CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jestem team zwykły odkurzacz na kabel! Dostaliśmy w prezencie ślubnym takiego jak wybrałam i jest tak kozacki że ciągnie jak nie powiem co 😝😝😝
Do tego szczota taka do psiej sierści i włosów, wysysa nawet piach i kurz z dywanu, jak ta szczota przejadę dywan to jest prawie jak po wypraniu. Na prawdę jest spoko, może jestem starodawna pod tym względem ale jest mi z tym dobrze 😆
Właśnie mi przypomniałyście tą rozmową że muszę dzwonić do firmy piorącej tapicerki żeby mi przyjechali pod koniec maja narożnik wyprać i wziąć właśnie dywan jeden do prania 🙃Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja, 19:48
-
Ja z kolei byłam nastawiona na Hizero i nawet go testowałam w biurze i jak kochałam go z poleceń i filmików na instagramie tak w rzeczywistości był to mój największy wróg 🙈 wiecznie było coś nie tak z rolkami,tu coś zapchane myślałam że się wścieknę i tym samym wyleczyłam się z niego 🤣 ale nie powiem w biurze też mieliśmy hardcorowe warunki to wiecznie pył i kurz był wszędzie ze względu na to że obok była produkcja 😅 natomiast po przebojach z Hizero kupiliśmy Philips Aqua Trio i już drugi rok go użytkujemy i jest super, choć ma parę minusów takich jak słaba bateria czy obudowa która wygląda jakby ktoś walił nią o ścianę 🤣 ale jest 2w1 i za to go uwielbiam 🤩
-
Ja mam mopa parowego z viledy,tego z kablem i jest spoko ale na płytkach i starych panelach. Te nowe to on niszczy. Lubię też nim myć sciany tam gdzie mam płytki. Mam też odkurzacz piorący ale tego Georga, nie używam go za często bo jest duży. Na codzień to jadę zwykłym płaskim mopem i niezniszczalnym odkurzaczem z Amica za całe 200 zł który ssie jak dziki.
Spakowałam walizkę! Zmieściłam się w średnią na lajcie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja, 20:57
Alex_92, Elza1234, eeemakarena, Moooniii, Werzol lubią tę wiadomość
-
U mnie w szpitalu na liście mają 2 opakowania podkładów poporodowych czyli 10 sztuk (położna mówiła o 15 ale nie biorę tyle), 2-3 paczki podpasek, paczka pampersów. Na liście są też wpisane 3 koszule plus szlafrok, dwie pary klapków, zamiast wody biorę butelkę filtrująca. Jak te wszystkie podkłady i podpaski z pampersami włożyłam do walizki średniej to prawie pół zajęło 🤣 chyba, że moja walizka jest jednak mała a mi się wydaje średnia. To co wymieniłam to takie rzeczy które najwięcej miejsca mi zabrały aaa no i dwa ręczniki duże plus mały - jak to włożyłam z koszulami druga połówka prawie pełna.
-
Łooo Karola moje gratulacje! 🥳
Mi dzisiaj przyszedł szlafrok, więc jeszcze pójdzie do prania i przejrzę jeszcze raz co tam mam już wrzucone a czego brakuje.
W temacie mopa to ja też się napaliłam na hizero, ale wkurzało mnie, że wszyscy latają i polecają, bo to taka rewelacja. Strach otworzyć lodówkę, bo Ci wyskoczy hizero. Wybrałam dysona tego wash g1 czy jak on się tam nazywa i nie powiem, żeby to była miłość od pierwszego użycia. Dobrze myje, nie zostawia smug, ale wyciąganie tych części po myciu żeby wyschły to czasem katorga. Raz prawie wybiłam zęby, tak się siłowałam z tacką 😖Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
Dobra zamówiłam viledę 🤣 na piętrze, gdzie sa panele jest znacznie czyściej, bo nikt mi tam w butach za bardzo nie łaził i nie łazi i tam styknie klasyczny mop🫠
Z pionowych miałam bissela i po 4 latach się prawie że zaczął rozpadać, kupiłam niedawno dysona i go kocham 🤣
Robrocka ma w sumie moja siostra i też jest zadowolona, muszę też nad nim pomyśleć. Ale robota odwlekam w czasie, aż wszystko umeblujemy, żeby nie robić tej mapy na 123455 razy. -
To ja mam też te viledę na kablu i okazała się zbawieniem, gdy nasz pies złapał giardię i trzeba było całe mieszkanie wyparzyć - wtedy tym mopem jechałam dosłownie po wszystkich powierzchniach 😆 Niestety nie mogliśmy go wziąć na nowe mieszkanie, bo mamy tu wszędzie klejone panele i mop parowy prawdopodobnie by je kompletnie zniszczył, bardzo żałuję, że tu nie możemy jej używać.
