X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • amoze Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, co do skurczy to u mnie wczoraj był taki średni dzień. Najgorzej pod wieczór i w nocy 3x się wybudzałam. Na zmianę z bólami jak na okres promieniującymi do krzyża plus jakieś kłucia/szczypanie w tzw podcipiu. No dziwne jakieś 😅 plus dziś od rana jakaś biegunka mi się przypałętała bez w sumie bólu żołądka czy jelit więc moja wyobraźnia o oczyszczaniu się przed porodem zaczeła działać 😅😅 Mam nadzieję, że to tylko przesilenie wiosenne :D dobrze, że wizytuje w piątek, bo stres już wchodzi na wysoki poziom

👱‍♀️ 29 🧔 34
    7 lat starań
    - 19/09 transfer ET blastki 3AA ❤️
    - 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
    - 30/10 USG 2,1cm 👶 177/min ❤️
    - 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm 👶, 155/min ❤️
    - 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
    - 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
    27/12 - 195g 👶
    27/01 - 414g 👶
    26/02 - 834g 🌸
    27/03 - 1467g 🍀
    CUDZIE TRWAJ! ❤️

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam niby wszystko o czym piszecie w karcie (poza szczepienieniem które mam w książeczce szczepień wg mnie to ma większy sens) no ale jak widzę jak zawsze lekarze nieporadnie patrzą na te karty to wydaje mi się to bez sensu 😅😅 i tak zawsze o wszystko pytają bo tych kart jest milion i nie wiedzą czego gdzie szukać.

Herbaciana trzymaj się! Połowa patologii ciąży to homeostaza, więc wiedzą co robić.

Jak byłam w szpitalu to przy badaniu szyjki USG przezpochwowo też włosy było widać, moja starsza mimo że urodzona w 35 tyg miała dużo włosów, więc chyba rodzę włochate dzieci 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:18

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też noszę grupę w karcie ciazy jak Karola pisze oryginał potwierdzony

Nie noszę dowodów i niczego ale kartę mam zawsze ze sobą. Nawet jak idę na 25 min spacer sama w okolicy

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    No ja mam niby wszystko o czym piszecie w karcie (poza szczepienieniem które mam w książeczce szczepień wg mnie to ma większy sens) no ale jak widzę jak zawsze lekarze nieporadnie patrzą na te karty to wydaje mi się to bez sensu 😅😅 i tak zawsze o wszystko pytają bo tych kart jest milion i nie wiedzą czego gdzie szukać.

Herbaciana trzymaj się! Połowa patologii ciąży to homeostaza, więc wiedzą co robić.

Jak byłam w szpitalu to przy badaniu szyjki USG przezpochwowo też włosy było widać, moja mimo że w 35 tyg miała dużo włosów, więc chyba rodzę włochate dzieci 🤣
    Ja nie mam książeczki szczepień . Pewnie sie rozpadła ze starości z 15 lat temu

preg.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Herbaciana, mocne kciuki. Chyba ktoś u nas na forum miał raz odjechane próby wątrobowe, a skończyło się wszystko dobrze.

Warto w ogóle je sobie skontrolować, ja robię próby co 3 tygodnie. Mam zalecenie od immunolog i luxmed to respektuje i normalnie co 3 tyg daje za friko skierowania.

Elza, no i tak powinno być, że dwa razy patrzy a nie koktajlowej raz sprawdzili a wychodzi na to , że ma teraz dobry wynik i zamiast szpitala powiedzieliby żeby pilnowała picia wody, wszystko ladnie i gratulacje. Chyba jedyna korzyść z tego taka, że wszystkie będziemy na tą wodę uważać teraz.. z tymi zębami mnie zaciekawiłaś:D Chyba ząbków nam nie pokazywał, chociaż nie jestem pewna.

Dla mnie najważniejsza fota z prenatalnych to usmiech który się pojawił na mój głos. No to jest złoto.

A ogółem najważniejsze, że wszystko wyszło dobrze, nie ma nic niepokojącego. Kamień z serca.
    To ja miałam takie kosmiczne Alaty i Aspaty 450/200 😄 w styczniu i skończyłam (bez sensu w moim przypadku) na patologii, ale nie wiem na ile ja mogę być miarodajnym przykładem, bo u mnie te próby zawsze są podwyższone. Teraz trzymam na poziomie Alat 70-80, Aspat w normie.

