CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola to mocne kciuki, żeby poszło sprawnie 🤞🏻🤞🏻
Ty wiesz czytasz mi w myślach, właśnie myślałam o majtach. Wszystkie mam dość krótkie/płytkie i zastanawiałam się czy inwestować w coś głębszego. Może nawet nie tyle pod kątem CC ale też po prostu żeby zmieściły się te podkłady/podpaski poporodowe.Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
Natalia 🩷 ma 2600 g, nadal położenie pośladkowe i jeśli się nie obroci to 29.05 albo 5.06 cesarka, chyba że zdecyduje wcześniej, że będzie chciała się pojawić
Alex_92, Elza1234, Nosa, Cel95, Maj.a, KarolaKinga, SZKODNIK, awokado 🥑, eeemakarena, Lauraa, amoze, przygodami66, Biedronka@, Werzol, Margareetka, Klaudek11, Truuskaawka, CelinaJan, Revolutionary , Moooniii, Anuncja lubią tę wiadomość
-
Paulina i wszyscy w szpitalu mocne kciuki za Was, żeby Wam szybko i bardzo nudno upłynął ten czas. To musi być bardzo trudne i mam nadzieję, że spotkacie tam samych dobrych specjalistów i miłych. Mocne przytulasy i kciuki!
Co do imprez my mamy urodziny Teściowej za tydzień, zawsze są w restauracji to pojem, a jak będę zmęczona Mąż mnie zawiezie do Teściów i tyle. Nie będę siedzieć jak mi będzie źle na siedząco. Dobre jedzonko, mały spacer na rozchodzenie jedzenia i do domku 😅 brzuszek musi odpocząć
Mi dziś było jeszcze ciężej niż ostatnio na jodze więc się w duchu zaśmiałam z pytania Blackapple o aktywna jogę. Dla mnie aktualnie ta jest aktywna 🤣 Mama mnie potem wzięła do wegańskiej restauracji na burgera. Chodził za mną od dawna. Czuję się teraz jak ogromny arbuz wypełniony zapasami jedzenia na miesiąc... dobrze, że tam mają wygodne kanapy😅
Teraz jak Malutka się rusza to czuje takie wolniejsze ale bardzo mocne ruchy.👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Daje znać, że u nas z wagą, przepływami i szyjką git, tylko najpierw się spieszyłam na parking, żeby się załapać w 1 darmowej godzinie a potem usiłowałam uciekać przed korkami w centrum co się średnio udało xD
Generalnie nasz jedyny problem jest taki, że młody się na razie nie obrócił (i swoją drogą wciska trochę głowę w miednicę, więc to mu może zaniżać wagę przy okazji) i jak się nie obrócił do wizyty 21 maja to dostne skierowanie na obrót zewnętrzny.
Dostałam też skierowanie na te wszystkie toxo i hivy oraz profilaktycznie do okulisty (lekarka mówiła, że wszystkim pacjentkom z wada wzroku zaleca w 3 trym) a na GBS dostanę na tej następnej wizycie.
Co do imprez, mamy jakieś chrzciny 1 czerwca, no ale ja już mówiłam, że ja wtedy mogę rodzić i nie ode mnie to zależy czy się pojawię xD
Paulina trzymaj się, na pewno będzie wszystko w porządku, niektóre dzieci to małe zamualcze jeśli chodzi o przybieranie, coś o tym wiemTanashi, Nineq, Elza1234, eeemakarena, Gusia_, przygodami66, Werzol, Margareetka, Klaudek11, Truuskaawka, CelinaJan, Revolutionary , Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Blackapple super, że wszystko oki 👌🏼 Sprawdź sobie te ćwiczenia spinning babies, może akurat go trochę zachęcisz do obrotu
Dziewczyny współczuję tych przygód szpitalnych. Ostatnia prosta przed Wami, jeszcze trochę i będzie nagroda za wszystkie wędrówki 🫂
Ja dziś zaliczyłam periodontologa i usunęłam kamień nazębny przed porodem żeby mieć spokój na pół roku 😅. Został mi jeszcze fryzjer do umówienia żeby końcówki i grzywkę podciąć i też mieć spokój. A jutro idę na nieplanowaną wizytę do ginekologa, ale jednak chcę zrobić dla spokoju ten wymaz, bo czasem mnie coś zapiecze i już sama nie wiem czy infekcja czy mam jakieś fantomowe bóle 🥴Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:42
Blackapple lubi tę wiadomość
-
eeemakarena wrote:Ale to też dziwne, że z rozwarciem taki termin wizyty xD Powinien powiedzieć, żebyś za tydzień już u niego była !
