CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja ostatnio sypiam jak zabita. Tylko pobudki do łazienki.
Kasia, ja sama pewnie będę się darła, jak głupek, albo przeklinała. Dobrze, że poszło sprawnie 💪obyście mogły jak najszybciej się tulić.
Dzisiaj rodzą się te duże bliźniaki znajomej, czuję się trochę jakbym to ja miała rodzić 😅
eeemakarena, Alex_92, Elza1234, amoze, kasssia, Lauraa, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
@Kasssia Przyłączam się do dziewczyn, całe forum chyba czekało na twoją historię. Zobaczysz jeszcze chwilka i będziecie razem ♥️🥰 dużo zdrówka dla was!!
U mnie dzisiaj noc tragiczna, co gorsza boli mnie podbrzusze i promieniuje aż do pleców. Myślicie, że mogę wziąć nospe normalnie? Długi weekend zapowiada się ciekawie 😒 Dobrze, że torba już prawie spakowana.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia, 06:56
kasssia lubi tę wiadomość
Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
Nie wiem, co się ze mną stało. Normalnie śpię do 9 i ciężko mnie dobudzić, a dziś od 6:15 oczy otwarte i nie ma spania 🙄 a jeszcze godzina do budzika, bo dziś przedmajówkowe spuszczanie krwi. Stresuje mnie te oddawanie moczu co miesiąc po tym jak wyszły mi bakterie i 2x niediagnostyczny posiew 😕
Z dobrych stron pobudki, pierwsze pranie na dziś wstawione 😄 lecę dziś znów do przyjaciółki odwiedzić tygodniowego bobaska. Ostatnio jak o nim pisałam, Kasia podpytywała o warunki w szpitalu, a dziś już jej córeczka jest na świecie, niesamowite 🥰 -
Kasia gratulacje! Jesteś mega dzielna
Ja dziś ciężka noc, niepospane prawie wcale, pewnie to z nerwów co wyjdzie w wynikach i jaka będzie decyzja.kasssia lubi tę wiadomość
Ona: 34
monitoring cykli ok
histeroskopia ok
sonoHSG ok
AMH 02.24: 2,32 09.24: 1,27
On: 37
mali żołnierze w opłakanym stanie
teratozoospermia
11.2021 ciąża poroniona
01.2023 początek diagnostyki
05.2024 rozpoczęcie procedury
2.06 start 💉
7.06 monitoring
10.06 monitoring
12.06 monitoring
14.06 punkcja
pobrano 7🥚 do zapłodnienia nadawały się 4🥚
19.06 mamy 1 zarodek: 4BA❄️
15.07 FET ❌
27.09 naturalny cud, beta1460mIU/ml
30.09 beta 4823mIU/ml
10.10 mamy serduszko ❤️🥰
💙
-
Herbaciana wrote:Kasia gratulacje! Jesteś mega dzielna
Ja dziś ciężka noc, niepospane prawie wcale, pewnie to z nerwów co wyjdzie w wynikach i jaka będzie decyzja.
Kciuki za wyniki✊️✊️niech kwasy żółciowe spadną 🤞🤞
Jesteś już na takim etapie, że nawet jak zdecydują o rozwiązaniu ciąży to będziecie bezpieczni z bejbikiem❤️👸 &🤴 & 🧒
25 cykli starań
CB🖤🖤🖤
10.2023 histeroskopia👍 3 polipy😳
06.2024 powtórna histeroskopia✅️
biopsja endometrium ✅️
29.09 beta 235.8, prog 45.40
06.10 beta 4243, prog. 46.90
18.10 5.2 mm+❤️
28.11 I prenatalne+Nifty Pro💙
27.01 II prenatalne 💙420 gram uparciucha💙
27.03 III prenatalne💙1400 gram 💙
11.04 1880 gram 💙
28.04 2700 gram 💙👶
10.05 3100 gram 💙❤️
-
Herbaciana wrote:Kasia gratulacje! Jesteś mega dzielna
Ja dziś ciężka noc, niepospane prawie wcale, pewnie to z nerwów co wyjdzie w wynikach i jaka będzie decyzja.
Myślisz,ze juz na obchodzie się dowiesz?
Ja pospalam. Ale wczoraj się orobiłam jak głupia plus ta zarwana nocka. Przeniosłam wczoraj 120 kg piasku i bola mnie plecy tak samo jak kiedy nic nie robię 🤣 To jest hit.