Z samojeżdżących mamy dreame i on akurat w przeciwieństwie do poprzedniego Xiaomi rzeczywiście myje podłogę, a nie tylko po niej jedzie szmatą. Ma nawet pojemnik na detergent i te pady mopujące dociskają się do podłogi, więc póki co sprawdza się super -
Ja mam parownice Ariete i szczerze ją uwielbiam, ma końcówkę do mycia podłóg, kilka mniejszych do mycia np. toalety, a nawet do mycia okien. Chociaż z tymi oknami to raz próbowałam i ostatecznie jednak wolę myć je klasycznie.
Byłam dziś u okulisty po zaświadczenie o braku przeciwwskazań do porodu SN, wszystko jest ok, więc się cieszę, bo trochę się tym stresowałam ze względu na sporą wadę 😀
Z dobrych wieści dostałam też całe 160zł zwrotu z PZU za trzecie badanie prenatalne 😀Elza1234, Anabbit lubią tę wiadomość
-
Chyba jeszcze nic mnie tak nie wkurza jak słowa „wyłącz już telewizor i śpij już” kiedy nie wiesz jak masz się ułożyć, drętwieje Ci noga i palce u rąk i w ogóle nie możesz zasnąć 😤😫
Nie można oddać męża do okna życia albo zareklamować teściowej? 🤔😝 -
Boze jestem dzis padnięta ale jeszcze się zamelduje 😅 udało mi się w końcu dostać do mojego lekarza, przełożyłam wizytę z czwartku i wbiłam dzis wieczór i nie żałuję bo mnie uspokoił.
Rozwarcie dalej 2cm, nie postępuje więc jednak leżenie plackiem pomaga. Mlody przykoksił w ciągu tego tygodnia, ma już 2450g więc jak dobrze pójdzie to może do tych 3kg dociągniemy. A ruchy mniej czuje bo po prostu jest już nisko główką i są mniej odczuwalne, ale wszystko jest OK. Poza tym gbs mi wyszedł dodatni, oczywiście. Ale generalnie jestem spokojniejsza po tej wizycie, lepiej sprawdzić i wyjść na wariatkę co lata do lekarza na zapas niz się zamartwiac.
A teraz idę spać, może tej nocy mały nie będzie imprezy rozkręcał 😅przygodami66, Elza1234, Margareetka, Alex_92, Werzol, xSmerfetkax lubią tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:Chyba jeszcze nic mnie tak nie wkurza jak słowa „wyłącz już telewizor i śpij już” kiedy nie wiesz jak masz się ułożyć, drętwieje Ci noga i palce u rąk i w ogóle nie możesz zasnąć 😤😫
Nie można oddać męża do okna życia albo zareklamować teściowej? 🤔😝KarolaKinga, Margareetka lubią tę wiadomość
-
Ja sobie czytam. Nie wiem kto w ciąży wymyślił, że w dzień chce się spać, a w nocy najpierw człowiek nie umie zasnąć, a później budzi się o 3,4 😀.
Byłam wcześniej w restauracji ustalić menu na imprezę teściów ahaha może jednak uda mi się doczołgac jak sobie wybrałam pyszne jedzenie. Może uda mi się zmieścić w jedną kieckę. Tyle, że muszę pamietac jak kicham aby złączyć nogi i przekręcić głowę, nie beknac po jedzeniu na głos aaaa i jeszcze żeby wody nie odeszły 🤣. Jedna wielka niewiadoma. -