X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    A i lekko podwyższone leukocyty i neutrofile..

c1e26a9cdd6b9.jpghttps://zapodaj.net/plik-CE7vYwISdW
    Nic ci nie jest

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Nic ci nie jest

Jesteś niezastąpiona, dzięki 😃 jakoś jak Ty piszesz że jest ok to jestem spokojniejsza 😝

Elza1234 lubi tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Po prostu rozmawiam z tą dziewczyną z którą byłam na sali teraz
    Urodziła SN, wada serca małej się potwierdziła. Ja jutro wypisują i idzie do hotelu, bo dziecko po weekendzie raczej będzie miało operację kardiologiczna
    I po prostu myślałam, że przy takim maleństwie to normalne że matka jest z dzieckiem. Nie leży na oiomie, tylko na neonatologii, sama oddycha itd

No niestety tak nie jest :/ trochę przedłużają czasami, no ale jak wiadomo, że to zajmie trochę czasu to niestety wypisują. Słyszałam, że na Żwirkach w Warszawie jest jakiś nocleg dla rodziców, no ale raczej wypisują w większości szpitali.

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Jesteś niezastąpiona, dzięki 😃 jakoś jak Ty piszesz że jest ok to jestem spokojniejsza 😝
    Swego czasu wydawałam setki takich wyników dziennie, także zostaje to w głowie

magdalena321 lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Werzol Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie hemoglobina i hematokryt się ładnie podniosły. Zmiana suplementu pomogła, bo od miesiąca biorę prenatal duo, który polecałyście 😉

Kasia, kciuki za Twoją szyjkę!

Anabbit, Gusia_ lubią tę wiadomość

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super,ze same dobre wieści . Jedyne co to ta cholestaza nam tu namieszała.

Dojrzałam,żeby sobie zamowic staniki z tego Waszego mirackle makers. Chyba w życiu tyle nie zapłaciłam za bieliznę. I raczej juz nie zapłacę. Mam nadzieje ,że coś będzie pasować na moje zwisy

Herbaciana jak tam usg?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:48

Elza1234 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzisiaj przyszedł i jestem nawet zadowolona. Nawet trafiłam bez problemu z rozmiarem, a nie chciało mi się mierzyć xd mam tylko nadzieję, że z tym materiałem nic się nie stanie podczas prania. Trochę dziwnie mi było założyć stanik z bawełny takiej zwyczajnej, bo już znów przywykłam do boskich materiałów z intimissimi, wydaje mi się, że jakaś premium ta bawełna nie jest, ale grunt, że dobrze leży i że wydaje się praktyczny 👌

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:04

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    W ogóle u mnie na 3 prenatalnych okazalo się, że nie miałam HBsu zrobionego w pierwszym trymestrze i dopiero teraz w 3 będę miała 🫣 muszę powtórzyć te wszystkie tokso itd, też będziecie robić? Kiedy? Oprócz cytomegalii miałam wszystko negatywne.

U mnie wszystko było negatywne i dostałam do powtórki. Zrobiłam dzisiaj, ale chyba od 33 tygodnia się robi, nikt mi nie powiedział kiedy, no to trudno, już zrobione :D

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    Beta hCG:
    07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
    16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
    25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
    15.11. CRL 2,41 cm
    20.12. CRL 8,07 cm
    15.01. 220g 💙
    06.02. 360g
    05.03. 737g
    16.03. 1060g
    07.04. 1503g
    12.04. 1667g

🩺 30.04.2025

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Nie wiem jakim cudem ale jest już wątek styczeń 2026
    Nasze dzieci będą miały wtedy pół roku 🤡🙈🙈

Jak ja widzę jakieś posty typu 32 weeker na instagramie to dopiero jestem w szoku. Przecież to już taki prawdziwy mały człowiek 😍

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Herbaciana Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ale super,ze same dobre wieści . Jedyne co to ta cholestaza nam tu namieszała.

