CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Zazdroszczę dobrych nocy 🤕 tak zachwalałam ostatnio, że się dobrze czuję a dzisiaj krzyż mnie tak boli, że nie mogę znaleźć pozycji i jakieś takie ciśnięcie w pochwie i w podbrzuszu. Nie wiem czy Mały się obniżył ale ewidentnie jakiś ucisk 🙈 to chyba ten miły czas 3 trymestru nastał 🤪
-
Gusia_ wrote:Czy tylko ja nie będę brać tych wszystkich specyfików? 🫣
Ja daktyle będę tylko wcinać, bo wypróbowane już 🤣 no i seks na wywołanie jak już się pozbędę infekcji xD w resztę się nie bawię, bo już i tak mam problem nadążać za wszystkimi suplementami i lekami 😅 -
Ja wyciągnę jedynie piłkę jak na wizycie w przyszłym tygodniu będzie wszystko ok tzn wiecie bez akcji w stylu zgładzona i rozwarta szyjka 😅 przez pracę przy kompie odczuwam dół kręgosłupa wieczorami mocno. No a tak to może męża poproszę z raz żeby tego ananasa upolował, mówiłam wam, u nas to już rodzinny żart bo dwa razy nie zdarzyłam go nawet posmakować przed porodem, a raz już był w lodówce 🫣 jak to mówią do trzech razy sztuka xd
Dziś jednak nie mam smaka na ananasa ale na gołąbki teściowej. Napisała rano, że robi i może chcemy na obiad. I tak za mną chodzą od rana 🫣 dobrze że już coraz bliżej wyjścia męża z pracy, bo odbierze na powrocie do domuElena20, Werzol lubią tę wiadomość
-
Ja akurat w tym temacie przedporodowych suplemento wspomagaczy jestem zielona:P👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Odnośnie pieluch z rossmanna to u mnie i męża też cisza 🤷🏽♀️ ja mam ustawiony normalny termin na 14.”6, a mąż jakoś końcówka maja i żadnej wiadomości nie dostaliśmy 😅 też już się zastanawiam czy kupować czy jeszcze czekać, bo aktualnie mam aż jedną paczkę pieluch 1 🫣👀
-
Ja właśnie się zorientowałam ze tez nie dostałam żadnego info z Rossmann odnośnie tych pieluch, wpisywałam datę 14.06 i cisza poki co.Werzol lubi tę wiadomość
-
Co do Rossmana - u mnie cisza, mój mąż dał termin jakoś koniec maja - też cisza
także kupiliśmy dwie paczki 1 sami
Tanashi - super że bobo rośnie ♥️
Powodzenia na wizytach dzisiaj!
Revolutionary - widziałam! W sb planujemy jechać na otwarcie 🥰 bo w pt raczej nie zdarzymy, bo mój mąż może dopiero na 16:30 w domu, a oni do 18 są
Moje dziecko chyba kocha mięso i kaszankę, bo tak świruje jak zjem coś takiego 🙈 dzisiaj sobie wzięłam chałkę z kaszanka i dodatkami to myślałam że mi wyskoczy z brzucha
Dostałam w spadku drugą chustę z LenyLamb i jakieś pieluchy muslinowe (przydadzą się) i w prezencie jakieś drobne rzeczy i piękny kocyk bambusowy ♥️
A teraz kładę się na kanapie bo się zasapałam wchodząc z tą torbąKlaudek11, Klaudek11, Klaudek11, Revolutionary , Alex_92, Anuncja lubią tę wiadomość
-
Ja raczej też nie będę nic pić itd, bo póki co skupiam się żeby jednak nie urodzić za wcześnie 😅
Chciałabym tylko od 37 tc, jak wyciągną mi pessar wrócić do lekkiego rozciągania w domu i do seksu. Omg jak mi brakuje męża to sobie nie zdajecie sprawy. Jak człowiek nie może to ma taką ochotę że ja pitole, po nocach mi się już śni 🙈 -
Ja mam zamiar próbować tych wszystkich „naturalnych wywoływaczy”. Wczoraj kupiłam daktyle, dzisiaj zamówiłam herbatkę z liści malin, masaż krocza olejem ze słodkich migdałów już zaczęłam, no i bardzo częste współżycie też zaraz wjedzie, ale jednak czekam z większością do skończonego 36 tygodnia. No ale szczerze - gdyby nie wizja indukcji porodu przed czasem, to pewnie bym sobie to darowała, a jeśli jest cień szansy, że uda się tę pannicę wykurzyć naturalnie jeszcze przed koniecznością indukcji, to chcę czuć, że zrobiłam wszystko co w mojej mocy by ją zachęcić 😅
-
Cześć, mam pytanie do dziewczyn mających planowe cc. Czy lekarz prowadzący wystawia Wam skierowanie na cc, czy dzwonicie z samymi udokumentowanymi wskazaniami do szpitala. Jak to wygląda od strony formalnej? I ile przed terminem porodu się umawiacie?👱♀️89🧑84 👰♀️🤵♂️🇬🇷 03.06.2018
Elena ♀️👶 (7cs) TP🌞 03.07.2025
🫧23.10. 9dpo ⏸️ beta 8,23/50,63/297,12
🫧12.11. 6+1 ❤️ 0.35 cm CRL
🫧12.12. 10+3 Veracity Premium, niskie ryzyka, DZIEWCZYNKA 🩷
🫧19.12. 11+3 I prenatalne 🩺, niskie ryzyka
🫧 18.02. 20+5 badania połówkowe prawidłowe, Elena waży 392g 🍬🍭
🫧 08.04. 27+5 rośniemy 1250g słodkości 🎀🩷🧚♀️🍬🍭
🫧 29.04. 30+5 III prenatalne, 1767g, położenie miednicowe 🌷🩺
Eliza ♀️👧(5cs) 🌞11.07.2019 (3549g 58cm)
-
Elena20 wrote:Cześć, mam pytanie do dziewczyn mających planowe cc. Czy lekarz prowadzący wystawia Wam skierowanie na cc, czy dzwonicie z samymi udokumentowanymi wskazaniami do szpitala. Jak to wygląda od strony formalnej? I ile przed terminem porodu się umawiacie?
