CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Twardnienia bezbolesne to są te skurcze Braxtona-Hicksa
Zamawiałam właśnie prezenty na dzień dziecka dla dziewczynek i wzięłam pierwszego pluszaka dla najmłodszej ♥️ wzruszElza1234, Kkk77, eeemakarena, Revolutionary , CelinaJan, Werzol, Anuncja, Lauraa, amoze, Anabbit, Moooniii lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Ja się w miarę wyspałam, nie mogę narzekać 🫢
Od rana zdążyłam już umyć kabinę prysznicowa, nie wiem co mnie wzięło, ale jak na nią spojrzałam to od razu wyciągnęłam szmatkę 🤣
W nocy udało mi się jeszcze zamówić monitor oddechu na vinted za 100, mam nadzieję że będzie git
Powodzenia na dzisiejszych wizytach i miłego dnia 🌸 -
Ja też nie do końca ogarniam czym są skurcze, ale jestem pewna, że jak już się zacznie akcja, to nie pomylę ich z niczym innym 😅
Pytanie z innej beczki - czy dostałyście te pampersy z rossmanna z rossnę? Mąż ustawił termin jakoś na połowę maja, ja na 12 czerwca, więc do obu terminów jest już mniej niż 6 tygodni, a żadne z nas nie dostało maila. Kupując pampersy wliczałam dwie paczki z tego programu, więc teraz nie wiem czy ta akcja już się skończyła, czy nadal mam żyć nadzieją -
Gusia_ wrote:O tak, dla mnie spanko do 7 to też luksus. Jeszcze jak nikt się nie budzi w nocy na mleko to wgle. Moja młodsza córka jak się urodziła przez pierwsze pół roku życia wstawała punkt piąta i za nic nie chciała już dłużej leżeć w łóżku, dopiero zasypiała na drzemkę w okolicach pobudki starszej siostry. Nigdy nie oglądałam tylu wschodów słońca co wtedy 🤣 nieraz się zastanawiam jaki się trafi teraz egzemplarz 😅
To moja dziś wstała o 7.15 i dla mnie to środek nocy bo przeważnie budzimy się o 9.30 🙈 ale do 9 mca życia budziła się punkt 5 na kupkę i koniec spania, oczywiście w nocy milion pobudek na cyca. Potem się to stopniowo wydłużało, jak pospala do 6 to byłam szczęśliwa. Odkąd przestała pić cyca tak z nocy na noc całe nocki przespane a z cycem pobudki co godzinę 😅🧔👩 29l
👶2l
03.2023 cb 💔
05.2023 poronienie w 9tc 💔
11.2023 cb 💔
01.2024 poronienie w 9tc 💔 (acard)
04.2024 badanie na trombofilie
mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
następna ciąża na acardzie i heparynie
17.10 II kreski✊️
28.10 pecherzyk w macicy
14.11 zarodek 1,24cm i ❤
4.12 CRL 3,89cm
12.12 prenatalne
17.02 połówkowe
-
Klaudek u nas też zaczynały przesypiać noce po odstawieniu od piersi i właśnie z wieloma osobami rozmawiałam, że ich dzieci też. U nas młodsza się nieraz przebudzi na wodę, ale to w sumie tylko w ciepłe dni. Tak to też już można pospać. Teraz ja się tylko budzę sama z siebie na toaletę 😅
Avocado nie wbiło wam w spam? Ja normalnie z dwa tygodnie temu odbierałam te pieluchy -
awokado 🥑 wrote:Ja też nie do końca ogarniam czym są skurcze, ale jestem pewna, że jak już się zacznie akcja, to nie pomylę ich z niczym innym 😅
Pytanie z innej beczki - czy dostałyście te pampersy z rossmanna z rossnę? Mąż ustawił termin jakoś na połowę maja, ja na 12 czerwca, więc do obu terminów jest już mniej niż 6 tygodni, a żadne z nas nie dostało maila. Kupując pampersy wliczałam dwie paczki z tego programu, więc teraz nie wiem czy ta akcja już się skończyła, czy nadal mam żyć nadzieją
Właśnie też się Awokado nad tym zastanawiam... Takze liczyłam je do wyprawki, a teraz zastanawiam się czy kupić normalnie bo się nie doczekamy emaila -
awokado 🥑 wrote:Ja też nie do końca ogarniam czym są skurcze, ale jestem pewna, że jak już się zacznie akcja, to nie pomylę ich z niczym innym 😅
Pytanie z innej beczki - czy dostałyście te pampersy z rossmanna z rossnę? Mąż ustawił termin jakoś na połowę maja, ja na 12 czerwca, więc do obu terminów jest już mniej niż 6 tygodni, a żadne z nas nie dostało maila. Kupując pampersy wliczałam dwie paczki z tego programu, więc teraz nie wiem czy ta akcja już się skończyła, czy nadal mam żyć nadzieją
U mnie mama zaznaczyła wcześniejszy termin i też nie dostała, mimo że wyraziła zgody na te wszystkie newslettery. Może już się skończyła promocja -
Margareetka wrote:U mnie mama zaznaczyła wcześniejszy termin i też nie dostała, mimo że wyraziła zgody na te wszystkie newslettery. Może już się skończyła promocja
-
Też nic nie dostałam- maila ani powiadomienia.
