CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Czyli coś jak ból brzucha jak się zje coś niedobrego? Mnie te kłucia właśnie zastanawiały, ale stwierdziłam, że pewnie się rozciąga macica i nie będę się nimi przejmować👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Dziewczyny czy któraś ma bóle w pachwinach przy chodzeniu ? Strasznie ciężko mi się cjdoiz ,bo czuję ból . Nie wiem jak sobie pomóc
13 CS o rodzeństwo
Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼
28.10 ⏸️
04.11 mamy pęcherzyk ciążowy
18.11 podejrzenie ciąży obumarłej
20.11.24 wydarzył się cud
1.10 cm kijanki z ❤️
28.12 prenatalne USG idealne
08.01 95% zdrowego synka 🩵👣
05.02 100 % zdrowego synka 248g🩵 🥹
25.02 połówkowe . 408g idealnego chłopca 🩵👣🥹
05.03 489g małego Misia 🩵🐻
02.04 850g Skrzata 🩵👣
30.04 1507g chłopaka 🥹🩵
👩🏼28l
👨🏼34l -
Ja dopiero otworzyłam oczy, cudowne uczucie w końcu pospać trochę dłużej 😊 cieszę się tym bardziej, że wczoraj miałam jakieś kiepskie popołudnie i źle się czułam, jakoś bez sił, nie byłam w stanie dosmażyć naleśników bo miałam wrażenie że młoda ciągnie w dole, więc robiłam to na dwie tury
Wygląda na to, że dzisiaj dotrze paczka ze smyka, będę mogła dopakować walizkę i torbę do porodu. Ale koszule z wyprawkowo niestety muszę zwrócić, nie było z dwupaków rozmiaru s, więc wzięłam m i nie wyglądają na dobrze. Zostawiam tylko jedną zieloną ske i muszę dokupić jeszcze jakąś inną.
KarolaKinga, super że rozwarcie nie postępuje! Na pewno uda Wam się dobić do tych 3 kg, nie martw się 😉KarolaKinga lubi tę wiadomość
-
Cel jak miałaś miesiączki które bolały to jeden z typów skurczy jest podobny. Te zmieniające brzuch w kamień sa takie ,że nie umiem ich opisać. To tak nadupcza że z żadnym kłuciem tego nie pomylisz. Kłuje to Cie może szyjka albo więzadła.
Ja Wam powiem,że żeby nie te skurcze (serce pomijam) to nawet spoko ten 3 trymestr. Żadnej zgagi,bólu /puchnięcia nóg czy jakiś tam innych akcji. Fakt ,że pierwiastkowo (potas,magnez,żelazo) mój organizm zwariował ale nie utrudnia mi to życia jakoś bardzo jak takie typowe ciążowe sprawy jak byłam z synem w ciąży. Bylam jak taka typowa ciężarna amerykanka z filmów o ciąży
Ja przejrzałam listę co zabrać do szpitala tam gdzie się wybieram ale kurcze malo tam.jest rzeczyWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:59
-
Dzień dobry wszystkim
Ja z przerwa w spaniu między 4 a 6 dziś, do tego chyba byłam siku z 4 razy od 22 do 4. Za to jak zasnęłam o 6, do ledwo mnie budzik o 8:30 obudził, a że umówiłam się z koleżanka na śniadanie i kawe na osiedlu to musiałam wstać.
Cel - też czasem się zastanawiam czy ja będę wiedziała co to te skurcze. Ale z drugiej strony jak to będą te właściwie to jestem pewna że ich nie ominę i je rozpoznam 😅Cel95 lubi tę wiadomość
-
Cel, wcale nie brzmi slabo to pytanie, ja się też pewien czas zastanawiałam czy to skurcze czy to jakiś bol przy ruchu dziecka. Ale opisałabym podobnie jak Gusia, taki bol po bokach, idący w dół, tak jakby coś Ci ściskało brzuch i próbowało "przecisnąć" w dół, w dodatku z twardnienie brzucha. Jak przy miesiączce tylko mocniej.
