X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nawet ręka nie bolała.
    Cel i jak tam auto i fotelik?

Cel95 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Mnie nawet ręka nie bolała.
    Cel i jak tam auto i fotelik?

Auto będzie mam nadzieje jeszcze przed majowka i wtedy jedziemy do 8 gwiazdek kupić fotelik.

Na szczęście da się je ogarnąć

Bo chyba na foteliki jakoś długo czekać nie trzeba I nawet od ręki część z Was kupowała?

Wózek też już jest, czekamy na łóżeczko, auto będzie to wszystko się poodbiera.

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    To z tym krztuścem największe co Was dopadło to bol ręki? Idę jutro rano na to

Mnie bolała ręka przez 1 dzień (ale wydaje mi się, że mniej niż np po szczepieniu na covid) i trochę byłam senna.

Cel95 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulację udanych wizyt 😃🤗👏👏
    Cel95 wrote:
    To z tym krztuścem największe co Was dopadło to bol ręki? Idę jutro rano na to

U mnie zero skutkow ubocznych, nawet nie poczułam, że miałam szczepionke.

Cel95 lubi tę wiadomość

1️⃣7️⃣ cs

05.10. ⏸
    25.10. 👶0.54 cm
    13.12. 👶7.18 cm
    10.01. 👶 199g 💙
    07.02. 👶 450g
    07.03. 👶 778g
    04.04. 👶 1349g
    preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim przypadku córki odebrały mi urodę w ciążach 😂 serio, w życiu nie miałam tylu problemów skórnych i ogólnie w wyglądzie co w tych ciążach… Ja nawet w nastoletnim życiu nie miałam syfkow ani trądziku, nic kompletnie. Także noo 🤭

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    Nie nie, nikt nic nie zmienia, trzymamy się terminu z 1 prenatalnych, terminu nikt nie zmienił 😊 po prostu patrząc wagowo i na jego długie nogi odpowiada to bardziej 2 tygodnie do przodu 🫣 Chociaż podobno długie nogi na podglądzie mogą dawać zawyżoną wagę.

Ok ok :) bo miałam wrażenie że ktoś już któryś raz tu pisze, że zobaczymy jaki będzie termin po wizycie 🤪

Oglądam webinary o porodach na YouTubie i czuję że będzie mi to wystarczyło, chyba nie będę kupowała żadnych kursów 😆

Werzol moja poprzednia córka była cały czas głowa do góry np i się to nie zmieniło do końca 🤷‍♀️ ja też mam nadzieję, że jutro usłyszę że jest głowa na dole nadal 🤞🤞🤞 u mnie obrót był w szpitalu bo na przyjęciu była poprzednie a na kolejnym USG glowkowo. Czyli walili mi kroplówkę żeby powstrzymać poród, a ona hops w pozycję do porodu 🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:55

Alex_92 lubi tę wiadomość

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Ok ok :) bo miałam wrażenie że ktoś już któryś raz tu pisze, że zobaczymy jaki będzie termin po wizycie 🤪

Nie ma zadymy,idziemy stąd 😅

Alex_92 lubi tę wiadomość

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Nie ma zadymy,idziemy stąd 😅
    Dokładnie 😆

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja się czuję w ciążach ładnie jak już minie pierwszy trymestr. Więc u mnie z tymi córkami się nie sprawdza ;D teraz dużo komplementów słyszę chociaż już mam 14 na plusie. Że ładna cera, że zgrabnie wyglądam. Mam nadzieję, że ludzie nie ściemniają hahaha 🫣 ktoś ma więcej na plusie niż ja ? 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:33

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Weronka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam na plusie nic. 🙈 Tak jak od początku zjechałam te 6 kg tak od tamtego momentu aż do teraz waga stoi w miejscu. Więc no u mnie - 6 kg. 😂

Ja dzisiaj szczepiłam się na RSV, nic nie boli, nic mi nie dolega, jestem tylko troszkę senna, ale nie wiem, czy to kwestia szczepionki, czy po prostu taki dzień. Chociaż zobaczymy dalej, po ksztuścu ręka mnie bolała na drugi dzień dopiero, ale do wytrzymania. 😁 Wszędzie ogólnie słyszę, że ta szczepionka na rsv to NOWA szczepionka… Jak były płatne to szły innej firmy? 🤔

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się i ja po wizycie i zarazem III prenatalnych,
    Julek waży 1950 gram, położenie główkowe. Wszystko wyszło oki 🙂. Szyjka ponad 4cm, twarda, mocno trzyma. Za trzy tygodnie odstawiam duphaston.
    Byłam dzisiaj też u diabetologa, póki co jednak obędzie się bez insuliny, a już się bałam bo od zeszłego chyba piątku już ciągle mam powyżej 90 cukry na czczo. Dostałam receptę na sensory aż do końca lipca 😅. W poradni diabetologicznej miałam też zrobione KTG, które wyszło wzorowo.
    Moja waga leci w dół dzięki diecie cukrzycowej czyli wszystko jest ok.