Jakby się coś działo to się spakowałam 😂
My dostaliśmy na 30.05 zaproszenie na okrągłe urodziny znajomych, ale zapowiedzieliśmy, że nas nie będzie, bo może być różnie, zwłaszcza teraz.
Muszę chyba niedługo włosy ufarbować, bo potem do takich rzeczy nie będę miała głowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:43
-
Revolutionary wrote:Paulinaaa_ o kurcze faktycznie naodwiedzasz się tych szpitali w tej ciąży 🫂Współczuję bardzo, ale chociaż będziesz mieć pewność że z małą wszystko ok i skontrolują co trzeba 🙏
eeemakarena polubiłam za ten ZUS 😄 a który Ty masz już tydzień?
przygodami66 zmienić chyba nie dam rady, bo nie mam za bardzo innych opcji, więc pp prostu nie będę słuchać
Ale mam dzisiaj jakiś zjazd energetyczno-emocjonalny. Najchętniej zakopałabym się pod kocem i płakała w sumie bez powodu 🤷♀️🙇♀️
A dziś jeszcze wizyta z psiną moją u weta, nawet nie chcę myśleć ile nas wyniesie.... 🙄
34t4d dzisiaj, kiedy to zleciało ……
Nie zrobiłam nigdy paska na dole, bo nie chciałam zapeszać 🤦♀️
I chyba już go nie będę wklejać 😅
Ooooo zdrówka dla psiaka ! 🥺 co sie dzieje ?💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488
03.04.2025 1500g -
Nineq wrote:Ja się właśnie w ogóle nie znam 😅dziewczyny pisały, że jeszcze kilka tygodni chodziły więc i lekarz pewnie w to wierzy.
Jakby się coś działo to się spakowałam 😂
My dostaliśmy na 30.05 zaproszenie na okrągłe urodziny znajomych, ale zapowiedzieliśmy, że nas nie będzie, bo może być różnie, zwłaszcza teraz.
Muszę chyba niedługo włosy ufarbować, bo potem do takich rzeczy nie będę miała głowy.
Mimo wszystko trzymam kciuki żebyś jak najdłużej była w dwupaku 🤭😅
Ja z kolei mam powtórkę komunii u chrześniaka 24maja, wciąż liczę na to że pójdę 🤭😂Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:50
przygodami66 lubi tę wiadomość
💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488
03.04.2025 1500g -
Tanashi to daj znać po wizycie co tam się dzieje!
Rety ile z was było dziś u lekarza! Dobrych wieści oczywiście gratuluję. Tych niezbyt chcianych przez was nie zazdroszczę, ale wierzę, że każda będzie miała dobry poród i zdrowego bobaska ♥️
Ja też na dniach maluję włosy, bo po pierwsze już się źle czuję z odrostem - ostatni raz malowałam przed Wielkanocą - a poza tym właśnie wiem, że bliżej porodu może być już różnie, a nie chce się sama ze sobą źle czuć w nieskończoność 😅 -
Cieszę się ze chociaż o włosy się nie muszę martwić, bo nie farbuję 😅
Ja to mam taki cel teraz w głowie, żeby wytrzymać do baby shower - mam 17go - potem mam 20go wizytę u prowadzącego i dziwne prądy w macicy że coś się odwaliWerzol lubi tę wiadomość
-
U mnie jedyna impreza to 40stka brata teraz w sobotę, ale domową rodzinna więc na spokojnie 🙂 na ślub w ostatnim tygodniu mają do meża kuzynki nie pojedziemy, bo to już donoszona ciąża będzie i kuzynka wie, jesteśmy usprawiedliwieni 🙂38👩& 37🧔
PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
Kariotypy ✅️
28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione
13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
Acard/Polocard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
🩺 16.04. 1765g cudownego chłopczyka 💙 (30t6d)
🩺 08.05. następna wizyta (34t)
-
Blackapple wrote:Daje znać, że u nas z wagą, przepływami i szyjką git, tylko najpierw się spieszyłam na parking, żeby się załapać w 1 darmowej godzinie a potem usiłowałam uciekać przed korkami w centrum co się średnio udało xD
Generalnie nasz jedyny problem jest taki, że młody się na razie nie obrócił (i swoją drogą wciska trochę głowę w miednicę, więc to mu może zaniżać wagę przy okazji) i jak się nie obrócił do wizyty 21 maja to dostne skierowanie na obrót zewnętrzny.
Dostałam też skierowanie na te wszystkie toxo i hivy oraz profilaktycznie do okulisty (lekarka mówiła, że wszystkim pacjentkom z wada wzroku zaleca w 3 trym) a na GBS dostanę na tej następnej wizycie.
