X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2025, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie lubią mnie w diagnostyce chyba bo chyba tylko raz miałam o przyzwoitej porze wyniki.
    Jest 18.00 i nadal nie ma 🤷🏻‍♀️

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2025, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek.prosiaczek wrote:
    Wróciłam :).
    Łożysko piękne 1 stopień,
    Przepływy wszędzie są prawidłowe.
    Niewiadomo dlaczego zwolnił, ale nadal mieści się w siatce i w normach. Co więcej wszystkie pomiary są symetryczne, więc to podobno dobrze wróży.
    Więc pozostaje mi napić się meliski i wyłączyć myślenie pt: “dlaczego spadł w centylach”.
    Co nie zmienia faktu że lekarz prenatalne zawalił ze mi wczoraj tego nie pomierzył.

Dziękuję Wam za odpowiedzi :)

No i git.

Ja też już po. Waga ok 2kg, przepływy ok, wody ok. Tylko moja szyjka 1 cm. Mam przyjść za 2 tyg. Ciekawe czy wytrwam 😅 dobrze że niedawno oglądałam papiery z pierwszej ciąży i tam w 31 tyg miałam 1,5 cm więc pewnie podobnie. Proszę trzymać kciuki za moją szyjkę.

Jeszcze rozmawiam o tych płytkach i mówił, że to mocno zależy od szpitala ze znieczuleniem. Jego żona na Karowej przy płytkach 92 nie dostała, a na Żelaznej przy 98 dostała znieczulenie. Trochę jakby zniechęcał mnie do szpitala, w którym sam pracuje 🤣

Werzol, amoze, Tanashi, CelinaJan, Alex_92 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2025, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Nie lubią mnie w diagnostyce chyba bo chyba tylko raz miałam o przyzwoitej porze wyniki.
    Jest 18.00 i nadal nie ma 🤷🏻‍♀️
    Ja dzisiaj w diagnostyce miałam po 1h więc to bardziej zależy chyba od konkretnego labu niż od samej diagnostyki 😅

age.png

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2025, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasssia dajecie radę ♥️♥️♥️

kasssia lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2025, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Ja dzisiaj w diagnostyce miałam po 1h więc to bardziej zależy chyba od konkretnego labu niż od samej diagnostyki 😅
    Dokładnie, zalezy gdzie jest laboratorium. Dla przykładu, jak robię wyniki w Gdańsku w Luxmedzie to mam później wyniki niż jak w Gdyni, bo lab jest ten sam dla obu i w Gdyni, i koło 13 zawsze mam. A z Gdańska zanim przywiozą do Gdyni to do 18 nie mam.

Ładne wyniki dziewczyny, 🥳

W ogóle u mnie na 3 prenatalnych okazalo się, że nie miałam HBsu zrobionego w pierwszym trymestrze i dopiero teraz w 3 będę miała 🫣 muszę powtórzyć te wszystkie tokso itd, też będziecie robić? Kiedy? Oprócz cytomegalii miałam wszystko negatywne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2025, 18:32

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2025, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam powtórzyć na kolejną wizytę czyli 34 tc

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2025, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jakim cudem ale jest już wątek styczeń 2026
    Nasze dzieci będą miały wtedy pół roku 🤡🙈🙈

Cel95, amoze lubią tę wiadomość

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2025, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Kasssia dajecie radę ♥️♥️♥️
    Acha no i najważniejsze, nadal położenie główkowe 😎

Anuncja, Nosa, Gusia_, Anabbit, Werzol, amoze, Moooniii lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2025, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Nie wiem jakim cudem ale jest już wątek styczeń 2026
    Nasze dzieci będą miały wtedy pół roku 🤡🙈🙈
    Styczeń 2026? Przeciez to za kilka lat😅😅😅

Dzwonila do mnie moja kardiolog,ze mam jutro przyjechac na wizytę bo jest opis holterów. Zeby to tak zawsze wszystko płynnie i szybko szło

Elza1234, kasssia, Revolutionary , Werzol lubią tę wiadomość

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2025, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to jest zgodne z prawem, że matka dziecka na neonatologii musi płacić za hotel dla matek na terenie szpitala?

age.png

Wysłany: 24 kwietnia 2025, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Dziewczyny czy to jest zgodne z prawem, że matka dziecka na neonatologii musi płacić za hotel dla matek na terenie szpitala?
    Tak,hotel jest przeważnie płatny,niech się cieszy,ze w ogole taki jest.

