WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 7 maja, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Czy tylko ja nie będę brać tych wszystkich specyfików? 🫣
    Ja też nie bo mam cc. Ale jakbym nie miala to też bym nie brała

preg.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 7 maja, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę dobrych nocy 🤕 tak zachwalałam ostatnio, że się dobrze czuję a dzisiaj krzyż mnie tak boli, że nie mogę znaleźć pozycji i jakieś takie ciśnięcie w pochwie i w podbrzuszu. Nie wiem czy Mały się obniżył ale ewidentnie jakiś ucisk 🙈 to chyba ten miły czas 3 trymestru nastał 🤪

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10-16.10 beta 10,7/64,3/295,4/711,2
    22.10 (5+1) pęcherzyk 7mm 🥹
    26.11 (10+1) CRL 3,28 + FHR 175
    02.12 - Nifty zdrowy chłopak 🩵
    10.12 (12+1) prenatalne CRL 6,12 + FHR 163
    04.02 (20+1) 372g połówkowe
    18.02 (22+1) 522g
    24.03 (27+0) 1058g
    09.04 (29+2) prenatalne 3 trymestru

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 7 maja, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:

Ja daktyle będę tylko wcinać, bo wypróbowane już 🤣 no i seks na wywołanie jak już się pozbędę infekcji xD w resztę się nie bawię, bo już i tak mam problem nadążać za wszystkimi suplementami i lekami 😅

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 7 maja, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyciągnę jedynie piłkę jak na wizycie w przyszłym tygodniu będzie wszystko ok tzn wiecie bez akcji w stylu zgładzona i rozwarta szyjka 😅 przez pracę przy kompie odczuwam dół kręgosłupa wieczorami mocno. No a tak to może męża poproszę z raz żeby tego ananasa upolował, mówiłam wam, u nas to już rodzinny żart bo dwa razy nie zdarzyłam go nawet posmakować przed porodem, a raz już był w lodówce 🫣 jak to mówią do trzech razy sztuka xd

Dziś jednak nie mam smaka na ananasa ale na gołąbki teściowej. Napisała rano, że robi i może chcemy na obiad. I tak za mną chodzą od rana 🫣 dobrze że już coraz bliżej wyjścia męża z pracy, bo odbierze na powrocie do domu

Elena20, Werzol lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:

Ja akurat w tym temacie przedporodowych suplemento wspomagaczy jestem zielona:P

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 7 maja, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie pieluch z rossmanna to u mnie i męża też cisza 🤷🏽‍♀️ ja mam ustawiony normalny termin na 14.”6, a mąż jakoś końcówka maja i żadnej wiadomości nie dostaliśmy 😅 też już się zastanawiam czy kupować czy jeszcze czekać, bo aktualnie mam aż jedną paczkę pieluch 1 🫣👀

preg.png
  • KarolaKinga Ekspertka

Wysłany: 7 maja, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Ja też nie bo narazie skupiam się żeby za wcześnie nie urodzić 😂 może daktyle ciupne od czasu do czasu bo akurat lubie.
    Ja właśnie się zorientowałam ze tez nie dostałam żadnego info z Rossmann odnośnie tych pieluch, wpisywałam datę 14.06 i cisza poki co.

Werzol lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od 2022
    04.2024 💔
    Waiting for 💙
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Rossmana - u mnie cisza, mój mąż dał termin jakoś koniec maja - też cisza :/ także kupiliśmy dwie paczki 1 sami :(
    Tanashi - super że bobo rośnie ♥️
    Powodzenia na wizytach dzisiaj!
    Revolutionary - widziałam! W sb planujemy jechać na otwarcie 🥰 bo w pt raczej nie zdarzymy, bo mój mąż może dopiero na 16:30 w domu, a oni do 18 są
    Moje dziecko chyba kocha mięso i kaszankę, bo tak świruje jak zjem coś takiego 🙈 dzisiaj sobie wzięłam chałkę z kaszanka i dodatkami to myślałam że mi wyskoczy z brzucha

Dostałam w spadku drugą chustę z LenyLamb i jakieś pieluchy muslinowe (przydadzą się) i w prezencie jakieś drobne rzeczy i piękny kocyk bambusowy ♥️
    A teraz kładę się na kanapie bo się zasapałam wchodząc z tą torbą

