WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Nosa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza, Gusia, mocne kciuki i życzenia zdrowia dla babć 🫂

Elza1234 lubi tę wiadomość

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
    Acard/Polocard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
    🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
    🩺 16.04. 1765g cudownego chłopczyka 💙 (30t6d)
    🩺 08.05. następna wizyta (34t)

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza, mocne kciuki za babcie. Żeby szybko wyszła z tego.

No mój Mąż się ogółem przejął, że coraz więcej wariatów. On to zwykle ma trafne 'tropy' i duży dystans do strasznych historii, obrazów. Ja nie mam takiego czegoś i potem mnie takie obrazy prześladują.

Boi się o mnie i już teraz by wolał żebym sama za dużo nie chodziła. Chociaż powiem Wam, że ja jestem wyczulona na jakichś podejrzanych typów już od czasów nastoletnich, wolę dmuchać na zimne niż ryzykować. Pewnie jako kobiety połowa z Was też tak ma.

Jednak bez broni palnej w niektórych sytuacjach jest się po prostu na straconej pozycji. Powinni ci ochroniarze tam mieć spluwy i po prostu móc zadziałać w ten sposób, mam nadzieję, że ten facet wyjdzie z tego ataku żywy..

Elza1234 lubi tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak już wczoraj podawali w wiadomościach (których normalnie w sumie już nie oglądam, ale wyjątkowo spojrzałam) oczywiście same negatywne historie, zszokowalam się ze ten gość z dubaju od wypadku jadąc 250km/h siedzi tam na wolności. Ja to myślałam, że chłop siedzi tam w areszcie a on od paru lat sobie prowadzi życie na poziomie w Dubaju. No naprawdę słabe to. Kasa, znajomości i można wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:13

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Klaudek11 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Trzymam kciuki za babcie Elza, mam nadzieję, że się okaże, że to nic poważnego.

Ja dzisiaj dobrze spałam dla odmiany, tylko jedna pobudka na siku i ze dwa razy czułam, że młody się mocno wierci, tak jakby próbował nogi przesuwać po przedniej ścianie brzucha, ale obrotu chyba mu się nie udało zrobić, bo teraz znowu czuje kopanie na dole 😒

Ja cały czas czuje jakby kopniaki w szyjke macicy, pęcherz a wczoraj na wizycie okazało się, że mała ma już główkę na dole ;)

Elza kciuki z babcię, zdrówka dla niej 🙂

Elza1234, Blackapple lubią tę wiadomość

🧔👩 29l
    👶2l

03.2023 cb 💔
    05.2023 poronienie w 9tc 💔
    11.2023 cb 💔
    01.2024 poronienie w 9tc 💔 (acard)

04.2024 badanie na trombofilie
    mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
    następna ciąża na acardzie i heparynie

17.10 II kreski✊️
    28.10 pecherzyk w macicy
    14.11 zarodek 1,24cm i ❤
    4.12 CRL 3,89cm
    12.12 prenatalne
    17.02 połówkowe

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny trzymam kciuki za Wasze babcie, za zdrowie!
    Moja jedyna babcia też już jest na ostatnich nogach że tak powiem brzydko ale taka prawda. Gaśnie każdego dnia, mama ma na nią opiekę i codziennie jest przy niej, wszystko robi ale widzę jak jej ciężko bo to jednak bardzo odpowiedzialne i też wyrzeczenie, trochę męczy bo nigdzie nie może na dłużej wyjść, jechać na zakupy żeby nie zostawić babci samej na zbyt długo..
    Moja babcia jest po 5 zawałach, ma cukrzycę, tabletek to łyka kilogramy wszystkie oczywiście przepisane na konkretną rzecz przez lekarzy 😕 no nie ma lekko..

U mnie oczywiście noc ciężka jak każda od zeszłego tygodnia z resztą, już nawet nie chce mi się narzekać, pocieszam się że to jeszcze miesiąc, byle do 10 czerwca 😫 jutro jadę na weekend do rodziców popołudniu, mój mąż jedzie na 3 dni na polowanie to wolę być z córką w domu gdzie jednak ktoś będzie w razie czego w pobliżu mnie.

