X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2024, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaW wrote:
    Aktualnie mam żółtą wydzielinę, a przez długi weekend nie chciałam pisać do lekarza. Nie wiem czy to normalne czy mam coś z tym zrobić.
    Pisałaś już o tej wydzielinie, a swędzi Cie? Piecze? Brzydko pachnie? Ogólnie w poprzedniej ciąży też miałam trochę takiej żółtej i lekarz mi powiedział, że taka mam flore bakteryjna i jest ok (dopóki nie swędzi itd).

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Będzie synek! 💙
    Acard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
    🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
    🧬 11.02. połówkowe
    🩺 19.02. wizyta

preg.png
  • AgnieszkaW Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2024, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    Pisałaś już o tej wydzielinie, a swędzi Cie? Piecze? Brzydko pachnie? Ogólnie w poprzedniej ciąży też miałam trochę takiej żółtej i lekarz mi powiedział, że taka mam flore bakteryjna i jest ok (dopóki nie swędzi itd).
    Nie, na szczęście nic z tych rzeczy. Myślę, że dla pewności napisze jutro do swojego lekarza :). Profilaktycznie przyjmuje lactovaginal.

♒👩33 l ❤♏🧑35 l
    starania od 2018
    2020 - poronienie zatrzymane (9 tc); 2020 - cb; 2021 - cp (jajnikowa); 2022 - cb
    3xIUI - 2023 - cb

06.2024 - IVF
    pobrano 10 kumulusów - 8 prawidłowych komórek - 3 zarodki, przebadane (2 x 4.1.1 i 1 x 4.2.2)

01.10.2024 - transfer (4.1.1.)
    6 dpt cień cienia; 8 dpt beta: 93,50 (blada kreska); 10 dpt 226,00; 13 dpt 987,6; 18 dpt pęcherzyk w macicy :); 29 dpt CRL 7,2 mm i ❤; 11tc+6 CRL 52,1 mm i ❤ 171; 12tc+6 prenatalne - niskie ryzyka
    preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2024, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:

Karola też jestem team szklana butelka ale potem dziecku co już chodzi rzuca no to co innego dać niż plastik? Też nie wiem…

Nas wychowywali na szklanych. Pewnie jak się rozbiło to nie było picia przez tydzień i się dzieci szybko ogarniały 😅

AgnieszkaW wydzielina w ciazy czasami zmienia kolor . Jak nie masz dolegliwości a coś Cie niepokoi to zrob sobie badanie czystości pochwy w tygodniu. Czasami zakażeniu bywają bezobjawowe. A czasami wydzielina ma taki kolor i tyle.

preg.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2024, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po USG, z Borówką wszystko okej. Krwiak się minimalnie ruszył ale raczej mam się nastawiać, że jeszcze długo z nami będzie😢

Ale dzisiaj niespodziewanie musieliśmy pożegnać naszego psiego przyjaciela i serce mi pęka💔 Mąż przyjechał z nim pod szpital żebym mogła się pożegnać i wszystkie pielęgniarki płakały dzisiaj ze mną

💔 Marcysia 21t 👼

Wysłany: 11 listopada 2024, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:
    Ja po USG, z Borówką wszystko okej. Krwiak się minimalnie ruszył ale raczej mam się nastawiać, że jeszcze długo z nami będzie😢

Ale dzisiaj niespodziewanie musieliśmy pożegnać naszego psiego przyjaciela i serce mi pęka💔 Mąż przyjechał z nim pod szpital żebym mogła się pożegnać i wszystkie pielęgniarki płakały dzisiaj ze mną
    To ten którego miałaś od dziecka?

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2024, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:

Hej Anku trzymaj się i bardzo mi przykro z powodu psiego przyjaciela. My mamy też taką już starsza psinkę u moich rodziców i każdy traktuje go jak członka rodziny.

• Alex_92 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2024, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:

Dobrze, że z maleństwem wszystko dobrze. Trzymam kciuki, żeby jednak ten krwiak się wchłonął. Sama miałam 2 i bardzo mocne krwawienie.

