CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejo, co do skurczy to u mnie wczoraj był taki średni dzień. Najgorzej pod wieczór i w nocy 3x się wybudzałam. Na zmianę z bólami jak na okres promieniującymi do krzyża plus jakieś kłucia/szczypanie w tzw podcipiu. No dziwne jakieś 😅 plus dziś od rana jakaś biegunka mi się przypałętała bez w sumie bólu żołądka czy jelit więc moja wyobraźnia o oczyszczaniu się przed porodem zaczeła działać 😅😅 Mam nadzieję, że to tylko przesilenie wiosenne
dobrze, że wizytuje w piątek, bo stres już wchodzi na wysoki poziom
👱♀️ 29 🧔 34
7 lat starań
- 19/09 transfer ET blastki 3AA ❤️
- 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
- 30/10 USG 2,1cm 👶 177/min ❤️
- 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm 👶, 155/min ❤️
- 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
- 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
27/12 - 195g 👶
27/01 - 414g 👶
26/02 - 834g 🌸
27/03 - 1467g 🍀
CUDZIE TRWAJ! ❤️
-
No ja mam niby wszystko o czym piszecie w karcie (poza szczepienieniem które mam w książeczce szczepień wg mnie to ma większy sens) no ale jak widzę jak zawsze lekarze nieporadnie patrzą na te karty to wydaje mi się to bez sensu 😅😅 i tak zawsze o wszystko pytają bo tych kart jest milion i nie wiedzą czego gdzie szukać.
Herbaciana trzymaj się! Połowa patologii ciąży to homeostaza, więc wiedzą co robić.
Jak byłam w szpitalu to przy badaniu szyjki USG przezpochwowo też włosy było widać, moja starsza mimo że urodzona w 35 tyg miała dużo włosów, więc chyba rodzę włochate dzieci 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:18
-
Ja też noszę grupę w karcie ciazy jak Karola pisze oryginał potwierdzony
Nie noszę dowodów i niczego ale kartę mam zawsze ze sobą. Nawet jak idę na 25 min spacer sama w okolicy👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
kasssia wrote:No ja mam niby wszystko o czym piszecie w karcie (poza szczepienieniem które mam w książeczce szczepień wg mnie to ma większy sens) no ale jak widzę jak zawsze lekarze nieporadnie patrzą na te karty to wydaje mi się to bez sensu 😅😅 i tak zawsze o wszystko pytają bo tych kart jest milion i nie wiedzą czego gdzie szukać.
Herbaciana trzymaj się! Połowa patologii ciąży to homeostaza, więc wiedzą co robić.
Jak byłam w szpitalu to przy badaniu szyjki USG przezpochwowo też włosy było widać, moja mimo że w 35 tyg miała dużo włosów, więc chyba rodzę włochate dzieci 🤣 -
Cel95 wrote:Herbaciana, mocne kciuki. Chyba ktoś u nas na forum miał raz odjechane próby wątrobowe, a skończyło się wszystko dobrze.
Warto w ogóle je sobie skontrolować, ja robię próby co 3 tygodnie. Mam zalecenie od immunolog i luxmed to respektuje i normalnie co 3 tyg daje za friko skierowania.
Elza, no i tak powinno być, że dwa razy patrzy a nie koktajlowej raz sprawdzili a wychodzi na to , że ma teraz dobry wynik i zamiast szpitala powiedzieliby żeby pilnowała picia wody, wszystko ladnie i gratulacje. Chyba jedyna korzyść z tego taka, że wszystkie będziemy na tą wodę uważać teraz.. z tymi zębami mnie zaciekawiłaśChyba ząbków nam nie pokazywał, chociaż nie jestem pewna.
Dla mnie najważniejsza fota z prenatalnych to usmiech który się pojawił na mój głos. No to jest złoto.
A ogółem najważniejsze, że wszystko wyszło dobrze, nie ma nic niepokojącego. Kamień z serca.
@Herbaciana dawaj znać co Ci powiedzą, ale to wygląda jak Cholestaza. Na pewno w szpitalu będą to lepiej kontrolować i dostaniesz leki.
Ja mam uzupełnianą kartę na każdej wizycie, plus szczepienie też zostało wpisane. Grupa krwi wpięta (polecam, żeby się nie zgubiła).