Muszę pogrzebać na vinted za jakimiś letnimi lekkimi sukienkami na ramiączkach, bez ramiączek albo coś co będzie dobre na lato przy dziecku, nie będzie opinało, będzie przewiewne. Nie mam nic takiego a tu trzeba będzie w czymś wyjść później ze szpitala i w domu w czymś chodzić 🙄

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    Wiesz, to jest bardzo konkretne podejscie i chwali się za odwagę, serio, dobrze, ze są tacy ludzie, którzy to zglaszają. Moją pierwszą myślą też było, że żal mi tego dziecka i tyle kobiet się stara latami, roni i nie może utrzymac, a takie które to mają w nosie pierdną i w ciazy, a potem zero wdzięczności losowi czy poczucia odpowiedzialności za nowe życie... tylko w moim odczuciu ważniejsze było wyrażenie wsparcia koleżance 😃

A czemu nie lubisz szumisiow Karola? Jest tu jakas grubsza historia? 😄
    Ja się cieszę każdą poronioną ciążą u takiej patologii. I każdym martwo urodzonym noworodkiem z ciąży obciążonej narkotykami albo alkoholem. Serio. To jest ulga dla tych dzieci.Jedyny ratunek.

Co do szumisiów....hmmm. Jest dużo na ten temat. Ja ,zanim jeszcze nie mówiło sie o szkodliwości szumu widziałam, że to nie ma sensu. Dziecko musi nauczyć się spać i odpoczywać podczas tego snu. Często jest tak,ze ucząc dziecko spać przy szumisiu,suszarce,odkurzacz czy czymkolwiek dziecko nie jest w stanie spać później bez. Spać ani zasnąć. Ten mózg uczy się być stymulowany i ciągle pracuje na obrotach ,jak chomik w kołowrotku. Jak przestaje szumieć dziecko się budzi. Ja to obserwowałam u wszystkich którzy szumieli dzieciom. Te dzieci nie były w stanie spać bez tego. Kiedy ten organizm ma odpocząć jak podczas snu jest nauczony nasłuchiwać.

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza dlatego ja jestem za tym,żeby starsi ludzie się szczepili jednak. Bo zawsze to jakaś nadzieja . Mała bo mała.ale jednak.

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie tez znam czterolatkę, która jest tak przyzwyczajona do tego szumu, że bez niego nie zaśnie. I też mam kuzynkę, która z mężem też już bez szumu nie zasną, chociaż dziecko już nie jestem niemowlakiem. Więc rzeczywiście chyba potem może być trudno się odzwyczaić… Takie skrajności to już słabo na maksa.

Ja uważam, że wszystko z głową. U mnie np dół domu jest otwarty, mamy kuchnię otwartą na salon, korytarz i łazienkę. Jak miałam niemowlę miałam też w domu dwulatkę, której usypiając młodszą siostrę nie mogłam zamknąć w innym pokoju na piętrze samej 🤷‍♀️ więc szumis mnie ratował, włączałam młodszej do usypiania, żeby wyciszał szelesty i dźwięki zabawy siostry, teraz też jest mi potrzebny do tego samego, urok małych różnic między dziećmi, że musisz mimo wszystko mieć wszystkie na raz na oku 😅

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny robiła któraś z Was piaskowanie na NFZ? Dzwoniłam do dentysty to mi powiedział, że w ciąży tak jak każdemu przysługuje tylko raz na rok sam kamień? To do dupy, bo prywatnie ściągałam na początku ciąży osad i kamień, dentystka powiedziała, żebym przed rozwiązaniem się pojawiła. Nie widzę po zębach abym miała kamień, jak już to prędzej lekki osad czyli bardziej przydałoby się piaskowanie (wolę sprawdzić jeszcze raz zęby przed rozwiązaniem póki mam czas).
    Właśnie apropo chorób starszych ludzi to ostatnio jest jakaś epidemia. Moja babcia wróciła ostatnio ze szpitala po przewlekłej niewydolności płuc. Tesciu z dnia na dzień szpital i rozrusznik, choroba krwi. Moja sąsiadka tak samo z dnia na dzień źle się poczuła puls 40, szpital i rozrusznik.

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG-8653.jpg IMG-8652.jpg

Uwaga bo pęknę 😆🤣
    Te ślady na brzuchu to pękające naczynka i siniaczki które powoduje moje dziecko wypychając w tych miejscach swoje długie girki 🤪🤪

eeemakarena, Werzol, KarolaKinga, Margareetka, Revolutionary , Truuskaawka, amoze, Kindziukowa lubią tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:
    Dziewczyny robiła któraś z Was piaskowanie na NFZ? Dzwoniłam do dentysty to mi powiedział, że w ciąży tak jak każdemu przysługuje tylko raz na rok sam kamień? To do dupy, bo prywatnie ściągałam na początku ciąży osad i kamień, dentystka powiedziała, żebym przed rozwiązaniem się pojawiła. Nie widzę po zębach abym miała kamień, jak już to prędzej lekki osad czyli bardziej przydałoby się piaskowanie (wolę sprawdzić jeszcze raz zęby przed rozwiązaniem póki mam czas).
    Właśnie apropo chorób starszych ludzi to ostatnio jest jakaś epidemia. Moja babcia wróciła ostatnio ze szpitala po przewlekłej niewydolności płuc. Tesciu z dnia na dzień szpital i rozrusznik, choroba krwi. Moja sąsiadka tak samo z dnia na dzień źle się poczuła puls 40, szpital i rozrusznik.