Dojrzałam,żeby sobie zamowic staniki z tego Waszego mirackle makers. Chyba w życiu tyle nie zapłaciłam za bieliznę. I raczej juz nie zapłacę. Mam nadzieje ,że coś będzie pasować na moje zwisy

Herbaciana jak tam usg?

Na USG czysto, żadnych zmian prócz małego zastoju żółci w pęcherzyku, ale nic więcej nie wiem bo dzisiaj było tyle przyjęć i cięć cesarskich, że nie było szans złapać lekarza. Więc ani nie wiem jakie wyniki mi wyszły z porannej krwi, ani jaki teraz mają plan na mnie w związku z tym że na USG nic nie wyszło. Od położnej się dowiedziałam tylko że kontrolne badania na poniedziałek mam rozpisane... także trochę tu posiedze

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:08

Ona: 34
    monitoring cykli ok
    histeroskopia ok
    sonoHSG ok
    AMH 02.24: 2,32 09.24: 1,27

On: 37
    mali żołnierze w opłakanym stanie :(
    teratozoospermia

11.2021 ciąża poroniona
    01.2023 początek diagnostyki
    05.2024 rozpoczęcie procedury
    2.06 start 💉
    7.06 monitoring
    10.06 monitoring
    12.06 monitoring
    14.06 punkcja
    pobrano 7🥚 do zapłodnienia nadawały się 4🥚
    19.06 mamy 1 zarodek: 4BA❄️
    15.07 FET ❌
    27.09 naturalny cud, beta1460mIU/ml
    30.09 beta 4823mIU/ml
    10.10 mamy serduszko ❤️🥰
    💙

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbaciana wrote:
    Na USG czysto, żadnych zmian prócz małego zastoju żółci w pęcherzyku, ale nic więcej nie wiem bo dzisiaj było tyle przyjęć i cięć cesarskich, że nie było szans złapać lekarza. Więc ani nie wiem jakie wyniki mi wyszły z porannej krwi, ani jaki teraz mają plan na mnie w związku z tym że na USG nic nie wyszło. Od położnej się dowiedziałam tylko że kontrolne badania na poniedziałek mam rozpisane... także trochę tu posiedze
    A no to dobrze ze nic takiego nie wyszło. Nic nie pozostaje tylko inkubować na obczyźnie. Może wyniki będą lepsze za te 4 dni.

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się ciągle zbieram do kupienia tego stanika
    Skapnęłam się że nie mamy jeszcze adapterów do wózka dla fotelika, snuzy no i tego fotelika
    Jestem już zmęczona tą wyprawką a nie spakowałam jeszcze walizki, planuję w niedzielę to zrobić

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba za pakowanie wezmę się po weekendzie, bo na weekend mam jeszcze brata, co prawda 11-latka aż tak pilnować nie trzeba, ale ten ma jednak tendencję do łamania się aż miło, więc wolę mieć atrakcje pod kontrolą żeby nie dodawać do tygodniowej listy wrażeń wycieczki na SOR xD zwłaszcza że mąż już ma umówione kopanie studni i będzie na działce, teściów nie ma, więc będę sama z dzieciakami

A na kolejny stanik miracle makers też się czaję, bo w tych dwóch chodzę non stop naprawdę 🤣. Czekam bo może jakąś promke na dzień matki wrzucą, chociaż super tych promek nie robią, ale -10% to akurat na przesyłkę 🤪 #cebuladeal

A ostatnio upolowałam na vinted trzy koszule nocne Sensis i powiem wam, że na naprawdę upalne lato idealne. Krótkie i cieniutka bawełna, do karmienia będą super.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:51

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia trzymam kciuki za szyjkę, może akurat tym razem ciut dłużej wytrzyma👌🏼Ale też współczuję, że po poprzednich doświadczeniach nie oszczędza Cię i tym razem :(

preg.png
‹‹ 1337 1338 1339 1340 1341
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