Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2025, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a ja planowałam właściwie w woreczki tylko popakować komplety ubranek dla małej każdy inny zestaw no i moje typu podzielone na rzeczy np. koszule poporodowe, podpaski, wkładki laktacyjne itd. No i reszta typu pampersy chusteczki maść czy coś to normalnie do torby wrzucić, tak samo ręcznik czy pieluchy tetrowe czy flanelowe też mam 2szt czy kocyk 🤔 hmm chyba muszę to przemyśleć i popatrzę na necie jak laski robią.
    Ja wiem że czy dotrwam do planowanego mojego CC czy coś by się zaczęło dziać wcześniej, to mąż będzie w pobliżu na korytarzu czy gdzie tam te chłopy czekają później i jak będę się pakowała to mu wszystko pokaże w torbie jak to pakuje i jak jest podpisane żeby jak coś to on to wyciągał położnej. Mam nadzieję że jakoś to sprawnie ogarniemy 🤨😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2025, 18:14

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 6 maja 2025, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to się nie zdążyłam pochwalić, dostaliśmy zdjęcia które zrobił nam mąż tej koleżanki, którzy nas odwiedzali w zeszłym tygodniu :)
    Co prawda nie była to sesja z wersji "lekka zwiewna sukienka", bo byliśmy jednocześnie z piesełem na spacerze, ale i tak dla mnie mega pamiątka i się wzruszam na sam widok 🥹 Będzie cudna pamiątka, a tym bardziej że mamy też kilka zdjęć z naszą psiną i jej samej również 🥰 Pochwalę się kilkoma :D :

50e219135304b.jpghttps://zapodaj.net/plik-FLVEakYWBs

7b2cd908186a6.jpghttps://zapodaj.net/plik-8d98NlDQ2Y

484cd829568d0.jpghttps://zapodaj.net/plik-IvOt1WrHJD

Jakby co to mój pies na tym zdjęciu to jest w swojej wersji spacerowej typu oszołom i stąd ten wygląd diabła tasmańskiego 🙈🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2025, 18:24

Blackapple, Truuskaawka, Nosa, Biedronka@, Elza1234, magdalena321, KarolaKinga, Moooniii, CelinaJan, eeemakarena, Nineq, asiun, Werzol, Anuncja, Klaudek11, amoze, przygodami66, Alex_92, Lauraa, awokado 🥑, Margareetka, xSmerfetkax, koktajlowa lubią tę wiadomość

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2025, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    A w ogóle to się nie zdążyłam pochwalić, dostaliśmy zdjęcia które zrobił nam mąż tej koleżanki, którzy nas odwiedzali w zeszłym tygodniu :)
    Co prawda nie była to sesja z wersji "lekka zwiewna sukienka", bo byliśmy jednocześnie z piesełem na spacerze, ale i tak dla mnie mega pamiątka i się wzruszam na sam widok 🥹 Będzie cudna pamiątka, a tym bardziej że mamy też kilka zdjęć z naszą psiną i jej samej również 🥰 Pochwalę się kilkoma :D :

50e219135304b.jpghttps://zapodaj.net/plik-FLVEakYWBs

7b2cd908186a6.jpghttps://zapodaj.net/plik-8d98NlDQ2Y

484cd829568d0.jpghttps://zapodaj.net/plik-IvOt1WrHJD

Jakby co to mój pies na tym zdjęciu to jest w swojej wersji spacerowej typu oszołom i stąd ten wygląd diabła tasmańskiego 🙈🤣
    Pięknie i naturalnie :)

Revolutionary lubi tę wiadomość

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2025, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    o to wygraliście zdecydowanie :P A z czym byliście? ;)
    Ostatnio wrastał mu paznokieć z tego pazura co to go nie wszystkie psy mają
    Był spokój z 3 tyg i znowu nie dał się dotknąć, ale WETERYNARZ OROTOPEDA (dlatego bałam się ceny) powiedział że goi mu sie tam i musi go to denerwować jak mu łapy wycieramy po spacerze, dał jakąś maść ze sterydem i ma być niby git za parę dni