Cel, ja też nie ogarniam skurczów 😄 czasem boli mnie z jednej strony okresowo, ale przechodzi. Moja mama w ogóle nie czula skurczów, obie ciążę (ja i brat) przenoszone, może mi sie też tak uda 🫣😜
Maniaa, tak jak dziewczyny polecam filmiki z YT lub wizytę u urofizjo 🙂38👩& 37🧔
PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
Kariotypy ✅️
28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione
13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
Acard/Polocard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
🩺 16.04. 1765g cudownego chłopczyka 💙 (30t6d)
🩺 08.05. następna wizyta (34t)
-
Dziewczyny powodzenia na wizytach!! ✊️✊️
Ja dziś wizyta o 16, ciekawe jestem jak szyjka bo ostatnio się skróciła do niecałych 2,5 cm.
Alex_92 lubi tę wiadomość
🧔👩 29l
👶2l
03.2023 cb 💔
05.2023 poronienie w 9tc 💔
11.2023 cb 💔
01.2024 poronienie w 9tc 💔 (acard)
04.2024 badanie na trombofilie
mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
następna ciąża na acardzie i heparynie
17.10 II kreski✊️
28.10 pecherzyk w macicy
14.11 zarodek 1,24cm i ❤
4.12 CRL 3,89cm
12.12 prenatalne
17.02 połówkowe
-
Ja też porównuje skurcze do tych co zdażają się przy łydkach.
Momentalnie cały brzuch twardnieje i człowiek nie może złapać oddechu.
Ogólnie to miałam krzyżowe przy porodzie z młodym to jak mąż pytał jaki to ból to dostał krótki opis" jakby Ci Predator chciał wyjąć kręgosłup przez tyłek" więcej już nie pytał 🤣🤣🤣Revolutionary , Werzol, Lauraa, Elza1234, Alex_92 lubią tę wiadomość
👸 &🤴 & 🧒
25 cykli starań
CB🖤🖤🖤
10.2023 histeroskopia👍 3 polipy😳
06.2024 powtórna histeroskopia✅️
biopsja endometrium ✅️
29.09 beta 235.8, prog 45.40
06.10 beta 4243, prog. 46.90
18.10 5.2 mm+❤️
28.11 I prenatalne+Nifty Pro💙
27.01 II prenatalne 💙420 gram uparciucha💙
27.03 III prenatalne💙1400 gram 💙
11.04 1880 gram 💙
28.04 2700 gram 💙👶
-
Klaudek to za Ciebie też kciuki. Ja się będę umawiać jutro na przyszły tydzień. Ciekawe kiedy będzie termin wolny
Kurczę nie wiem co z tymi pieluchamiu nas to serio zadziałało dobrze i już mamy tę paczkę w domu 🫣 ale nie wiem na kiedy mój mąż ustawiał termin. Tyle tylko że miał maila w spamie
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:42
Klaudek11 lubi tę wiadomość
-
Jeju dziewczyny jak czytam o Waszych ciężkich nockach to aż mi się głupio odzywać 🙈 U mnie sporadycznie się zdarzy, że jak wstanę na siku o tej 3/4 to nie mogę zasnąć później godzinę/dwie, ale zazwyczaj to mam nocki bezproblemowe. Najczęściej jest to jedna pobudka w nocy na siku, właśnie między 2-4 jakoś i później jak mój wychodzi do pracy to się przebudzam, ale zasypiam dalej i śpię do tej 8 spokojnie. Co prawda w nocy się trochę kręcę ale nie na tyle, żeby mnie to całkowicie wybudziło. I też drętwieją mi palce u rąk niestety
Współczuję Wam ciężkich nocek 🫂 Ah, ale dzisiaj za to miałam niefajny sen - śniło mi się że byłam w toalecie a tam na papierze pełno krwi i panika co robić, czy jechać od razu na IP i że to jeszcze za wcześnie, masakra. 😶
Matko jaki mi ból wlazł pod prawą łopatkę właśnie, aż się ruszyć nie mogę 😶😖
Ja dzisiaj po południu szczepienie na RSV. Mam nadzieję, że będzie bezproblemowo jak przy krztuścu.
