X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola no ja właśnie pisałam o Hipp bo mam pewność, że u nas dają to. I położna mówiła, że można wziąć swoją butelkę i przelewać tyle co na karmienie żeby nie wywalać potem tych butelek (i ja tu się zgadzam z tym,ja też nie lubię marnować jedzenia).
    Właśnie umyłam sobie sterylizator/podgrzewacz i zamierzam smoczek odkazić i butelkę i dopakowac.
    Laktatora chyba nie będę brała, skoro przy każdym łóżku jest Medela to będę w razie W używać tego. Najwyżej mi mąż dowiezie.
    Mam ciągle wrażenie że czegoś istotnego nie wpakowałam do walizki, ale nie wiem czego

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 7 maja, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu raz był hipp raz nan. Na tych butelkach było napisane zużyć w ciągu 6h potem wylać.

Więc myślę że teraz może być jeszcze coś innego i się na nic nie nastawiam 😅 ale generalnie każdej raz tą butle w szpitalu dałam; jak będzie trzeba teraz też skorzystam z tej opcji

Edycja: sprawdziłam na tym co mam i tam pisze nieużyte mleko wylać po godzinie od otwarcia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja, 15:30

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 7 maja, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura trzymaj się!

Lola gratuluje 🥳

preg.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 7 maja, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1cm rozwarcia, szyjka się skróciła do 18mm 🙈 tego się nie spodziewałam. Z Maluchem wszystko dobrze, wymachiwał siurkiem na lewo i prawo tylko czemu już się tu pcha. Pobrali wymazy, zaraz mam KTG i na pewno mam zostać. Potem będą decydować co dalej 🤕

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10-16.10 beta 10,7/64,3/295,4/711,2
    22.10 (5+1) pęcherzyk 7mm 🥹
    26.11 (10+1) CRL 3,28 + FHR 175
    02.12 - Nifty zdrowy chłopak 🩵
    10.12 (12+1) prenatalne CRL 6,12 + FHR 163
    04.02 (20+1) 372g połówkowe
    18.02 (22+1) 522g
    24.03 (27+0) 1058g
    09.04 (29+2) prenatalne 3 trymestru

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 7 maja, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    1cm rozwarcia, szyjka się skróciła do 18mm 🙈 tego się nie spodziewałam. Z Maluchem wszystko dobrze, wymachiwał siurkiem na lewo i prawo tylko czemu już się tu pcha. Pobrali wymazy, zaraz mam KTG i na pewno mam zostać. Potem będą decydować co dalej 🤕
    Zaciskaj nogi 😅
    Dobrze, że wszystko ok 💪

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 7 maja, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:

Dobrze, że już jesteś zaopiekowana. Dawaj znać i niech ten niecierpliwy bobas jeszcze chwilę posiedzi w brzuchu!

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 7 maja, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Typowny chłop. Wielkie zamieszanie,baba się stresuje a chłop se ptokiem macha i nie czai o co cała afera🤣

Ciśnienie masz okej?

amoze, KarolaKinga, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Może podadzą jeszcze sterydy? Bo je się chyba do 34 tc daje
    Zaciskaj nogi i mocne kciuki, żeby młody jeszcze tam spokojnie parę tygodni siedział jednak

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • CelinaJan Ekspertka

Wysłany: 7 maja, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura, trzymamy mocno kciuki. 🤞

Trzymaj tego małego wojownika jeszcze w brzusio przez jakiś czas. 😊

Lola gratulację ☺️

28.08.23r ⏸️
    06.10.23 poronienie chybione 💔
    16.10.24⏸️

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 7 maja, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak karmilam noworodki to zawsze wywalałam to co było niedopite. Ale to była buteka na którą się nakładało smoczek więc no bakterie już się dostały do środka. W domu będę trzymać tą butelkęze 24 h ( z której coś odleje do drugiej butelki ) Nie mam zamiaru tego wyrzucać. Przecież takie dziecko wypije 5,10 czy 20 ml na raz. To gdzie ja mam po 190 ml wylewać. W życiu. Będzie piła aż wypije. Choćby do osiemnastki miała to pić.

magdalena321, Revolutionary lubią tę wiadomość

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja jak karmilam noworodki to zawsze wywalałam to co było niedopite. Ale to była buteka na którą się nakładało smoczek więc no bakterie już się dostały do środka. W domu będę trzymać tą butelkęze 24 h ( z której coś odleje do drugiej butelki ) Nie mam zamiaru tego wyrzucać. Przecież takie dziecko wypije 5,10 czy 20 ml na raz. To gdzie ja mam po 190 ml wylewać. W życiu. Będzie piła aż wypije. Choćby do osiemnastki miała to pić.
    To właśnie tak nam położna tłumaczyła, że owszem można dawać smoczka prosto na butelkę hipp i po tych paru ml wywalać do kosza
    Ale ona poleca odlać ile trzeba do swojej butelki, a tamto do lodówki, bo w lodówce do 24 h można trzymać, albo te 6 h na blacie. No byleby dziecko do tego nie napluło, bo wiadomo - wtedy do kosza

