X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 7 maja, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardnienia bezbolesne to są te skurcze Braxtona-Hicksa :)

Zamawiałam właśnie prezenty na dzień dziecka dla dziewczynek i wzięłam pierwszego pluszaka dla najmłodszej ♥️ wzrusz

Elza1234, Kkk77, eeemakarena, Revolutionary , CelinaJan, Werzol, Anuncja, Lauraa, amoze, Anabbit, Moooniii lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 7 maja, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Ja się w miarę wyspałam, nie mogę narzekać 🫢
    Od rana zdążyłam już umyć kabinę prysznicowa, nie wiem co mnie wzięło, ale jak na nią spojrzałam to od razu wyciągnęłam szmatkę 🤣
    W nocy udało mi się jeszcze zamówić monitor oddechu na vinted za 100, mam nadzieję że będzie git
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach i miłego dnia 🌸

age.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie do końca ogarniam czym są skurcze, ale jestem pewna, że jak już się zacznie akcja, to nie pomylę ich z niczym innym 😅

Pytanie z innej beczki - czy dostałyście te pampersy z rossmanna z rossnę? Mąż ustawił termin jakoś na połowę maja, ja na 12 czerwca, więc do obu terminów jest już mniej niż 6 tygodni, a żadne z nas nie dostało maila. Kupując pampersy wliczałam dwie paczki z tego programu, więc teraz nie wiem czy ta akcja już się skończyła, czy nadal mam żyć nadzieją

age.png
  • Klaudek11 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    O tak, dla mnie spanko do 7 to też luksus. Jeszcze jak nikt się nie budzi w nocy na mleko to wgle. Moja młodsza córka jak się urodziła przez pierwsze pół roku życia wstawała punkt piąta i za nic nie chciała już dłużej leżeć w łóżku, dopiero zasypiała na drzemkę w okolicach pobudki starszej siostry. Nigdy nie oglądałam tylu wschodów słońca co wtedy 🤣 nieraz się zastanawiam jaki się trafi teraz egzemplarz 😅

To moja dziś wstała o 7.15 i dla mnie to środek nocy bo przeważnie budzimy się o 9.30 🙈 ale do 9 mca życia budziła się punkt 5 na kupkę i koniec spania, oczywiście w nocy milion pobudek na cyca. Potem się to stopniowo wydłużało, jak pospala do 6 to byłam szczęśliwa. Odkąd przestała pić cyca tak z nocy na noc całe nocki przespane a z cycem pobudki co godzinę 😅

🧔👩 30l
    👶3l

03.2023 cb 💔
    05.2023 poronienie w 9tc 💔
    11.2023 cb 💔
    01.2024 poronienie w 9tc 💔 (acard)

04.2024 badanie na trombofilie
    mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
    następna ciąża na acardzie i heparynie

17.10 II kreski✊️
    28.10 pecherzyk w macicy
    14.11 zarodek 1,24cm i ❤
    4.12 CRL 3,89cm
    12.12 prenatalne
    17.02 połówkowe

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 7 maja, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudek u nas też zaczynały przesypiać noce po odstawieniu od piersi i właśnie z wieloma osobami rozmawiałam, że ich dzieci też. U nas młodsza się nieraz przebudzi na wodę, ale to w sumie tylko w ciepłe dni. Tak to też już można pospać. Teraz ja się tylko budzę sama z siebie na toaletę 😅

Avocado nie wbiło wam w spam? Ja normalnie z dwa tygodnie temu odbierałam te pieluchy

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 7 maja, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Ja też nie do końca ogarniam czym są skurcze, ale jestem pewna, że jak już się zacznie akcja, to nie pomylę ich z niczym innym 😅

Pytanie z innej beczki - czy dostałyście te pampersy z rossmanna z rossnę? Mąż ustawił termin jakoś na połowę maja, ja na 12 czerwca, więc do obu terminów jest już mniej niż 6 tygodni, a żadne z nas nie dostało maila. Kupując pampersy wliczałam dwie paczki z tego programu, więc teraz nie wiem czy ta akcja już się skończyła, czy nadal mam żyć nadzieją

Właśnie też się Awokado nad tym zastanawiam... Takze liczyłam je do wyprawki, a teraz zastanawiam się czy kupić normalnie bo się nie doczekamy emaila

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie w spamie nic nie ma, też podejrzewałam, że mogło tam wpaść, ale sprawdzam regularnie wszystkie dodatkowe skrzynki 😕 Ciekawe o co chodzi, może jednak coś źle zrobiłam przy rejestracji 😅

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 7 maja, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:

U mnie mama zaznaczyła wcześniejszy termin i też nie dostała, mimo że wyraziła zgody na te wszystkie newslettery. Może już się skończyła promocja :(

age.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 7 maja, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    U mnie mama zaznaczyła wcześniejszy termin i też nie dostała, mimo że wyraziła zgody na te wszystkie newslettery. Może już się skończyła promocja :(
    Przed chwilą zajrzałam do regulaminu i promo jest do 31 grudnia 2025

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 7 maja, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można napisać mail do obsługi klienta w Rossmanie, miałam ostatnio problem z odzyskaniem hasła (a chciałam odzyskać, żeby mieć apkę i się załapac na tą promkę) i bardzo szybko odpisali ;)

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 7 maja, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    Przed chwilą zajrzałam do regulaminu i promo jest do 31 grudnia 2025

Może mają jakąś dodatkową gwiazdkę, w stylu "albo do wyczerpania zapasów"

Blackapple i dostałaś kupon czy nadal czekasz?

age.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 7 maja, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nic nie dostałam- maila ani powiadomienia.

