WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a ja planowałam właściwie w woreczki tylko popakować komplety ubranek dla małej każdy inny zestaw no i moje typu podzielone na rzeczy np. koszule poporodowe, podpaski, wkładki laktacyjne itd. No i reszta typu pampersy chusteczki maść czy coś to normalnie do torby wrzucić, tak samo ręcznik czy pieluchy tetrowe czy flanelowe też mam 2szt czy kocyk 🤔 hmm chyba muszę to przemyśleć i popatrzę na necie jak laski robią.
    Ja wiem że czy dotrwam do planowanego mojego CC czy coś by się zaczęło dziać wcześniej, to mąż będzie w pobliżu na korytarzu czy gdzie tam te chłopy czekają później i jak będę się pakowała to mu wszystko pokaże w torbie jak to pakuje i jak jest podpisane żeby jak coś to on to wyciągał położnej. Mam nadzieję że jakoś to sprawnie ogarniemy 🤨😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:14

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to się nie zdążyłam pochwalić, dostaliśmy zdjęcia które zrobił nam mąż tej koleżanki, którzy nas odwiedzali w zeszłym tygodniu :)
    Co prawda nie była to sesja z wersji "lekka zwiewna sukienka", bo byliśmy jednocześnie z piesełem na spacerze, ale i tak dla mnie mega pamiątka i się wzruszam na sam widok 🥹 Będzie cudna pamiątka, a tym bardziej że mamy też kilka zdjęć z naszą psiną i jej samej również 🥰 Pochwalę się kilkoma :D :

50e219135304b.jpghttps://zapodaj.net/plik-FLVEakYWBs

7b2cd908186a6.jpghttps://zapodaj.net/plik-8d98NlDQ2Y

484cd829568d0.jpghttps://zapodaj.net/plik-IvOt1WrHJD

Jakby co to mój pies na tym zdjęciu to jest w swojej wersji spacerowej typu oszołom i stąd ten wygląd diabła tasmańskiego 🙈🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:24

Blackapple, Truuskaawka, Nosa, Biedronka@, Elza1234, magdalena321, KarolaKinga, Moooniii, CelinaJan, eeemakarena, Nineq, asiun, Werzol, Anuncja, Klaudek11 lubią tę wiadomość

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    A w ogóle to się nie zdążyłam pochwalić, dostaliśmy zdjęcia które zrobił nam mąż tej koleżanki, którzy nas odwiedzali w zeszłym tygodniu :)
    Co prawda nie była to sesja z wersji "lekka zwiewna sukienka", bo byliśmy jednocześnie z piesełem na spacerze, ale i tak dla mnie mega pamiątka i się wzruszam na sam widok 🥹 Będzie cudna pamiątka, a tym bardziej że mamy też kilka zdjęć z naszą psiną i jej samej również 🥰 Pochwalę się kilkoma :D :

50e219135304b.jpghttps://zapodaj.net/plik-FLVEakYWBs

7b2cd908186a6.jpghttps://zapodaj.net/plik-8d98NlDQ2Y

484cd829568d0.jpghttps://zapodaj.net/plik-IvOt1WrHJD

Jakby co to mój pies na tym zdjęciu to jest w swojej wersji spacerowej typu oszołom i stąd ten wygląd diabła tasmańskiego 🙈🤣
    Pięknie i naturalnie :)

Revolutionary lubi tę wiadomość

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
    Acard/Polocard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
    🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
    🩺 16.04. 1765g cudownego chłopczyka 💙 (30t6d)
    🩺 08.05. następna wizyta (34t)

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    o to wygraliście zdecydowanie :P A z czym byliście? ;)
    Ostatnio wrastał mu paznokieć z tego pazura co to go nie wszystkie psy mają
    Był spokój z 3 tyg i znowu nie dał się dotknąć, ale WETERYNARZ OROTOPEDA (dlatego bałam się ceny) powiedział że goi mu sie tam i musi go to denerwować jak mu łapy wycieramy po spacerze, dał jakąś maść ze sterydem i ma być niby git za parę dni

Urocze zdjecia! Przepiekna pamiątka ♥️
    Ja wam moje pokaże jak dostanę gotowe, bo teraz dostaliśmy wersje ze znakiem wodnym na całe zdjecia 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:35

Revolutionary lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ostatnio wrastał mu paznokieć z tego pazura co to go nie wszystkie psy mają
    Był spokój z 3 tyg i znowu nie dał się dotknąć, ale WETERYNARZ OROTOPEDA (dlatego bałam się ceny) powiedział że goi mu sie tam i musi go to denerwować jak mu łapy wycieramy po spacerze, dał jakąś maść ze sterydem i ma być niby git za parę dni

oj z tymi pazurami to jest utrapienie 🙈 to nasza właśnie dwa razy w swoim życiu już je sobie zerwała ... 😶

