CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Gusia_ wrote:Przecież wiele babeczek ma do dnia porodu długą szyjkę. Ile to słyszałam od koleżankę historii że np rano były u lekarza szyjka długa zamknięta a w nocy zaczynały rodzić czy inne przykłady w tym stylu
Moja sąsiadka miesiąc temu urodziła a miała kilka dni przed porodem szyjkę dłuższą niż ja na prenatalnych w połowie ciąży 😅
Ja tylko się boję, żeby nie było jak z pierwszym, ze ta szyja wszystko trzymała niepotrzebnie 🤯 -
Długość szyjki to naprawdę zagadka 🫣 jedne się boją, że nie będzie się skracać, inne że skróci się za szybko i rozwarcie będzie postępować 😬 to są tematy, o których w życiu bym nie pomyślała przed ciążą
U mnie Rossmann coś długo sprawdza co z promocją, może dotarło do nich, że mają jakąś awarię i sprawdzają głębiejprzygodami66, jowmat lubią tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Asiun to dawaj znać co tam dermatolog powie. Oby to nie nic zakaźnego.
Szkodnik Tobie chcą podrzucić jelitowe a ja mam syna co go chyba jelitówka bierze. Może go im podrzucę? O niczym innym nie marzę jak o sraniu i rzyganiu w ciąży.
No, ale dostałam jakieś maści i zyrtec... zobaczymy⏸️09.10.2024
🤱💙17.06.2025💙
⏸️ 08.12.2015
🤱💓 21.08.2016 💓 -
Paulinaaa_ wrote:Jeszcze naoglądam się tych dzieciaczków tutaj (bo zaczęłam spacerować!) i chodzę i się wzruszam 😅 koleżanka z sali wczoraj urodziła córeczkę, 2,4kg w donoszonej i taki piękny okruszek!
Moje dziecię to może być taki okruszek, jak się urodzi w jakimś 37+0, już przestałam liczyć na to, że przykoksi xD -
Gusia oby tak było, że ta szyjka w odpowiednim momencie skróci się. Na razie seks, a później dodam to co powie gin (już coś wspominała o olejku z wiesiołka).
Werzol ja napisałam do biura obsługi klienta i na razie cisza z Rossman 😁. Wcześniej miałam włączone powiadomienia i wszystkie newslettery, dostałam tylko oliwkę, więc ewidentnie coś tam nie zagrało. -
Blackapple wrote:Moje dziecię to może być taki okruszek, jak się urodzi w jakimś 37+0, już przestałam liczyć na to, że przykoksi xD
Moja na pewno 🙈 teraz ma jakieś 2,1kg, a podejrzewam że poród za jakieś 2.5tyg po ściągnięciu szwu i pessara 😅 byle zdrowa! a co do wagi, wszyscy u mnie w rodzinie się rodzili między 2,5 a 3 więc bywa i tak 🤷🏼♀️ chociaż i tak w szpitalu bacznie ją obserwują czy rośnie i jak przepływyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 18:04
Blackapple, przygodami66, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
U nas się zapowiada największa z corek. Dziewczyny miały 3 kg i 2950 przy porodach, tutaj lekarz prognozuje coś koło 3,5 kg. Mam nadzieję, że dam rade mimo to i będzie dobry poród
Wgle mam dzis jakis zjazd emocjonalny 😭 i wszystko mnie boli i chyba mi się skumulowało zmęczenie z ostatnich miesięcy 😴 jestem nie do życia tego popołudnia, mąż mnie wykopał na kanapę i sam robi z dziećmi kolację żebym poleżała chociaż na wieczór 🫣 łezki mi kapią na kanapę jakiś naprawdę mnie złapał zjazd w sumie bez konkretnego powodu 🥲 -
Gusia_ wrote:U nas się zapowiada największa z corek. Dziewczyny miały 3 kg i 2950 przy porodach, tutaj lekarz prognozuje coś koło 3,5 kg. Mam nadzieję, że dam rade mimo to i będzie dobry poród
Wgle mam dzis jakis zjazd emocjonalny 😭 i wszystko mnie boli i chyba mi się skumulowało zmęczenie z ostatnich miesięcy 😴 jestem nie do życia tego popołudnia, mąż mnie wykopał na kanapę i sam robi z dziećmi kolację żebym poleżała chociaż na wieczór 🫣 łezki mi kapią na kanapę jakiś naprawdę mnie złapał zjazd w sumie bez konkretnego powodu 🥲
Gusia Harmon Party, odpoczywaj ❤️ -
Ja byłam 3 razy w toalecie więc się zestresowałam że będę rodzić, a jak sie stresuje to zaraz muszę iść do wc
Także chyba się muszę uspokoić 🤡🤡 młoda kopie, czop nie odszedł, wody nie idą, muszę się uspokoićSZKODNIK lubi tę wiadomość
-
Paulinaaa_ wrote:Ja czuję i twardnienia i takie czasami napięcia (baaardzo lekkie bóle) w dole i też mi się zazwyczaj piszą na ktg - ale co ciekawe nie skracają szyjki.