Bardzo mi przykro z powodu pieska 😢 serduszko pęka. Człowiek się przyzwyczaja. Bardzo współczuję 💔

Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
    On: 37l obniżone parametry nasienia

➡️Starania od 2019.
    Klinika Ovum Lublin 05.2021
    -AMH 4.60
    -10.2021 1 IUI, beta - 0 💔

04.2023 I procedura IVF
    -Double Stimulation
    ➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
    07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
    beta 0 😥
    31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
    beta 0 😥

06.2024 II procedura IVF
    ➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️

02.09.2024 Test receptywności endometrium
    23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

preg.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2024, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola tak😢 15 lat ze mną

💔 Marcysia 21t 👼
  • Malinaaa2024 Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2024, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:
    Bardzo współczuję, niech biega za tęczowym mostem! 🌈🐾

A ja Wam powiem dziewczyny, ostatnio pisałam że minęły mi trochę mdłości, i doszłam do tego co na tym zaważyło, brałam trzy dni suple LittleMe od HealtLabsCare, i byłam przerażona że coś nie tak ze jest mi tak lepiej, więc postanowiłam je odstawić i wrócić do vitD i ActiFolinu, i znów to samo….
    Czyli wniosek taki, że wyciągnę kłącza imbiru i witamina B6, które są w LittleMe naprawdę pomagają na mdłości!

A próbowałam już wszystkich metod i poza ssaniem cytryny nic nie przynosiło ulgi, więc jak któraś zmaga się z taką dolegliwością to polecam te suplementy!

Wysłany: 12 listopada 2024, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:
    Kawał czasu. Fajnie że mąż umożliwia Cie pożegnanie się z nim. Dzieki temu może będziesz się w tym wszystkim czuć spokojniejsza. Fajnego masz męża! Trzymaj się i rycz ile trzeba.

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2024, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    Dziewczyny jaka jestem głupia 🫣 Miałam złą placówkę zaznaczoną przy kupnie vouchera do diagnostyki. Czy ja mogę pójść do innej placówki mimo, że widnieje tam inna? Czuje się beznadziejnie 😔 Na banku już nie mogę tego cofnąć. Infolinia nie działa dziś, a jutro już muszę zrobić badania.
    Nie jesteś głupia:), tylko w ciąży;)

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2024, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaW wrote:
    Plamienia na ten moment miałam dwa razy - raz na samym początku jak się dowiedziałam, a potem tydzień później. Trwały ok 2 dni. Ja akurat jestem po transferze i na cyklu sztucznym. Lekarz zwiekszyl za pierwszym razem proga i kazał prowadzić kanapowo-fotelowy tryb zycia.
    Aktualnie mam żółtą wydzielinę, a przez długi weekend nie chciałam pisać do lekarza. Nie wiem czy to normalne czy mam coś z tym zrobić.

Hej. Też zmieniła mi się wydzielina na bardziej żółtą, kremowa. Nawet napisałam do swojego lekarza, bo raz czy dwa więcej wyleciało takiego " serka", ale bez zapachu, bez swedzenia. Dałam na luz. Lek leży, dopytam na wizycie za tydzień. Jeszcze tylko tydzień 🤩🤩🤩.

Oby z fasolem było wszystko git

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2024, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku przykro mi z powodu pieska :(

Co do wydzieliny u mnie też zdarza się czasem żółta i nawet na to nie zwracam uwagi bo dla mnie to normalne 😅 dopóki nie mam typowych objawów infekcji to pełen luz w tej kwestii

Malina zazdro, że pomaga Ci tylko imbir. Ja bardzo nie chciałam brać Xonvea ale u mnie niestety nic już nie pomagało. Jesteś szczęściara

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2024, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku przykro mi z powodu pieska 🫂
    Dobrze, że z boroweczka wszystko dobrze 🙂

Powiedzialam wczoraj rodzicom, bratu i bratowej, bo akurat się widzieliśmy w takim gronie, chciałam się trochę wytłumaczyć, że przez senność i znuzenie nie mam ochoty dzwonić ostatnio. Zostali jeszcze teściowie. Może wytrzymam do prenatalnych, zależy kiedy się zobaczymy.

