X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosza nie kupuje (mam woreczki zapachowe z akuku na pampersy)
    Mleko - planuję kupić kilka buteleczek Hipp - tego co dają w szpitalu

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 7 maja, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również jak Elza u nas bez kosza a woreczki zapachowe z akuku.
    A mleko planowane karmienie piersią ale kupiłam puszkę Kendamil bio nature 1 na wszelki wypadek

age.png
  • Paulinaaa_ Ekspertka

Wysłany: 7 maja, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosz kupiłam, jakoś sobie nie wyobrażam w zwykłym koszu tych pampersów, to musi strasznie szybko śmierdzieć 🙈
    A puszki na razie nie kupowałam, stwierdziłam że jak coś to wyślę męża do sklepu

age.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 7 maja, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Również jak Elza u nas bez kosza a woreczki zapachowe z akuku.
    A mleko planowane karmienie piersią ale kupiłam puszkę Kendamil bio nature 1 na wszelki wypadek

Ja też planuje KP, ale po doświadczeniach z 1 synem gdzie pokarm miałam dopiero w 5 dobie wolę już mieć ;)

Truuskaawka lubi tę wiadomość

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 7 maja, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam ten kosz z angelcare, można powiedzieć że to był jeden z pierwszych zakupów dla dzidzi 😅

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 7 maja, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas kupuje ten kosz i kupić nie mogę....
    Może w końcu nie kupię.

O goląbkavh tak się mówi,że tyle czasu to zajmuje a dla mnie to sie szybciej robi niż nalesniki🤣 To naleśniki mi się kojarzą ze staniem przy garach.

Co do pampersów to w Kauflandzie jest promka na duże paczki premium care za 39.90. Czyli tanio.
    A co do mleka to uważajcie bo bebilon 1,2 i 3 jest też dla dzieci 1 roku,2 lata,3 lata. Te cyfry różnią się chyba kolorem. Trzeba uważać żeby nie popieprzyć z 1,2 o 3 jako początkowe itp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja, 14:18

event.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 7 maja, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy tommy tipe w sypialni, bo obawiam się, że inaczej by śmierdziało niestety. A nie chce mi się biegać w nocy między piętrami 😅

Co do mleka to kupiłam jedną taką buteleczkę nan tego supreme pro czy coś takiego już gotowego z rossmana. Uznaliśmy z mężem, że w sumie lepsza opcja jeden kartonik mleka taki mały kupić niż całą puszkę jak nie wiadomo czy zużyjemy. A jak będzie potrzeba więcej to sklep i apteki blisko ;)

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 7 maja, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z newsów to Lola wczoraj urodziła 😍🤩👶

Cel95, Elza1234, Yumi, Nineq, Truuskaawka, eeemakarena, Blackapple, SZKODNIK, Margareetka, Gusia_, CelinaJan, awokado 🥑, Klaudek11, amoze, Kindziukowa, Biedronka@, przygodami66, Revolutionary , KarolaKinga, Werzol, Kkk77, Alex_92, Anabbit, Moooniii, xSmerfetkax, KasiaGosiaWerka, Anuncja lubią tę wiadomość

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 7 maja, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    Z newsów to Lola wczoraj urodziła 😍🤩👶
    Ooo to gratulacje dla niej i bobasa 😁zaraz dodam na 1 stronę. Widze, że równo w 37+0

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 7 maja, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety pojawiła się żywa krew przy podcieraniu, niewiele na szczęście, ale ból krzyża się nasilił. Czekam na IP. Trzymajcie kciuki 😭

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Niestety pojawiła się żywa krew przy podcieraniu, niewiele na szczęście, ale ból krzyża się nasilił. Czekam na IP. Trzymajcie kciuki 😭
    Trzymamy kciuki. Dawaj znać

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę a te buteleczki jak w szpitalu to gdzie się kupuje? Może fakt kupię takie na początek bo szkoda mi puchy całej jak faktycznie w planach mam karmienie piersią.

No a ten kosz to ja myślę ze względu tak jak Gusia na to że sypialnie mam na piętrze i składować to do woreczków jednorazowych co noc i całą noc w tym smrodzie.. 😝

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Kurczę a te buteleczki jak w szpitalu to gdzie się kupuje? Może fakt kupię takie na początek bo szkoda mi puchy całej jak faktycznie w planach mam karmienie piersią.

No a ten kosz to ja myślę ze względu tak jak Gusia na to że sypialnie mam na piętrze i składować to do woreczków jednorazowych co noc i całą noc w tym smrodzie.. 😝
    W tych woreczkach akuku akurat właśnie nie śmierdzi ;)
    Chyba w aptece widziałam te buteleczki i rossmanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja, 15:01

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 7 maja, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:

Trzymamy kciuki i czekamy na info.

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 7 maja, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura zaciskam kciuki, trzymaj się dzielna mamo ❤️

Lola gratulacje dla Ciebie!

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 7 maja, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda w rossmanie kupisz te buteleczki albo większe kartoniki. Albo przez internet ale nie wiem czy wtedy sprawdzisz datę ważności

magdalena321 lubi tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 7 maja, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa mocne kciuki ✊🏻✊🏻

age.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    W tych woreczkach akuku akurat właśnie nie śmierdzi ;)
    Chyba w aptece widziałam te buteleczki i rossmanie

Używałam z babydreama, akuku chyba nie miałam jeszcze, pamiętam że jeszcze kiedyś jakiejś marki były woreczki ale no sama nie wiem co robić. Generalnie z tego kosza na śmieci to też trzeba będzie przecież wyrzucać te worki dość często. Nie kisić tego w tym koszu 😝

Wpisałam sobie w Google to jest masa faktycznie tych buteleczek gotowych, chyba kupię takich z 10 na start.
    I podgrzewacz znalazłam już na vinted z philipsa, to będzie lepsza opcja na początek niż kupienie dużej puszki mleka.

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 7 maja, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:

Ja nie wiem jakie konkretne mleko mają w konkretnym szpitalu. W tym co ja rodziłam był bebilon to ja kupiłam później beblilon w szaszetkach,żeby nie zmieniać mleka co 3 dni . Na praktykach często widziałam ,że mają nan. Takze zależy.
    A odpowiadając na pytanie,takie małe butelki,kartoniki czy saszetki są w d&m,rossmanie i auchanie na 100%.

Ciekawe co tam Lola miała za akcje.Pozostaje czekać na opowieść.

Laura trzymamy kciuki! Całe forum tam z Tobą czekać teraz. Jak słyszysz dyszenie po drzwiami to nasze🤣

event.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 7 maja, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura trzymaj się <3 daj znać co tam się wydarzyło :*

Lola gratulacje <3

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

03.04.2025 1500g <3
‹‹ 1429 1430 1431 1432 1433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