@Herbaciana dawaj znać co Ci powiedzą, ale to wygląda jak Cholestaza. Na pewno w szpitalu będą to lepiej kontrolować i dostaniesz leki.

Ja mam uzupełnianą kartę na każdej wizycie, plus szczepienie też zostało wpisane. Grupa krwi wpięta (polecam, żeby się nie zgubiła).

Zbieram się na wizytę do mojego prowadzącego 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:29

Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
    On: 37l obniżone parametry nasienia

➡️Starania od 2019.
    Klinika Ovum Lublin 05.2021
    -AMH 4.60
    -10.2021 1 IUI, beta - 0 💔

04.2023 I procedura IVF
    -Double Stimulation
    ➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
    07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
    beta 0 😥
    31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
    beta 0 😥

06.2024 II procedura IVF
    ➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️

02.09.2024 Test receptywności endometrium
    23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero o 18:40 mam dziś wizytę, liczę że tym razem mi nic nie uszkodzi bo go uduszę 😅

kasssia lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja nie mam książeczki szczepień . Pewnie sie rozpadła ze starości z 15 lat temu

Ja założyłam na nowo jakiś czas temu jak robiłam dużo szczepień przed wyjazdem. Mam pięknie uzupełniona, jestem z niej dumna 🤣

Elza1234 lubi tę wiadomość

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Ach ta autokorekta, homeostaza 😅😅

Cel95 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Ja założyłam na nowo jakiś czas temu jak robiłam dużo szczepień przed wyjazdem. Mam pięknie uzupełniona, jestem z niej dumna 🤣
    Ja mam gdzieś swoją taką starą żółta, bo musiałam na studiach udowodnić że byłam szczepionką na WZW B

kasssia lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ja dopiero o 18:40 mam dziś wizytę, liczę że tym razem mi nic nie uszkodzi bo go uduszę 😅

Trzymam kciuki :)

Ja już po wizycie, 1800 g więc 200 g w tydzień przybrał 👌🏼 przepływy ok, nawet pokazał nos łaskawie bo reszta standardowo w łożysku, na razie wygląda jak kopia córki, więc moje geny górą, ale zobaczymy po porodzie 🤣 kolejna wizyta 21.05 więc wychodzi że znowu będę miała 2 wizyty jednego dnia xD

amoze, Elza1234, kasssia, Gusia_, Paulinaaa_, Alex_92, Nosa, Maj.a, Klaudek11, KarolaKinga, koktajlowa, eeemakarena, Revolutionary , Anuncja, Truuskaawka, xSmerfetkax, Moooniii lubią tę wiadomość

preg.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z grupą krwi to już tak poza ciążą polecam sobie wyrobić kartę do portfela, nie kosztuje to jakoś bardzo dużo, bo zmusiłam ostatnio męża, żeby sobie wyrobił albo można mieć za darmo jak się oddaje krew po 3 donacjach.

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi ładnie już waży ♥️

Co do włosów, ja rodzę dziewczynki z kilkoma włosami na krzyż i dopiero po drugich urodzinach im zaczynają trochę rosnąć, więc nie liczę, że tym razem będzie inaczej. Pierwsze dwa lata mogłabym je przebrać za chłopca bez problemu najmniejszego 😅

Tanashi lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdzie nigdy ze soba nie brałam karty ciąży a grupę krwi potwierdzona to muszę dopiero odebrać z labu bo jeszcze tam nie dotarłam 😅😂 ale wezmę kartę ciąży jak pojadę do rodziców na weekend w połowie maja bo to tak już na wszelki wypadek, gdyby coś się działo.