Kolejna wizyta u mojej pani ginekolog 14.05, a u diabetologa 20.05. 🙂

IMG20250423160104.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:51

Gusia_, Weronka, Tanashi, kasssia, Cel95, Nineq, Elza1234, Werzol, KarolaKinga, Revolutionary , Margareetka, CelinaJan, Anabbit, Truuskaawka, xSmerfetkax, Lauraa, przygodami66, Alex_92, Moooniii, koktajlowa, Nosa lubią tę wiadomość

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    Ja nie mam na plusie nic. 🙈 Tak jak od początku zjechałam te 6 kg tak od tamtego momentu aż do teraz waga stoi w miejscu. Więc no u mnie - 6 kg. 😂

Ja dzisiaj szczepiłam się na RSV, nic nie boli, nic mi nie dolega, jestem tylko troszkę senna, ale nie wiem, czy to kwestia szczepionki, czy po prostu taki dzień. Chociaż zobaczymy dalej, po ksztuścu ręka mnie bolała na drugi dzień dopiero, ale do wytrzymania. 😁 Wszędzie ogólnie słyszę, że ta szczepionka na rsv to NOWA szczepionka… Jak były płatne to szły innej firmy? 🤔

Raczej chodzi o to że ta szczepionka ogólnie dopiero od niecałych dwóch lat jest dostępna na rynku, wcześniej były dostępne tylko przeciwciała podawane wcześniakom :)

preg.png
  • Natalia1992 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, musiałam nadrobić 2 tygodnie chyba a to wyszło kilkadziesiąt stron chyba!!!! Ale musiałam bo lubię wiedzieć co u Was:) cieszę się że wszystkie trzymamy się jeszcze w dwupaku. My, które mają w ostatnim czasie zawirowania życzę wyjścia na prostą :)

U nas intensywnie dlatego nie miałam czasu... Pozamykanie spraw w pracy, przeprowadzka, po drodze swieta

Dziś na wizycie młody miał 1,6 kg (zdziwiłam się bo myślałam po ostatnim USG że już 2 kg stuknie a on przyhamował. Zaszczepiłam się też dziś na krztusiec- na razie ręką nie boli. W weekend ruszamy do znajomych trochę odpocząć a przyszłym tygodniu mamy sesje ciążową więc dzieje się dużo😁 wyprawka leży i kwiczy

KarolaKinga, Tanashi, Revolutionary , CelinaJan, Anabbit, Truuskaawka, xSmerfetkax, Alex_92, przygodami66, Moooniii, eeemakarena lubią tę wiadomość

• kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Raczej chodzi o to że ta szczepionka ogólnie dopiero od niecałych dwóch lat jest dostępna na rynku, wcześniej były dostępne tylko przeciwciała podawane wcześniakom :)
    Jeszcze jest Arexvy, ale tylko dla seniorów. Ona chyba jest starsza.

Edit. A nie, były wprowadzone w tym samym czasie https://szczepienia.pzh.gov.pl/co-wiemy-o-dwoch-nowych-szczepionkach-przeciw-rsv/

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:58

preg.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:

Oglądam webinary o porodach na YouTubie i czuję że będzie mi to wystarczyło, chyba nie będę kupowała żadnych kursów 😆

Werzol moja poprzednia córka była cały czas głowa do góry np i się to nie zmieniło do końca 🤷‍♀️ ja też mam nadzieję, że jutro usłyszę że jest głowa na dole nadal 🤞🤞🤞 u mnie obrót był w szpitalu bo na przyjęciu była poprzednie a na kolejnym USG glowkowo. Czyli walili mi kroplówkę żeby powstrzymać poród, a ona hops w pozycję do porodu 🤣🤣

A to ja ostatnio mówiłam, że zobaczymy jaki termin po wizycie, ale w kontekście, że raczej czeka mnie wcześniejsza indukcja i jestem ciekawa kiedy 🥲🥲🫠

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjka trzyma, 2 cm ale twarda bez rozwarcia
    Już mam nie robić GBS skoro jest dodatni 😅
    Kolejna wizyta 20.05 także już dostałam skierowanie na wiruski
    Pokazała dzisiaj buzię! Łykała wody i mieliła ustkami, ojezu prawie się popłakałam

kasssia, Paulinaaa_, KarolaKinga, Gusia_, Revolutionary , Margareetka, asiun, CelinaJan, Anabbit, Truuskaawka, xSmerfetkax, Alex_92, przygodami66, Moooniii, koktajlowa, Nosa, eeemakarena, Blackapple lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Werzol Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia, ja Cię gonię bo mam 12 na plusie, ale też słyszę komplementy, że mam taki ładny zgrabny brzuszek, taka piłeczka 😂

Gusia_, eeemakarena lubią tę wiadomość

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Pokazała dzisiaj buzię! Łykała wody i mieliła ustkami, ojezu prawie się popłakałam

Uff super. ♥️ 20.05 to dla mnie też ważna data bo będę miała donoszona ciążę, ciekawe czy dotrwam 🫣

Ja się z ludźmi prawie nie widuję więc widzę tylko to co się odbija w lustrze 🤣 ale ja w ciąży mam zawsze poprawę cery, na codzień mam PCOS więc ciąża działa na mnie jak antykoncepcja 😝

Elza1234 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja najbardziej w ciąży poza faktem, że dziecko, wiadomo, lubię to, że nie mam krwawień, bo mam ognisko endometriozy w jelitach i zawsze okres bólowo maskara. Takze Kasssia w pewnym sensie rozumiem 🫣

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto

Wysłany: Dzisiaj, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Moja dzisiaj genialnie "oddychała". Jezu jaka ja z niej bylam dumna jak pięknie pracuje klatką. Tez sie prawoe poryczalam jak zobaczyłam jaka jest silna

Elza1234, kasssia, Cel95, Revolutionary , Anabbit, Lauraa, Alex_92, Moooniii, eeemakarena, Blackapple lubią tę wiadomość

preg.png
‹‹ 1327 1328 1329 1330 1331
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