X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 9 maja, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że mnie w tej ciąży aż dziwne że omijają odpukać! choróbska bo przeziębiona też byłam tylko raz w styczniu tak konkretniej, żadne jelitówki itd ale to może dlatego że córka mi też tego nie przynosi ze szkoły, ogólnie już mało choruje także pewnie temu 🤔

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 9 maja, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja chyba powinnam napisać przeprosinową wiadomość do supportu rossmanna 😂😂😂 załatwiłam im robotę na cały dzień z tym sprawdzaniem kart

Werzol lubi tę wiadomość

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 9 maja, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiesz, jest promocja to się należą te pieluchy, jak mają jakiś błąd albo problem, to niech go rozwiążą 🤷‍♀️

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 9 maja, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Dziewczyny ja chyba powinnam napisać przeprosinową wiadomość do supportu rossmanna 😂😂😂 załatwiłam im robotę na cały dzień z tym sprawdzaniem kart
    Nie no. Robią jakas promocje to niech się jej trzymają. Z resztą to Pampers rozdaje swoje pieluchy jako próbki,tak mi się wydaje. Ja tutaj raptem jedna Gusia miała maila a tyle innych dziewczyn nie to jednak coś nie działa tak jak powinno.

Alex_92 lubi tę wiadomość

preg.png
  • jowmat Autorytet

Wysłany: 9 maja, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Dzięki Tobie udało się i mi dostać od nich info, że też mogę odebrać:)

👩‍🦰 92 👱‍♂️ 90
    2020-2023 starania naturalne - bezskuteczne
    20.09.2024 - criotransfer - 2 x 3 BB 🤞<3
    30.09.2024 - 10 dpt - beta 386
    02.10.2024 - 12 dpt - beta 1274
    06.10.2024 - plamienie - SOR - GS 9 x 4,6 mm
    08.10.2024 - 18 dpt - beta 9 882, prog 19,9, widoczny GS i YS <3

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 9 maja, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, żartuję przecież. Nie nasza wina, że im promocja nie działa automatycznie tak jak należy 😅

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 9 maja, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poczekam do 17.05, bo wtedy będę miała 6 tyg do porodu (podałam faktyczną date), jak nie dostanę e-maila to też będę pisać
    Obstawiam że 90% kobiet się nie zgłosi że coś jest nie tak a oni będą na plus

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 9 maja, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pisałam do nich, byłam na zakupach i zapytałam przy kasie. Jeszcze moja siostra ma tak odebrać.

Blackapple ja mam w kapsułkach.

Blackapple lubi tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙K.🥰

preg.png
  • Gość18 Koleżanka

Wysłany: 9 maja, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Co do lęku przed porodem, to też mnie męczy, ale podobnie jak dziewczyny polecam bardzo Psychologiczną Szkołę Rodzenia (mam też tego jej ebooka, ale jeszcze nie czytałam), dodatkowo ostatnio wpadłam też na profil Porodowej Coachelli - ma sporo darmowych treści + wskazówki których nie widziałam u nikogo innego.

Ja też napisałam do rossmanna na messengerze i czekam aż sprawdzą moją kartę 😅

Gość18 - jeśli jesteś na podobnym etapie co my, to raczej bóle podobne do tych okresowych są normalne, ja miewam je już od jakiegoś czasu
    U mnie 33+6 i właśnie od kilku dni mam takie bóle co jakiś czas chwile boli I puszcza. Pierwsza ciąża dlatego panikuje troszkę.

• Gość18 Koleżanka

Wysłany: 9 maja, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena wrote:
    Moana witaj <3 !

Gość18, ja też mam takie bóle od kilku dni, ale dziś na ktg nic się nie pisało, więc chyba normalne :)

ja w razie czego biorę nospę i luteinę, żeby wyciszyć te bóle, no ale ja nie powinnam dopuścić, żeby poród sam się zaczął,
    tak to bym odpuściła jeszcze faszerowanie się lekami
    Ja właśnie tez brałam nospe ale póki da się wytrzymać to nie chce brac zbyt często. Boli jak na okres przez chwile i puszcza. I to tak kilka razy dziennie miewam nieraz jest tak że przez dzień tylko raz się zdarzy tako bol a nieraz częściej. Ale oprócz tych boli nic innego mi się nie dzieje. Ale tak jak mówicie jeśli wy też tak macie to trochę się uspokoiłam. Za tydzień mam wizytę to zobaczymy co lekarz powie. Dzięki za odpowiedź

• Paulinaaa_ Ekspertka

Wysłany: 9 maja, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś mam dzisiaj emocjonalny dzień.. przyszedł dywan do pokoju młodej i jest jakiś taki malutki, wygląda jak wycieraczka i nie ma dostępnych innych rozmiarów :/ nie wiem czemu tak strasznie mnie to zdołowało 😅 mam taką potrzebę żeby wszyściutko było gotowe, a jestem cały czas w lesie… ubranka niewyprasowane, część rzeczy jeszcze w dostawie, ja znowu w szpitalu
    Hormony mi tak szaleją ostatnio 🙈
    Jeszcze naoglądam się tych dzieciaczków tutaj (bo zaczęłam spacerować!) i chodzę i się wzruszam 😅 koleżanka z sali wczoraj urodziła córeczkę, 2,4kg w donoszonej i taki piękny okruszek!

eeemakarena lubi tę wiadomość

07.2024 biochem

3.10 11 dpo ⏸️
    12dpo bchg 43, 15dpo 245, 17dpo 658

14.10 7.8mm pęcherzyk
    25.10 serduszko ❤️
    18.11 3.5 cm ludzika
    28.11 Nifty niskie ryzyka + 🩷
    10.12 prenatalne, wszystko super

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 9 maja, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, no to zajebiscie. Faszeruj się tam węglem na maxa.

