WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 8 maja, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    To może jakaś pogłębioną diagnostykę jej zrobią. Tk,bronchoskopia i takie tam inne
    Tk miała z kontrastem bo podejrzewali wczoraj znowu zatorowość płucna. Obstawiam że dowiem się jak przeczytam wypis ze szpitala. Moja mama jest niemedyczna niestety i dużo rzeczy przekręca.

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 8 maja, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    Melduję sie po wizycie - Witold przykoksil ... 2614g 🫣 77 centyl wychodzi... prowadząca zapowiedziała, że w 38tyg na wywołanie bede mogła liczyć na 3400-3500 🫣🫣🫣 a ja sie tak już nastawilam na bejbika poniżej 3kg 😅 czuje, że to wina moich ostatnio rozszalałych cukrow... jutro kontrola u diabetologa. Z malym wszystko super, przepływy, wody eleganckie (nie powiedziała ile wod, ale mówi, że nie ma się co martwić). Pobrała mi GBSa, dała skierowanie na indukcję, jutro ide zaklepać termin na 5.06. 🫣🫣🫣 byla kupa śmiechu, bo ciagle sie krecil, na szczęście udało się jeszcze złapać buziulkę 🙂 położenie główkowe.

5df2407772344.jpghttps://zapodaj.net/plik-8zsIcG5iQM
    Sama słodycz!♥️
    Świetne wieści 🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja, 19:49

Nosa lubi tę wiadomość

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 8 maja, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Anabbit jak tam odbiór pampersów?

Elza masz jakieś info o babci?

Kindziukowa z dala od opiatów,zdecydowanie

Melduję, iż misja zakończona sukcesem 🫡

image.jpg

eeemakarena, Elza1234, awokado 🥑, Lauraa, przygodami66, Gusia_, Klaudek11, CelinaJan, amoze, Margareetka, Alex_92, Anuncja, Revolutionary lubią tę wiadomość

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 8 maja, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam póki co wyniki alt i ast. Alt-22, Ast-20 więc ok, na kwasy żółciowe mogę czekać nawet i do 5 dni, ale łudzę się, że będą szybciej. Wyniku moczu ogólnego nie ma...w kulki sobie lecą w tej diagnostyce.
    Noga nadal mnie swędzi, wysypka rozlała się się tak dziwnie, że wyglądam jakby ktoś mnie wrzątkiem polał, możliwe że to przez moje niekontrolowane drapanie się w nocy.

Zjadłam dzisiaj normalny obiad, bez kombinowania z dietą cukrzycową i cukier po nim 101 i później ładnie spadł do 85, tak więc dobry dzień te moje cukry mają, bo na czczo 90 bez zwiększenia dawki insuliny tak więc myślę, że to spoko wynik.

Wzięłam się w końcu za pranie dla małego i wyparzylam laktator, butelki itd. Ruszyłam w końcu 💪

Lauraa, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 8 maja, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki również za babcie Elza i Gusia!!

Magda piękny brzuszek 🥰

Cel - zdecydowanie możecie liczyć na mojego męża 🤣 lepszy od liści malin i daktyli 🤣 teraz już się wykręca i gada do niego że ma jeszcze poczekać 🙈

Kindziukowa ja mam anegdotkę ze szkoły rodzenia. Dziewczyna opowiadała że w jednym szpitalu tak ją nacpali opioidami ze totalnie nie pamięta porodu i przez to był cudowny 🙈 a jej mąż będący przy porodzie ma totalnie odmienne zdanie. 🫣 średnio mnie to zachęciło 🫣

Karola jesteś silną babką, wierzę że wszystko będzie dobrze z Małą 🙏

Nosa piękna waga 🥰

Ja melduję, że na obchodzie dostałam info, że najważniejsze to osiągnąć 34 tydzień, do jutra mam tokolize która rzeczywiście mocno wszystko wyciszyła, ból krzyża praktycznie ustąpił. Potem mają mi dać coś doustnie. Rano USG także mają sprawdzić co tam się dzieje. Także leżymy i obserwujemy dalej 🤷‍♀️

