CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Laski, update pampersów z Rossmanna.
Napisałam do nich na messengerze. Oczywiście był bot włączony, ale wystarczy wpisać “konsultant” i można zostawić wiadomość. Odpisali po kilku minutach. Najpierw napisali, że muszę włączyć wszelkie zgody na newslettery (w zakładce Klubu Rossmann i zakładce Rossnę).
Sprawdziłam, potwierdziłam że mam. Poprosili o numer karty i właśnie dostałam odpowiedź, że mam się przejść do rossmanna, i że promka na pampersy i oliwkę wejdzie. Pójdę za jakieś 2 godzinki i dam znać, czy się udało.Elza1234, przygodami66, awokado 🥑, Werzol, Revolutionary , Lauraa, jowmat, Margareetka, CelinaJan, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Karola, masz medyczne wykształcenie i dobrze wiesz, że nic nie musiałaś zrobić źle - może jesteś obciążona genetycznie po swoich rodzicach/dziadkach.
Ja też trzymam kciuki żeby Miska wylosowała 100% zdrowych genów, bo już wystarczająco się nacierpiałaś z reszta dzieci.
Ale naprawdę jesteś silną babką po strasznych przejściach i mega Ci gratuluję i podziwiam, że jesteś tu gdzie jesteś -
Ja myślę,że gdyby diagnoza syna pojawiła się przed moja ciązą to bym się nie zdecydowała na kolejne dziecko.
W ogóle wolałabym sama mieć schizofrenię i latać naga po wsi szukając diabła niż rodzic chore dzieci. A tak jak zdrowa a oni mają ciężkie życie z mojej winy.
Pół ryja mi zdrętwiało po tej szczepionce. Głowa boli,i skronie cisną. Maskara. Leżę i czekam co będzieWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:54
-
Karola ja też mam córkę autystkę i na prawdę kilka lat temu myślałam że w wieku 10 lat będzie już ogarnięta i „wyjdzie” na prostą a tu się okazuje że nie do końca.. Jej zachowania to niekiedy jak 5 letniego dziecka a nie prawie 10-cio. Nie wiem co będzie dalej ale widzę że to nie będzie tak że ona będzie całkowicie sprawna i będzie mogła funkcjonować całkowicie sama. Przeraża mnie to bo nie wiem czy w ogóle będę mogła kiedyś iść do pracy na pełny etat i normalną umowę.
Jedynie wiem że robię wszystko żeby ten byt i to funkcjonowanie jej ułatwić i zapewniam na prawdę wszystko co mogę w tym kierunku zaburzenia.
A gdzie w genach poszło nie tak? Nie wiem. Już pisałam kiedyś że nie ważne „od czego” ten autyzm, nie dowiem się i nie zmienię tego także nie rozmyślam. Żyje tym co jest 😊 nie martw się, matki są silne, my wszystkie jesteśmy silne babki! -
Katikat wrote:O matko ale mieszają.... Ja teraz idę na koniec maja a kolejne ostatnie pewnie też na 3 tyg będzie czyli wypadnie po 15 czerwca... trzeba będzie w maju o to zapytać czy ogarniają.
no właśnie 🙄 ja idę 14maja a później pewnie 4go czerwca - pytanie czy to już będzie ostatnia wizyta 😶2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Karola3xJ:D też uważam że jesteś mega silna i nie możesz myśleć że to Twoja "wina". Nie wybrałaś takiego losu dla swoich dzieci, nie zrobiłaś tego specjalnie żeby miały jakieś odchylenia, więc to nie jest Twoja wina, a to że genetycznie mogło coś pójść to już nie masz na to wpływu.
Ja myślę że jesteś mega silną babką która robi dla swoich dzieci wszystko co może najlepiej żeby miały udane życie i żeby ich choroby miały jak najmniejszy wpływ na ich życie. 🙏
Też życzę Wam żeby malutka była tym promyczkiem który urodzi się w 100% zdrowy, żeby już nie dokładać Wam trudów. 🫂2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
To dobrze że Was zapytałam o te opiaty. W takim razie kategorycznie też ich odmówię w planie porodu.
A Ty Karola to jesteś super babka, nie ma co szukać winy w sobie. Tak po prostu się trafiło i tyle. Ile osób chodzi po świecie niezdiagnozowanych.
Każda z nas jest i będzie najlepszą mamą jaką może być w danym momencie. ❤️
Macierzyństwo potrafi wjechać na banie, ile razy czułam się najgorszą matką bo czegoś nie dopilnowałam. Ale nie ma ideałów, każda z nas popełnia błędy i jeszcze nie raz popełni.
Mi raz bąbel spadł z łóżka. O matko jak ja się biczowałam wtedy. Posłałabym sama siebie do piekła.
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
magdalena321 wrote:Karola ja też mam córkę autystkę i na prawdę kilka lat temu myślałam że w wieku 10 lat będzie już ogarnięta i „wyjdzie” na prostą a tu się okazuje że nie do końca.. Jej zachowania to niekiedy jak 5 letniego dziecka a nie prawie 10-cio. Nie wiem co będzie dalej ale widzę że to nie będzie tak że ona będzie całkowicie sprawna i będzie mogła funkcjonować całkowicie sama. Przeraża mnie to bo nie wiem czy w ogóle będę mogła kiedyś iść do pracy na pełny etat i normalną umowę.