Urocze zdjecia! Przepiekna pamiątka ♥️
    Ja wam moje pokaże jak dostanę gotowe, bo teraz dostaliśmy wersje ze znakiem wodnym na całe zdjecia 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2025, 18:35

Revolutionary lubi tę wiadomość

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 6 maja 2025, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ostatnio wrastał mu paznokieć z tego pazura co to go nie wszystkie psy mają
    Był spokój z 3 tyg i znowu nie dał się dotknąć, ale WETERYNARZ OROTOPEDA (dlatego bałam się ceny) powiedział że goi mu sie tam i musi go to denerwować jak mu łapy wycieramy po spacerze, dał jakąś maść ze sterydem i ma być niby git za parę dni

oj z tymi pazurami to jest utrapienie 🙈 to nasza właśnie dwa razy w swoim życiu już je sobie zerwała ... 😶

No tak, weterynarz ortopeda to już brzmi drogo 🤣🤡

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2025, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z serii pytań domowych - macie mopa parowego? Bo się zastanawiam czy kupić chociaż na parter, bo i tak mam cały wypłytkowany, no i nie wiem czy brać parowego czy jakiś taki typowy mop ala odkurzacz myjący 🙈 albo po prostu zostać przy tradycyjnym mopie xD ale mam wrażenie, że po pół roku po remoncie dalej nie mogę domyć podłogi na super czysto 🫠

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 6 maja 2025, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też poczytam opinie jak macie mopy parowe bo mam w planach nabyć w najbliższych miesiącach. Ale chciałabym taki odkurzacz z mopem parowym najlepiej. Teraz mamy robota odkurzająco-myjącego ale wiadomo on tylko tak przeciera…

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 6 maja 2025, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Z serii pytań domowych - macie mopa parowego? Bo się zastanawiam czy kupić chociaż na parter, bo i tak mam cały wypłytkowany, no i nie wiem czy brać parowego czy jakiś taki typowy mop ala odkurzacz myjący 🙈 albo po prostu zostać przy tradycyjnym mopie xD ale mam wrażenie, że po pół roku po remoncie dalej nie mogę domyć podłogi na super czysto 🫠

Nie wiem czy Ci mop parowy pomoże na podłogę po remoncie, u mnie już teraz jest ok, ale tak po pół roku to miałam wrażenie, że ciągle widzę pył z kucia 🙈 Najlepiej chyba działa na to woda z octem, ale też bez spektakularnych efektów.

Ale ogólnie tak na codzień to mnie się sprawdza mop parowy, bardzo mi się wygodnie nim myje, teraz w ogóle tylko jego używam jakoś od początku 3 trym, bo ciężko mi było dźwigać wiaderko z wodą. Mam Viledę tylko jakąś starszą wersję (ma z 5 lat) na kabel, teraz już są chyba też takie z ładowarką. Ogólnie mój kot syfi przy jedzeniu, bo mam manie wyciągania żarcia z miski i konsumpcji obok albo a ogóle przenoszenia do sąsiedniego pomieszczenia, więc na takie przylepione do płytek resztki jedzenia to działa świetnie, przykładam na 30 sekund i schodzi a zwykłym to muszę szorować i szorować. Po panelach też nim jadę, tylko trzeba uważać, żeby nie zostawić na dłuższą chwilę w jednym miejscu, raz tak zrobiłam, na szczęście jeszcze przed remontem i troche kolor z nich zszedł. Tylko jak masz drewniane podłogi to chyba ostrożnie z tym parowym, bo to jednak gorące.

Mam też opcje mopowania w tym jeżdżącym odkurzaczu, ale to się średnio sprawdza i raczej na panelach, na płytkach już słabo. Do tego ja sobie wiecznie gdzieś kapnę kawą to takiej plamy z kawy już nie zmyje dobrze, a te plamy z kociego żarcia to już w ogóle nie ma szans.

