X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:
    Mam już wyniki morfologii i tak teraz sobie myślę, że może można jej nie robić dzień po szczepieniu na rsv? Wyszło mi tylko 8% limfocytów. Chociaż po szczepionce to chyba jak już to mogły wyjść podwyższone? Ktoś się zna na tym? Przynajmniej hemoglobina trzyma poziom
    Odpowiedź organizmu trochę trwa, pik wyższy to się robi po min tych 2 tyg, także nie sądzę że szczepienie miało jakiś wpływ

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Hah rozumiem. Na pocieszenie - też taka byłam za czasow nastoletnich. A teraz mam pierdolca na punkcie czystego domu i wyszorowanej łazienki na błysk. Widok kamienia na baterii prysznicowej potrafi mi popsuć humor 😂
    Mloda mieszka ze studenciakami i i zawsze przeżywa ,że robią bałagan. Ale sama go robi u mnie.... Oni też maja sprzątaczke 2x w tyg do części wpólnych także sie ta moja córka nie nasprząta w życiu.

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    A tak jeszcze z zamówień aptecznych czy kupował ktoś olejek do masażu krocza? Albo czy któraś z bardziej doświadczonych dziewczyn stosowała w poprzednich ciążach?

Fizjo mi polecała, ale nie spytałam czy jakiś konkretny wybrać a pewnie będę robić zamówienie ostatnie z apteki jeszcze przed kolejną wizytą u niej.

Ja planuję używać olejku ze słodkich migdałów, tego z rossmanna po prostu.

Blackapple lubi tę wiadomość

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    A tak jeszcze z zamówień aptecznych czy kupował ktoś olejek do masażu krocza? Albo czy któraś z bardziej doświadczonych dziewczyn stosowała w poprzednich ciążach?

Fizjo mi polecała, ale nie spytałam czy jakiś konkretny wybrać a pewnie będę robić zamówienie ostatnie z apteki jeszcze przed kolejną wizytą u niej.
    Ja nie bo oczywiście mi nie wolno robić masażu krocza 🤡🤡
    Boję się że przez to wszystko pęknę jak row mariański

A ja się zastanawiam Karola czemu tak bardzo sposób porodu przekłada się w twojej głowie na twoje postrzeganie siebie jako kobiety
    Pytam serio, bez uszczypliwości. Bo ja po prostu tego tak nie odbieram. Dla mnie się liczy efekt końcowy i żebym ja przeżyła, no a sama widzisz że masz poważny problem kardiologiczny
    Btw moja mamę kiedyś tam wiozłyśmy z siostrą, do tej amerykańskiej kliniki, ale chyba nie do Tych tylko innej śląskiej miejscowości

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piątka Karola, ja dziś też mam taki dzień że najchętniej bym się eksmitowala w kosmos 😅 młoda od rana zalicza meltdown za meltdownem, cudem udało mi się ją wyciągnąć na zajęcia, na które sama chciała jechać, ale akurat nie o tej godzinie bo ona chce patrzeć na budowę za oknem, ale jednocześnie chce jechać na zajęcia i deal with it 🤪 jak już cała spocona i zmęczona zeszłam z nią do auta, to okazało się, że mamy fotelik w drugim aucie, ale mąż uratował sytuację i nas szybko zawiózł między jednym a drugim klientem, bo nie byłam gotowa na kolejną awanturę. Potem powrót z zajęć, 1.5 h biegania za nią na rowerku, powrót na gotowanie obiadu, położyłam się na dwie minuty i kolejną awantura, bo matka leży o dwie minuty że długo. Chata nieogarnięta, męża nie ma bo prosto z pracy musiał jechać na USG i pewnie do wieczora nie wróci,bo kolejki na nfz. Zostawilam pierdolnik w chacie, wyszliśmy do ogrodu, rzuciłam córce i psu piłkę i teraz się o nią biją w ogrodzie, a ja mam pięć minut na hamaku. Byle do wieczora 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:53