Ja juz po ktg, zapis idealny. Mlody ok, skurcze się piszą, ale nie regularne i nie mocne. Szyjka zamknięta, długa stary ma się postarać do końca, bo inaczej nic z tego nie będzie 🤣

Z ciekawostek, takie bole lekkie jakby miesiączkowe w pachwinach zapisały mi się na Ktg :)

przygodami66, Truuskaawka, Elza1234, Gusia_, Werzol, KarolaKinga, xSmerfetkax, Anuncja, Lauraa, Margareetka, amoze, Alex_92, Revolutionary lubią tę wiadomość

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 9 maja, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    Karola, no to zajebiscie. Faszeruj się tam węglem na maxa.

Ja juz po ktg, zapis idealny. Mlody ok, skurcze się piszą, ale nie regularne i nie mocne. Szyjka zamknięta, długa stary ma się postarać do końca, bo inaczej nic z tego nie będzie 🤣

Z ciekawostek, takie bole lekkie jakby miesiączkowe w pachwinach zapisały mi się na Ktg :)
    O proszę, czyli u Ciebie to mogą być te właściwe skurcze.

Maj.a lubi tę wiadomość

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 9 maja, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkodnik, a myślałam, że jak cos czujesz tzn skurcze to wtedy ta szyjka się skraca, a tu nic z tego. Ja się boje, że skończę na wywoływaniu w czerwcu, bo u mnie szyjka też długa zamknięta.

• Paulinaaa_ Ekspertka

Wysłany: 9 maja, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję i twardnienia i takie czasami napięcia (baaardzo lekkie bóle) w dole i też mi się zazwyczaj piszą na ktg - ale co ciekawe nie skracają szyjki.
    I wszyscy lekarze mówią że takie skurcze piszące się na ktg (czasami mam nawet 6/h) to całkowicie normalne jak na ten etap ciąży :o zależy komu jak macica pracuje

przygodami66 lubi tę wiadomość

07.2024 biochem

3.10 11 dpo ⏸️
    12dpo bchg 43, 15dpo 245, 17dpo 658

14.10 7.8mm pęcherzyk
    25.10 serduszko ❤️
    18.11 3.5 cm ludzika
    28.11 Nifty niskie ryzyka + 🩷
    10.12 prenatalne, wszystko super

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 9 maja, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:
    Szkodnik, a myślałam, że jak cos czujesz tzn skurcze to wtedy ta szyjka się skraca, a tu nic z tego. Ja się boje, że skończę na wywoływaniu w czerwcu, bo u mnie szyjka też długa zamknięta.
    Ja nie czułam nic oprócz ucisku na krok, a wyszło rozwarcie 😵byłam przekonana, że to się czuje.
    I też mam jakieś obawy, że tak będę chodzić i nic nie ruszy.

Szkodnik, to męża w obroty 🔥

SZKODNIK, przygodami66, Alex_92 lubią tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙K.🥰

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 9 maja, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:

Na moim przykładzie nie idzie to parze :)

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 9 maja, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko żeby natura wiedziała we właściwym czasie, że ma szyjkę skrócić 🙃.

Czyli zostaje nam tylko seks hihi. W piątek się dowiem od gin co jeszcze robić jakies oleje wiesiołka i itp.

Nineq jak już się coś podziało to może nie będzie tak źle i w odpowiednim momencie szybko u Ciebie pójdzie 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 17:27

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 9 maja, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też w każdej ciąży trafiałam na oddział z rozwarciem na 2-3 cm i zgładzona szyjka czego wgle nie czułam 🤷‍♀️ I nie miałam wtedy nawet twardnień brzucha, które teraz mam często dość. Niezbadane są nasze organizmy, takie mam podsumowanie 😅

SZKODNIK, przygodami66, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 9 maja, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:
    Tylko żeby natura wiedziała we właściwym czasie, że ma szyjkę skrócić 🙃.

Przecież wiele babeczek ma do dnia porodu długą szyjkę. Ile to słyszałam od koleżankę historii że np rano były u lekarza szyjka długa zamknięta a w nocy zaczynały rodzić czy inne przykłady w tym stylu ;)

Moja sąsiadka miesiąc temu urodziła a miała kilka dni przed porodem szyjkę dłuższą niż ja na prenatalnych w połowie ciąży 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 17:27

przygodami66 lubi tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
‹‹ 1446 1447 1448 1449 1450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