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 6 maja 2025, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozeeee właśnie miałam mini zawał. Usiadłam na krzesło i czuję że mam mokre leginsy na tyłku tak sie zerwałam bo normalnie mokre spodnie we wiadomym miejscu ale to tylko na szczęście mój kochany dwulatek wylał wcześniej wodę na siedzenie 🫣

Mąż stwierdził że może na wszelki wypadek zatankuje jutro auto xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2025, 19:12

Revolutionary , Nosa, eeemakarena, Werzol, Anuncja, amoze, przygodami66, Alex_92, Lauraa, Margareetka, koktajlowa lubią tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 6 maja 2025, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam Vilede, dokładniej to Steam Plus. Jest na kabel, bo nie lubię tych sprzętów na akumulator. I nie mam wielkiego mieszkania.
    Wymienne wkłady kupuję na allegro, jakieś podróbki i nie widzę różnicy między nimi a oryginałem.
    Ja jestem zadowolona, woda mi nie kapie, szybko schnie, nie muszę się wysilać jak jest jakaś cięższa plama, bo przytrzymam dłużej w jednym miejscu mopa i zejdzie.
    Panele mamy tanie (po poprzednich właścicielach), nie odbarwił mi, nie podnoszą się nigdzie.
    Czasem i dywany przejadę z nakładką, bo wtedy mi się bardziej puszyste wydają 😁
    Ogólnie też bym chciała coś w stylu Hizero, ale bez sensu, bo – ponownie, mamy nieduże mieszkanie, odkurza mój K. ja mopuję, trochę też kosztuje. Ewentualnie kiedyś w przyszłości jak zmienimy mieszkanie.

Elza1234 lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 6 maja 2025, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z serii głupich pytań pierworódki, czy na porodówkę serio trzeba brać podkłady te na łóżko + 2-3 sztuki podpasek porodowych?
    Jakoś w mojej głowie szpital powinien zadbać o zabezpieczenie łóżka na porodówce, a ja sobie spakowałam komplet na przebranie po porodzie z jedną podpaska.
    Teraz się zastanawiam czy dopakowywac te podkłady do torby…

L. 🩷 | 06/2025 | 2 CS | 40+2 tc

✨ Zaczynamy drugi sezon ✨
    2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm
    17/08 — Panorama - zdrowy chłopiec 🩵
    26/08 — prenatalne I trymestru - 6,93 cm 🩵

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 6 maja 2025, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu i na porodówce i na oddziale dają szpitalne i podkłady na łóżko i takie do majtek. Ale akurat tych ala podpaski nie lubię bo nie mają kleju i bardzo latają, więc wolę swoje. Niemniej podkładów na łóżko nie biorę w tej sytuacji wcale :)

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 6 maja 2025, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie do szpitala na oddział spakowałam oczywiście 2 opakowania podpasek i opakowanie podkładów, ale totalnie nie pomyślałam żeby brać też na samą porodówkę.

2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm

preg.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2025, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Nie wiem czy Ci mop parowy pomoże na podłogę po remoncie, u mnie już teraz jest ok, ale tak po pół roku to miałam wrażenie, że ciągle widzę pył z kucia 🙈 Najlepiej chyba działa na to woda z octem, ale też bez spektakularnych efektów.

Ale ogólnie tak na codzień to mnie się sprawdza mop parowy, bardzo mi się wygodnie nim myje, teraz w ogóle tylko jego używam jakoś od początku 3 trym, bo ciężko mi było dźwigać wiaderko z wodą. Mam Viledę tylko jakąś starszą wersję (ma z 5 lat) na kabel, teraz już są chyba też takie z ładowarką. Ogólnie mój kot syfi przy jedzeniu, bo mam manie wyciągania żarcia z miski i konsumpcji obok albo a ogóle przenoszenia do sąsiedniego pomieszczenia, więc na takie przylepione do płytek resztki jedzenia to działa świetnie, przykładam na 30 sekund i schodzi a zwykłym to muszę szorować i szorować. Po panelach też nim jadę, tylko trzeba uważać, żeby nie zostawić na dłuższą chwilę w jednym miejscu, raz tak zrobiłam, na szczęście jeszcze przed remontem i troche kolor z nich zszedł. Tylko jak masz drewniane podłogi to chyba ostrożnie z tym parowym, bo to jednak gorące.