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Mloda mieszka ze studenciakami i i zawsze przeżywa ,że robią bałagan. Ale sama go robi u mnie.... Oni też maja sprzątaczke 2x w tyg do części wpólnych także sie ta moja córka nie nasprząta w życiu.
    To chyba urok studentek
    Moja siostra narzeka na mnie, że zaburzam jej fenkszui w pokoju bo inaczej ułożę poduszki niż ona sobie wymarzy
    Ale jak do nas przyjeżdża na weekend to tylko łażę i sprzątam jej włosy wszędzie xD teraz po świętach nam kurna zlew zatkała w łazience włosami 😅😂

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co chyba dzisiaj ta pogoda daje nam w kość
    Bo ja od rana jestem jak osa. Męża praca wyprowadziła mnie tak z równowagi, że płakałam już jakieś 4 razy z nerwów 🤡 normalnie jak jakaś powalona

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    To chyba urok studentek
    Moja siostra narzeka na mnie, że zaburzam jej fenkszui w pokoju bo inaczej ułożę poduszki niż ona sobie wymarzy
    Ale jak do nas przyjeżdża na weekend to tylko łażę i sprzątam jej włosy wszędzie xD teraz po świętach nam kurna zlew zatkała w łazience włosami 😅😂
    Ja im ku***a dam feng shui....
    Z tymi wlosami to moja identycznie. Odpływ zawsze zapchany. A włosów nie wciągnie bo się brzydzi. Jakby to nie jej nagle były.

Tanasi czyli nie tylko ja mam dosyć tego młynu życiowego. To pociesza.

Elza z tym porodem to jest tak,ze ja się boję cc

preg.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo aspiratorów do nosa to ja się powtórzę, że każdy kto się boi katarka do odkurzacza to niech wypróbuje na sobie - ja polecam, wyciągnie smarki, a wszystko inne zostawi na miejscu 😅

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja im ku***a dam feng shui....
    Z tymi wlosami to moja identycznie. Odpływ zawsze zapchany. A włosów nie wciągnie bo się brzydzi. Jakby to nie jej nagle były.

Tanasi czyli nie tylko ja mam dosyć tego młynu życiowego. To pociesza.

Elza z tym porodem to jest tak,ze ja się boję cc
    Ja rozumiem że się boisz, bo to jednak operacja, ale no najważniejsze jest jednak żebyś przeżyła ten poród bo zostawisz chłopa samego z dziećmi i odwalisz kitę
    Tego się bardziej boj niż cc

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Jeeezuuusie, zrobiłam w końcu zamówienie apteczne z gemini - 700 zł nie moje 😱🤯 1.5 godziny nad tym siedziałam...

Ale wzięłam chyba względnie wszystko oprócz jakiś woreczków do mrożenia pokarmu - nie wiem czy się przydadzą - aspiratora i termometru do mierzenia temperatury bo nie wiedziałam na jaki się zdecydować 🙈

wiem, że już był ten temat kiedyś - dziewczyny przypomnicie na jakie wy się zdecydowałyście/polecacie?
    Teraz to się boję czego zapomniałam, wyszło mi coś sporo mniej a też zaczynam od 0:p

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, Tanashi, ja mimo bólu głowy wymknęłam się właśnie do gabinetu popracować, bo autentycznie jak spędzę najbliższe pół godziny z dziećmi, to albo ogłuchnę albo zwariuję, więc nie jesteście same. Już czekałam na powrót męża z pracy dziś jak na wybawienie, choć w sumie dzieci nic nienormalnego nie robią, są sobą 😅 tylko ich matka na końcówce ciąży już nieraz ledwo żyje. Jak dobrze, że zaraz weekend i mąż będzie dwie doby w domu rozwiązywał te wszystkie problemy i problemiki ♥️ kocham te moje dwie iskierki nad życie, ale nieraz tak bym chciała poleżeć w spokoju, żeby nikt do mnie nie mówił i nic nie chciał dłużej niż 5 minut 🫣

Ja nie robię masażu krocza, bo i tak mam paskudnie nieelastyczną skórę, co niestety mówiła i fizjo i dwie położne, z którymi rodziłam. Coś jedna rzuciła, że twardą jak oponę 🤣 genialne moim zdaniem te porównanie. No więc pewnie znów się skończy nacięciem jak nie pęknięciem. Ale trudno. Dwa razy się zagoiło to i trzeci zagoi 🤷‍♀️

