X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moana moje gratulacje! Dużo zdrówka dla was teraz 🌺

My w końcu nie kupujemy kosza, ale tak jak któraś wcześniej pisała te chusteczki zapachowe AKUKU. Chwilowo testujemy na kotach i muszę przyznać, że dają radę.

Jowmat jak Cię to martwi to skontaktuj się z lekarzem i dopytaj co robić. Różnie mówią, więc tu nie ma reguły.

Widziałam, że pisałyście o koszulach. Ja mam 1 do porodu i 2 do karmienia. Raczej na szpital niż do domu, bo ja w koszulach nie śpię. Za to dorwałam piżamkę na ramiączkach i krótkie spodenki w Auchan z fajnym składem ( bawełna 50% i modal 50% ) i myślę, że dobrze się sprawdzi już w domu.
    Poza tym mam okropny humor od wczoraj. Ekipa od ocieplenia i elewacji wystawiła nam fakturę i wyszło prawie 10k więcej niż zakładaliśmy. Normalnie jak udaje mi się panować nad emocjami i hormonami, tak nie wytrzymałam. Siadłam i się poryczałam. Tym bardziej jeszcze za wózek i fotelik wpłacona była tylko zaliczka. Termin teoretycznie za miesiąc, ale czy młody nie będzie chciał wyjść wcześniej też nie wiemy. Wybaczcie, ale musiałam się wyżalić. Jestem załamana. 😞 A pogoda też nie służy …

Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
    On: 37l obniżone parametry nasienia

➡️Starania od 2019.
    Klinika Ovum Lublin 05.2021
    -AMH 4.60
    -10.2021 1 IUI, beta - 0 💔

04.2023 I procedura IVF
    -Double Stimulation
    ➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
    07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
    beta 0 😥
    31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
    beta 0 😥

06.2024 II procedura IVF
    ➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️

02.09.2024 Test receptywności endometrium
    23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 15 maja, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaKinga wrote:
    jowmat, myślę że jak nic innego Ci się nie dzieje to możesz spokojnie czekać na rozwój wydarzeń, tak jak Dziewczyny piszą może być różnie.
    Mi się wydaje ze mi odchodzi tak na raty, kilka dni temu wydaliłam taki spory glutek, dzisiaj rano znow, trochę większy. Chyba jest to możliwe i nie zawsze odchodzi cały na raz i można się tak bujać kilka dni/tygodni.
    Też czytałam, że u niektórych kobiet odchodzi na raty. U mnie jeśli to to – co jakiś czas się pojawia. Ale z drugiej strony nie wiem, bo nigdy nie widziałam.

Czy pani Biedronka@ jest z nami w dwupaku❓️Bo jakoś tak cicho i się zaczęłam zastanawiać.

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 15 maja, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    Moana moje gratulacje! Dużo zdrówka dla was teraz 🌺

My w końcu nie kupujemy kosza, ale tak jak któraś wcześniej pisała te chusteczki zapachowe AKUKU. Chwilowo testujemy na kotach i muszę przyznać, że dają radę.

Jowmat jak Cię to martwi to skontaktuj się z lekarzem i dopytaj co robić. Różnie mówią, więc tu nie ma reguły.

Widziałam, że pisałyście o koszulach. Ja mam 1 do porodu i 2 do karmienia. Raczej na szpital niż do domu, bo ja w koszulach nie śpię. Za to dorwałam piżamkę na ramiączkach i krótkie spodenki w Auchan z fajnym składem ( bawełna 50% i modal 50% ) i myślę, że dobrze się sprawdzi już w domu.
    Poza tym mam okropny humor od wczoraj. Ekipa od ocieplenia i elewacji wystawiła nam fakturę i wyszło prawie 10k więcej niż zakładaliśmy. Normalnie jak udaje mi się panować nad emocjami i hormonami, tak nie wytrzymałam. Siadłam i się poryczałam. Tym bardziej jeszcze za wózek i fotelik wpłacona była tylko zaliczka. Termin teoretycznie za miesiąc, ale czy młody nie będzie chciał wyjść wcześniej też nie wiemy. Wybaczcie, ale musiałam się wyżalić. Jestem załamana. 😞 A pogoda też nie służy …

A nie byliście umówieni na jakąś konkretną kwotę?

preg.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co to za czary, że jak przestałam brać żelazo (mam tyle co w suplach) to wzrosły mi erytrocyty, hemoglobina i hematokryt? 🙈 poprzednim razem uznałam, że szło jeszcze na fali brania sorbiferu i dlatego wzrosło, a teraz feroplexu dalej jakoś bałam się łykać, po tych przygodach z jelitami, a to dalej rośnie erytrocyty do 4,1 i hemoglobina do 12,5 - nie jest to oszałamiające, ale idzie w górę dalej 🙈

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Dziewczyny co to za czary, że jak przestałam brać żelazo (mam tyle co w suplach) to wzrosły mi erytrocyty, hemoglobina i hematokryt? 🙈 poprzednim razem uznałam, że szło jeszcze na fali brania sorbiferu i dlatego wzrosło, a teraz feroplexu dalej jakoś bałam się łykać, po tych przygodach z jelitami, a to dalej rośnie erytrocyty do 4,1 i hemoglobina do 12,5 - nie jest to oszałamiające, ale idzie w górę dalej 🙈
    To ja chyba też muszę odstawić wszystko w takim razie i może w końcu zacznie mi sensownie rosnąć 😅

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: 15 maja, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Też czytałam, że u niektórych kobiet odchodzi na raty. U mnie jeśli to to – co jakiś czas się pojawia. Ale z drugiej strony nie wiem, bo nigdy nie widziałam.

