X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Anuncja Ekspertka

Wysłany: 20 maja, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza, mnie na ten stan fizyczny podobny do Twojego pomaga basen. Chodzę kilka razy w tygodniu, a jak będzie mi jeszcze ciężej, to będę chodzić po prostu codziennie. W wodzie jestem lekka, sprawna i lepiej mi się oddycha, no generalnie same plusy.

Trzymam kciuki za Was Tanashi i Karola, co by kameleony się za szybko nie powykluwały!

preg.png
  • Herbaciana Ekspertka

Wysłany: 21 maja, 03:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coś spać nie mogę dzisiaj i jeszcze właśnie myślałam że mi się wody sączą, ale położna mnie zbadała i mówi że to nie to.

Tanashi, Karola jak tam sytuacja?

asiun lubi tę wiadomość

Ona: 34
    monitoring cykli ok
    histeroskopia ok
    sonoHSG ok
    AMH 02.24: 2,32 09.24: 1,27

On: 37
    mali żołnierze w opłakanym stanie :(
    teratozoospermia

11.2021 ciąża poroniona
    01.2023 początek diagnostyki
    05.2024 rozpoczęcie procedury
    2.06 start 💉
    7.06 monitoring
    10.06 monitoring
    12.06 monitoring
    14.06 punkcja
    pobrano 7🥚 do zapłodnienia nadawały się 4🥚
    19.06 mamy 1 zarodek: 4BA❄️
    15.07 FET ❌
    27.09 naturalny cud, beta1460mIU/ml
    30.09 beta 4823mIU/ml
    10.10 mamy serduszko ❤️🥰
    💙

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 21 maja, 04:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbaciana wrote:
    Ja coś spać nie mogę dzisiaj i jeszcze właśnie myślałam że mi się wody sączą, ale położna mnie zbadała i mówi że to nie to.

Tanashi, Karola jak tam sytuacja?
    Polubiłam przez przypadek ...
    Jak zobaczyłam, że napisałaś to byłam pewna, że urodziłaś 🙈🙈🙈

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Yumi Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dziewczyny po nocy? Jak się czujecie jakieś wieści? 😬

age.png

age.png

21.08.24- ostatnia 🩸
    11.09.24- owu
    21.09.24- I kreska
    22.09.24- ⏸️ kreski
    22.09.24- Beta 11.9
    25.09.24- Beta 61.9 progesteron 22,8
    30.09.24- Beta 2487
    02.10.24- GS 6mm + YS / torbiel
    09.10.24- CRL 2,9 / torbiel plus krwiak
    18.11.24- cytomegalia +
    20.11.24 prenatalne
    55 CRL, wszystko dobrze
    Prawdopodobnie dziewczynka 👧🏼🩷
    21.11.24- testy genetyczne - prenatal testDna karyo plus Rh
    28.11.24 wyniki - zdrowa dziewczynka 🩷
    16.04- 2120g- dziecko nisko krotka szyjka
    14.05 2800g - 0,5cm szyjka
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 21 maja, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki :)
    U mnie ciężka noc, budziłam się co chwilę...piciu, siku co 2h ...

preg.png
  • Yumi Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    Hej laseczki :)
    U mnie ciężka noc, budziłam się co chwilę...piciu, siku co 2h ...

Może się coś szykuje! Jakieś skurcze były? Teraz nam się skup na wypoczynku żebyś była naładowana energią do porodu! 💕

age.png

age.png

21.08.24- ostatnia 🩸
    11.09.24- owu
    21.09.24- I kreska
    22.09.24- ⏸️ kreski
    22.09.24- