X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, mieliśmy wczoraj rozmowę o imionach i poszła bardzo dobrze :) Zgadłam za pierwszym razem top Męża, bo mi też się podoba. Rozważamy jeszcze inne możliwości i mamy wrócić do rozmowy, ale ja już dzisiaj zaczęłam powoli mówić po imieniu zamiast "Synku" albo "Ciążu" :D

amoze lubi tę wiadomość

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    Beta hCG:
    07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
    16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
    25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
    15.11. CRL 2,41 cm
    20.12. CRL 8,07 cm
    15.01. 220g 💙
    06.02. 360g
    05.03. 737g
    16.03. 1060g
    07.04. 1503g
    12.04. 1667g

🩺 30.04.2025

preg.png
  • Miśka00 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Z grupą krwi to już tak poza ciążą polecam sobie wyrobić kartę do portfela, nie kosztuje to jakoś bardzo dużo, bo zmusiłam ostatnio męża, żeby sobie wyrobił albo można mieć za darmo jak się oddaje krew po 3 donacjach.
    Oddawałam krew i nikt mi tego nie powiedział że mogę za darmo zrobić

• Gosiaczek.prosiaczek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Mi też w szpitalu mówili, że pod koniec mogą być problemy z przepływami.

Ale u mnie to jakby patrzeć na koniec to mam stosunkowo młodą ciążę jeszcze.

Dziękuję dziewczyny. Ryzykuje i jadę 40 km ze szwem (mam nadzieję że sobie nie pogorszę szyjki, ale poproszę aby tam nie zaglądano). Wiem na co zwracać uwagę podczas dzisiejszej wizyty, mam nadzieję że jeżeli nie zostanę uspokojona to chociaż zostaną podjęte odpowiednie działania :)

👩🏻 34 & 👨‍🦱 42

26.04.2024 - 9 tc 💔

26.10.2024 -❓❓🍼

19.12.2024 oraz 02.01.2025 badania prenatalne USG+pappa 🧬 💙

27.02.2025 - Badania połówkowe

7.03.2025 - Szew Ratunkowy na szyjkę Y….

23.04.2025 - Badania 3 trymestru

Cukrzyca ciążowa 🧁🧁

Leki 💊
    * Utrogestan,
    * Neoparin,
    * Acard,
    * Insulina,

preg.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka00 wrote:
    Oddawałam krew i nikt mi tego nie powiedział że mogę za darmo zrobić

Ok, widzę, że zależnie od miejsca trochę się różnią te zasady ile razy trzeba oddać i w jakim odstępie czasu, ale ogólnie jest taka opcja https://krwiodawcy.org/krewkarta

Mnie też nikt nie powiedział, ale sobie wyczytałam na stronie, że po 3 razach mogą mi wyrobić, czekałam z 2 tygodnie. A po każdej donacji można sobie odebrać papierowe wyniki z chorobami wirusowymi, raz w roku morfologię i ten wynik z grupą krwi na papierze (to też sobie wyczytałam na stronie).

preg.png
  • Letycja Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek.prosiaczek wrote:

Dziękuję dziewczyny. Ryzykuje i jadę 40 km ze szwem (mam nadzieję że sobie nie pogorszę szyjki, ale poproszę aby tam nie zaglądano). Wiem na co zwracać uwagę podczas dzisiejszej wizyty, mam nadzieję że jeżeli nie zostanę uspokojona to chociaż zostaną podjęte odpowiednie działania :)

Sprawdź bo będzie Cie to męczyć. Ja na połówkowych na NFZ usłyszałam, że córka jest w 3 percentylu🤦‍♀️ tzn nie usłyszałam bo lekarz nie raczył tego powiedzieć, sama naniosłam sobie pomiary na siatkę. A później za 2 tygodnie na połówkowych prywatnych była w 35 i od tamtej pory idzie tym 35 percentylem, aczkolwiek brzuszek ma trochę za mały.
    Ważne żeby lekarz sprawdzal przepływy, bo to od nich wiele zależy.
    Trzymam kciuki za wizytę!
    Edit. Dopiero teraz zauważyłam, że wbiłam się na czerwcowy wątek, byłam pewna, że jesteśmy "u nas"😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:58

Gosiaczek.prosiaczek lubi tę wiadomość

7.11.2024 II
    9.11.2024 BHCG 20
    12.11.2024 BHCG 135
    16.11.2024 BHCG 1028
    26.11.2024 pierwsza wizyta
    10.12.2024 ❤️
    preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek.prosiaczek wrote:

Ok, trzymamy kciuki. Daj znać co powiedziała.
    Mi w sumie na każdym z 3 usg w szpitalu badali te przepływy, co prawda u mnie były te ryzyka hipotrofii i preeklampsji wyższe, ale raczej tego nie wiedzieli, bo nikt o to nie pytał, a oczywiście w karcie takich rzeczy nie ma 🤪

Gosiaczek.prosiaczek lubi tę wiadomość

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Ok, trzymamy kciuki. Daj znać co powiedziała.
    Mi w sumie na każdym z 3 usg w szpitalu badali te przepływy, co prawda u mnie były te ryzyka hipotrofii i preeklampsji wyższe, ale raczej tego nie wiedzieli, bo nikt o to nie pytał, a oczywiście w karcie takich rzeczy nie ma 🤪

Dam napewno znać. No niestety mi nikt nie sprawdzał ryzyk hipotrofii i preeklamacji, czuję się jakbym była dla tych lekarzy jakaś trendowata bez kitu….

Letycja 😂😂😂😂
    No ja właśnie mam o tyle zagwozdkę bo każdy pomiar robił jeden lekarz na jednym sprzęcie. Nie ma mowy o pomyłce, ale fakt przepływy i ocena łożyska nie zbadana….

👩🏻 34 & 👨‍🦱 42

26.04.2024 - 9 tc 💔

26.10.2024 -❓❓🍼

Cukrzyca ciążowa 🧁🧁

Leki 💊
    * Utrogestan,
    * Neoparin,
    * Acard,
    * Insulina,

preg.png
  • KarolaKinga Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis "odkrylam" co mi najgorzej robi na brzuch, najbardziej mi twardnieje i ciągnie jak pochodze dużo po schodach. My mieszkamy na osobnym piętrze ale kuchnię mamy piętro niżej z teściami, oprócz tego żeby wyjść z domu jeszcze jedna kondygnacja schodów. O ile wczoraj sporo porobiłam ale na naszym poziomie, tak dzisiaj mialam więcej latania po piętrach i jest godzina 14 A ja juz mam dość na dziś, brzuch jak głaz, ciągnięcie podbrzusza i ból kręgosłupa. Tak ze moja rada, unikajcie schodów 😆
    Dzięki za opinie co do aspiratorów, chyba jednak zrezygnuje z elektronicznego a wezmę tako 2w1 lub zwykły a jak się już oswoję i syn bedzie większy to zmienię na odkurzaczowy.

preg.png

Starania od 2022
    04.2024 💔
    Waiting for 💙
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie oczywiście jak zawsze nerwowe oczekiwanie na wyniki 🤣 ale widzę że wprowadzono do realizacji 20 min temu to może do godzinki będzie do wglądu.
    Czemu to takie stresujące jest 🤪

Mam nadzieję że tym razem mój mocz nigdzie się nie zapodział, nie wylał, nie został źle albo wcale oklejony 😂 znając moje szczęście wszystko się może zdarzyć

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te ryzyka preeklampsji i zahamowania wzrostu powinny być robione za każdym razem, a nie w jednym miejscu robią, w drugim nie, w trzecim za opłatą.

Przepływy miałam robione już przed I prenatalnymi. Potem przed II też, a przed III nawet dwa razy. Mam szczegółowo wypisane (i tak się na tym nie znam) i jak coś było nie tak to lekarz zwrócił mi uwagę.
    Im bliżej końcówki tym bardziej powinien lekarz na to zwracać uwagę, jak i na łożysko.

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙K.🥰

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaKinga wrote:
    A ja dzis "odkrylam" co mi najgorzej robi na brzuch, najbardziej mi twardnieje i ciągnie jak pochodze dużo po schodach. My mieszkamy na osobnym piętrze ale kuchnię mamy piętro niżej z teściami, oprócz tego żeby wyjść z domu jeszcze jedna kondygnacja schodów. O ile wczoraj sporo porobiłam ale na naszym poziomie, tak dzisiaj mialam więcej latania po piętrach i jest godzina 14 A ja juz mam dość na dziś, brzuch jak głaz, ciągnięcie podbrzusza i ból kręgosłupa. Tak ze moja rada, unikajcie schodów 😆
    Dzięki za opinie co do aspiratorów, chyba jednak zrezygnuje z elektronicznego a wezmę tako 2w1 lub zwykły a jak się już oswoję i syn bedzie większy to zmienię na odkurzaczowy.

Nie bez powodu się mówi o babcinym sposobie na wywołanie porodu czyli właśnie chodzeniu po schodach ;)

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja mam wrażenie że niektórzy lekarze wygrali dyplom w chipsach
    Nienawidzę jak nie ma jakiś takich klarownych wytycznych, schematów, których każdy lekarz powinien się trzymać

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Nie bez powodu się mówi o babcinym sposobie na wywołanie porodu czyli właśnie chodzeniu po schodach ;)
    I nie bez powodu każą mi siedzieć na dupie w domu jak wiedzą że mieszkam na 4tym piętrze bez windy 😅😂

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie teraz jak byłam w szpitalu to prof Czajkowski, który jest mega szychą na skalę PL (jest jakimś krajowym konsultantem w ginekologii) wyśmiał ten kobiety co chodzą po schodach żeby urodzić 🫣 twierdzi, że tylko czas szybciej płynie przy chodzeniu 🤣

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Dlatego ja mam wrażenie że niektórzy lekarze wygrali dyplom w chipsach
    Nienawidzę jak nie ma jakiś takich klarownych wytycznych, schematów, których każdy lekarz powinien się trzymać

Tym bardziej że chodzę prywatnie i zostawiam nie małą kasę licząc że jestem w dobrych rękach.
    Dzisiejsza kontrola tych przepływów i łożyska też oczywiście dodatkowo płatna… jakby nie chodzi o pieniądze ale o fakt

👩🏻 34 & 👨‍🦱 42

26.04.2024 - 9 tc 💔

26.10.2024 -❓❓🍼

Cukrzyca ciążowa 🧁🧁

Leki 💊
    * Utrogestan,
    * Neoparin,
    * Acard,
    * Insulina,

preg.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Wiecie co tak sobie teraz myślę czy to faktycznie normalne takie częste twardnienie brzucha i takie jakby szczypanie w pochwie jakby ucisk tam i ciągnięcie w dół? Nie powiem że teraz to mnie zaczyna martwić, staremu nawet nie dzwonię 🫣

Jak bardzo częste ?
    ja jak miałam tak kilkanaście - kilkadziesiąt razy dziennie to lekarz zasugerował, że powodem są zaparcia xD
    Zmieniłam magnez na daymag, biore codziennie jedną saszetkę + syrop mamilax na poprawę pracy jelit, i tfu tfu odpukać twardnienia zmniejszyły się do kilku razy dziennie
    Ale takiego ciągnięcia chyba nie odczuwałam hmm

O łożysku mój lekarz w sumie nie wspomina, tylko że przepływy ok na każdej wizycie
    Łożysko to tylko wyczytałam w opisie wizyty, że jest II stopień - do tej pory nie zapytałam, czy to ok
    ale II stopień dojrzałości mam już chyba od 6 tygodni ...

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

03.04.2025 1500g <3
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarz ostatnio wpisał już III stopień na usg jeśli chodzi o łożysko 🤷‍♀️

Kasssia ja na luzie podchodzę do tych wszystkich sposobów na wywoływanie porodu, ale ananasa i daktylków sobie nie będę niedługo odmawiać, bo mam mega smaka na takiego dojrzałego ananasa, już raz mąż musiał mi po mieście szukać 🤣🫣

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • KarolaKinga Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    I nie bez powodu każą mi siedzieć na dupie w domu jak wiedzą że mieszkam na 4tym piętrze bez windy 😅😂
    Ewidentnie cos jest w tych schodach, trzeba sie zabunkrowac u siebie u gory, no trudno tesciowa bedzie mnie rzadziej widywać 😅

Elza1234, eeemakarena lubią tę wiadomość

preg.png

Starania od 2022
    04.2024 💔
    Waiting for 💙
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ambitny plan wspomagać się daktylami, herbatą z liści malin i wiesiołkiem w drugiej połowie maja. Mieszkam na 3 piętrze, ale zawsze windą jeżdżę to może i zacznę wtedy chodzić 😆

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙K.🥰

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Mnie lekarz ostatnio wpisał już III stopień na usg jeśli chodzi o łożysko 🤷‍♀️

Kasssia ja na luzie podchodzę do tych wszystkich sposobów na wywoływanie porodu, ale ananasa i daktylków sobie nie będę niedługo odmawiać, bo mam mega smaka na takiego dojrzałego ananasa, już raz mąż musiał mi po mieście szukać 🤣🫣
    O kurde a ja mam I ciągle
    Chociaż moje łożysko jest młode, skoro ja już nie jestem 😂🤣😅

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
‹‹ 1335 1336 1337 1338 1339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