Cel, ja też nie ogarniam skurczów 😄 czasem boli mnie z jednej strony okresowo, ale przechodzi. Moja mama w ogóle nie czula skurczów, obie ciążę (ja i brat) przenoszone, może mi sie też tak uda 🫣😜

Maniaa, tak jak dziewczyny polecam filmiki z YT lub wizytę u urofizjo 🙂

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
  • Klaudek11 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia na wizytach!! ✊️✊️

Ja dziś wizyta o 16, ciekawe jestem jak szyjka bo ostatnio się skróciła do niecałych 2,5 cm.

Alex_92 lubi tę wiadomość

🧔👩 30l
    👶3l

03.2023 cb 💔
    05.2023 poronienie w 9tc 💔
    11.2023 cb 💔
    01.2024 poronienie w 9tc 💔 (acard)

04.2024 badanie na trombofilie
    mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
    następna ciąża na acardzie i heparynie

17.10 II kreski✊️
    28.10 pecherzyk w macicy
    14.11 zarodek 1,24cm i ❤
    4.12 CRL 3,89cm
    12.12 prenatalne
    17.02 połówkowe

age.png
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: 7 maja, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też porównuje skurcze do tych co zdażają się przy łydkach.
    Momentalnie cały brzuch twardnieje i człowiek nie może złapać oddechu.
    Ogólnie to miałam krzyżowe przy porodzie z młodym to jak mąż pytał jaki to ból to dostał krótki opis" jakby Ci Predator chciał wyjąć kręgosłup przez tyłek" więcej już nie pytał 🤣🤣🤣

Revolutionary , Werzol, Lauraa, Elza1234, Alex_92 lubią tę wiadomość

👸 &🤴 &🧒&👶

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 7 maja, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudek to za Ciebie też kciuki. Ja się będę umawiać jutro na przyszły tydzień. Ciekawe kiedy będzie termin wolny :)

Kurczę nie wiem co z tymi pieluchami :/ u nas to serio zadziałało dobrze i już mamy tę paczkę w domu 🫣 ale nie wiem na kiedy mój mąż ustawiał termin. Tyle tylko że miał maila w spamie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja, 10:42

Klaudek11 lubi tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 7 maja, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny jak czytam o Waszych ciężkich nockach to aż mi się głupio odzywać 🙈 U mnie sporadycznie się zdarzy, że jak wstanę na siku o tej 3/4 to nie mogę zasnąć później godzinę/dwie, ale zazwyczaj to mam nocki bezproblemowe. Najczęściej jest to jedna pobudka w nocy na siku, właśnie między 2-4 jakoś i później jak mój wychodzi do pracy to się przebudzam, ale zasypiam dalej i śpię do tej 8 spokojnie. Co prawda w nocy się trochę kręcę ale nie na tyle, żeby mnie to całkowicie wybudziło. I też drętwieją mi palce u rąk niestety :/
    Współczuję Wam ciężkich nocek 🫂 Ah, ale dzisiaj za to miałam niefajny sen - śniło mi się że byłam w toalecie a tam na papierze pełno krwi i panika co robić, czy jechać od razu na IP i że to jeszcze za wcześnie, masakra. 😶

Matko jaki mi ból wlazł pod prawą łopatkę właśnie, aż się ruszyć nie mogę 😶😖
    Ja dzisiaj po południu szczepienie na RSV. Mam nadzieję, że będzie bezproblemowo jak przy krztuścu.

awokado 🥑 ja też ich nie dostałam póki co, ale ja mam datę na 23 czerwca ustawioną, więc może jeszcze za wcześnie 🤔

Co do skurczy ja też chyba do końca nie wiem co to. Co prawda raz mnie chwyciło takie uczucie właśnie ściskania z góry w dół, również z parciem na 2 jakby w tym samym momencie i myślę że to to, ale to było dosłownie raz. Tak poza tym, to brzuch mi się robi nieraz twardy, ale ja nie odczuwam tego jako jakiś ból czy coś 🤔 A takie pobolewania/mrowienie okresowe w dole brzucha to odczuwam od czasu do czasu (ostatnio coraz częściej), ale nie nazwała bym tego skurczami tylko takim mrowieniem bólowym właśnie... No widać że każda inaczej wszystko odczuwa 😄 Tak czy inaczej, myślę, że właściwych skurczy żadna nie przegapi 🙈