No tak, weterynarz ortopeda to już brzmi drogo 🤣🤡

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z serii pytań domowych - macie mopa parowego? Bo się zastanawiam czy kupić chociaż na parter, bo i tak mam cały wypłytkowany, no i nie wiem czy brać parowego czy jakiś taki typowy mop ala odkurzacz myjący 🙈 albo po prostu zostać przy tradycyjnym mopie xD ale mam wrażenie, że po pół roku po remoncie dalej nie mogę domyć podłogi na super czysto 🫠

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też poczytam opinie jak macie mopy parowe bo mam w planach nabyć w najbliższych miesiącach. Ale chciałabym taki odkurzacz z mopem parowym najlepiej. Teraz mamy robota odkurzająco-myjącego ale wiadomo on tylko tak przeciera…

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Z serii pytań domowych - macie mopa parowego? Bo się zastanawiam czy kupić chociaż na parter, bo i tak mam cały wypłytkowany, no i nie wiem czy brać parowego czy jakiś taki typowy mop ala odkurzacz myjący 🙈 albo po prostu zostać przy tradycyjnym mopie xD ale mam wrażenie, że po pół roku po remoncie dalej nie mogę domyć podłogi na super czysto 🫠

Nie wiem czy Ci mop parowy pomoże na podłogę po remoncie, u mnie już teraz jest ok, ale tak po pół roku to miałam wrażenie, że ciągle widzę pył z kucia 🙈 Najlepiej chyba działa na to woda z octem, ale też bez spektakularnych efektów.

Ale ogólnie tak na codzień to mnie się sprawdza mop parowy, bardzo mi się wygodnie nim myje, teraz w ogóle tylko jego używam jakoś od początku 3 trym, bo ciężko mi było dźwigać wiaderko z wodą. Mam Viledę tylko jakąś starszą wersję (ma z 5 lat) na kabel, teraz już są chyba też takie z ładowarką. Ogólnie mój kot syfi przy jedzeniu, bo mam manie wyciągania żarcia z miski i konsumpcji obok albo a ogóle przenoszenia do sąsiedniego pomieszczenia, więc na takie przylepione do płytek resztki jedzenia to działa świetnie, przykładam na 30 sekund i schodzi a zwykłym to muszę szorować i szorować. Po panelach też nim jadę, tylko trzeba uważać, żeby nie zostawić na dłuższą chwilę w jednym miejscu, raz tak zrobiłam, na szczęście jeszcze przed remontem i troche kolor z nich zszedł. Tylko jak masz drewniane podłogi to chyba ostrożnie z tym parowym, bo to jednak gorące.

Mam też opcje mopowania w tym jeżdżącym odkurzaczu, ale to się średnio sprawdza i raczej na panelach, na płytkach już słabo. Do tego ja sobie wiecznie gdzieś kapnę kawą to takiej plamy z kawy już nie zmyje dobrze, a te plamy z kociego żarcia to już w ogóle nie ma szans.

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozeeee właśnie miałam mini zawał. Usiadłam na krzesło i czuję że mam mokre leginsy na tyłku tak sie zerwałam bo normalnie mokre spodnie we wiadomym miejscu ale to tylko na szczęście mój kochany dwulatek wylał wcześniej wodę na siedzenie 🫣

Mąż stwierdził że może na wszelki wypadek zatankuje jutro auto xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:12

Revolutionary , Nosa, eeemakarena, Werzol, Anuncja lubią tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam Vilede, dokładniej to Steam Plus. Jest na kabel, bo nie lubię tych sprzętów na akumulator. I nie mam wielkiego mieszkania.
    Wymienne wkłady kupuję na allegro, jakieś podróbki i nie widzę różnicy między nimi a oryginałem.
    Ja jestem zadowolona, woda mi nie kapie, szybko schnie, nie muszę się wysilać jak jest jakaś cięższa plama, bo przytrzymam dłużej w jednym miejscu mopa i zejdzie.
    Panele mamy tanie (po poprzednich właścicielach), nie odbarwił mi, nie podnoszą się nigdzie.
    Czasem i dywany przejadę z nakładką, bo wtedy mi się bardziej puszyste wydają 😁
    Ogólnie też bym chciała coś w stylu Hizero, ale bez sensu, bo – ponownie, mamy nieduże mieszkanie, odkurza mój K. ja mopuję, trochę też kosztuje. Ewentualnie kiedyś w przyszłości jak zmienimy mieszkanie.

Elza1234 lubi tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙K.🥰

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z serii głupich pytań pierworódki, czy na porodówkę serio trzeba brać podkłady te na łóżko + 2-3 sztuki podpasek porodowych?
    Jakoś w mojej głowie szpital powinien zadbać o zabezpieczenie łóżka na porodówce, a ja sobie spakowałam komplet na przebranie po porodzie z jedną podpaska.
    Teraz się zastanawiam czy dopakowywac te podkłady do torby…

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu i na porodówce i na oddziale dają szpitalne i podkłady na łóżko i takie do majtek. Ale akurat tych ala podpaski nie lubię bo nie mają kleju i bardzo latają, więc wolę swoje. Niemniej podkładów na łóżko nie biorę w tej sytuacji wcale :)

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie do szpitala na oddział spakowałam oczywiście 2 opakowania podpasek i opakowanie podkładów, ale totalnie nie pomyślałam żeby brać też na samą porodówkę.

preg.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Nie wiem czy Ci mop parowy pomoże na podłogę po remoncie, u mnie już teraz jest ok, ale tak po pół roku to miałam wrażenie, że ciągle widzę pył z kucia 🙈 Najlepiej chyba działa na to woda z octem, ale też bez spektakularnych efektów.