-
U mnie też pobudka wcześniej niż zwykle, więc pranie wstawione 😅 kolejne już czeka, dzisiaj mąż ma wolne, więc go wykorzystam do rozwieszania
Mam nadzieję, że z szyjką u mnie wszystko ok. Wizyta dzisiaj po 13 to się przekonamy
Karola, czy Ty chcesz urodzić, że tak dźwigasz? 😂😂 -
Werzol wrote:U mnie też pobudka wcześniej niż zwykle, więc pranie wstawione 😅 kolejne już czeka, dzisiaj mąż ma wolne, więc go wykorzystam do rozwieszania
Mam nadzieję, że z szyjką u mnie wszystko ok. Wizyta dzisiaj po 13 to się przekonamy
Karola, czy Ty chcesz urodzić, że tak dźwigasz? 😂😂
Ja dzisiaj znowu spokojnie spałam, aż jestem w szoku bo nawet siku nie byłam (za to zanim zasnęłam musiałam iść z 15 razy). -
Werzol wrote:U mnie też pobudka wcześniej niż zwykle, więc pranie wstawione 😅 kolejne już czeka, dzisiaj mąż ma wolne, więc go wykorzystam do rozwieszania
Karola, czy Ty chcesz urodzić, że tak dźwigasz? 😂😂
Piach musialam nosic bo jak pojechalam z synem na trening to akurat to kupier przyjechał i zrzucił tak,że blokował sąsiadom wjazd . Takze 6 worków po 20 kg musialam przerzucić. Ale nie było ciężko. Tylko to głupie schylanie,którego nienawidzę -
Hejoo 🌸
U mnie nocka była wspaniała,pierwszy raz od nie nie pamiętam kiedy udało mi się zasnąć przed 12. I spało się wspaniale. Szkoda ze budzik o 5.30 dzwonił żeby się ogarnąć i jechać do dzieci 🙈
Na szczęście późno poszli spać i mam nadzieję że wstaną jak najpóźniej 😅 Gdyby nie to,pewnie bym spała do 9 😃
I człowiek zapomniał że jutro majówka się zaczyna... A lodówka pusta,trzeba na zakupy. Wieczorem to pewnie będzie pełno ludzi i puste półki w sklepach,ale no mus to mus. Te dni się zlewają jak do pracy człowiek nie chodzi 😅 -
Karola3xJ:D wrote:Myślisz,ze juz na obchodzie się dowiesz?
Raczej popołudniu, na obchód raczej nie zdążą z wynikiemOna: 34
monitoring cykli ok
histeroskopia ok
sonoHSG ok
AMH 02.24: 2,32 09.24: 1,27
On: 37
mali żołnierze w opłakanym stanie
teratozoospermia
11.2021 ciąża poroniona
01.2023 początek diagnostyki
05.2024 rozpoczęcie procedury
2.06 start 💉
7.06 monitoring
10.06 monitoring
12.06 monitoring
14.06 punkcja
pobrano 7🥚 do zapłodnienia nadawały się 4🥚
19.06 mamy 1 zarodek: 4BA❄️
15.07 FET ❌
27.09 naturalny cud, beta1460mIU/ml
30.09 beta 4823mIU/ml
10.10 mamy serduszko ❤️🥰
💙
-
Hejka!
Ja dziś wizytuję, mam nadzieję na same dobre wieści bo niestety inne kwestie czyli moje sprawy małżeńskie znowu leżą tylko że teraz to już nie jest problem bliskości z mężem ani nic bo na to już od dawna nawet nie liczę i pogodziłam się z tym.. Chyba się pojawia problem z alkoholem. A raczej z jego ilością i wpływem kolegów/sąsiadów.
