X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 9 maja, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    Mój się już nie daje 💪💪💪, oznajmiłam dziś, że jeśli przywiezie dziś oboje dzieci z tego ewidentnie jedno chore i ja się rozrochoruje to niech ma na uwadze, że to on będzie miał przejebane 🤣

Powiem Was szczerze, że jeśli miałabym zacząć Wam opowiadać co ona wyczynia i jakie ma pomysły...to książkę można by napisać. Teraz już podchodzimy na spokojnie do tego, ale było ostro.

O kochana możemy sobie piątkę przybić z matkami wariatkami pasierbów 👌🏻😝 tylko że u Ciebie dzieci młodsze, u mnie pasierb i pasierbica dorośli i generalnie problemy się już skończyły ale ojjj u mnie było ostro na prawdę kiedyś. Nie tylko w kwestii pasierba ale też wbijała szpile we mnie.

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 9 maja, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziecko mi się w wierca w szyjkę dzisiaj momentami aż mi trudno oddech złapać z bólu 🙈.
    Umówiłam na szybko wizytę u dermatologa i jeszcze dzisiaj mnie przyjmie,zobaczymy co powie na wysypkę.

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 9 maja, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    O kochana możemy sobie piątkę przybić z matkami wariatkami pasierbów 👌🏻😝 tylko że u Ciebie dzieci młodsze, u mnie pasierb i pasierbica dorośli i generalnie problemy się już skończyły ale ojjj u mnie było ostro na prawdę kiedyś. Nie tylko w kwestii pasierba ale też wbijała szpile we mnie.

Ja wali moja ciąża...ale czego się spodziewać po łasce, która wpadła z kochankiem i się wyskrobała w imię zgody z mężem 😅🖕🖕🖕

preg.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 9 maja, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Moana! Ja się staram myśleć o porodzie pozytywnie - to ból, który do czegoś prowadzi, który jest tymczasowy, trzeba będzie przez to przejść, ale odpowiednie nastawienie w tym pomoże - zachowanie spokoju, pozycje i oddech przeponowy. Przynajmniej w teorii, ale jak jest w tym nadzieja, to trzeba się jej trzymać :D

Umówiłam się dzisiaj na wizytę, bo podejrzewam od kilku dni infekcję, ale mnie pokarało, bo już godzina opóźnienia, a mam ochotę na popołudniową drzemeczkę :(

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    Beta hCG:
    07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
    16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
    25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
    15.11. CRL 2,41 cm
    20.12. CRL 8,07 cm
    15.01. 220g 💙
    06.02. 360g
    05.03. 737g
    16.03. 1060g
    07.04. 1503g
    12.04. 1667g
    30.04. 2136g

🩺 21.05.2025

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 9 maja, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co robiłam rozeznanie między mlekami modyfikowanymi bo chcę kupić kilka tych buteleczek 250 ml na początek jeśli będą potrzebne ale ogólnie jako mleko dużo osób poleca Kendamil albo Capricare te kozie.
    Znacie któreś, możecie coś powiedzieć mamy które karmiły nimi swoje dzieci? 😝 ja córce dawałam Bebiko żółte jak była mała i nie było żadnych problemów po nim także nie kombinowałam ze zmianami, mojej kuzynki syn znów miał na jakieś alergię i później po wszystkich testach i tych eliminacjach to dostawał Nutramigen ale to już inna bajka.

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 9 maja, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiun to dawaj znać co tam dermatolog powie. Oby to nie nic zakaźnego.

Szkodnik Tobie chcą podrzucić jelitowe a ja mam syna co go chyba jelitówka bierze. Może go im podrzucę? O niczym innym nie marzę jak o sraniu i rzyganiu w ciąży.

preg.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 9 maja, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie trochę zaskoczyłyście rozróżnieniem zasiłku a wynagrodzenia chorobowego, ciekawe jaki przelew dostanę w przyszłym miesiącu, bo u mnie to też dopiero pierwsza wypłata na l4.

Ja powiedziałam o gołąbkach mojemu tacie, ma nam ugotować 😍😍 na siłę dopytywał na jakie pierogi mamy ochotę to jego partnerka zrobi, akurat się naczytałam o waszych gołąbkach i powiedziałam, że tak szczerze to na nie mamy ochotę i stwierdził że gołąbki to on sam może zrobić ❤️

Co do znieczulenia, zamierzam skorzystać jeśli będzie naprawdę źle, ale nastawiam się na to że wysoki próg bólu pomoże mi przetrwać poród bez znieczulenia. Też się trochę boję tej igły 😅

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 9 maja, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde,syn ma 39 gorączki. A ja się wczoraj szczepiłam. Przecież jak się zaraże to zniosę to 5x gorzej przez to szczepienie.... Kuźwa wiecznie coś.

