CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Powiem Wam że mnie w tej ciąży aż dziwne że omijają odpukać! choróbska bo przeziębiona też byłam tylko raz w styczniu tak konkretniej, żadne jelitówki itd ale to może dlatego że córka mi też tego nie przynosi ze szkoły, ogólnie już mało choruje także pewnie temu 🤔
-
Anabbit wrote:Dziewczyny ja chyba powinnam napisać przeprosinową wiadomość do supportu rossmanna 😂😂😂 załatwiłam im robotę na cały dzień z tym sprawdzaniem kart
Alex_92 lubi tę wiadomość
-
Anabbit wrote:Dziewczyny ja chyba powinnam napisać przeprosinową wiadomość do supportu rossmanna 😂😂😂 załatwiłam im robotę na cały dzień z tym sprawdzaniem kart
-
Ja poczekam do 17.05, bo wtedy będę miała 6 tyg do porodu (podałam faktyczną date), jak nie dostanę e-maila to też będę pisać
Obstawiam że 90% kobiet się nie zgłosi że coś jest nie tak a oni będą na plus -
awokado 🥑 wrote:Co do lęku przed porodem, to też mnie męczy, ale podobnie jak dziewczyny polecam bardzo Psychologiczną Szkołę Rodzenia (mam też tego jej ebooka, ale jeszcze nie czytałam), dodatkowo ostatnio wpadłam też na profil Porodowej Coachelli - ma sporo darmowych treści + wskazówki których nie widziałam u nikogo innego.
Ja też napisałam do rossmanna na messengerze i czekam aż sprawdzą moją kartę 😅
Gość18 - jeśli jesteś na podobnym etapie co my, to raczej bóle podobne do tych okresowych są normalne, ja miewam je już od jakiegoś czasu -
eeemakarena wrote:Moana witaj
!
Gość18, ja też mam takie bóle od kilku dni, ale dziś na ktg nic się nie pisało, więc chyba normalne
ja w razie czego biorę nospę i luteinę, żeby wyciszyć te bóle, no ale ja nie powinnam dopuścić, żeby poród sam się zaczął,
tak to bym odpuściła jeszcze faszerowanie się lekami -
Jakiś mam dzisiaj emocjonalny dzień.. przyszedł dywan do pokoju młodej i jest jakiś taki malutki, wygląda jak wycieraczka i nie ma dostępnych innych rozmiarów
nie wiem czemu tak strasznie mnie to zdołowało 😅 mam taką potrzebę żeby wszyściutko było gotowe, a jestem cały czas w lesie… ubranka niewyprasowane, część rzeczy jeszcze w dostawie, ja znowu w szpitalu
Hormony mi tak szaleją ostatnio 🙈
Jeszcze naoglądam się tych dzieciaczków tutaj (bo zaczęłam spacerować!) i chodzę i się wzruszam 😅 koleżanka z sali wczoraj urodziła córeczkę, 2,4kg w donoszonej i taki piękny okruszek!eeemakarena lubi tę wiadomość
-
Karola, no to zajebiscie. Faszeruj się tam węglem na maxa.
Ja juz po ktg, zapis idealny. Mlody ok, skurcze się piszą, ale nie regularne i nie mocne. Szyjka zamknięta, długa stary ma się postarać do końca, bo inaczej nic z tego nie będzie 🤣
Z ciekawostek, takie bole lekkie jakby miesiączkowe w pachwinach zapisały mi się na Ktgprzygodami66, Truuskaawka, Elza1234, Gusia_, Werzol, KarolaKinga, xSmerfetkax, Anuncja, Lauraa, Margareetka, amoze, Alex_92, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
SZKODNIK wrote:Karola, no to zajebiscie. Faszeruj się tam węglem na maxa.
Ja juz po ktg, zapis idealny. Mlody ok, skurcze się piszą, ale nie regularne i nie mocne. Szyjka zamknięta, długa stary ma się postarać do końca, bo inaczej nic z tego nie będzie 🤣
Z ciekawostek, takie bole lekkie jakby miesiączkowe w pachwinach zapisały mi się na KtgMaj.a lubi tę wiadomość
-
Ja czuję i twardnienia i takie czasami napięcia (baaardzo lekkie bóle) w dole i też mi się zazwyczaj piszą na ktg - ale co ciekawe nie skracają szyjki.
I wszyscy lekarze mówią że takie skurcze piszące się na ktg (czasami mam nawet 6/h) to całkowicie normalne jak na ten etap ciąży :o zależy komu jak macica pracujeprzygodami66 lubi tę wiadomość
-
przygodami66 wrote:Szkodnik, a myślałam, że jak cos czujesz tzn skurcze to wtedy ta szyjka się skraca, a tu nic z tego. Ja się boje, że skończę na wywoływaniu w czerwcu, bo u mnie szyjka też długa zamknięta.
I też mam jakieś obawy, że tak będę chodzić i nic nie ruszy.
Szkodnik, to męża w obroty 🔥SZKODNIK, przygodami66, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Tylko żeby natura wiedziała we właściwym czasie, że ma szyjkę skrócić 🙃.
Czyli zostaje nam tylko seks hihi. W piątek się dowiem od gin co jeszcze robić jakies oleje wiesiołka i itp.
Nineq jak już się coś podziało to może nie będzie tak źle i w odpowiednim momencie szybko u Ciebie pójdzie 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 17:27
-
Też w każdej ciąży trafiałam na oddział z rozwarciem na 2-3 cm i zgładzona szyjka czego wgle nie czułam 🤷♀️ I nie miałam wtedy nawet twardnień brzucha, które teraz mam często dość. Niezbadane są nasze organizmy, takie mam podsumowanie 😅
SZKODNIK, przygodami66, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
przygodami66 wrote:Tylko żeby natura wiedziała we właściwym czasie, że ma szyjkę skrócić 🙃.
Przecież wiele babeczek ma do dnia porodu długą szyjkę. Ile to słyszałam od koleżankę historii że np rano były u lekarza szyjka długa zamknięta a w nocy zaczynały rodzić czy inne przykłady w tym stylu
Moja sąsiadka miesiąc temu urodziła a miała kilka dni przed porodem szyjkę dłuższą niż ja na prenatalnych w połowie ciąży 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 17:27
przygodami66 lubi tę wiadomość