Mam też opcje mopowania w tym jeżdżącym odkurzaczu, ale to się średnio sprawdza i raczej na panelach, na płytkach już słabo. Do tego ja sobie wiecznie gdzieś kapnę kawą to takiej plamy z kawy już nie zmyje dobrze, a te plamy z kociego żarcia to już w ogóle nie ma szans.

No tragedii już niby nie ma, ale skarpetki i tak brudne 🥲 właśnie też mnie korciła Vileda, bo ja jeszcze w miarę przyzwoitą cenę, nawet jakby się nie sprawdził. Samojeżdżący to będę brała raczej sam odkurzacz, bo właśnie dużo osób narzeka na mopowanie, że nie myje tylko rozmazuje, a wystarczyłoby jakby piach i sierść psa zebrał, której nie ma jakoś dużo na szczęście

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 6 maja 2025, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Ja właśnie do szpitala na oddział spakowałam oczywiście 2 opakowania podpasek i opakowanie podkładów, ale totalnie nie pomyślałam żeby brać też na samą porodówkę.

A twój szpital wymaga na porodówkę swoje?

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 6 maja 2025, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    A twój szpital wymaga na porodówkę swoje?
    Nie mam podziału na liście, co na porodówkę a co na oddział.
    Jest ogólna lista „co zabrać do szpitala”

2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm

preg.png
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2025, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mopa to ja choruje na Hizero… Cena jest jaka jest, ale no podłogi to on naprawdę wylizuje. Kiedyś sobie kupię jak będę miała jakąś ekstra wolną gotówkę. 😁

Jeśli chodzi o roboty jeżdżące odkurzająco mopujące to mamy Roborocka. Mopowanie daje radę, mogę polecić. 🙂

Elza1234, Alex_92, Kkk77 lubią tę wiadomość

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2025, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na roborocka tak na co dzień też nie narzekam, raz w tygodniu mąż leci z mopem zwykłym. Ale też sobie chyba kupimy jakiś parowy
    Za to odkurzacz zwykły mieliśmy pionowy philipsa i po 4 latach nadaje się na elektrośmieci 🤡 zamierzamy teraz kupić zwykły na kabel, który będzie miał ssanie aż nam zassa panele po prostu 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2025, 19:38

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 6 maja 2025, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ja na roborocka tak na co dzień też nie narzekam, raz w tygodniu mąż leci z mopem zwykłym. Ale też sobie chyba kupimy jakiś parowy
    Za to odkurzacz zwykły mieliśmy pionowy philipsa i po 4 latach nadaje się na elektrośmieci 🤡 zamierzamy teraz kupić zwykły na kabel, który będzie miał ssanie aż nam zassa panele po prostu 😅
    My kupiliśmy prawie 4 lata temu chyba Black&Decker za ok. 200 zł pionowy na kabel. Najlepszy odkurzacz ever 🤣tylko dokupujemy filtry.

Elza1234 lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 6 maja 2025, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zwykłego mopa, ale mama kupowała kiedyś takie najtańsze dziadostwo na allegro i sobie wciąż chwali xD
    Też by się przydał, tym bardziej przy psie xD

Najlepiej z odkurzaczem, bo mamy tefala takiego na baterie,

aleee mamy też starego Jupitera, który miał iść na śmietnik, bo coś nie działał - ale mąż się zaparł i go naprawił - i to jest złoto xD Nic nie odkurza tak jak ten na kabel xD to jeszcze tą stara mocą jest, oby służył jak najdłużej xD

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

03.04.2025 1500g <3
‹‹ 1422 1423 1424 1425 1426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