Ale ogólnie tak na codzień to mnie się sprawdza mop parowy, bardzo mi się wygodnie nim myje, teraz w ogóle tylko jego używam jakoś od początku 3 trym, bo ciężko mi było dźwigać wiaderko z wodą. Mam Viledę tylko jakąś starszą wersję (ma z 5 lat) na kabel, teraz już są chyba też takie z ładowarką. Ogólnie mój kot syfi przy jedzeniu, bo mam manie wyciągania żarcia z miski i konsumpcji obok albo a ogóle przenoszenia do sąsiedniego pomieszczenia, więc na takie przylepione do płytek resztki jedzenia to działa świetnie, przykładam na 30 sekund i schodzi a zwykłym to muszę szorować i szorować. Po panelach też nim jadę, tylko trzeba uważać, żeby nie zostawić na dłuższą chwilę w jednym miejscu, raz tak zrobiłam, na szczęście jeszcze przed remontem i troche kolor z nich zszedł. Tylko jak masz drewniane podłogi to chyba ostrożnie z tym parowym, bo to jednak gorące.

Mam też opcje mopowania w tym jeżdżącym odkurzaczu, ale to się średnio sprawdza i raczej na panelach, na płytkach już słabo. Do tego ja sobie wiecznie gdzieś kapnę kawą to takiej plamy z kawy już nie zmyje dobrze, a te plamy z kociego żarcia to już w ogóle nie ma szans.

No tragedii już niby nie ma, ale skarpetki i tak brudne 🥲 właśnie też mnie korciła Vileda, bo ja jeszcze w miarę przyzwoitą cenę, nawet jakby się nie sprawdził. Samojeżdżący to będę brała raczej sam odkurzacz, bo właśnie dużo osób narzeka na mopowanie, że nie myje tylko rozmazuje, a wystarczyłoby jakby piach i sierść psa zebrał, której nie ma jakoś dużo na szczęście

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Ja właśnie do szpitala na oddział spakowałam oczywiście 2 opakowania podpasek i opakowanie podkładów, ale totalnie nie pomyślałam żeby brać też na samą porodówkę.

A twój szpital wymaga na porodówkę swoje?

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    A twój szpital wymaga na porodówkę swoje?
    Nie mam podziału na liście, co na porodówkę a co na oddział.
    Jest ogólna lista „co zabrać do szpitala”

preg.png
  • Weronka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mopa to ja choruje na Hizero… Cena jest jaka jest, ale no podłogi to on naprawdę wylizuje. Kiedyś sobie kupię jak będę miała jakąś ekstra wolną gotówkę. 😁

Jeśli chodzi o roboty jeżdżące odkurzająco mopujące to mamy Roborocka. Mopowanie daje radę, mogę polecić. 🙂

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na roborocka tak na co dzień też nie narzekam, raz w tygodniu mąż leci z mopem zwykłym. Ale też sobie chyba kupimy jakiś parowy
    Za to odkurzacz zwykły mieliśmy pionowy philipsa i po 4 latach nadaje się na elektrośmieci 🤡 zamierzamy teraz kupić zwykły na kabel, który będzie miał ssanie aż nam zassa panele po prostu 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:38

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ja na roborocka tak na co dzień też nie narzekam, raz w tygodniu mąż leci z mopem zwykłym. Ale też sobie chyba kupimy jakiś parowy
    Za to odkurzacz zwykły mieliśmy pionowy philipsa i po 4 latach nadaje się na elektrośmieci 🤡 zamierzamy teraz kupić zwykły na kabel, który będzie miał ssanie aż nam zassa panele po prostu 😅
    My kupiliśmy prawie 4 lata temu chyba Black&Decker za ok. 200 zł pionowy na kabel. Najlepszy odkurzacz ever 🤣tylko dokupujemy filtry.

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙K.🥰

preg.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zwykłego mopa, ale mama kupowała kiedyś takie najtańsze dziadostwo na allegro i sobie wciąż chwali xD
    Też by się przydał, tym bardziej przy psie xD

Najlepiej z odkurzaczem, bo mamy tefala takiego na baterie,

aleee mamy też starego Jupitera, który miał iść na śmietnik, bo coś nie działał - ale mąż się zaparł i go naprawił - i to jest złoto xD Nic nie odkurza tak jak ten na kabel xD to jeszcze tą stara mocą jest, oby służył jak najdłużej xD

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

03.04.2025 1500g <3
‹‹ 1421 1422 1423 1424 1425
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