Zbieram się na wizytę do mojego prowadzącego 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:29
Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
kasssia wrote:Ja założyłam na nowo jakiś czas temu jak robiłam dużo szczepień przed wyjazdem. Mam pięknie uzupełniona, jestem z niej dumna 🤣
kasssia lubi tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Ja dopiero o 18:40 mam dziś wizytę, liczę że tym razem mi nic nie uszkodzi bo go uduszę 😅
Trzymam kciuki
Ja już po wizycie, 1800 g więc 200 g w tydzień przybrał 👌🏼 przepływy ok, nawet pokazał nos łaskawie bo reszta standardowo w łożysku, na razie wygląda jak kopia córki, więc moje geny górą, ale zobaczymy po porodzie 🤣 kolejna wizyta 21.05 więc wychodzi że znowu będę miała 2 wizyty jednego dnia xDamoze, Elza1234, kasssia, Gusia_, Paulinaaa_, Alex_92, Nosa, Maj.a, Klaudek11, KarolaKinga, koktajlowa, eeemakarena, Revolutionary , Anuncja, Truuskaawka, xSmerfetkax, Moooniii lubią tę wiadomość
-
Tanashi ładnie już waży ♥️
Co do włosów, ja rodzę dziewczynki z kilkoma włosami na krzyż i dopiero po drugich urodzinach im zaczynają trochę rosnąć, więc nie liczę, że tym razem będzie inaczej. Pierwsze dwa lata mogłabym je przebrać za chłopca bez problemu najmniejszego 😅Tanashi lubi tę wiadomość
-
Ja nigdzie nigdy ze soba nie brałam karty ciąży a grupę krwi potwierdzona to muszę dopiero odebrać z labu bo jeszcze tam nie dotarłam 😅😂 ale wezmę kartę ciąży jak pojadę do rodziców na weekend w połowie maja bo to tak już na wszelki wypadek, gdyby coś się działo.
Mi coś częściej właśnie spina się brzuch, twardnieje, nawet kilka razy dziennie, biorę ten magnez ale szczerze to nie wiele pomaga. Te bóle w krzyżu się pojawiają, takie miesiączkowe. Ale po jakimś czasie to przechodzi 😊 -
Tanashi wrote:Trzymam kciuki
Ja już po wizycie, 1800 g więc 200 g w tydzień przybrał 👌🏼 przepływy ok, nawet pokazał nos łaskawie bo reszta standardowo w łożysku, na razie wygląda jak kopia córki, więc moje geny górą, ale zobaczymy po porodzie 🤣 kolejna wizyta 21.05 więc wychodzi że znowu będę miała 2 wizyty jednego dnia xD -
Katikat wrote:Tanashi ułożenie caly czas takie same? Będę dziś też na usg i chce się zapytać czy to nie problem bo mój zawsze ta sama pozycja i trochę mnie martwi że nie wędruje..
Mój leży główkowo od miesiąca, wcześniej zmieniał pozycję, ale niezależnie od tego jak leży, to twarz zawsze wtula w łożysko xD ale mam na przedniej ścianie więc przy zdjęciach niestety dużo zasłania, a on jeszcze się tak przytula mocno. -
Koktajlowa u mnie wypisywali te receptę na rsv prawie tydzień, i robiło to łącznie chyba 5 osób bo nie umieli wypisać 🫣 finalnie się udało i dzisiaj miałam mieć szczepienie ale no nie jest mi to dane 😅
Pobrali mi rano krew, po śniadaniu drugi raz na kwasy żółciowe. Będą mnie przepłukiwać kroplowkami. Ale dostałam też wyniki kwasów z wczoraj z przychodni i są za wysokie więc no cholestaza jak się patrzy. Pocieszające jest to, że swędzenie przeszło, więc w sumie nie mam żadnych dolegliwościOna: 34
monitoring cykli ok
histeroskopia ok
sonoHSG ok
AMH 02.24: 2,32 09.24: 1,27
On: 37
mali żołnierze w opłakanym stanie
teratozoospermia
11.2021 ciąża poroniona
01.2023 początek diagnostyki
05.2024 rozpoczęcie procedury
2.06 start 💉
7.06 monitoring
10.06 monitoring
12.06 monitoring
14.06 punkcja
pobrano 7🥚 do zapłodnienia nadawały się 4🥚
19.06 mamy 1 zarodek: 4BA❄️
15.07 FET ❌
27.09 naturalny cud, beta1460mIU/ml
30.09 beta 4823mIU/ml
10.10 mamy serduszko ❤️🥰
💙
-
Tanashi wrote:Mój leży główkowo od miesiąca, wcześniej zmieniał pozycję, ale niezależnie od tego jak leży, to twarz zawsze wtula w łożysko xD ale mam na przedniej ścianie więc przy zdjęciach niestety dużo zasłania, a on jeszcze się tak przytula mocno.
-
U nas od dwóch usg głowa na dole i jedyne czego chce, to żeby tak zostało 🫣
Zamówiłam właśnie biustonosz do karmienia ten z Miracle Makers, bo stwierdziłam; że trzy nowe to za mało a przejrzałam właśnie stare i no wyglądają tragicznie xd mam nadzieję, że będzie spoko 🫣 -
Herbaciana, dobrze, że nie swędzi, ale współczuję. Jaki jest sposób postępowania przy cholestazie? Nawet nie wiem czy jakieś leki, łagodzenie...
Tanashi, extra wieści i może trzeba było nim wstrząsnąć żeby zaczal przybierać chłopaczek 😄 idzie ku dobremu!
Sprawdziłam sobie receptę na RSV żeby mieć pewność, że nie zapłacę, i co? Brak kodu 🫣 wybaczam, bo młoda lekarka. Zadzwoniłam do przychodni, polaczyli mnie do niej i ma poprawić 😄 chociaż tyle dobrze.38👩& 37🧔
PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
Kariotypy ✅️
28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione
13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
Acard/Polocard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
🩺 16.04. 1765g cudownego chłopczyka 💙 (30t6d)
🩺 08.05. następna wizyta (34t)