Maniaaa, na bóle w pachwinach jakies stretchingi powinny pomoc, na YT masz tego sporo, a jak jest bardzo źle to fizjoterapia to złoto 🙂
Ja po poprzedniej fatalnej nocy i stresach całodniowego czekania na wizytę w koncu się dzis wyspałam. Nie obudziły mi nawet kibicowskie odgłosy męża i teścia jak Barcelona grała 😂
Powodzenia dla wizytujących dzis! Czekamy na same dobre wieści 🍀Maniaaa. lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry w środę 😊
Ja w drużynie nocy tragicznej. Mój wstawał na siku co godzinę 😮 no i oczywiście jak już mnie obudził to szłam i ja. Także wybitnie mi się spało od 4 do 7:20.
Wizyta dzisiaj 10:20 także zobaczymy co nasz chłop tam dzisiaj będzie na usg wyczyniał 🙃 mam wrażenie od kilku dni, że mam węża nie dziecko w brzuchu. Dobrze w sumie, że nie ośmiornice 😅 mój egzemplarz raczej się przesuwa, przeciąga, ale nie kopie.
Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
Nie wiem, czy był poruszany temat podkładów higienicznych na przewijak……
Czy używacie, polecacie jakieś konkretne czy kupiłyście już jakieś 60x60 czy 40x60 ?🤔 -
Alex to kciuki za dobre wieści z wizyty! Ja wczoraj zostałam boleśnie pokopana w żebra. Chodziłam jakiś czas trochę obolała z tego powodu 😅
U mnie ten trzeci trymestr też na razie jeszcze w miarę, tylko ta głupia codzienna zgaga mnie wkurza. Tak to spoko 👌
Wczoraj urodził się mojego męża najlepszemu kumplowi z pracy bobasekWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:03
Alex_92, Werzol, Anabbit lubią tę wiadomość
-
Cel95 wrote:Czyli coś jak ból brzucha jak się zje coś niedobrego? Mnie te kłucia właśnie zastanawiały, ale stwierdziłam, że pewnie się rozciąga macica i nie będę się nimi przejmować
Ja miałam dokładnie tak jak Gusia opisała tą wiadomość wyżej. W sumie jakbym miała do czegokolwiek porównać to trochę jak skurcz łydki i cały brzuch się twardy robi wtedy. A dopiero wczoraj mówiłam lekarce, że mam rzadko skurcze i twardnienia i raczej tylko na kilka sekund 😂 -
Maniaaa. wrote:Dziewczyny czy któraś ma bóle w pachwinach przy chodzeniu ? Strasznie ciężko mi się cjdoiz ,bo czuję ból . Nie wiem jak sobie pomóc
Ja miałam bóle w pachwinach, ale przy siedzeniu za biurkiem w pracy, byłam z tym u fizjo i mi rozmasowała i bardzo pomogło + mam od niej ćwiczenia np taki klęk na jedno kolano, ręką sobie przytrzymuje piłkę, żeby było prościej i zginam to kolano na którym nie klęczę w przód i tył albo siedzenie na macie z kolanami ugiętymi i odkładnie ich na jedną i drugą stronę, ewentualnie tzw slowianski przykuc (malasana w jodze się to nazywa), ale jak wcześniej nie robiłaś to może Ci być trudno to ostatnie, więc nie polecam. -
Maj.a wrote:Nie wiem, czy był poruszany temat podkładów higienicznych na przewijak……
Czy używacie, polecacie jakieś konkretne czy kupiłyście już jakieś 60x60 czy 40x60 ?🤔
Nie używam, wolę podłożyć pieluszkę tetrowa i wypraćPodkłady na wyjścia jedynie biorę, dla bobasa 40x60 mi wystarczają
Maj.a lubi tę wiadomość
-
Dzięki, do mnie przemawia porównanie do łydki. Bol miesiączkowy - ledwo pamiętam co to. 2 lata jakichś wygibasów suplementacyjnych, jog pod hormony i diety sprawiły, że takowych miałam zero.👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Maj.a wrote:Nie wiem, czy był poruszany temat podkładów higienicznych na przewijak……
Czy używacie, polecacie jakieś konkretne czy kupiłyście już jakieś 60x60 czy 40x60 ?🤔Maj.a lubi tę wiadomość
-
Blackapple wrote:Ja miałam bóle w pachwinach, ale przy siedzeniu za biurkiem w pracy, byłam z tym u fizjo i mi rozmasowała i bardzo pomogło + mam od niej ćwiczenia np taki klęk na jedno kolano, ręką sobie przytrzymuje piłkę, żeby było prościej i zginam to kolano na którym nie klęczę w przód i tył albo siedzenie na macie z kolanami ugiętymi i odkładnie ich na jedną i drugą stronę, ewentualnie tzw slowianski przykuc (malasana w jodze się to nazywa), ale jak wcześniej nie robiłaś to może Ci być trudno to ostatnie, więc nie polecam.
