CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurde a ja planowałam właściwie w woreczki tylko popakować komplety ubranek dla małej każdy inny zestaw no i moje typu podzielone na rzeczy np. koszule poporodowe, podpaski, wkładki laktacyjne itd. No i reszta typu pampersy chusteczki maść czy coś to normalnie do torby wrzucić, tak samo ręcznik czy pieluchy tetrowe czy flanelowe też mam 2szt czy kocyk 🤔 hmm chyba muszę to przemyśleć i popatrzę na necie jak laski robią.
Ja wiem że czy dotrwam do planowanego mojego CC czy coś by się zaczęło dziać wcześniej, to mąż będzie w pobliżu na korytarzu czy gdzie tam te chłopy czekają później i jak będę się pakowała to mu wszystko pokaże w torbie jak to pakuje i jak jest podpisane żeby jak coś to on to wyciągał położnej. Mam nadzieję że jakoś to sprawnie ogarniemy 🤨😆Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:14
-
A w ogóle to się nie zdążyłam pochwalić, dostaliśmy zdjęcia które zrobił nam mąż tej koleżanki, którzy nas odwiedzali w zeszłym tygodniu
Co prawda nie była to sesja z wersji "lekka zwiewna sukienka", bo byliśmy jednocześnie z piesełem na spacerze, ale i tak dla mnie mega pamiątka i się wzruszam na sam widok 🥹 Będzie cudna pamiątka, a tym bardziej że mamy też kilka zdjęć z naszą psiną i jej samej również 🥰 Pochwalę się kilkoma:
https://zapodaj.net/plik-FLVEakYWBs
https://zapodaj.net/plik-8d98NlDQ2Y
https://zapodaj.net/plik-IvOt1WrHJD
Jakby co to mój pies na tym zdjęciu to jest w swojej wersji spacerowej typu oszołom i stąd ten wygląd diabła tasmańskiego 🙈🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:24
Blackapple, Truuskaawka, Nosa, Biedronka@, Elza1234, magdalena321, KarolaKinga, Moooniii, CelinaJan, eeemakarena, Nineq, asiun, Werzol, Anuncja, Klaudek11 lubią tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Revolutionary wrote:A w ogóle to się nie zdążyłam pochwalić, dostaliśmy zdjęcia które zrobił nam mąż tej koleżanki, którzy nas odwiedzali w zeszłym tygodniu
Co prawda nie była to sesja z wersji "lekka zwiewna sukienka", bo byliśmy jednocześnie z piesełem na spacerze, ale i tak dla mnie mega pamiątka i się wzruszam na sam widok 🥹 Będzie cudna pamiątka, a tym bardziej że mamy też kilka zdjęć z naszą psiną i jej samej również 🥰 Pochwalę się kilkoma:
https://zapodaj.net/plik-FLVEakYWBs
https://zapodaj.net/plik-8d98NlDQ2Y
https://zapodaj.net/plik-IvOt1WrHJD
Jakby co to mój pies na tym zdjęciu to jest w swojej wersji spacerowej typu oszołom i stąd ten wygląd diabła tasmańskiego 🙈🤣Revolutionary lubi tę wiadomość
38👩& 37🧔
PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
Kariotypy ✅️
28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione
13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
Acard/Polocard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
🩺 16.04. 1765g cudownego chłopczyka 💙 (30t6d)
🩺 08.05. następna wizyta (34t)
-
Revolutionary wrote:o to wygraliście zdecydowanie
A z czym byliście?