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień wizyty to dobry dzień, żeby Mamę panikarę wystraszyć i po śniadaniu wyjątkowo iść spać 👍

Na szczęście rano i przed wyjściem były małe pobudki i oczywiście największa w drodze do lekarza

Szyjka 3.5cm, AFI ponad 13cm, przepływy prawidłowe. Dostałam receptę na rsv i jakiś wpis już o mnie poszedł do mojego szpitala ☺️

I uwaga 2378 gram wagi😅😅😅 trochę jesteśmy w szoku z tą wagą z dziś, nogi długie jak na 35 tydzień

amoze, Paulinaaa_, Gusia_, Elza1234, Truuskaawka, CelinaJan, Kindziukowa, Biedronka@, Maj.a, przygodami66, Blackapple, Tanashi, Revolutionary , KarolaKinga, Werzol, Klaudek11, Alex_92, eeemakarena, Moooniii, xSmerfetkax, KasiaGosiaWerka, Margareetka lubią tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • amoze Autorytet

Wysłany: 7 maja, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura kciuki żebyście wytrzymali jeszcze te kilka tygodni 🍀 dla wszystkich dziewczyn w szpitalach również dużo cierpliwości i siły ❤️

No i witamy kolejnego bejbika na pokładzie! Wielkie gratulacje Lola, mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze 😍 daj znać w wolnej chwili co u Was :)

Kasia a Wy jak się trzymacie? Są jakieś nowe wieści? :) Jak się czujesz, jak się ma Ola?

Aniela ❤️ 4020g, 57cm, 06.06.2025
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Laura, bardzo mocne kciuki za Was!

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 7 maja, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Kasia daj znać czy już psychicznie lepiej się czujesz i jak maleńka ♥️

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Paulinaaa_ Ekspertka

Wysłany: 7 maja, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura kciuki! Czy ta krew to po prostu z rozwarcia? Czy jak to działa? 🤔

A odnośnie mleka modyfikowanego - jest sens kupować podgrzewacz do butelek? Głównie planuję w butelce jak coś to dawać swoje mleko, czasami MM, mam nadzieję że młoda zaakceptuje butelkę bo chcę ją z tatą zostawiać na czas moich wyjść. Ale się zastanawiam właśnie czy ten podgrzewacz by nie ułatwił tego

07.2024 biochem

3.10 11 dpo ⏸️
    12dpo bchg 43, 15dpo 245, 17dpo 658

14.10 7.8mm pęcherzyk
    25.10 serduszko ❤️
    18.11 3.5 cm ludzika
    28.11 Nifty niskie ryzyka + 🩷
    10.12 prenatalne, wszystko super

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 7 maja, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem jest sens bo potem się bardzo przydaje przy rozszerzaniu diety ten podgrzewacz :)

Paulinaaa_, Klaudek11, Anabbit lubią tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 7 maja, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa_ wrote:
    Laura kciuki! Czy ta krew to po prostu z rozwarcia? Czy jak to działa? 🤔

A odnośnie mleka modyfikowanego - jest sens kupować podgrzewacz do butelek? Głównie planuję w butelce jak coś to dawać swoje mleko, czasami MM, mam nadzieję że młoda zaakceptuje butelkę bo chcę ją z tatą zostawiać na czas moich wyjść. Ale się zastanawiam właśnie czy ten podgrzewacz by nie ułatwił tego
    Ja mam podgrzewacz i sterylizator w jednym, widziałam że nawet więcej opcji ma. Myślę, że nawet już jak przestanę sterylizować (nie chce mi się wody gorącej w garnku pilnować, a tu sam się wyłącza) to właśnie przy rozszerzaniu diety się przyda.
    No i jakbym karmiła MM to Mam opcję, że będzie trzymał temperaturę.

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 7 maja, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze np przy kp się przydaje do rozmrażania mleka i też wlasnie trzymania temperatury jak mama wychodzi. Bardzo przydatny gadżet, serio ;)

Elza1234, Paulinaaa_, Klaudek11 lubią tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 7 maja, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura, trzymajcie się tam! Kolejny kurczak chyba bardzo chce się już przytulić do swojej mamy po drugiej stronie brzucha 🫣

Lola, gratulacje! 🥰🥰

preg.png
‹‹ 1430 1431 1432 1433 1434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