Pod malasanę warto mieć jakąś większą poduchę pod pupę, na jodze są takie wałki i z nimi się to spoko robi👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Czy używacie, polecacie jakieś konkretne czy kupiłyście już jakieś 60x60 czy 40x60 ?🤔
Też mam zamiar używać pieluszek, upolowałam sobie nawet ostatnio w Auchan takie, że z jednej strony jest bawełna a z drugiej taka ceratka, ale wzięłam na razie dwie zobaczę czy to się będzie sprawdzać, a najwyżej się dokupi więcej jak będą spoko.Maj.a lubi tę wiadomość
-
Cel, Alex powodzenia na wizytach! Czekamy na same dobre wieści 🥰
Ja dziś wyjątkowo team wyspanie, wyprawiłam męża do pracy po 6, nakarmiłam kotki, położyłam się i dospałam prawie do 9 🫣
U mnie te skurcze odczuwam jak idą od góry brzucha w dół, nawet widać jak na skurczu ten brzuch cały mi się podnosi do góry tak trochę na kwadratowo xd i jest mega twardy. Niestety te skurcze mam i pewnie będę mieć do końca, bo mały jest ułożony bardzo nisko i mocno naciska główka na szyjkę. Nawet ciężko go zmierzyć na USG, ostatnio lekarz musiał go sobie trochę ręcznie przesunąć ciut wyżej -
U mnie 3 trymestr też jeśli chodzi o wygląd zewnętrzny typu puchnięcie czy coś to jest łaskawy, w poprzedniej ciąży to już wyglądałam jak wieloryb i tak też się czułam… Może też to zasługa tej wagi mojej że nie tyje, nie wiem. Jedyne co mi dokucza to strasznie nieprzyjemne rozpychanie młodej w brzuchu bo aż boli, nawet mi pękło naczynko na brzuchu taki krwiaczek się zrobił mały bo mam tak napięta skórę a Hania się strasznie wypycha i kręgosłup boli przy długim staniu czy chodzeniu bo jednak ten brzuch „ciąży” z przodu. Rozstępy też mnie ominęły i mam nadzieję że się już nie pojawią także spoko 👌🏻
Ja pamiętam bóle skurcze krzyżowe przy pierwszym porodzie.. o Boziu, to było straszne, właśnie takie jak na okres zawsze tylko że 100000 razy mocniejsze 😱 także nie da się tego pomylić z kłuciem.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:45
-
Hm to mi w ciągu dnia zdarzają się twardnienia takie solidne, ale raczej bez skurczy, w nocy wydaje mi sie, że czasem idzie coś ze skurczem, ale NIE WIEM 🙈 kompletnie nie mam pojęcia czy to co określam jako skurcz to skurcz a to jako twardnienia to twardnienia. Ale tym razem głupie pytanie - czym w takim razie są zwykłe twardnienia? 🙈