Był spokój z 3 tyg i znowu nie dał się dotknąć, ale WETERYNARZ OROTOPEDA (dlatego bałam się ceny) powiedział że goi mu sie tam i musi go to denerwować jak mu łapy wycieramy po spacerze, dał jakąś maść ze sterydem i ma być niby git za parę dni
Urocze zdjecia! Przepiekna pamiątka ♥️
Ja wam moje pokaże jak dostanę gotowe, bo teraz dostaliśmy wersje ze znakiem wodnym na całe zdjecia 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:35
Revolutionary lubi tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Ostatnio wrastał mu paznokieć z tego pazura co to go nie wszystkie psy mają
Był spokój z 3 tyg i znowu nie dał się dotknąć, ale WETERYNARZ OROTOPEDA (dlatego bałam się ceny) powiedział że goi mu sie tam i musi go to denerwować jak mu łapy wycieramy po spacerze, dał jakąś maść ze sterydem i ma być niby git za parę dni
oj z tymi pazurami to jest utrapienie 🙈 to nasza właśnie dwa razy w swoim życiu już je sobie zerwała ... 😶
No tak, weterynarz ortopeda to już brzmi drogo 🤣🤡2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Z serii pytań domowych - macie mopa parowego? Bo się zastanawiam czy kupić chociaż na parter, bo i tak mam cały wypłytkowany, no i nie wiem czy brać parowego czy jakiś taki typowy mop ala odkurzacz myjący 🙈 albo po prostu zostać przy tradycyjnym mopie xD ale mam wrażenie, że po pół roku po remoncie dalej nie mogę domyć podłogi na super czysto 🫠
-
Też poczytam opinie jak macie mopy parowe bo mam w planach nabyć w najbliższych miesiącach. Ale chciałabym taki odkurzacz z mopem parowym najlepiej. Teraz mamy robota odkurzająco-myjącego ale wiadomo on tylko tak przeciera…
-
Kkk77 wrote:Z serii pytań domowych - macie mopa parowego? Bo się zastanawiam czy kupić chociaż na parter, bo i tak mam cały wypłytkowany, no i nie wiem czy brać parowego czy jakiś taki typowy mop ala odkurzacz myjący 🙈 albo po prostu zostać przy tradycyjnym mopie xD ale mam wrażenie, że po pół roku po remoncie dalej nie mogę domyć podłogi na super czysto 🫠
Nie wiem czy Ci mop parowy pomoże na podłogę po remoncie, u mnie już teraz jest ok, ale tak po pół roku to miałam wrażenie, że ciągle widzę pył z kucia 🙈 Najlepiej chyba działa na to woda z octem, ale też bez spektakularnych efektów.
Ale ogólnie tak na codzień to mnie się sprawdza mop parowy, bardzo mi się wygodnie nim myje, teraz w ogóle tylko jego używam jakoś od początku 3 trym, bo ciężko mi było dźwigać wiaderko z wodą. Mam Viledę tylko jakąś starszą wersję (ma z 5 lat) na kabel, teraz już są chyba też takie z ładowarką. Ogólnie mój kot syfi przy jedzeniu, bo mam manie wyciągania żarcia z miski i konsumpcji obok albo a ogóle przenoszenia do sąsiedniego pomieszczenia, więc na takie przylepione do płytek resztki jedzenia to działa świetnie, przykładam na 30 sekund i schodzi a zwykłym to muszę szorować i szorować. Po panelach też nim jadę, tylko trzeba uważać, żeby nie zostawić na dłuższą chwilę w jednym miejscu, raz tak zrobiłam, na szczęście jeszcze przed remontem i troche kolor z nich zszedł. Tylko jak masz drewniane podłogi to chyba ostrożnie z tym parowym, bo to jednak gorące.
Mam też opcje mopowania w tym jeżdżącym odkurzaczu, ale to się średnio sprawdza i raczej na panelach, na płytkach już słabo. Do tego ja sobie wiecznie gdzieś kapnę kawą to takiej plamy z kawy już nie zmyje dobrze, a te plamy z kociego żarcia to już w ogóle nie ma szans. -
Bozeeee właśnie miałam mini zawał. Usiadłam na krzesło i czuję że mam mokre leginsy na tyłku tak sie zerwałam bo normalnie mokre spodnie we wiadomym miejscu ale to tylko na szczęście mój kochany dwulatek wylał wcześniej wodę na siedzenie 🫣
Mąż stwierdził że może na wszelki wypadek zatankuje jutro auto xdWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:12
Revolutionary , Nosa, eeemakarena, Werzol, Anuncja lubią tę wiadomość
-
Też mam Vilede, dokładniej to Steam Plus. Jest na kabel, bo nie lubię tych sprzętów na akumulator. I nie mam wielkiego mieszkania.
Wymienne wkłady kupuję na allegro, jakieś podróbki i nie widzę różnicy między nimi a oryginałem.
Ja jestem zadowolona, woda mi nie kapie, szybko schnie, nie muszę się wysilać jak jest jakaś cięższa plama, bo przytrzymam dłużej w jednym miejscu mopa i zejdzie.
Panele mamy tanie (po poprzednich właścicielach), nie odbarwił mi, nie podnoszą się nigdzie.
Czasem i dywany przejadę z nakładką, bo wtedy mi się bardziej puszyste wydają 😁
Ogólnie też bym chciała coś w stylu Hizero, ale bez sensu, bo – ponownie, mamy nieduże mieszkanie, odkurza mój K. ja mopuję, trochę też kosztuje. Ewentualnie kiedyś w przyszłości jak zmienimy mieszkanie.
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Z serii głupich pytań pierworódki, czy na porodówkę serio trzeba brać podkłady te na łóżko + 2-3 sztuki podpasek porodowych?
Jakoś w mojej głowie szpital powinien zadbać o zabezpieczenie łóżka na porodówce, a ja sobie spakowałam komplet na przebranie po porodzie z jedną podpaska.