Asiun polubilam za cukry i ze rozpoczęłaś misje pranie. Ja teraz mocno doceniam że sobie poprałam i posegregowałam już 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja, 20:32

eeemakarena, Gusia_, przygodami66, asiun, Paulinaaa_, Elza1234, KarolaKinga, amoze, Alex_92, Margareetka, Anuncja, Revolutionary , Anabbit, Blackapple lubią tę wiadomość

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10-16.10 beta 10,7/64,3/295,4/711,2
    22.10 (5+1) pęcherzyk 7mm 🥹
    26.11 (10+1) CRL 3,28 + FHR 175
    02.12 - Nifty zdrowy chłopak 🩵
    10.12 (12+1) prenatalne CRL 6,12 + FHR 163
    04.02 (20+1) 372g połówkowe
    18.02 (22+1) 522g
    24.03 (27+0) 1058g
    09.04 (29+2) prenatalne 3 trymestru

preg.png
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: 8 maja, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yumi wrote:
    Lola moje gratulacje!
    Ja mam pytanie, bo ogólnie to walczę żeby dotrwać do 37 tyg i tak się zastanawiam czy w 37 tygodniu już mogę odpuścić leżenie i oszczędzanie się, z maluszkiem wszystko dobrze, zero jakiś oznak wcześniactwa? 37 tydzień to równo ciąża donoszona i chciałabym rodzić już po tym 37, ale mimo wszystko jakaś wewnętrzna obawę mam czy będzie wszystko dobrze z dzieckiem 😅😬
    No ostrzegali mnie że to jest tak na granicy i że po prostu może wymagać trochę innej obserwacji i u nas faktycznie musieli go chwilkę dogrzać a potem było oki.
    Ktoś o opiaty pytał - mi coś podłączyli chwilkę po cc coś takiego i jakieś wybitne głupoty gadałam, ktoś zadzwonił do mojego lekarza który stał przy mnie i coś opowiadał a ja go spytałam czy się na squasha umawia :D
    W ogóle z wytestowanych polecajek to kupiłam chwilę przed majtki z canpola L/XL za jakieś 9 chyba zł na mediaexpert bo była szybka dostawa i sprawdziły się super - ale ja miałam mały brzuch w ciąży i po cc szybko opadł więc tu daje * ale ogółem naprawdę super nic nie uciska, takie z siateczki. Sasiądka miała takie fioletowe i mówiła że uciskają, te moje klasa. Wchodzą do nich te podpaski poporodowe też fajnie, no nie kleją się ale są w sumie takie duże że mi się nie przesuwały jakoś, ale ja też może nie jestem aż tak aktywna po cc.
    Mam laktator neno angelo i mi ściąga lepiej niż szpitalna Medela, ale to też pewnie mega indywidualna sprawa, no ale mogę polecić też. :)

Nineq, Moooniii, amoze, eeemakarena, Alex_92, asiun, Margareetka, awokado 🥑, Yumi, Anuncja, Revolutionary , Blackapple lubią tę wiadomość

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 8 maja, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola93 wrote:
    No ostrzegali mnie że to jest tak na granicy i że po prostu może wymagać trochę innej obserwacji i u nas faktycznie musieli go chwilkę dogrzać a potem było oki.
    Ktoś o opiaty pytał - mi coś podłączyli chwilkę po cc coś takiego i jakieś wybitne głupoty gadałam, ktoś zadzwonił do mojego lekarza który stał przy mnie i coś opowiadał a ja go spytałam czy się na squasha umawia :D
    W ogóle z wytestowanych polecajek to kupiłam chwilę przed majtki z canpola L/XL za jakieś 9 chyba zł na mediaexpert bo była szybka dostawa i sprawdziły się super - ale ja miałam mały brzuch w ciąży i po cc szybko opadł więc tu daje * ale ogółem naprawdę super nic nie uciska, takie z siateczki. Sasiądka miała takie fioletowe i mówiła że uciskają, te moje klasa. Wchodzą do nich te podpaski poporodowe też fajnie, no nie kleją się ale są w sumie takie duże że mi się nie przesuwały jakoś, ale ja też może nie jestem aż tak aktywna po cc.
    Mam laktator neno angelo i mi ściąga lepiej niż szpitalna Medela, ale to też pewnie mega indywidualna sprawa, no ale mogę polecić też. :)
    Świetnie, że z małym ok 💪kurczę, jak Ty drobna jesteś to moja dupa nie wejdzie w majtki L/XL🤪mam jakieś jednorazówki kupione to może te dadzą radę.
    Dobrze wiedzieć, że ten laktator dobry, bo mam ten sam😅