Mi coś częściej właśnie spina się brzuch, twardnieje, nawet kilka razy dziennie, biorę ten magnez ale szczerze to nie wiele pomaga. Te bóle w krzyżu się pojawiają, takie miesiączkowe. Ale po jakimś czasie to przechodzi 😊

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Trzymam kciuki :)

Ja już po wizycie, 1800 g więc 200 g w tydzień przybrał 👌🏼 przepływy ok, nawet pokazał nos łaskawie bo reszta standardowo w łożysku, na razie wygląda jak kopia córki, więc moje geny górą, ale zobaczymy po porodzie 🤣 kolejna wizyta 21.05 więc wychodzi że znowu będę miała 2 wizyty jednego dnia xD
    Tanashi ułożenie caly czas takie same? Będę dziś też na usg i chce się zapytać czy to nie problem bo mój zawsze ta sama pozycja i trochę mnie martwi że nie wędruje..

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf:
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Tanashi ułożenie caly czas takie same? Będę dziś też na usg i chce się zapytać czy to nie problem bo mój zawsze ta sama pozycja i trochę mnie martwi że nie wędruje..

Mój leży główkowo od miesiąca, wcześniej zmieniał pozycję, ale niezależnie od tego jak leży, to twarz zawsze wtula w łożysko xD ale mam na przedniej ścianie więc przy zdjęciach niestety dużo zasłania, a on jeszcze się tak przytula mocno.

preg.png
  • Herbaciana Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koktajlowa u mnie wypisywali te receptę na rsv prawie tydzień, i robiło to łącznie chyba 5 osób bo nie umieli wypisać 🫣 finalnie się udało i dzisiaj miałam mieć szczepienie ale no nie jest mi to dane 😅

Pobrali mi rano krew, po śniadaniu drugi raz na kwasy żółciowe. Będą mnie przepłukiwać kroplowkami. Ale dostałam też wyniki kwasów z wczoraj z przychodni i są za wysokie więc no cholestaza jak się patrzy. Pocieszające jest to, że swędzenie przeszło, więc w sumie nie mam żadnych dolegliwości

Ona: 34
    monitoring cykli ok
    histeroskopia ok
    sonoHSG ok
    AMH 02.24: 2,32 09.24: 1,27

On: 37
    mali żołnierze w opłakanym stanie :(
    teratozoospermia

11.2021 ciąża poroniona
    01.2023 początek diagnostyki
    05.2024 rozpoczęcie procedury
    2.06 start 💉
    7.06 monitoring
    10.06 monitoring
    12.06 monitoring
    14.06 punkcja
    pobrano 7🥚 do zapłodnienia nadawały się 4🥚
    19.06 mamy 1 zarodek: 4BA❄️
    15.07 FET ❌
    27.09 naturalny cud, beta1460mIU/ml
    30.09 beta 4823mIU/ml
    10.10 mamy serduszko ❤️🥰
    💙

preg.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Mój leży główkowo od miesiąca, wcześniej zmieniał pozycję, ale niezależnie od tego jak leży, to twarz zawsze wtula w łożysko xD ale mam na przedniej ścianie więc przy zdjęciach niestety dużo zasłania, a on jeszcze się tak przytula mocno.
    A to gagatek :)

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf:
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No grupę miałam zawsze wrzuconą luzem, ale już ostatnio mi przyszyła zszywaczem, żeby już nikt się nie czepiał 🫠

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od dwóch usg głowa na dole i jedyne czego chce, to żeby tak zostało 🫣

Zamówiłam właśnie biustonosz do karmienia ten z Miracle Makers, bo stwierdziłam; że trzy nowe to za mało a przejrzałam właśnie stare i no wyglądają tragicznie xd mam nadzieję, że będzie spoko 🫣

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Nosa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbaciana, dobrze, że nie swędzi, ale współczuję. Jaki jest sposób postępowania przy cholestazie? Nawet nie wiem czy jakieś leki, łagodzenie...

Tanashi, extra wieści i może trzeba było nim wstrząsnąć żeby zaczal przybierać chłopaczek 😄 idzie ku dobremu!

Sprawdziłam sobie receptę na RSV żeby mieć pewność, że nie zapłacę, i co? Brak kodu 🫣 wybaczam, bo młoda lekarka. Zadzwoniłam do przychodni, polaczyli mnie do niej i ma poprawić 😄 chociaż tyle dobrze.

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
    Acard/Polocard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
    🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
    🩺 16.04. 1765g cudownego chłopczyka 💙 (30t6d)
    🩺 08.05. następna wizyta (34t)

preg.png
‹‹ 1325 1326 1327 1328 1329
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