A dziewczyny pytanie mam jeszcze, bo gdzieś wyczytałam że zaleca się odstawienie magnezu bliżej daty porodu już, jakoś po 36/37 tc żeby czasem nie wyciszał on właśnie skurczy i nie oddalał w czasie porodu - jakie są wasze doświadczenia? Wasi lekarze mówili coś na ten temat? 🤔

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Jeju dziewczyny jak czytam o Waszych ciężkich nockach to aż mi się głupio odzywać 🙈 U mnie sporadycznie się zdarzy, że jak wstanę na siku o tej 3/4 to nie mogę zasnąć później godzinę/dwie, ale zazwyczaj to mam nocki bezproblemowe. Najczęściej jest to jedna pobudka w nocy na siku, właśnie między 2-4 jakoś i później jak mój wychodzi do pracy to się przebudzam, ale zasypiam dalej i śpię do tej 8 spokojnie. Co prawda w nocy się trochę kręcę ale nie na tyle, żeby mnie to całkowicie wybudziło. I też drętwieją mi palce u rąk niestety :/
    Współczuję Wam ciężkich nocek 🫂 Ah, ale dzisiaj za to miałam niefajny sen - śniło mi się że byłam w toalecie a tam na papierze pełno krwi i panika co robić, czy jechać od razu na IP i że to jeszcze za wcześnie, masakra. 😶

Matko jaki mi ból wlazł pod prawą łopatkę właśnie, aż się ruszyć nie mogę 😶😖
    Ja dzisiaj po południu szczepienie na RSV. Mam nadzieję, że będzie bezproblemowo jak przy krztuścu.

awokado 🥑 ja też ich nie dostałam póki co, ale ja mam datę na 23 czerwca ustawioną, więc może jeszcze za wcześnie 🤔

Co do skurczy ja też chyba do końca nie wiem co to. Co prawda raz mnie chwyciło takie uczucie właśnie ściskania z góry w dół, również z parciem na 2 jakby w tym samym momencie i myślę że to to, ale to było dosłownie raz. Tak poza tym, to brzuch mi się robi nieraz twardy, ale ja nie odczuwam tego jako jakiś ból czy coś 🤔 A takie pobolewania/mrowienie okresowe w dole brzucha to odczuwam od czasu do czasu (ostatnio coraz częściej), ale nie nazwała bym tego skurczami tylko takim mrowieniem bólowym właśnie... No widać że każda inaczej wszystko odczuwa 😄 Tak czy inaczej, myślę, że właściwych skurczy żadna nie przegapi 🙈

A dziewczyny pytanie mam jeszcze, bo gdzieś wyczytałam że zaleca się odstawienie magnezu bliżej daty porodu już, jakoś po 36/37 tc żeby czasem nie wyciszał on właśnie skurczy i nie oddalał w czasie porodu - jakie są wasze doświadczenia? Wasi lekarze mówili coś na ten temat? 🤔

Nie mam pojęcia co do magnezu jak to jest bo ja łykam jeszcze i będę łykać póki co ale w pierwszej ciąży miałam twardnienia i skurcze wcześniej, nawet dostałam receptę na luteinę wtedy od lekarza ale w końcu jej nie wykupiłam bo chyba chciałam właśnie ten poród przyspieszyć mimo wszystko no i klops i tak to nic nie dało bo urodziłam dzień przed terminem 😝 ogólnie u mnie nic się nie sprawdziło z metod przyspieszenia porodu..

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: 7 maja, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie GBS ujemny, właśnie dostałam info od doktorki;)
    Ja odstawiam Acard i magnez w 36 tc czyli w sumie jutro🤣

Klaudek11, CelinaJan, Gusia_, Nosa, Elza1234, Margareetka, przygodami66, Alex_92 lubią tę wiadomość

👸 &🤴 &🧒&👶

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 7 maja, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Może mają jakąś dodatkową gwiazdkę, w stylu "albo do wyczerpania zapasów"

Blackapple i dostałaś kupon czy nadal czekasz?

Ja mam wpisany tam rzeczywisty termin, więc zakładam, że powinnam dostać w sobotę.

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 7 maja, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też nadal czekamy na maila z rossmana i zerkamy też na spam ☹️ dajcie znać jak Wam wpadnie, ja ustawiałam termin na 14.06

Co do bólu to ja też tak miewam, że boli mnie dół brzucha, tak okresowo, ale w mojej skali bólu nie ma tragedii, więc oddalam od siebie myśli o porodzie. Tak jak piszecie, jak się zacznie to tego nie przeoczymy. Bardziej mnie boli jak młoda się wypycha i rozciąga skórę, kurcze wcześniej to nie było aż tak nieprzyjemne 😅

Powodzenia na wizytach dziewczyny!

age.png
‹‹ 1426 1427 1428 1429 1430 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