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙K.🥰

preg.png
  • amoze Autorytet

Wysłany: 8 maja, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola, a ogólnie jak samopoczucie? Jak te pierwsze dni z maleństwem mijają? Jesteście razem czy póki co jakoś oddzielnie?

Lola93 lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 29 🧔 34
    7 lat starań
    - 19/09 transfer ET blastki 3AA ❤️
    - 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
    - 30/10 USG 2,1cm 👶 177/min ❤️
    - 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm 👶, 155/min ❤️
    - 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
    - 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
    27/12 - 195g 👶
    27/01 - 414g 👶
    26/02 - 834g 🌸
    27/03 - 1467g 🍀
    25/04 - 2417g 🐣
    CUDZIE TRWAJ! ❤️

preg.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 8 maja, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola93 wrote:

To mogło być coś z opiatów, bo podobną anegdotkę o gadaniu głupot przytaczała położna jak o nich mówiła.

Lola93 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 8 maja, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Trzymam kciuki również za babcie Elza i Gusia!!

Magda piękny brzuszek 🥰

Cel - zdecydowanie możecie liczyć na mojego męża 🤣 lepszy od liści malin i daktyli 🤣 teraz już się wykręca i gada do niego że ma jeszcze poczekać 🙈

Kindziukowa ja mam anegdotkę ze szkoły rodzenia. Dziewczyna opowiadała że w jednym szpitalu tak ją nacpali opioidami ze totalnie nie pamięta porodu i przez to był cudowny 🙈 a jej mąż będący przy porodzie ma totalnie odmienne zdanie. 🫣 średnio mnie to zachęciło 🫣

Karola jesteś silną babką, wierzę że wszystko będzie dobrze z Małą 🙏

Nosa piękna waga 🥰

Ja melduję, że na obchodzie dostałam info, że najważniejsze to osiągnąć 34 tydzień, do jutra mam tokolize która rzeczywiście mocno wszystko wyciszyła, ból krzyża praktycznie ustąpił. Potem mają mi dać coś doustnie. Rano USG także mają sprawdzić co tam się dzieje. Także leżymy i obserwujemy dalej 🤷‍♀️

Asiun polubilam za cukry i ze rozpoczęłaś misje pranie. Ja teraz mocno doceniam że sobie poprałam i posegregowałam już 🙈

nie puszczam kciuków za te kilka dni dodatkowych w takim razie! ✊✊✊

Lauraa lubi tę wiadomość

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png

Wysłany: 8 maja, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Melduję, iż misja zakończona sukcesem 🫡

image.jpg

o też mam tą oliwkę, ale niestety nie za grosz, tylko normalnie kupiłam 😄

2cs 🤞

7dpo:

17.10.2024 ⏸️🍀

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

preg.png

Wysłany: 8 maja, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola93 wrote:

dziękujemy za polecajki! Wszystkie się przydadzą 😉😊

Lola93 lubi tę wiadomość

2cs 🤞

7dpo:

17.10.2024 ⏸️🍀

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 8 maja, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to gadanie glupot po znieczuleniu to już jest tak oklepane,że nawet tego nie słucham. Czasem się zdarzy coś faktycznie ciekawego typu pacjentka po poronieniu krzycząca, że jest matką smoków. Ale to pojedyncze osoby mają coś ciekawego do zaoferowania 😅
    Ludzie po ataku padaczki gorzej bredzą mam wrażenie.