Czy pani Biedronka@ jest z nami w dwupaku❓️Bo jakoś tak cicho i się zaczęłam zastanawiać.

Biedronka melduje się dalej w dwupaku donoszonym🫡🫡
    Czytam na bieżąco 😊
    Dopadły mnie jakieś lęki porodowe zwłaszcza w nocy, jakoś spać nie mogę albo głupoty mi się śnią 🥴🥴
    Jutro mam wizytę i wjeżdżam do lekarki z buta po skierowanie na indukcję, skierowanie na CC I KTG🤣🤣
    I do tego cukry na czczo mam niskie( 80-83)przy diecie cukrzycowej więc zaczęłam się też nakręcać 🙄🙄 że bardziej powinny szaleć, wzrastać a nie spadać.
    @Nosa @Asiun jak u Was wyglądają cukry na czczo? Normują się?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja, 15:30

Nineq, Katikat, ezra lubią tę wiadomość

👸 &🤴 & 🧒

25 cykli starań

CB🖤🖤🖤

10.2023 histeroskopia👍 3 polipy😳
    06.2024 powtórna histeroskopia✅️
    biopsja endometrium ✅️

29.09 beta 235.8, prog 45.40
    06.10 beta 4243, prog. 46.90
    18.10 5.2 mm+❤️
    28.11 I prenatalne+Nifty Pro💙
    27.01 II prenatalne 💙420 gram uparciucha💙
    27.03 III prenatalne💙1400 gram 💙
    11.04 1880 gram 💙
    28.04 2700 gram 💙👶
    10.05 3100 gram 💙❤️

age.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę tylko Prenatal duo popijam wodą z żurawiną i mam hemoglobinę 13,6 🤪 też jestem w szoku, jedyne co czasem skubnę to w niedzielę do obiadu do rosołu wołowe mięso.

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo dziwne właśnie odebrałam morfologię i też mi wzrosła hemoglobina z 12,5 na 13,5 w dwa tygodnie, a nie biorę codziennie supla z żelazem i z laktoferyna bo jak to ja zapominam.

• Alex_92 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @xsmerfetkax teoretycznie od m2 byliśmy dogadani, plus z racji tego że znamy tą ekipę to częściowo robiliśmy na fakturę, a częściowo bez, żeby nie płacić VAT. Wyszło więcej o ok. 30m2 plus balkon i jakieś duperele. Mój mąż twierdzi, że wszystko jest „legalnie” ,a jednak coś tam się zna. Aj brak mi słów…

Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
    On: 37l obniżone parametry nasienia

➡️Starania od 2019.
    Klinika Ovum Lublin 05.2021
    -AMH 4.60
    -10.2021 1 IUI, beta - 0 💔

04.2023 I procedura IVF
    -Double Stimulation
    ➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
    07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
    beta 0 😥
    31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
    beta 0 😥

06.2024 II procedura IVF
    ➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️

02.09.2024 Test receptywności endometrium
    23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 15 maja, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka@ wrote:
    Biedronka melduje się dalej w dwupaku donoszonym🫡🫡
    Czytam na bieżąco 😊
    Dopadły mnie jakieś lęki porodowe zwłaszcza w nocy, jakoś spać nie mogę albo głupoty mi się śnią 🥴🥴
    Jutro mam wizytę i wjeżdżam do lekarki z buta po skierowanie na indukcję, skierowanie na CC I KTG🤣🤣
    I do tego cukry na czczo mam niskie( 80-83)przy diecie cukrzycowej więc zaczęłam się też nakręcać 🙄🙄 że bardziej powinny szaleć, wzrastać a nie spadać.
    @Nosa @Asiun jak u Was wyglądają cukry na czczo? Normują się?
    Gratuluję donoszonej! 🥳
    Cukry mi szaleją do gory, ale pod koniec fizjologicznie już powinny spadac jak u Ciebie - więc to normalne 😃 dla mnie jeszcze ze dwa tygodnie, Ty już tam jesteś 😁

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, SM, AMH: 8,68, Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
    🩺 04.06. 3414g wiercipiętka 💙 (37t6d) -> see you soon!

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    My spaliśmy długi czas w czwórkę w sypialni i nie było problemu 🤷‍♀️ starsza miała dwa lata i wgle się nie budziła jak siostra płakała albo zmienialiśmy pieluchę. Teraz najstarsza śpi już w swoim pokoju, ale też będziemy spać w czwórkę w sypialni, bo moja dwulatka nie jest emocjonalnie gotowa na przeniesienie do innej sypialni. I jakoś mam totalny luz w tej kwestii ;) Może wyczuwa zmianę w rodzinie nadchodzącą, skoro zaczęła znów przychodzić? Albo coś się wyjątkowego zdarzyło w jej życiu?