Klaudek11, Klaudek11, Klaudek11, Revolutionary , Alex_92, Anuncja lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej też nie będę nic pić itd, bo póki co skupiam się żeby jednak nie urodzić za wcześnie 😅
    Chciałabym tylko od 37 tc, jak wyciągną mi pessar wrócić do lekkiego rozciągania w domu i do seksu. Omg jak mi brakuje męża to sobie nie zdajecie sprawy. Jak człowiek nie może to ma taką ochotę że ja pitole, po nocach mi się już śni 🙈

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar próbować tych wszystkich „naturalnych wywoływaczy”. Wczoraj kupiłam daktyle, dzisiaj zamówiłam herbatkę z liści malin, masaż krocza olejem ze słodkich migdałów już zaczęłam, no i bardzo częste współżycie też zaraz wjedzie, ale jednak czekam z większością do skończonego 36 tygodnia. No ale szczerze - gdyby nie wizja indukcji porodu przed czasem, to pewnie bym sobie to darowała, a jeśli jest cień szansy, że uda się tę pannicę wykurzyć naturalnie jeszcze przed koniecznością indukcji, to chcę czuć, że zrobiłam wszystko co w mojej mocy by ją zachęcić 😅

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • Elena20 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, mam pytanie do dziewczyn mających planowe cc. Czy lekarz prowadzący wystawia Wam skierowanie na cc, czy dzwonicie z samymi udokumentowanymi wskazaniami do szpitala. Jak to wygląda od strony formalnej? I ile przed terminem porodu się umawiacie?

👱‍♀️89🧑84 👰‍♀️🤵‍♂️🇬🇷 03.06.2018

Elena ♀️👶 (7cs) TP🌞 03.07.2025
    🫧23.10. 9dpo ⏸️ beta 8,23/50,63/297,12
    🫧12.11. 6+1 ❤️ 0.35 cm CRL
    🫧12.12. 10+3 Veracity Premium, niskie ryzyka, DZIEWCZYNKA 🩷
    🫧19.12. 11+3 I prenatalne 🩺, niskie ryzyka
    🫧 18.02. 20+5 badania połówkowe prawidłowe, Elena waży 392g 🍬🍭
    🫧 08.04. 27+5 rośniemy 1250g słodkości 🎀🩷🧚‍♀️🍬🍭
    🫧 29.04. 30+5 III prenatalne, 1767g, położenie miednicowe 🌷🩺

preg.png

Eliza ♀️👧(5cs) 🌞11.07.2019 (3549g 58cm)
    age.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 7 maja, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elena20 wrote:
    Cześć, mam pytanie do dziewczyn mających planowe cc. Czy lekarz prowadzący wystawia Wam skierowanie na cc, czy dzwonicie z samymi udokumentowanymi wskazaniami do szpitala. Jak to wygląda od strony formalnej? I ile przed terminem porodu się umawiacie?
    U mnie lekarz wypisuje skierowanie do szpitala na konkretny dzień, wtedy kiedy on jest w szpitalu i wykonuje cięcia i inne zabiegi.

Elena20 lubi tę wiadomość

1️⃣7️⃣ cs

05.10. ⏸
    25.10. 👶0.54 cm
    13.12. 👶7.18 cm
    10.01. 👶 199g 💙
    07.02. 👶 450g
    07.03. 👶 778g
    04.04. 👶 1349g
    02.05. 👶 2050g
    preg.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 7 maja, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaKinga wrote:
    Ja też nie bo narazie skupiam się żeby za wcześnie nie urodzić 😂 może daktyle ciupne od czasu do czasu bo akurat lubie.
    Ja właśnie się zorientowałam ze tez nie dostałam żadnego info z Rossmann odnośnie tych pieluch, wpisywałam datę 14.06 i cisza poki co.

