CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola no ja właśnie pisałam o Hipp bo mam pewność, że u nas dają to. I położna mówiła, że można wziąć swoją butelkę i przelewać tyle co na karmienie żeby nie wywalać potem tych butelek (i ja tu się zgadzam z tym,ja też nie lubię marnować jedzenia).
Właśnie umyłam sobie sterylizator/podgrzewacz i zamierzam smoczek odkazić i butelkę i dopakowac.
Laktatora chyba nie będę brała, skoro przy każdym łóżku jest Medela to będę w razie W używać tego. Najwyżej mi mąż dowiezie.
Mam ciągle wrażenie że czegoś istotnego nie wpakowałam do walizki, ale nie wiem czego -
U mnie w szpitalu raz był hipp raz nan. Na tych butelkach było napisane zużyć w ciągu 6h potem wylać.
Więc myślę że teraz może być jeszcze coś innego i się na nic nie nastawiam 😅 ale generalnie każdej raz tą butle w szpitalu dałam; jak będzie trzeba teraz też skorzystam z tej opcji
Edycja: sprawdziłam na tym co mam i tam pisze nieużyte mleko wylać po godzinie od otwarciaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja, 15:30
-
1cm rozwarcia, szyjka się skróciła do 18mm 🙈 tego się nie spodziewałam. Z Maluchem wszystko dobrze, wymachiwał siurkiem na lewo i prawo tylko czemu już się tu pcha. Pobrali wymazy, zaraz mam KTG i na pewno mam zostać. Potem będą decydować co dalej 🤕
-
Lauraa wrote:1cm rozwarcia, szyjka się skróciła do 18mm 🙈 tego się nie spodziewałam. Z Maluchem wszystko dobrze, wymachiwał siurkiem na lewo i prawo tylko czemu już się tu pcha. Pobrali wymazy, zaraz mam KTG i na pewno mam zostać. Potem będą decydować co dalej 🤕
Dobrze, że wszystko ok 💪 -
Lauraa wrote:1cm rozwarcia, szyjka się skróciła do 18mm 🙈 tego się nie spodziewałam. Z Maluchem wszystko dobrze, wymachiwał siurkiem na lewo i prawo tylko czemu już się tu pcha. Pobrali wymazy, zaraz mam KTG i na pewno mam zostać. Potem będą decydować co dalej 🤕
Dobrze, że już jesteś zaopiekowana. Dawaj znać i niech ten niecierpliwy bobas jeszcze chwilę posiedzi w brzuchu! -
Ciśnienie masz okej?amoze, KarolaKinga, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Zaciskaj nogi i mocne kciuki, żeby młody jeszcze tam spokojnie parę tygodni siedział jednak -
Ja jak karmilam noworodki to zawsze wywalałam to co było niedopite. Ale to była buteka na którą się nakładało smoczek więc no bakterie już się dostały do środka. W domu będę trzymać tą butelkęze 24 h ( z której coś odleje do drugiej butelki ) Nie mam zamiaru tego wyrzucać. Przecież takie dziecko wypije 5,10 czy 20 ml na raz. To gdzie ja mam po 190 ml wylewać. W życiu. Będzie piła aż wypije. Choćby do osiemnastki miała to pić.
magdalena321, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Ja jak karmilam noworodki to zawsze wywalałam to co było niedopite. Ale to była buteka na którą się nakładało smoczek więc no bakterie już się dostały do środka. W domu będę trzymać tą butelkęze 24 h ( z której coś odleje do drugiej butelki ) Nie mam zamiaru tego wyrzucać. Przecież takie dziecko wypije 5,10 czy 20 ml na raz. To gdzie ja mam po 190 ml wylewać. W życiu. Będzie piła aż wypije. Choćby do osiemnastki miała to pić.
Ale ona poleca odlać ile trzeba do swojej butelki, a tamto do lodówki, bo w lodówce do 24 h można trzymać, albo te 6 h na blacie. No byleby dziecko do tego nie napluło, bo wiadomo - wtedy do kosza
-
Dzień wizyty to dobry dzień, żeby Mamę panikarę wystraszyć i po śniadaniu wyjątkowo iść spać 👍
Na szczęście rano i przed wyjściem były małe pobudki i oczywiście największa w drodze do lekarza
Szyjka 3.5cm, AFI ponad 13cm, przepływy prawidłowe. Dostałam receptę na rsv i jakiś wpis już o mnie poszedł do mojego szpitala ☺️
I uwaga 2378 gram wagi😅😅😅 trochę jesteśmy w szoku z tą wagą z dziś, nogi długie jak na 35 tydzieńamoze, Paulinaaa_, Gusia_, Elza1234, Truuskaawka, CelinaJan, Kindziukowa, Biedronka@, Maj.a, przygodami66, Blackapple, Tanashi, Revolutionary , KarolaKinga, Werzol, Klaudek11, Alex_92, eeemakarena, Moooniii, xSmerfetkax, KasiaGosiaWerka, Margareetka lubią tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Laura kciuki żebyście wytrzymali jeszcze te kilka tygodni 🍀 dla wszystkich dziewczyn w szpitalach również dużo cierpliwości i siły ❤️
No i witamy kolejnego bejbika na pokładzie! Wielkie gratulacje Lola, mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze 😍 daj znać w wolnej chwili co u Was
Kasia a Wy jak się trzymacie? Są jakieś nowe wieści?Jak się czujesz, jak się ma Ola?
👱♀️ 29 🧔 34
7 lat starań
- 19/09 transfer ET blastki 3AA ❤️
- 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
- 30/10 USG 2,1cm 👶 177/min ❤️
- 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm 👶, 155/min ❤️
- 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
- 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
27/12 - 195g 👶
27/01 - 414g 👶
26/02 - 834g 🌸
27/03 - 1467g 🍀
25/04 - 2417g 🐣
CUDZIE TRWAJ! ❤️
-
Lauraa wrote:1cm rozwarcia, szyjka się skróciła do 18mm 🙈 tego się nie spodziewałam. Z Maluchem wszystko dobrze, wymachiwał siurkiem na lewo i prawo tylko czemu już się tu pcha. Pobrali wymazy, zaraz mam KTG i na pewno mam zostać. Potem będą decydować co dalej 🤕👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Laura kciuki! Czy ta krew to po prostu z rozwarcia? Czy jak to działa? 🤔
A odnośnie mleka modyfikowanego - jest sens kupować podgrzewacz do butelek? Głównie planuję w butelce jak coś to dawać swoje mleko, czasami MM, mam nadzieję że młoda zaakceptuje butelkę bo chcę ją z tatą zostawiać na czas moich wyjść. Ale się zastanawiam właśnie czy ten podgrzewacz by nie ułatwił tego -
Paulinaaa_ wrote:Laura kciuki! Czy ta krew to po prostu z rozwarcia? Czy jak to działa? 🤔
A odnośnie mleka modyfikowanego - jest sens kupować podgrzewacz do butelek? Głównie planuję w butelce jak coś to dawać swoje mleko, czasami MM, mam nadzieję że młoda zaakceptuje butelkę bo chcę ją z tatą zostawiać na czas moich wyjść. Ale się zastanawiam właśnie czy ten podgrzewacz by nie ułatwił tego
No i jakbym karmiła MM to Mam opcję, że będzie trzymał temperaturę. -
Jeszcze np przy kp się przydaje do rozmrażania mleka i też wlasnie trzymania temperatury jak mama wychodzi. Bardzo przydatny gadżet, serio
Elza1234, Paulinaaa_, Klaudek11 lubią tę wiadomość