Ja byłam na NFZ w ciąży to niestety ale sam kamień mi zdjął, bez piaskowania właśnie 😕

przygodami66 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:

Na NFZ przysługuje tylko usuwanie kamienia, u mnie też babka robi polerowanie potem, no ale piaskowanie to nie jest.

przygodami66 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, łożysko przodujące i jak się okazało na usg wyglądało lepiej a jednak na żywo było bardzo centralnie przodujące więc nie było opcji inaczej:) dziękuję za miłe wiadomości!:)

Gusia_, eeemakarena, amoze, Elza1234, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza, Gusia, kciuki za Wasze babcie! Ja ze swoją też jestem zżyta i wiem jaki to stres, kiedy coś się dzieje ze zdrowiem.

Ale dzisiaj pospane, gdyby nie budzik o 9, to bym pewnie dalej spała... Żebym porodu nie przespała 😀 Plan na dzisiaj to sprzątanie w dalszym ciągu, a później przebieranie dostanych rzeczy + domawianie brakujących, moja psychika ma się już spokojniej z tą perspektywą.

Magdalena, ale brzusio! Niezłe ślady przemocy od Córki 😁 Ja się dziwię, że też mi jeszcze nigdy żadne nie wyszły, bo czasem jestem dobrze pookładana

Anabbit, jak pytałaś o te pieluchy w Rossmannie, to coś wytłumaczyli, dlaczego one nie wskoczyły?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:21

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    Beta hCG:
    07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
    16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
    25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
    15.11. CRL 2,41 cm
    20.12. CRL 8,07 cm
    15.01. 220g 💙
    06.02. 360g
    05.03. 737g
    16.03. 1060g
    07.04. 1503g
    12.04. 1667g
    30.04. 2136g

🩺 21.05.2025

preg.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wyjątkowo kiepska noc, jak się obudziłam o 4 tak przez dwie godziny nie mogłam zasnąć i dopiero jak mąż wyszedł do pracy to zdrzemnęłam się do 10 😅 nie wiem dlaczego, może tak jak u Was, przed snem przeczytałam wiadomość o UW i naprawdę nie wiem co kieruje ludźmi, przerażające

Kasia, wszystkiego dobrego dla was, mam nadzieję że do nas wrócisz, ciotki z forum będą czekały na wieści od was :-) ja też uważam że nie masz co się obwiniać, dałaś z siebie wszystko, ale to tylko nasze słowa, musisz sama do tego dojść

Laura, teraz naprawdę musicie mówić do brzuszka, żeby się nie spieszył i ma jeszcze czas 😜 na szkole rodzenia nam mówili, że powinno się rozmawiać z dzieckiem w trakcie porodu, żeby je też wspierać w tej ścieżce, więc my zaczęliśmy już teraz ją przekonywać, że nie ma co się pchać za wcześnie, zimno jest, nieprzyjemnie, niech poczeka do czerwca 😅

Dziewczyny, trzymam kciuki za wasze babcie. Dużo zdrowia dla nich!

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda piękny ten Twój brzusio, chociaż wierzę, że może być Ci ciężko. Na szczęście naprawdę już całkiem niedługo (ja tak to widzę 😀 ale oczywiście afirmuję razem z Gusią #mamjeszczeczas 🤣). Mój też tak jak długo się nie zaokrąglał, tak już teraz każdego dnia coraz bardziej napięty. A że mam w środku dużo tłuszczyku to stwierdzam, że to musi być poduszka asekuracyjna i wszystkie te kopniaki i przewierty małego są dzięki temu niebolesne 🤣

U mnie w rodzinie dziś ważny dzień- rodzice wyprowadzają się z naszego domu rodzinnego 🙂 ponad 42 lata wspólne tam spędzili i właśnie dostałam ostatni filmik z mojego pokoju. Jestem wzruszona, ale się nie rozklejam, patrzę na to tak, że to nowy etap. Będę mieć ich bliżej, w pół godziny dojedziemy do siebie zamiast 2 czy 2,5h, czuję się spokojniejsza. Ale wieś rodzinna piękna i na zawsze pozostanie w ❤️

Paulina, odzywałaś się rano, jak Ty się masz?