Ja też się skupiam, żeby za wcześnie nie urodzić 😀 chciałam zacząć masaż krocza i ćwiczenia na piłce, ale wstrzymam się z tym do skończonego 36 tygodnia

Ależ wam zazdroszczę tych deserków i obiadów! Nie pamiętam kiedy jadłam gołąbki 🤤🤤

KarolaKinga lubi tę wiadomość

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie będę nic brała tym razem bo mam mieć CC, poza tym lubię chyba być zorganizowana i przygotowana na wszystko a nie żeby wzięło mnie znienacka no ale wiadomo życie może napisać swój scenariusz 🤗 jednakże mam nadzieję że jak raz urodziłam właściwie w terminie to teraz też tak będzie.

Karola a wiesz już mniej więcej kiedy będziesz miała to CC? W sensie tydzień przed, 2 tyg? U mnie termin na 14 czerwca a CC 10 czerwca. Chyba że coś się wykrzaczy wcześniej typu jakaś infekcja czy ciśnienie czy cuś (odpukać!).

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 7 maja, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś robię zamówienie apteczne to dorzucę sobie te herbatkę z liście malin. Za dwa tygodnie mam wizytę u fizjo i od tego czasu mamy zacząć masaż krocza. Jakoś chyba chciałabym urodzić bardziej w 38-39 tyg niż w 41 😀

A właśnie jak macie jakieś screeny ze swoich zamówień to chętnie się zainspiruje, bo grzebie w tym i coś mi średnio idzie 😅 przejrzałam nasza listę z pierwszej strony ale zupełnie nie wiem co wybierać jak mam do wyboru kilka opcji różnych firm

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 7 maja, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wierzę tylko trochę w koktajl położnych i pikantne jedzenie. Ale tylko trochę.

Elena20 trzeba mieć skierowanie na ustalenie terminu cc.

Magdalena nie wiem kiedy będą chcieli robić mi cc. Teraz się to zmieniło i niby planowe cc powinno się robić w 39 tc. Ale nie mam pojęcia co wymysli lekarz w tamtym szpitalu. Moja da mi skierowanie 16.05 na wizycie i pojadę tam ustalić termin to będę coś więcej wtedy wiedzieć.

Kurczaki,ale mam smaka na gołąbki przez Was

Elena20 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 7 maja, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sory za tę wzmiankę o gołąbkach, ale jak was to pocieszy ja też dawno nie jadłam. Sama nie robię za często odkąd mam dzieci, bo jednak z tym schodzi. Zwykle jemy właśnie u teściowej je albo jak podrzuci ;)

Wgle co do tych porodów przed terminem, to już czytałam i słyszałam w kilku miejscach, że przed poziom życia w krajach rozwiniętych dzieci raczej rodzą się właśnie blisko terminu lub po niż wcześniej. Niemniej rozumiem też te próby wywołania bobasów wcześniej jak wisi widmo indukcji. U mnie były one nieplanowane, więc nic nie wymyślałam, ale w takiej sytuacji może też bym kombinowała

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 7 maja, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze mi się wydawało, że lepiej widzę w ciąży, wada mi się zmniejszyła o 0.5 dioptrii w każdym oku, okulistka powiedziała, że ogólnie to w trakcie ciąży i kp się nie zmienia okularów, ale jak jeżdżę samochodem to ona by przemyślała czy by nie zmienić teraz/po połogu i potem po karmieniu piersią najwyżej kolejny raz, bo może mi się rozmazywać przez to, że mam za duże moce xD

Margareetka, eeemakarena lubią tę wiadomość

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też właśnie mam dostać skierowanie teraz 14.05 na wizycie, jutro bym musiała do anastezjologa dzwonić w końcu ale kardiologa mam 15.05 to nie wiem czy już się umawiać czy zadzwonić dopiero po kardiologu jak będę miała papierki 🤨

Powiedzcie czy wy kupujecie kosz na pampersy angelcare czy jak mu tam z tymi wkładami? Bo nie wiem czy zamawiać…
    No i czy kupujecie w ciemno jakąś puszeczkę mleka modyfikowanego w razie w żeby była w domu? Bo w sumie no nie każde mleko później dziecku pasuje przecież to tak kupić w ciemno? 🤔

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 7 maja, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, ja mam puszkę Capri care.
    Kosza nie kupuje.

preg.png
‹‹ 1428 1429 1430 1431 1432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