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2025, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Tak,hotel jest przeważnie płatny,niech się cieszy,ze w ogole taki jest.
    To ja żyje w jakimś utopijnym świecie serialowym, bo myślałam że jak dziecko ma 3 dni to matka ma prawo z nim być ciągle za darmo..

age.png

Wysłany: 24 kwietnia 2025, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    To ja żyje w jakimś utopijnym świecie serialowym, bo myślałam że jak dziecko ma 3 dni to matka ma prawo z nim być ciągle za darmo..
    Jak ona leży w szpitalu to tak,czasami oddzial podciąga pobyt matki pod pobyt dziecka. Ale często jest tak,że ja wypisują a dziecko zostaje. Albo dziecko przewożą i tez matka nie może.z nim być. Co innego oddzial pediatryczny, tam już rodzic ma prawo być. Ale oity,oiomy i noworodki to inna bajka

event.png
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2025, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    Dokładnie, zalezy gdzie jest laboratorium. Dla przykładu, jak robię wyniki w Gdańsku w Luxmedzie to mam później wyniki niż jak w Gdyni, bo lab jest ten sam dla obu i w Gdyni, i koło 13 zawsze mam. A z Gdańska zanim przywiozą do Gdyni to do 18 nie mam.

Ładne wyniki dziewczyny, 🥳

W ogóle u mnie na 3 prenatalnych okazalo się, że nie miałam HBsu zrobionego w pierwszym trymestrze i dopiero teraz w 3 będę miała 🫣 muszę powtórzyć te wszystkie tokso itd, też będziecie robić? Kiedy? Oprócz cytomegalii miałam wszystko negatywne.

Ja już powtarzałam HBS, HCV, HIV i VDRL mimo że wszystko miałam negatywne🙄

Nosa lubi tę wiadomość

👸 &🤴 &🧒&👶

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2025, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja miałam farta i byłam przez 1,5 tyg w „trybie hotelowym” na położnictwie a córka była ze mną 🥺
    Ale wiem, ze nie zawsze tak jest. Inna sprawa, że u nas wiedzieli ze zaraz ją wypiszą, wiec pewnie dlatego pozwolili.

age.png

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2025, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam z córką już na pediatrycznym jak miała problemy z tarczycą i się właśnie cieszyłam, że trafiła tam jak miała miesiąc i dwa dni, bo miałam rozkładany fotel. A jakby to było chwilę wcześniej na neonatologi to właśnie już kombinowanie ze spaniem by było z tego co się dowiadywałam 🤷‍♀️ chore

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2025, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki, mocz idealny, hemoglobina prawie 13 także klasa, ale myślę co oznaczają ciut podwyższone monocyty?

Nosa lubi tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2025, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu rozmawiam z tą dziewczyną z którą byłam na sali teraz
    Urodziła SN, wada serca małej się potwierdziła. Ja jutro wypisują i idzie do hotelu, bo dziecko po weekendzie raczej będzie miało operację kardiologiczna
    I po prostu myślałam, że przy takim maleństwie to normalne że matka jest z dzieckiem. Nie leży na oiomie, tylko na neonatologii, sama oddycha itd

age.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2025, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Mam wyniki, mocz idealny, hemoglobina prawie 13 także klasa, ale myślę co oznaczają ciut podwyższone monocyty?
    Ostatnio moja prowadząca mi tłumaczyła, że wyników krwi nie rozpatruje sie jednostkowo - patrzą na biale krwinki, czerwone krwinki itd, więc jeśli kilka parametrów sie łącznie zgadza to jest ok. Tlumacze jak zrozumiałam 😄

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2025, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i lekko podwyższone leukocyty i neutrofile..

c1e26a9cdd6b9.jpghttps://zapodaj.net/plik-CE7vYwISdW

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
‹‹ 1338 1339 1340 1341 1342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