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
    Acard/Polocard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
    🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
    🩺 16.04. 1765g cudownego chłopczyka 💙 (30t6d)
    🩺 08.05. następna wizyta (34t)

preg.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;) Ja melduje po wczorajszej szczepionce na RSV brak totalnie jakichkolwiek objawów, nawet ręka nie boli :) Bo senności i zmęczenia nie uznaje za objaw, to mi towarzyszy już od kilku tygodni 😄🙈

kasssia masz prawo do wszystkich odczuć, daj je sobie przeżyć 🫂 Wiadomo, że przez te 9 miesięcy każda z nas tworzy w głowie jakąś tam wizję tego jak będzie wyglądał sam poród, później pierwsze chwile z maluchem i macierzyństwo. Twoje plany zostały Wam zabrane i nic dziwnego że czujesz się rozgoryczona tym faktem 🫂 Pamiętaj tylko że to się niebawem skończy, malutka nabierze siły, wyjdziecie do domu i będziecie mogły układać sobie życie pod siebie i cieszyć się sobą na własnych zasadach. 🥹 Jeśli potrzebujesz odpoczynku od forum to wszystkie myślę to zrozumiemy. Czekamy na Ciebie jak będziesz gotowa i nie przestajemy trzymać kciuków za Was! ✊🙏

Lola93 to teraz oficjalne gratulacje! 🥰 Na pewno z każdym dniem będzie lepiej i z laktacją i bólem, najważniejsze że jesteście oboje cali i zdrowi! 🙏 Zdrówka dla Was! 😉😊

koktajlowa jeju współczuję sąsiadek na sali 🙄 ja się tego właśnie bałam jak byłam w listopadzie w szpitalu, ale na szczęście ta babeczka co ze mną była była naprawdę spoko. A po nie dali jej do sali taką trochę dziwną właśnie dziewczynę, też mi podjeżdżała pod patologię jakąś.. 😶 Pewnie, jak to się będzie powtarzać to reaguj, w ogóle pod wpływem alkoholu to nikt to szpitala przychodzić nie powinien.
    I zgadzam się z Karola3xJ:D - ja też nie mam za grosz jakiegoś współczucia czy zrozumienia dla takich "matek"... Biedne dzieci 😔

Lauraa nie puszczam kciuków, żeby młody jednak posiedział jeszcze trochę. ✊

Elza1234 mam nadzieję że z babcią będzie ok 🙏

magdalena321 mój brzuch też taki cały w żyłach 🙈😄 Ale na szczęście jak dotąd rozstępów nie zauważyłam ;)

Powodzenia wszystkim wizytującym dzisiaj 🙏

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ma któraś może nianię z firmy momini? Zastanawiam się jak z jakością, bo widzę że ma i monitor i opcję podglądu z telefonu a na tym zależy mężowi 😅

Edit. Jak przeczytałam opinie w jednym ze sklepów, to stwierdziłam że jednak będzie trzeba zainwestować w philipsa 🫣😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:28

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:

Anabbit, jak pytałaś o te pieluchy w Rossmannie, to coś wytłumaczyli, dlaczego one nie wskoczyły?

Właśnie nie. Pan zeskanował moją kartę i pampersy, i powiedział że nie wchodzą na tą “promocję”. Będę w tym tygodniu jeszcze w rossmannie i podpytam inna ekspedientkę. Nie żeby mi jakoś super zależało na tych pampersach, chciałabym wiedzieć z czego wynika fakt, że część osób dostaje a część nie.

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w oczach mojego syna dziska jestem superwoman. Jak sie dowiedział, że mam dentyste a później szczepienie to tak przeżywał....wiecie jak dzieci. Żegnał się że mną rano jakbym na ścięcie szła🤣

Ja jestem betonem emocjonalnym jeśli chodzi o takie jazdy typu tęsknota za ciążą,czy nawet żałoba za ciążą. Jakoś wiem, że dziecko jest w brzuchu a później jest poza nim i tyle. Przynajmniej tu mnie życie oszczędziło,że nie mam takich akcji. Bycie betonem ma czasem swoje plusy.

Szkoda że nie doczytałam o tym piaskowaniu bo byłam na nzf to bym zapytała

preg.png
‹‹ 1436 1437 1438 1439 1440
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