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 9 maja, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka ciekawostka ale nie wiem dlaczego.. Pamiętam jak dziewczyna rodząca ze mną SN bo byłyśmy w salach obok siebie poprosiła o ZZO ale niestety poród nie postępował i wzięli ją na CC wcześniej niż mnie o kilka godzin jakoś w środku nocy i kontynuowali to znieczulenie podczas CC właśnie.
    Ja nie chciałam ZZO ani żadnych gazów czy innych cudów i jak mnie finalnie wzięli na CC to dostałam podpajęczynówkowe od razu. Do teraz się zastanawiam dlaczego ona miała kontynuowane tamto 🤔😊

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 9 maja, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też melduję powodzenie akcji pampers w rossmanie, co prawda wskoczyła cena 12.99? I panie musiałaby zmieniać ręcznie na 1 grosz po tym jak pokazałam wiadomość z messengera, ale już odebrane 😅

przygodami66, Elza1234, Klaudek11, Anabbit, Alex_92, Anuncja, Margareetka, amoze lubią tę wiadomość

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 9 maja, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, jak wcześniej było wspomniane – w Rossmanie poprosiłam o sprawdzenie, czy mogę już odebrać pieluchy i bez problemu dostałam. Oliwki mam 2 więc kolejnej nie brałam.

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙K.🥰

preg.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 9 maja, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę a ja napisałam do nich na messengerze, ale jakoś mnie ignorują. Przypomnę się jeszcze skoro u Was poszło :-)

Karola, masz możliwość się odizolować? Mąż dzisiaj wraca, tak?

preg.png
  • Gość18 Koleżanka

Wysłany: 9 maja, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny mam pytanie. Od kilku dni od czasu do czasu pobolewa mnie w dole brzucha jak na okres. Chwile boli I po jakimś czasie przestaję. Czy to mogą być jakieś skurcze ? Z góry dzięki za odpowiedź

• xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 9 maja, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola właśnie doczytałam o twoim synku, dużo zdrowia dla was, oby cię nie dopadło…

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 9 maja, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba jeszcze męża wyślę przy okazji do Rossmanna bo już nie chciałam się boksować o kolejną paczkę przy kasie 😅 chociaż dokupiłam jeszcze paczkę tych najmniejszych pieluszek bambusowych, więc mam już 3 opakowania jedynek ogółem i myślę czy to nie wystarczy 🤔

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 9 maja, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do lęku przed porodem, to też mnie męczy, ale podobnie jak dziewczyny polecam bardzo Psychologiczną Szkołę Rodzenia (mam też tego jej ebooka, ale jeszcze nie czytałam), dodatkowo ostatnio wpadłam też na profil Porodowej Coachelli - ma sporo darmowych treści + wskazówki których nie widziałam u nikogo innego.

Ja też napisałam do rossmanna na messengerze i czekam aż sprawdzą moją kartę 😅

Gość18 - jeśli jesteś na podobnym etapie co my, to raczej bóle podobne do tych okresowych są normalne, ja miewam je już od jakiegoś czasu

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • moana1 Debiutantka

Wysłany: 9 maja, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gość18 wrote:
    Cześć dziewczyny mam pytanie. Od kilku dni od czasu do czasu pobolewa mnie w dole brzucha jak na okres. Chwile boli I po jakimś czasie przestaję. Czy to mogą być jakieś skurcze ? Z góry dzięki za odpowiedź

Ja też mam takie bóle od jakiegoś czasu, do tego dochodzą bóle w lędźwiach. Mam nadzieje, że to normalne na tym etapie, a nie że już za chwile poród :D

preg.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 9 maja, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten olej z wiesiołka brałyście w tabsach czy w płynie?

preg.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 9 maja, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moana witaj <3 !

Gość18, ja też mam takie bóle od kilku dni, ale dziś na ktg nic się nie pisało, więc chyba normalne :)

ja w razie czego biorę nospę i luteinę, żeby wyciszyć te bóle, no ale ja nie powinnam dopuścić, żeby poród sam się zaczął,
    tak to bym odpuściła jeszcze faszerowanie się lekami

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

03.04.2025 1500g <3
  • Klaudek11 Ekspertka

Wysłany: 9 maja, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkodnik gratulacje donoszonej ciazy!! 😍

Amoze, Biedronka kciuki za wizyty✊️✊️

moana1 cześć!!

Werzol ja też myślałam, że mam wysoki próg bólu, no ale się przeliczyłam 😅

Karola3xJ:D Oj zdrówka dla Was, oby Ciebie ominęło..

SZKODNIK, amoze lubią tę wiadomość

🧔👩 29l
    👶2l

03.2023 cb 💔
    05.2023 poronienie w 9tc 💔
    11.2023 cb 💔
    01.2024 poronienie w 9tc 💔 (acard)

04.2024 badanie na trombofilie
    mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
    następna ciąża na acardzie i heparynie

17.10 II kreski✊️
    28.10 pecherzyk w macicy
    14.11 zarodek 1,24cm i ❤
    4.12 CRL 3,89cm
    12.12 prenatalne
    17.02 połówkowe

preg.png
‹‹ 1445 1446 1447 1448 1449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