Teraz się zastanawiam czy dopakowywac te podkłady do torby… -
U mnie w szpitalu i na porodówce i na oddziale dają szpitalne i podkłady na łóżko i takie do majtek. Ale akurat tych ala podpaski nie lubię bo nie mają kleju i bardzo latają, więc wolę swoje. Niemniej podkładów na łóżko nie biorę w tej sytuacji wcale
-
Blackapple wrote:Nie wiem czy Ci mop parowy pomoże na podłogę po remoncie, u mnie już teraz jest ok, ale tak po pół roku to miałam wrażenie, że ciągle widzę pył z kucia 🙈 Najlepiej chyba działa na to woda z octem, ale też bez spektakularnych efektów.
Ale ogólnie tak na codzień to mnie się sprawdza mop parowy, bardzo mi się wygodnie nim myje, teraz w ogóle tylko jego używam jakoś od początku 3 trym, bo ciężko mi było dźwigać wiaderko z wodą. Mam Viledę tylko jakąś starszą wersję (ma z 5 lat) na kabel, teraz już są chyba też takie z ładowarką. Ogólnie mój kot syfi przy jedzeniu, bo mam manie wyciągania żarcia z miski i konsumpcji obok albo a ogóle przenoszenia do sąsiedniego pomieszczenia, więc na takie przylepione do płytek resztki jedzenia to działa świetnie, przykładam na 30 sekund i schodzi a zwykłym to muszę szorować i szorować. Po panelach też nim jadę, tylko trzeba uważać, żeby nie zostawić na dłuższą chwilę w jednym miejscu, raz tak zrobiłam, na szczęście jeszcze przed remontem i troche kolor z nich zszedł. Tylko jak masz drewniane podłogi to chyba ostrożnie z tym parowym, bo to jednak gorące.
Mam też opcje mopowania w tym jeżdżącym odkurzaczu, ale to się średnio sprawdza i raczej na panelach, na płytkach już słabo. Do tego ja sobie wiecznie gdzieś kapnę kawą to takiej plamy z kawy już nie zmyje dobrze, a te plamy z kociego żarcia to już w ogóle nie ma szans.
No tragedii już niby nie ma, ale skarpetki i tak brudne 🥲 właśnie też mnie korciła Vileda, bo ja jeszcze w miarę przyzwoitą cenę, nawet jakby się nie sprawdził. Samojeżdżący to będę brała raczej sam odkurzacz, bo właśnie dużo osób narzeka na mopowanie, że nie myje tylko rozmazuje, a wystarczyłoby jakby piach i sierść psa zebrał, której nie ma jakoś dużo na szczęście -
Anabbit wrote:Ja właśnie do szpitala na oddział spakowałam oczywiście 2 opakowania podpasek i opakowanie podkładów, ale totalnie nie pomyślałam żeby brać też na samą porodówkę.
A twój szpital wymaga na porodówkę swoje? -
Co do mopa to ja choruje na Hizero… Cena jest jaka jest, ale no podłogi to on naprawdę wylizuje. Kiedyś sobie kupię jak będę miała jakąś ekstra wolną gotówkę. 😁
Jeśli chodzi o roboty jeżdżące odkurzająco mopujące to mamy Roborocka. Mopowanie daje radę, mogę polecić. 🙂Elza1234 lubi tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Ja na roborocka tak na co dzień też nie narzekam, raz w tygodniu mąż leci z mopem zwykłym. Ale też sobie chyba kupimy jakiś parowy
Za to odkurzacz zwykły mieliśmy pionowy philipsa i po 4 latach nadaje się na elektrośmieci 🤡 zamierzamy teraz kupić zwykły na kabel, który będzie miał ssanie aż nam zassa panele po prostu 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:38
-
Elza1234 wrote:Ja na roborocka tak na co dzień też nie narzekam, raz w tygodniu mąż leci z mopem zwykłym. Ale też sobie chyba kupimy jakiś parowy
Za to odkurzacz zwykły mieliśmy pionowy philipsa i po 4 latach nadaje się na elektrośmieci 🤡 zamierzamy teraz kupić zwykły na kabel, który będzie miał ssanie aż nam zassa panele po prostu 😅Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Ja mam zwykłego mopa, ale mama kupowała kiedyś takie najtańsze dziadostwo na allegro i sobie wciąż chwali xD
Też by się przydał, tym bardziej przy psie xD
Najlepiej z odkurzaczem, bo mamy tefala takiego na baterie,
aleee mamy też starego Jupitera, który miał iść na śmietnik, bo coś nie działał - ale mąż się zaparł i go naprawił - i to jest złoto xD Nic nie odkurza tak jak ten na kabel xD to jeszcze tą stara mocą jest, oby służył jak najdłużej xD💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488
03.04.2025 1500g