CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
AgnieszkaW wrote:Aktualnie mam żółtą wydzielinę, a przez długi weekend nie chciałam pisać do lekarza. Nie wiem czy to normalne czy mam coś z tym zrobić.
-
Nosa wrote:Pisałaś już o tej wydzielinie, a swędzi Cie? Piecze? Brzydko pachnie? Ogólnie w poprzedniej ciąży też miałam trochę takiej żółtej i lekarz mi powiedział, że taka mam flore bakteryjna i jest ok (dopóki nie swędzi itd).
. Profilaktycznie przyjmuje lactovaginal.
♒👩33 l ❤♏🧑35 l
starania od 2018
2020 - poronienie zatrzymane (9 tc); 2020 - cb; 2021 - cp (jajnikowa); 2022 - cb
3xIUI - 2023 - cb
06.2024 - IVF
pobrano 10 kumulusów - 8 prawidłowych komórek - 3 zarodki, przebadane (2 x 4.1.1 i 1 x 4.2.2)
01.10.2024 - transfer (4.1.1.)
6 dpt cień cienia; 8 dpt beta: 93,50 (blada kreska); 10 dpt 226,00; 13 dpt 987,6; 18 dpt pęcherzyk w macicy; 29 dpt CRL 7,2 mm i ❤; 11tc+6 CRL 52,1 mm i ❤ 171; 12tc+6 prenatalne - niskie ryzyka
-
Gusia_ wrote:
Karola też jestem team szklana butelka ale potem dziecku co już chodzi rzuca no to co innego dać niż plastik? Też nie wiem…
Nas wychowywali na szklanych. Pewnie jak się rozbiło to nie było picia przez tydzień i się dzieci szybko ogarniały 😅
AgnieszkaW wydzielina w ciazy czasami zmienia kolor . Jak nie masz dolegliwości a coś Cie niepokoi to zrob sobie badanie czystości pochwy w tygodniu. Czasami zakażeniu bywają bezobjawowe. A czasami wydzielina ma taki kolor i tyle.
-
Ja po USG, z Borówką wszystko okej. Krwiak się minimalnie ruszył ale raczej mam się nastawiać, że jeszcze długo z nami będzie😢
Ale dzisiaj niespodziewanie musieliśmy pożegnać naszego psiego przyjaciela i serce mi pęka💔 Mąż przyjechał z nim pod szpital żebym mogła się pożegnać i wszystkie pielęgniarki płakały dzisiaj ze mną💔 Marcysia 21t 👼 -
HejAnku🌸 wrote:Ja po USG, z Borówką wszystko okej. Krwiak się minimalnie ruszył ale raczej mam się nastawiać, że jeszcze długo z nami będzie😢
Ale dzisiaj niespodziewanie musieliśmy pożegnać naszego psiego przyjaciela i serce mi pęka💔 Mąż przyjechał z nim pod szpital żebym mogła się pożegnać i wszystkie pielęgniarki płakały dzisiaj ze mną -
HejAnku🌸 wrote:Ja po USG, z Borówką wszystko okej. Krwiak się minimalnie ruszył ale raczej mam się nastawiać, że jeszcze długo z nami będzie😢
Ale dzisiaj niespodziewanie musieliśmy pożegnać naszego psiego przyjaciela i serce mi pęka💔 Mąż przyjechał z nim pod szpital żebym mogła się pożegnać i wszystkie pielęgniarki płakały dzisiaj ze mną
Hej Anku trzymaj się i bardzo mi przykro z powodu psiego przyjaciela. My mamy też taką już starsza psinkę u moich rodziców i każdy traktuje go jak członka rodziny. -
Ale dzisiaj niespodziewanie musieliśmy pożegnać naszego psiego przyjaciela i serce mi pęka💔 Mąż przyjechał z nim pod szpital żebym mogła się pożegnać i wszystkie pielęgniarki płakały dzisiaj ze mną
Dobrze, że z maleństwem wszystko dobrze. Trzymam kciuki, żeby jednak ten krwiak się wchłonął. Sama miałam 2 i bardzo mocne krwawienie.
Bardzo mi przykro z powodu pieska 😢 serduszko pęka. Człowiek się przyzwyczaja. Bardzo współczuję 💔Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
HejAnku🌸 wrote:Karola tak😢 15 lat ze mną
A ja Wam powiem dziewczyny, ostatnio pisałam że minęły mi trochę mdłości, i doszłam do tego co na tym zaważyło, brałam trzy dni suple LittleMe od HealtLabsCare, i byłam przerażona że coś nie tak ze jest mi tak lepiej, więc postanowiłam je odstawić i wrócić do vitD i ActiFolinu, i znów to samo….
Czyli wniosek taki, że wyciągnę kłącza imbiru i witamina B6, które są w LittleMe naprawdę pomagają na mdłości!
A próbowałam już wszystkich metod i poza ssaniem cytryny nic nie przynosiło ulgi, więc jak któraś zmaga się z taką dolegliwością to polecam te suplementy! -
koktajlowa wrote:Dziewczyny jaka jestem głupia 🫣 Miałam złą placówkę zaznaczoną przy kupnie vouchera do diagnostyki. Czy ja mogę pójść do innej placówki mimo, że widnieje tam inna? Czuje się beznadziejnie 😔 Na banku już nie mogę tego cofnąć. Infolinia nie działa dziś, a jutro już muszę zrobić badania.