Elena20 lubi tę wiadomość
-
KarolaKinga wrote:Ja też nie bo narazie skupiam się żeby za wcześnie nie urodzić 😂 może daktyle ciupne od czasu do czasu bo akurat lubie.
Ja właśnie się zorientowałam ze tez nie dostałam żadnego info z Rossmann odnośnie tych pieluch, wpisywałam datę 14.06 i cisza poki co.
Ja też się skupiam, żeby za wcześnie nie urodzić 😀 chciałam zacząć masaż krocza i ćwiczenia na piłce, ale wstrzymam się z tym do skończonego 36 tygodnia
Ależ wam zazdroszczę tych deserków i obiadów! Nie pamiętam kiedy jadłam gołąbki 🤤🤤KarolaKinga lubi tę wiadomość
-
Ja też nie będę nic brała tym razem bo mam mieć CC, poza tym lubię chyba być zorganizowana i przygotowana na wszystko a nie żeby wzięło mnie znienacka no ale wiadomo życie może napisać swój scenariusz 🤗 jednakże mam nadzieję że jak raz urodziłam właściwie w terminie to teraz też tak będzie.
Karola a wiesz już mniej więcej kiedy będziesz miała to CC? W sensie tydzień przed, 2 tyg? U mnie termin na 14 czerwca a CC 10 czerwca. Chyba że coś się wykrzaczy wcześniej typu jakaś infekcja czy ciśnienie czy cuś (odpukać!). -
Ja dziś robię zamówienie apteczne to dorzucę sobie te herbatkę z liście malin. Za dwa tygodnie mam wizytę u fizjo i od tego czasu mamy zacząć masaż krocza. Jakoś chyba chciałabym urodzić bardziej w 38-39 tyg niż w 41 😀
A właśnie jak macie jakieś screeny ze swoich zamówień to chętnie się zainspiruje, bo grzebie w tym i coś mi średnio idzie 😅 przejrzałam nasza listę z pierwszej strony ale zupełnie nie wiem co wybierać jak mam do wyboru kilka opcji różnych firm -
Ja wierzę tylko trochę w koktajl położnych i pikantne jedzenie. Ale tylko trochę.
Elena20 trzeba mieć skierowanie na ustalenie terminu cc.
Magdalena nie wiem kiedy będą chcieli robić mi cc. Teraz się to zmieniło i niby planowe cc powinno się robić w 39 tc. Ale nie mam pojęcia co wymysli lekarz w tamtym szpitalu. Moja da mi skierowanie 16.05 na wizycie i pojadę tam ustalić termin to będę coś więcej wtedy wiedzieć.
Kurczaki,ale mam smaka na gołąbki przez Was
Elena20 lubi tę wiadomość
-
Sory za tę wzmiankę o gołąbkach, ale jak was to pocieszy ja też dawno nie jadłam. Sama nie robię za często odkąd mam dzieci, bo jednak z tym schodzi. Zwykle jemy właśnie u teściowej je albo jak podrzuci
Wgle co do tych porodów przed terminem, to już czytałam i słyszałam w kilku miejscach, że przed poziom życia w krajach rozwiniętych dzieci raczej rodzą się właśnie blisko terminu lub po niż wcześniej. Niemniej rozumiem też te próby wywołania bobasów wcześniej jak wisi widmo indukcji. U mnie były one nieplanowane, więc nic nie wymyślałam, ale w takiej sytuacji może też bym kombinowała -
Dobrze mi się wydawało, że lepiej widzę w ciąży, wada mi się zmniejszyła o 0.5 dioptrii w każdym oku, okulistka powiedziała, że ogólnie to w trakcie ciąży i kp się nie zmienia okularów, ale jak jeżdżę samochodem to ona by przemyślała czy by nie zmienić teraz/po połogu i potem po karmieniu piersią najwyżej kolejny raz, bo może mi się rozmazywać przez to, że mam za duże moce xD
Margareetka, eeemakarena lubią tę wiadomość
-
Ja też właśnie mam dostać skierowanie teraz 14.05 na wizycie, jutro bym musiała do anastezjologa dzwonić w końcu ale kardiologa mam 15.05 to nie wiem czy już się umawiać czy zadzwonić dopiero po kardiologu jak będę miała papierki 🤨
Powiedzcie czy wy kupujecie kosz na pampersy angelcare czy jak mu tam z tymi wkładami? Bo nie wiem czy zamawiać…
No i czy kupujecie w ciemno jakąś puszeczkę mleka modyfikowanego w razie w żeby była w domu? Bo w sumie no nie każde mleko później dziecku pasuje przecież to tak kupić w ciemno? 🤔