O ciuchach ciążowych nie mam nic do powiedzienia jeszcze, jestem plus size i oprócz cisnących gaci na razie wygodny dres czy legginsy, ktore mam, zdaja egzamin. Myślę że u mnie potrwa zanim bedzie widać ciążę. Także priorytet to kupno niecisnacych majtek 🤣

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Będzie synek! 💙
    Acard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
    🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
    🧬 11.02. połówkowe
    🩺 19.02. wizyta

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2024, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaaa2024 wrote:
    Bardzo współczuję, niech biega za tęczowym mostem! 🌈🐾

A ja Wam powiem dziewczyny, ostatnio pisałam że minęły mi trochę mdłości, i doszłam do tego co na tym zaważyło, brałam trzy dni suple LittleMe od HealtLabsCare, i byłam przerażona że coś nie tak ze jest mi tak lepiej, więc postanowiłam je odstawić i wrócić do vitD i ActiFolinu, i znów to samo….
    Czyli wniosek taki, że wyciągnę kłącza imbiru i witamina B6, które są w LittleMe naprawdę pomagają na mdłości!

A próbowałam już wszystkich metod i poza ssaniem cytryny nic nie przynosiło ulgi, więc jak któraś zmaga się z taką dolegliwością to polecam te suplementy!

Biorę Little me od początku, ale u mnie niestety nie działa na mdłości :( codziennie mam mocne niestety. Jeszcze 3 tygodnie i powinno być lepiej, to mnie trzyma przy życiu, bo xonvea odpada 🤣

preg.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2024, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka😀
    Życzę udanego i spokojnego tygodnia😀 oby wszystkie wizyty były pozytywne🍀🍀

Ja właśnie dojechałam do pracy, spóźniona, ale pobranie 4 czy 5 ampułek krwi trochę zajęło 😀🫣

1️⃣7️⃣ cs
    🧬PAI-1 - homo MTHFR 1298A>C hetero

05.10. 12dpo ⏸
    07.10. Beta HCG 56,90 mIU 09.10. Beta HCG 172 mIU
    25.10. 👶0.54 cm
    15.11. 👶2.54 cm
    13.12. 👶7.18 cm
    10.01. 👶 199g 💙 Syn
    07.02. 👶 450g
    preg.png
  • Szarotka12 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2024, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku, bardzo mi przykro z powodu Twojej straty 😢

Ja dzisiaj będę polować na wizytę w Medicover do mojej ginekolog na wieczór - odkryłam że wpadają jej po południu terminy, trzymajcie kciuki, żeby znowu się udało to tak ogarnąć 😅 Jak się nie uda mam jeszcze awaryjną wizytę prywatną zaklepaną w piątek. Od ostatniej wizyty minęło 2,5 tygodnia, mam nadzieję, że ciąża jest żywa i ma się dobrze, ale ciężko przetrwać tyle dni niepewności.

Robię też dzisiaj badanie kwas foliowy+witamina B12+homocysteina jako że pierwszego było ostatnio za dużo a drugiego za mało, to chcę sprawdzić, czy trzecie się trzyma normy...

🙍‍♀️ 31 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 31 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    Beta hCG:
    07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
    16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
    25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
    15.11. CRL 2,41 cm
    20.12. CRL 8,07 cm
    15.01. 220g 💙
    31.01. 347g
    06.02. 360g

🧬 07.04.2025

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2024, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też będę się w tym tygodniu umawiać na wizytę na następny tydzień. I wtedy też mam endokrynologa, bo moja tarczyca znów wariuje 😩

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2024, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku,
    Współczuję rozstania z psim przyjacielem, przejdź żałobę tak jak potrzebujesz 💔

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2024, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku - bardzo mi przykro… nie umiem sobie wyobrazić co czujesz. Rozstanie z przyjacielem po tylu latach musi być bardzo trudne, więc życzę Ci dużo siły.

Kurczę, u mnie pierwszy raz zaczęły zanikać objawy i jestem lekko mówiąc zestresowana 😅 Wczoraj czułam się dość dobrze, na tyle że mogłam wejść do kuchni i zrobić obiad (ostatnio to było pomieszczenie zakazane i mąż gotował), a wieczorem przestały mnie tak strasznie boleć piersi. W nocy już nie mogłam spać, bo tak mi to weszło na głowę… pierwszy raz mam nadzieję, że objawy wrócą, bo jednak początek 10 tygodnia powinien być podobno najgorszy i trochę za wcześnie na poprawę 🫣

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