-
AgnieszkaW wrote:Plamienia na ten moment miałam dwa razy - raz na samym początku jak się dowiedziałam, a potem tydzień później. Trwały ok 2 dni. Ja akurat jestem po transferze i na cyklu sztucznym. Lekarz zwiekszyl za pierwszym razem proga i kazał prowadzić kanapowo-fotelowy tryb zycia.
Aktualnie mam żółtą wydzielinę, a przez długi weekend nie chciałam pisać do lekarza. Nie wiem czy to normalne czy mam coś z tym zrobić.
Hej. Też zmieniła mi się wydzielina na bardziej żółtą, kremowa. Nawet napisałam do swojego lekarza, bo raz czy dwa więcej wyleciało takiego " serka", ale bez zapachu, bez swedzenia. Dałam na luz. Lek leży, dopytam na wizycie za tydzień. Jeszcze tylko tydzień 🤩🤩🤩.
Oby z fasolem było wszystko git -
HejAnku przykro mi z powodu pieska
Co do wydzieliny u mnie też zdarza się czasem żółta i nawet na to nie zwracam uwagi bo dla mnie to normalne 😅 dopóki nie mam typowych objawów infekcji to pełen luz w tej kwestii
Malina zazdro, że pomaga Ci tylko imbir. Ja bardzo nie chciałam brać Xonvea ale u mnie niestety nic już nie pomagało. Jesteś szczęściara -
HejAnku przykro mi z powodu pieska 🫂
Dobrze, że z boroweczka wszystko dobrze 🙂
Powiedzialam wczoraj rodzicom, bratu i bratowej, bo akurat się widzieliśmy w takim gronie, chciałam się trochę wytłumaczyć, że przez senność i znuzenie nie mam ochoty dzwonić ostatnio. Zostali jeszcze teściowie. Może wytrzymam do prenatalnych, zależy kiedy się zobaczymy.
O ciuchach ciążowych nie mam nic do powiedzienia jeszcze, jestem plus size i oprócz cisnących gaci na razie wygodny dres czy legginsy, ktore mam, zdaja egzamin. Myślę że u mnie potrwa zanim bedzie widać ciążę. Także priorytet to kupno niecisnacych majtek 🤣 -
Malinaaa2024 wrote:Bardzo współczuję, niech biega za tęczowym mostem! 🌈🐾
A ja Wam powiem dziewczyny, ostatnio pisałam że minęły mi trochę mdłości, i doszłam do tego co na tym zaważyło, brałam trzy dni suple LittleMe od HealtLabsCare, i byłam przerażona że coś nie tak ze jest mi tak lepiej, więc postanowiłam je odstawić i wrócić do vitD i ActiFolinu, i znów to samo….
Czyli wniosek taki, że wyciągnę kłącza imbiru i witamina B6, które są w LittleMe naprawdę pomagają na mdłości!
A próbowałam już wszystkich metod i poza ssaniem cytryny nic nie przynosiło ulgi, więc jak któraś zmaga się z taką dolegliwością to polecam te suplementy!
Biorę Little me od początku, ale u mnie niestety nie działa na mdłościcodziennie mam mocne niestety. Jeszcze 3 tygodnie i powinno być lepiej, to mnie trzyma przy życiu, bo xonvea odpada 🤣
-
Hejka😀
Życzę udanego i spokojnego tygodnia😀 oby wszystkie wizyty były pozytywne🍀🍀
Ja właśnie dojechałam do pracy, spóźniona, ale pobranie 4 czy 5 ampułek krwi trochę zajęło 😀🫣 -
HejAnku, bardzo mi przykro z powodu Twojej straty 😢
Ja dzisiaj będę polować na wizytę w Medicover do mojej ginekolog na wieczór - odkryłam że wpadają jej po południu terminy, trzymajcie kciuki, żeby znowu się udało to tak ogarnąć 😅 Jak się nie uda mam jeszcze awaryjną wizytę prywatną zaklepaną w piątek. Od ostatniej wizyty minęło 2,5 tygodnia, mam nadzieję, że ciąża jest żywa i ma się dobrze, ale ciężko przetrwać tyle dni niepewności.
Robię też dzisiaj badanie kwas foliowy+witamina B12+homocysteina jako że pierwszego było ostatnio za dużo a drugiego za mało, to chcę sprawdzić, czy trzecie się trzyma normy...🙍♀️ 31 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
🙍♂️ 31 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024
04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem
06.10.2024 ⏸
Beta hCG:
07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
15.11. CRL 2,41 cm
20.12. CRL 8,07 cm
15.01. 220g 💙
31.01. 347g
06.02. 360g
🧬 07.04.2025
-
HejAnku - bardzo mi przykro… nie umiem sobie wyobrazić co czujesz. Rozstanie z przyjacielem po tylu latach musi być bardzo trudne, więc życzę Ci dużo siły.
Kurczę, u mnie pierwszy raz zaczęły zanikać objawy i jestem lekko mówiąc zestresowana 😅 Wczoraj czułam się dość dobrze, na tyle że mogłam wejść do kuchni i zrobić obiad (ostatnio to było pomieszczenie zakazane i mąż gotował), a wieczorem przestały mnie tak strasznie boleć piersi. W nocy już nie mogłam spać, bo tak mi to weszło na głowę… pierwszy raz mam nadzieję, że objawy wrócą, bo jednak początek 10 tygodnia powinien być podobno najgorszy i trochę za wcześnie na poprawę 🫣