14.05, a u diabetologa 20.05. 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:51
Gusia_, Weronka, Tanashi, kasssia, Cel95, Nineq, Elza1234, Werzol, KarolaKinga, Revolutionary , Margareetka, CelinaJan, Anabbit, Truuskaawka, xSmerfetkax, Lauraa, przygodami66, Alex_92, Moooniii, koktajlowa, Nosa lubią tę wiadomość
-
Weronka wrote:Ja nie mam na plusie nic. 🙈 Tak jak od początku zjechałam te 6 kg tak od tamtego momentu aż do teraz waga stoi w miejscu. Więc no u mnie - 6 kg. 😂
Ja dzisiaj szczepiłam się na RSV, nic nie boli, nic mi nie dolega, jestem tylko troszkę senna, ale nie wiem, czy to kwestia szczepionki, czy po prostu taki dzień. Chociaż zobaczymy dalej, po ksztuścu ręka mnie bolała na drugi dzień dopiero, ale do wytrzymania. 😁 Wszędzie ogólnie słyszę, że ta szczepionka na rsv to NOWA szczepionka… Jak były płatne to szły innej firmy? 🤔
Raczej chodzi o to że ta szczepionka ogólnie dopiero od niecałych dwóch lat jest dostępna na rynku, wcześniej były dostępne tylko przeciwciała podawane wcześniakom -
Dziewczyny, musiałam nadrobić 2 tygodnie chyba a to wyszło kilkadziesiąt stron chyba!!!! Ale musiałam bo lubię wiedzieć co u Was:) cieszę się że wszystkie trzymamy się jeszcze w dwupaku. My, które mają w ostatnim czasie zawirowania życzę wyjścia na prostą
U nas intensywnie dlatego nie miałam czasu... Pozamykanie spraw w pracy, przeprowadzka, po drodze swieta
Dziś na wizycie młody miał 1,6 kg (zdziwiłam się bo myślałam po ostatnim USG że już 2 kg stuknie a on przyhamował. Zaszczepiłam się też dziś na krztusiec- na razie ręką nie boli. W weekend ruszamy do znajomych trochę odpocząć a przyszłym tygodniu mamy sesje ciążową więc dzieje się dużo😁 wyprawka leży i kwiczyKarolaKinga, Tanashi, Revolutionary , CelinaJan, Anabbit, Truuskaawka, xSmerfetkax, Alex_92, przygodami66, Moooniii, eeemakarena lubią tę wiadomość
-
Tanashi wrote:Raczej chodzi o to że ta szczepionka ogólnie dopiero od niecałych dwóch lat jest dostępna na rynku, wcześniej były dostępne tylko przeciwciała podawane wcześniakom
Edit. A nie, były wprowadzone w tym samym czasie https://szczepienia.pzh.gov.pl/co-wiemy-o-dwoch-nowych-szczepionkach-przeciw-rsv/Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:58
-
kasssia wrote:Ok ok
bo miałam wrażenie że ktoś już któryś raz tu pisze, że zobaczymy jaki będzie termin po wizycie 🤪
Oglądam webinary o porodach na YouTubie i czuję że będzie mi to wystarczyło, chyba nie będę kupowała żadnych kursów 😆
Werzol moja poprzednia córka była cały czas głowa do góry np i się to nie zmieniło do końca 🤷♀️ ja też mam nadzieję, że jutro usłyszę że jest głowa na dole nadal 🤞🤞🤞 u mnie obrót był w szpitalu bo na przyjęciu była poprzednie a na kolejnym USG glowkowo. Czyli walili mi kroplówkę żeby powstrzymać poród, a ona hops w pozycję do porodu 🤣🤣
A to ja ostatnio mówiłam, że zobaczymy jaki termin po wizycie, ale w kontekście, że raczej czeka mnie wcześniejsza indukcja i jestem ciekawa kiedy 🥲🥲🫠 -
Szyjka trzyma, 2 cm ale twarda bez rozwarcia
Już mam nie robić GBS skoro jest dodatni 😅
Kolejna wizyta 20.05 także już dostałam skierowanie na wiruski
Pokazała dzisiaj buzię! Łykała wody i mieliła ustkami, ojezu prawie się popłakałamkasssia, Paulinaaa_, KarolaKinga, Gusia_, Revolutionary , Margareetka, asiun, CelinaJan, Anabbit, Truuskaawka, xSmerfetkax, Alex_92, przygodami66, Moooniii, koktajlowa, Nosa, eeemakarena, Blackapple lubią tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Szyjka trzyma, 2 cm ale twarda bez rozwarcia
Pokazała dzisiaj buzię! Łykała wody i mieliła ustkami, ojezu prawie się popłakałam
Uff super. ♥️ 20.05 to dla mnie też ważna data bo będę miała donoszona ciążę, ciekawe czy dotrwam 🫣
Ja się z ludźmi prawie nie widuję więc widzę tylko to co się odbija w lustrze 🤣 ale ja w ciąży mam zawsze poprawę cery, na codzień mam PCOS więc ciąża działa na mnie jak antykoncepcja 😝Elza1234 lubi tę wiadomość
-
To ja najbardziej w ciąży poza faktem, że dziecko, wiadomo, lubię to, że nie mam krwawień, bo mam ognisko endometriozy w jelitach i zawsze okres bólowo maskara. Takze Kasssia w pewnym sensie rozumiem 🫣
-
Elza1234 wrote:Szyjka trzyma, 2 cm ale twarda bez rozwarcia
Pokazała dzisiaj buzię! Łykała wody i mieliła ustkami, ojezu prawie się popłakałamElza1234, kasssia, Cel95, Revolutionary , Anabbit, Lauraa, Alex_92, Moooniii, eeemakarena, Blackapple lubią tę wiadomość