Co do imprez, mamy jakieś chrzciny 1 czerwca, no ale ja już mówiłam, że ja wtedy mogę rodzić i nie ode mnie to zależy czy się pojawię xD
Paulina trzymaj się, na pewno będzie wszystko w porządku, niektóre dzieci to małe zamualcze jeśli chodzi o przybieranie, coś o tym wiem
Czekaj, skoro wciska głowę w miednice to nie znaczy, że jest ułożony główkowo?
Ja dziś właśnie usłyszałam, że moja sie wstawia właśnie w miednice, jest ułożona główkowo i ogólnie wszystko git.
Chyba, że coś jednak innego lekarka miała na myśli … -
Odnośnie imprez przed porodem, mojego męża wysyłają za dwa tygodnie do Krynicy zdrój na 3 dni, jakieś spa, chill i warsztaty. I mi zaproponował wyjazd żebym odpoczęła przed porodem 🙈🙈 kurcze gdyby to nie było prawie 7h w jedną stronę i gdyby np Kraków był bliżej żeby w razie czego tam podjechać na porodówkę 🤣 ale no wydaje mi się to jednak mocno hardcorowe 🤣
-
Widzę, że wszystkie idziemy podobnym rytmem 🤣 pozdrawiam od fryzjera żeby mieć spokój na kilka miesięcy i też mnie zainspirowałyście żeby coś z tymi stopami zrobić przed porodem chociaż totalnie o tym nie myślałam 🤣 Karola bardzo mi zapadło w pamieci Twoje zdanie, żeby były ładne jak wystają spod kołdry 😝
-
Anabbit wrote:Czekaj, skoro wciska głowę w miednice to nie znaczy, że jest ułożony główkowo?
Ja dziś właśnie usłyszałam, że moja sie wstawia właśnie w miednice, jest ułożona główkowo i ogólnie wszystko git.
Chyba, że coś jednak innego lekarka miała na myśli … -
Lauraa wrote:Widzę, że wszystkie idziemy podobnym rytmem 🤣 pozdrawiam od fryzjera żeby mieć spokój na kilka miesięcy i też mnie zainspirowałyście żeby coś z tymi stopami zrobić przed porodem chociaż totalnie o tym nie myślałam 🤣 Karola bardzo mi zapadło w pamieci Twoje zdanie, żeby były ładne jak wystają spod kołdry 😝
Ja mam fryzjera w sobotę, pedicure 13. I mogę umieraćLauraa, Gusia_, Anabbit, Nineq, Anuncja lubią tę wiadomość
-
Anabbit wrote:Czekaj, skoro wciska głowę w miednice to nie znaczy, że jest ułożony główkowo?
Chyba, że coś jednak innego lekarka miała na myśli …
Jest miednicowo i wciska w górę miednicy po po prawej stronie, więc wszystko się zgadza z tym gdzie czuje kopniaki a u Ciebie jest tak jak powinien.
Edit w sumie może ja to źle zapamiętałam i to miało być w przeponę jak tak teraz przemyślałam sprawę xD
Tanashi dzięki, sprawdzę i w sumie jeszcze podpytam tam gdzie chodzę na ćwiczenia, bo idę jutro na ten stretching już na pewno, skoro Cel pisze, że zwykła joga jest dla niej aktywna 😅
Udało mi się też już załapać wizytę u mojej okulistki na jutro, więc się cieszę, będzie jedno odhaczone a nie chciałam iść do byle kogo, bo ta Pani jest taka konkretna.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:23
-
Blackapple wrote:Jest miednicowo i wciska w górę miednicy po po prawej stronie, więc wszystko się zgadza z tym gdzie czuje kopniaki a u Ciebie jest tak jak powinien.
Edit w sumie może ja to źle zapamiętałam i to miało być w przeponę jak tak teraz przemyślałam sprawę xD
Tanashi dzięki, sprawdzę i w sumie jeszcze podpytam tam gdzie chodzę na ćwiczenia, bo idę jutro na ten stretching już na pewno, skoro Cel pisze, że zwykła joga jest dla niej aktywna 😅
Udało mi się też już załapać wizytę u mojej okulistki na jutro, więc się cieszę, będzie jedno odhaczone a nie chciałam iść do byle kogo, bo ta Pani jest taka konkretna.
Okej, teraz rozumiem. Nie mam wyobraźni i nie potrafiłam ogarnąć jak to możliwe 🙄 -
W kwestii ogarnięcia się do porodu, golicie się do zera? Było chyba kiedyś wspomniane, że przy ewentualnym szyciu krocza lepiej jak się jest ogolonym, ale ja od dłuższego czasu używam do strzyżenia oneblade i te włoski są krótkie, ale są. To może być jakiś problem?