I wszyscy lekarze mówią że takie skurcze piszące się na ktg (czasami mam nawet 6/h) to całkowicie normalne jak na ten etap ciąży :o zależy komu jak macica pracuje
Ja twardnienia i napinanie brzucha to mam gdzieś od 23 tc, pierwsze ktg miałam robione w 33 tc i żadne skurcze się nie zapisały a 2 tygodnie później na kolejnym ktg już były te skurcze widoczne. Lekarz powiedział, że zapis idealny jak na ten tydzień ciąży i że to skurcze przepowiadające. Ale ciekawe czemu wcześniej się nie zapisywały, mimo że odczuwałam je dokładnie tak samo. -
Ja może jakichś zjazdów nie mam ale np ochota na płacz mnie zbiera z bezsilności albo z tego że mi nie wygodnie, że mnie coś gniecie, że mała mi gdzieś tam coś wsadzi w coś i zakłuje, zaboli, że jak za długo chodzę czy stoję to boli kręgosłup i brzuch robi się twardy. Tak ogólnie to spoko jest. Teraz właśnie jestem u rodziców i leżę sobie w ich sypialni i odpoczywam 🙃
Mam ochotę na drzemkę bo wstałam dziś o 5.00 no ale poczekam jeszcze z 2hAmelia 23.12.2015 🩷
Hania 10.06.2025 🩷 -
Hm, ale tak ogółem 3.5kg jako waga porodowa to chyba taka średnia typowa waga jest? Licząc, że to poród bliżej 39-40tc
Mi też tak prognozowali, chyba idziemy w tym kierunku skoro mamy już około 2,4 więc stawiam, że trafnie23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Byliśmy dziś u fizjo i bardzo fajnie wyszła nam wizyta z instruktażem. W sumie Mąż jakoś od razu ogarnął temat i jeszcze zadawał różne pytania. Potem poszliśmy coś zjeść to się najadłam jakbym miała pęknąć, a zamówiłam 2 razy mniej niż Mąż😆 także chyba wszystko już siedzi ściśnięte. A rano był spacer w lesie, potem spacer do fizjo więc w sumie apetyt powinien być spory. Wracając od fizjo to ja już się toczyłam jak wielka kula🤣😁
zapodaj.net/plik-0HVCkYkgVh
Jakiś problem dziś na forum żeby dawać zdjęcia jest, więc stąd ten url😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 19:27
SZKODNIK, Werzol lubią tę wiadomość
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Melduję się po wizycie, ktg reaktywne czyli okej, ale skurczów brak😕
Mamy rozwarcie na 1 cm😳😳nie wiem skąd 🤷♀️
Tętnica pępowinowa na granicy normy🥺🥺🥺 młody waży koło 2900 gram.
Za tydzień kolejna wizyta, jak się przepływy pogorszą to do szpitala😔😔
Jakoś mnie to podłamało, że w 12 dni nagle coś się pogorszyło z przepływami...płakać mi się chce😭😭😭
-
Biedronka, przykro mi, przynajmniej jest na granicy normy, a nie poza nią.. wiem marne pocieszenie
Już masz 36 tydzień więc jak wytrzymasz jeszcze mała chwilkę będzie wszystko perfekcyjnie
Mocne kciuki, żeby było lepiej za tydzień ☺️23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Biedronka@ wrote:Melduję się po wizycie, ktg reaktywne czyli okej, ale skurczów brak😕
Jakoś mnie to podłamało, że w 12 dni nagle coś się pogorszyło z przepływami...płakać mi się chce😭😭😭
Nie martw się, na tym etapie już się dzieją takie rzeczy, bądź czujna, za tydzień sprawdzicie i ewentualnie się rozpakujesz;) -
Biedronka@ wrote:Melduję się po wizycie, ktg reaktywne czyli okej, ale skurczów brak😕
Jakoś mnie to podłamało, że w 12 dni nagle coś się pogorszyło z przepływami...płakać mi się chce😭😭😭SZKODNIK, przygodami66, Alex_92 lubią tę wiadomość