Kurcze jaj mam pieluchy bo kupiłam dwie małe paczki huggies,jedne małe babbiboo czy jakoś tak,i dostaliśmy 3 wielkie paki premium care ,więc na próbę jest ale ten rossman to tak trochę słabo robi,że to trzeba pilnować i się dochodzić paczki pieluch....Mega słabe to.

Lola a czemu oni Ci w końcu to cc robili? Bo nadal nie kumam. A ciekawa jestem. Jak taka sąsiadka w oknie wypatruje info🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja, 22:12

preg.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 8 maja, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja laktator ostatecznie kupiłam neno vento, spodobało mi sie, że można go dość łatwo umyć i ma od razu reduktory czy lejki czy co to to jest co może mieć różne rozmiary 🙈

Co do rossmana to faktycznie też nie miałam newslettera klikniętego, czekać teraz na maila czy po prostu się upomnieć jak będę w sklepie? 😅

A co do gadania głupot to pamiętam, że po histeroskopii stała nade mną pielęgniarka jak się obudziłam i costam opowiadała o swoim psie. Ja takie wtf, no ale ok, słucham, przecież lubię psy. W końcu nie wytrzymałam i pytam sorki skąd się właściwie wziął temat. A ona, że sama zaczęłam XD no nie pamiętam tego za cholerę 🫠

A i przyszedł mi ten mop parowy z viledy i już po pierwszym myciu jestem zadowolona 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja, 22:13

Elza1234, Blackapple lubią tę wiadomość

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 8 maja, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:

Co do rossmana to faktycznie też nie miałam newslettera klikniętego, czekać teraz na maila czy po prostu się upomnieć jak będę w sklepie?

Myślę, że pytać w sklepie przy okazji. Ja nawet po kliknięciu nie dostałam maila, a faktycznie dziś weszła promka na oliwkę i pampersy.

Kkk77 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 8 maja, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola93 wrote:

Polecajka laktatora w sam raz, bo to mój typ, już nawet chciałam dzisiaj kupić przy okazji odbioru fotelika z bazą, ale stacjonarnie chcą za niego 100 zł więcej niż można kupić online, więc się wstrzymałam. Zamówię go w końcu, bo ile się można z tym miotać :D

Gatki z Canpola też mam, ale nie wiem co o nich myśleć. Przymierzałam je dzisiaj i na górze mnie cisnęły. No ale w końcu to majtki poporodowe, a nie przedporodowe. Może jak Synka nie będzie w brzuchu, to będą w sam raz? W każdym razie zakupię jeszcze jakieś większe.

W apce Rossmanna mam kliknięty newsletter, oliwkę za 1 zł miałam, a pieluch już nie. Chyba muszę też się u nich upomnieć przy okazji

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    Beta hCG:
    07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
    16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
    25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
    15.11. CRL 2,41 cm
    20.12. CRL 8,07 cm
    15.01. 220g 💙
    06.02. 360g
    05.03. 737g
    16.03. 1060g
    07.04. 1503g
    12.04. 1667g
    30.04. 2136g

🩺 21.05.2025

preg.png
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: 8 maja, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amoze - dzisiaj wyszliśmy do domu, nie miałam maluszka na 1sza noc bo dogrzewali, na drugą miałam i potem wyszliśmy:) samopoczucie u mnie kiepskie, źle zniosłam cc, w sensie no szybka pionizacja ale nie da się tak szybko wstać z łóżka czy jakoś szybciej podnieść maleństwa, ciągnie mnie to wszystko no i tak bez szału.
    Karola - łożysko centralnie przodujące - gdyby młody zaczął głowa naciskać mocniej na nie to byłby krwotok, również gdyby się zaczął poród to ono by pierwsze musiało wyjść i to jest też duże zagrożenie:( więc musieli wyprzedzić skurcze i poród i 37tc dali mi jako max. jeszcze przy takich niskoschodzacych można dłużej donosić ale jak jest centralnie przodujące to Lipton :(

preg.png
‹‹ 1437 1438 1439 1440 1441
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