Ale cóż jak ktoś nie widzi problemu to sama walczyć z tym nie będę, mam ważniejsze sprawy 😊
Wczoraj byłam na sesji z córką (zdecydowałam że męża nie będzie z nami), zobaczymy dziś poniekąd efekty i mam wybrać te zdjęcia które nam się podobają. Mam w planach później jakieś ładne dać mojej mamie do ramki 🥰 -
Karola ja to serio Cię podziwiam
ja wczoraj wzięłam nowego mopa na wpół wilgotnego i chciałam ściany w sypialni i pokoju Anieli przetrzeć z kurzu i syfu i zdążyłam zrobić tylko pół jednej na której są okna i to był mój koniec :p jednak docisk, który szedł z mopa na ścianę nie koniecznie korelował się z moimi mięśniami brzucha i wszystkim co mam na dole :p od razu czułam nacisk główki na szyjkę 😅 więc reszta została dla męża :p
👱♀️ 29 🧔 34
7 lat starań
- 19/09 transfer ET blastki 3AA ❤️
- 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
- 30/10 USG 2,1cm 👶 177/min ❤️
- 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm 👶, 155/min ❤️
- 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
- 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
-27/12 - 195g 👶
-27/01 - 414g 👶
-26/02 - 834g 🌸
-27/03 - 1467g 🍀
-25/04 - 2417g 🐣
-09/05 - 2956g 🧸
CUDZIE TRWAJ! ❤️
-
Dzień dobry 🌸
Kasia super historia porodowa 🤗 ja też krzyczałam, w pewnym momencie to pomagało bardziej niż cokolwiek innego 😅 na partych to z płuc szły takie dzwieki, że nie wiedziałam, że umiem takie z siebie wydawać 🤣
Herbaciana trzymam kciuki za lepsze wyniki!
U mnie noc standardowo przespana, nawet na siku nie wstaję 🤣 ale już od samego rana mam znowu skurcze, a u babci dziś chory wnuczek, więc będę musiała latać za córką na rowerze, bo na ogród nie wyjdziemy żeby nie złapać czegoś od niego 🫣 send help xD -
amoze wrote:Karola ja to serio Cię podziwiam
ja wczoraj wzięłam nowego mopa na wpół wilgotnego i chciałam ściany w sypialni i pokoju Anieli przetrzeć z kurzu i syfu i zdążyłam zrobić tylko pół jednej na której są okna i to był mój koniec :p jednak docisk, który szedł z mopa na ścianę nie koniecznie korelował się z moimi mięśniami brzucha i wszystkim co mam na dole :p od razu czułam nacisk główki na szyjkę 😅 więc reszta została dla męża :p
Wczoraj myłam podloge na kolanach szmatka do szyb ale to kurde nie jest sposób na mycie podlogi codziennie....
Magdalena321 mi się wydaje ,że u Was jest jakiś potężny problem. Jakiś wielki mur nie do przebicia. Czy to jakieś Wasze twarde charaktery? To wszystko brzmi jak przepis na jeden wielki płacz i awanturę po porodzie . On jakby nie chce ruszyć do przodu a Ty już nie masz siły wiec będziesz bierna. Co spowoduje,że bagno się napełni -
Dzień dobry, ja po wczoraj też przespałam całą noc ale już się obudziłam.
Dziewczyny mam taką rozkminę.
Mam w rodzinie znajomych, którzy mieszkali w Niemczech i umyli pierwszy raz dziecko po 5 tygodniach ze względu na tą maź i CC.
Wg zaleceń WHO czytam, że to ma znaczenie ale tylko przez parę h, a nie tygodni.
Położna natomiast mówi, że można poprosić w szpitalu aby umyli dziecko (że wystarczy te parę h od narodzin). Dodatkowo, że można kąpać dziecko codziennie w ramach rytuału.
A Ci znajomi w rozmowie i hasła, że częste mycie skraca życie. No i może mają ciut racji, że skądś te powiedzenie się wzięło? Dodatkowo, że dzięki temu ich dziecko nie miało żadnych problemów skórnych.
Jak to wyglądało u Was? Robiliście rytuał codziennych kąpieli, czy to może serio za często? No ja ze swojej strony uważam, że ta maź na dziecku wystarczy, że będzie parę h. Nie wyobrażam sobie wykąpać pierwszy raz dziecko po 5 tyg (jeśli nie w szpitalu to wykąpie po szpitalu w domu). Ale co z myciem na codzien? Może faktycznie lepiej np co drugi dzień lub rzadziej?Z drugiej strony nas kąpano codziennie i żyjemy...Czy Wasze dzieci miały jakaś alergie, problemy skórne od zbyt częstego mycia? Pewnie też wyjdzie w praktyce, bo może moje dziecko nie będzie lubiło częstego mycia lub wręcz odwrotnie.