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto

Wysłany: Dzisiaj, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ja rozumiem że się boisz, bo to jednak operacja, ale no najważniejsze jest jednak żebyś przeżyła ten poród bo zostawisz chłopa samego z dziećmi i odwalisz kitę
    Tego się bardziej boj niż cc
    Nie pcham się w sn właśnie ze względu na męża i dzieci. Nie cuduje. Wiem ,że znalazłabym lekarzy i szpital którzy by próbowali sn ale mąz się boi. A nue chcę, żeby się bał więc zgodze się na cc

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja też boję się CC, jak się potoczy, powikłań itd ale bardziej boję się o dziecko niż o siebie i dlatego wybieram to „większe zło” świadomie.
    Pocieszam się tym że na prawdę jest mało przypadków kiedy coś pójdzie nie tak przy CC 🙂

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Ja planuję używać olejku ze słodkich migdałów, tego z rossmanna po prostu.

mam ten sam plan, nawet już kupiłam ;)

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola93 wrote:
    Teraz to się boję czego zapomniałam, wyszło mi coś sporo mniej a też zaczynam od 0:p

u mnie w tym są moje witaminy za 60zł i dopiero na potwierdzeniu zamówienia zobaczyłam że wzięłam femaltiker przypadkowo 2x i tu juz się zrobiło 80zł 🙈🙈🙈

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję dużego dziecka, którym wszyscy mnie cały czas straszą i sama nie wiem co gorsze - czy wywoływanie wcześniej czy robienie cesarki czy co, na dodatek z tymi pomiarami to wiadomo jak jest i co jak to duże dziecko nawet na wcześniejszej indukcji wyjdzie na niedoszacowane i będzie jeszcze wieksze i zrobi mi rzeź niewiniątek 🙈 im bliżej tym bardziej nie wiem jak to będzie 🙈 niby w skali innych problemów to nie jakiś wielki problem, ale kurde jakby nie mogło być normalnie 🤣

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam z USG, jednak te prenatalne prywatne znacznie różni się od tego w luxmed. Gdybym zrobiła tylko w ramach pakietu, wracałabym zawiedziona. A tak to potraktowałam to jak kolejne rutynowe usg 😅 mała waży 1860g, położona główkowo (błagam niech już przestanie robić fikołki). Pierwszy raz ktoś mi podał wartość AFI. Wyszło 10, to chyba dość nisko, nie? Ale z tego co na szybko wygooglowalam to chyba mieści sie w widełkach. To by wyjaśniało ten mały brzuch i mocno odczuwalne ruchy dziecka. 😄

przygodami66, KarolaKinga lubią tę wiadomość

preg.png
  • Gosiaczek.prosiaczek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam :).
    Łożysko piękne 1 stopień,
    Przepływy wszędzie są prawidłowe.
    Niewiadomo dlaczego zwolnił, ale nadal mieści się w siatce i w normach. Co więcej wszystkie pomiary są symetryczne, więc to podobno dobrze wróży.
    Więc pozostaje mi napić się meliski i wyłączyć myślenie pt: “dlaczego spadł w centylach”.
    Co nie zmienia faktu że lekarz prenatalne zawalił ze mi wczoraj tego nie pomierzył.

Dziękuję Wam za odpowiedzi :)

kasssia lubi tę wiadomość

👩🏻 34 & 👨‍🦱 42

26.04.2024 - 9 tc 💔

26.10.2024 -❓❓🍼

19.12.2024 oraz 02.01.2025 badania prenatalne USG+pappa 🧬 💙

27.02.2025 - Badania połówkowe

7.03.2025 - Szew Ratunkowy na szyjkę Y….

23.04.2025 - Badania 3 trymestru

Cukrzyca ciążowa 🧁🧁

Leki 💊
    * Utrogestan,
    * Neoparin,
    * Acard,
    * Insulina,

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabit, mi się nikt nie czepiał takiej wartości AFI

Po prostu sama stwierdziłam po forumowych historiach, że będę pilnować nawodnienia więc też bym to Tobie radziła

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
‹‹ 1336 1337 1338 1339 1340
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