awokado 🥑 ja też ich nie dostałam póki co, ale ja mam datę na 23 czerwca ustawioną, więc może jeszcze za wcześnie 🤔
Co do skurczy ja też chyba do końca nie wiem co to. Co prawda raz mnie chwyciło takie uczucie właśnie ściskania z góry w dół, również z parciem na 2 jakby w tym samym momencie i myślę że to to, ale to było dosłownie raz. Tak poza tym, to brzuch mi się robi nieraz twardy, ale ja nie odczuwam tego jako jakiś ból czy coś 🤔 A takie pobolewania/mrowienie okresowe w dole brzucha to odczuwam od czasu do czasu (ostatnio coraz częściej), ale nie nazwała bym tego skurczami tylko takim mrowieniem bólowym właśnie... No widać że każda inaczej wszystko odczuwa 😄 Tak czy inaczej, myślę, że właściwych skurczy żadna nie przegapi 🙈
A dziewczyny pytanie mam jeszcze, bo gdzieś wyczytałam że zaleca się odstawienie magnezu bliżej daty porodu już, jakoś po 36/37 tc żeby czasem nie wyciszał on właśnie skurczy i nie oddalał w czasie porodu - jakie są wasze doświadczenia? Wasi lekarze mówili coś na ten temat? 🤔2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Revolutionary wrote:Jeju dziewczyny jak czytam o Waszych ciężkich nockach to aż mi się głupio odzywać 🙈 U mnie sporadycznie się zdarzy, że jak wstanę na siku o tej 3/4 to nie mogę zasnąć później godzinę/dwie, ale zazwyczaj to mam nocki bezproblemowe. Najczęściej jest to jedna pobudka w nocy na siku, właśnie między 2-4 jakoś i później jak mój wychodzi do pracy to się przebudzam, ale zasypiam dalej i śpię do tej 8 spokojnie. Co prawda w nocy się trochę kręcę ale nie na tyle, żeby mnie to całkowicie wybudziło. I też drętwieją mi palce u rąk niestety
Współczuję Wam ciężkich nocek 🫂 Ah, ale dzisiaj za to miałam niefajny sen - śniło mi się że byłam w toalecie a tam na papierze pełno krwi i panika co robić, czy jechać od razu na IP i że to jeszcze za wcześnie, masakra. 😶
Matko jaki mi ból wlazł pod prawą łopatkę właśnie, aż się ruszyć nie mogę 😶😖
Ja dzisiaj po południu szczepienie na RSV. Mam nadzieję, że będzie bezproblemowo jak przy krztuścu.
awokado 🥑 ja też ich nie dostałam póki co, ale ja mam datę na 23 czerwca ustawioną, więc może jeszcze za wcześnie 🤔
Co do skurczy ja też chyba do końca nie wiem co to. Co prawda raz mnie chwyciło takie uczucie właśnie ściskania z góry w dół, również z parciem na 2 jakby w tym samym momencie i myślę że to to, ale to było dosłownie raz. Tak poza tym, to brzuch mi się robi nieraz twardy, ale ja nie odczuwam tego jako jakiś ból czy coś 🤔 A takie pobolewania/mrowienie okresowe w dole brzucha to odczuwam od czasu do czasu (ostatnio coraz częściej), ale nie nazwała bym tego skurczami tylko takim mrowieniem bólowym właśnie... No widać że każda inaczej wszystko odczuwa 😄 Tak czy inaczej, myślę, że właściwych skurczy żadna nie przegapi 🙈
A dziewczyny pytanie mam jeszcze, bo gdzieś wyczytałam że zaleca się odstawienie magnezu bliżej daty porodu już, jakoś po 36/37 tc żeby czasem nie wyciszał on właśnie skurczy i nie oddalał w czasie porodu - jakie są wasze doświadczenia? Wasi lekarze mówili coś na ten temat? 🤔
Nie mam pojęcia co do magnezu jak to jest bo ja łykam jeszcze i będę łykać póki co ale w pierwszej ciąży miałam twardnienia i skurcze wcześniej, nawet dostałam receptę na luteinę wtedy od lekarza ale w końcu jej nie wykupiłam bo chyba chciałam właśnie ten poród przyspieszyć mimo wszystko no i klops i tak to nic nie dało bo urodziłam dzień przed terminem 😝 ogólnie u mnie nic się nie sprawdziło z metod przyspieszenia porodu.. -
U mnie GBS ujemny, właśnie dostałam info od doktorki;)
Ja odstawiam Acard i magnez w 36 tc czyli w sumie jutro🤣Klaudek11, CelinaJan, Gusia_, Nosa, Elza1234, Margareetka, przygodami66, Alex_92 lubią tę wiadomość
👸 &🤴 & 🧒
25 cykli starań
CB🖤🖤🖤
10.2023 histeroskopia👍 3 polipy😳
06.2024 powtórna histeroskopia✅️
biopsja endometrium ✅️
29.09 beta 235.8, prog 45.40
06.10 beta 4243, prog. 46.90
18.10 5.2 mm+❤️
28.11 I prenatalne+Nifty Pro💙
27.01 II prenatalne 💙420 gram uparciucha💙
27.03 III prenatalne💙1400 gram 💙
11.04 1880 gram 💙
28.04 2700 gram 💙👶
-
My też nadal czekamy na maila z rossmana i zerkamy też na spam ☹️ dajcie znać jak Wam wpadnie, ja ustawiałam termin na 14.06
Co do bólu to ja też tak miewam, że boli mnie dół brzucha, tak okresowo, ale w mojej skali bólu nie ma tragedii, więc oddalam od siebie myśli o porodzie. Tak jak piszecie, jak się zacznie to tego nie przeoczymy. Bardziej mnie boli jak młoda się wypycha i rozciąga skórę, kurcze wcześniej to nie było aż tak nieprzyjemne 😅
Powodzenia na wizytach dziewczyny!