Właśnie zrobiła się taka przylepka. Ostatnio nawet nie zawsze chce iść do przedszkola gdzie wcześniej chodzila chętnie codziennie.

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yumi wrote:
    U mnie jakoś od 2 tygodni syn nagle potrzebuje się całą noc przytulać, mamy łóżko jego w którym spał złączone z naszym łóżkiem i tak od kilkunastu dni nie ma mowy żeby całą noc przespał sam u siebie, ma jakąś potrzebę tulenia i przez sen nawet prosi żebym go tuliła. Ponoć dzieci wyczuwają hormony przed porodem u mamy ale ile w tym prawdy to nie wiem wiem że mi mówili że tak będzie i się sprawdza

Ooo ciekawe. Też mam takie wrażenie. Chciała spać ze mną ale za bardzo się boję bo ona bd kopie więc spi z mężem. A do mnie jest doklejona po przedszkolu:) ostatnio nawet do łazienki za mną chodzi xd A przynajmniej próbuje xd

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do koszul ja mam 4 ale w jednej nie wiem jakim cudem kupiłam za mała ledwo tylek mi zakrywa. Stwierdziłam że do domu się nada jak mi brzuch zejdzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja, 18:28

• eeemakarena Autorytet

Wysłany: 15 maja, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można gratulacje ❤️❤️❤️ trzymajcie się tam i zdrówka ❤️ i siły 😁😁

Ja dziś mam zły dzień, totalnie nic nie idzie po mojej myśli xD
    Zaczęło się rano jak z Przychodni odwołali mi wizytę. Na szczęście (ich szczęście) przełożona na poniedziałek.
    Ale mimo wszystko nastawiałam się, że dzisiaj będę wiedzieć kiedy mam rodzić xD czy za tydzień, czy za dwa xD czy jak to robimy xD
    Całą noc mi się śniła ta wizyta, nie wpadłam na to że to będzie oznaczać że mi odwołają.

Potem podjechaliśmy do nowej piekarnii-cukiernio-kawiarni, co prawda ceny unijne ale mówię skoro ja prawie nic nie mogę to chociaż dobry chleb sobie kupię 😅
    No ale byliśmy tam o 12, już prawie nic nie było -.-

Potem mówię jedziemy do bezcukrowej cukierni to chociaż sobie cynamonie kupię - skończyły się, trzeba by pół godziny czekać xD
    Więc się wkurzyłam i dałam sobie spokój xD
    Potem pojechaliśmy na targ, ale taki głód mnie złapał aż mnie zaczęło trząść, kupiłam mikro słodką bułkę taką 6x6cm ale z budyniem, cukier 195 :)))))))
    Wróciliśmy do domu, mówię może wypije szklankę wody z kiszonych to mi szybciej cukier spadnie - fakt, zadziało ale nie chcecie wiedzieć co potem przeżywałam w toalecie 😅
    Tak więc tak, niech się ten dzień już kończy xD
    Jutrzejszy zaczynam ktg, zobaczymy czy prowadzący powie do mnie coś więcej niż „dzień dobry, jest ok”
    😂😂

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

03.04.2025 1500g <3
  • amoze Autorytet

Wysłany: 15 maja, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam wiatraczek na prodówkę i ewentualnie później na oddział, oprócz tego grzebień, w razie czego olejek rycynowy (gdyby akcja trwała mega długo), olejek z szałwi muszkatałowej żeby się zaciągać i pobudzić skurcze i mój must have ajurwedysjki masażer do głowy, normalnie mnie odpręża totalnie, mam nadzieję, że podczas skurczy też w jakiś sposób bedzie odwracał uwagę :)

Aniela ❤️ 4020g, 57cm, 06.06.2025
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na wizytę.
    Narazie miałam zrobione EKG i już wiem że mam bardzo wysokie tętno. Także zobaczymy co powie lekarka 🤔

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 15 maja, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wylądowałam na oddziale 😅 już tak mi serce nadupcało,że nie dawałam rady. Ale oczywiście jak tylko tu weszłam to cisza.

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    A ja wylądowałam na oddziale 😅 już tak mi serce nadupcało,że nie dawałam rady. Ale oczywiście jak tylko tu weszłam to cisza.
    Kurde, musiało być poważnie żeś tam wylądowała
    To Cię na weekend pewnie zostawią. Chociaż może jak poleżysz na dupie tam bezczynnie to Ci się uspokoi :P

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 15 maja, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola u kogo jak kogo, ale u Ciebie to takiego obrotu wydarzeń się nie spodziewałam 🫣 Dali Ci wygodne łóżko? Bo jak nie, to im współczuję 😅

Elza1234, Kkk77, Anuncja, Revolutionary , amoze, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 15 maja, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola daj znać, co powiedzą.
    Bo skoro Ty jesteś w szpitalu to znaczy, że musiałaś się naprawdę źle czuć. xd

cofam, wcale nie miałam takiego złego dnia.

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

03.04.2025 1500g <3
‹‹ 1499 1500 1501 1502 1503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