Jedynie wiem że robię wszystko żeby ten byt i to funkcjonowanie jej ułatwić i zapewniam na prawdę wszystko co mogę w tym kierunku zaburzenia.
A gdzie w genach poszło nie tak? Nie wiem. Już pisałam kiedyś że nie ważne „od czego” ten autyzm, nie dowiem się i nie zmienię tego także nie rozmyślam. Żyje tym co jest 😊 nie martw się, matki są silne, my wszystkie jesteśmy silne babki! -
Karola nie wiem czy jakoś Cię to pocieszy, ale mój dziadek chorował na schizofrenię paranoidalną i w sumie nie zdarzyło się, żeby ktoś z jego rodziny (rodzeństwo, dzieci, wnuki) też odziedziczył predyspozycje, tzn. nikt inny nie ma takich objawów ani potwierdzonej choroby, więc chyba musi tu zagrać dużo czynników, nie tylko loteria genetyczna. Ale trzymam kciuki żebyś tym razem nacieszyła się spokojnym, bezproblemowym rodzicielstwem
Ja mam dziś jakiś zjazd psychiczny i fizyczny, brzuch mi się napinał całe przedpołudnie i w zasadzie dopiero teraz puścił. Młoda dziś wyjątkowo wymagająca i samodzielna zabawa szorowała po dnie, więc sobie nie odpoczęłam dłużej niż trzy minuty jak jadła jogurt xD. Teraz mąż ją przejął, to wzięłam się za pranie zabawek i maty po córce żeby już czekała na młodego, robię plan porodu (tym razem króciutki 😅), zamówiłam sobie jeszcze kilka rzeczy dla młodej na połóg żeby mieć czym ją zająć i idę dogorywać. -
Karola3xJ:D wrote:Anabbit jak tam odbiór pampersów?
Elza masz jakieś info o babci?
Kindziukowa z dala od opiatów,zdecydowanie -
Umówiłam się na ktg na jutro. Niby lekarz mówił że nawet przy cukrzycy się zaleca od 36t, ale pierdziele. Niech sprawdzą, nie będę się martwić tymi bólami na weekend.
Tak się zaczęłam zastanawiać .... czy on aby jutro tam nie przyjmuje i czy położna jemu nie zaniesie do opisu 😂😂😂
jak tak to się spalę ze wstydu 😂
Karola, nawet nie wiem co powiedzieć
mam wrażenie, że Ciebie tak życie przeorało...teraz musi być dobrze! nie może być cały czas pod górkę
💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488
03.04.2025 1500g -
Karola3xJ:D wrote:Wiesz co,moja córka cały czas chodziła do szkoły,ja nie szłam na świadczenie, mimo punktu 7 i 8 bi nie chciałam wypaść z rynku pracy. Też jak oni to dawali na 2 lata to zawsze była szansa,że ja uzdrowią z dnia na dzień. Dzięki temu ,że miala bardzo dużo obowiązków i uczyłam ją czynności,a wręcz tresowałam to jakoś funkcjonuje . Ale to dziecko dziecku nie równe no. Ale wiem,że sobie poradzi. A wiele lat nie spałam po nocach martwiąc się,że będzie na mnie "wisieć" całe życie. Że będę się nią musiala zajmować zawsze. A tu miłe zaskoczenie.
Ja nawet nie mam z kim jej zostawić. Jak mieszkałam z rodzicami to pracowałam na zmianę z mamą żeby ktoś z nią był bo przedszkole wtedy, zajęcia dodatkowe, logopeda, terapie itd. Trzeba było to ogarniać a nie miałam wtedy jeszcze tego ŚP.
Teraz jak mieszkam sama to nie miałabym z kim jej zostawiać więc no jest kiepsko…
Mam nadzieję i liczę na to że jeszcze do tej 16stki jakoś to się wyklaruje i będzie na tyle dobrze żebym wiedziała że jak zostanie sama to sobie poradzi. -
Melduję sie po wizycie - Witold przykoksil ... 2614g 🫣 77 centyl wychodzi... prowadząca zapowiedziała, że w 38tyg na wywołanie bede mogła liczyć na 3400-3500 🫣🫣🫣 a ja sie tak już nastawilam na bejbika poniżej 3kg 😅 czuje, że to wina moich ostatnio rozszalałych cukrow... jutro kontrola u diabetologa. Z malym wszystko super, przepływy, wody eleganckie (nie powiedziała ile wod, ale mówi, że nie ma się co martwić). Pobrała mi GBSa, dała skierowanie na indukcję, jutro ide zaklepać termin na 5.06. 🫣🫣🫣 byla kupa śmiechu, bo ciagle sie krecil, na szczęście udało się jeszcze złapać buziulkę 🙂 położenie główkowe.
https://zapodaj.net/plik-8zsIcG5iQM
Werzol, Yumi, Elza1234, Moooniii, Lauraa, przygodami66, asiun, eeemakarena, Biedronka@ lubią tę wiadomość
38👩& 37🧔
PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
Kariotypy ✅️
28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione
13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
Acard/Polocard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
🩺 16.04. 1765g cudownego chłopczyka 💙 (30t6d)
🩺 08.05. następna wizyta (34t)
-
Elza1234 wrote:Przewieźli ją do innego szpitala na pulmonologię, zapalenie płuc, coś im się nie podoba w jednym płucu, ale co to jest to nie wiem - może moja mama się coś dowie jak tam jutro pojedzie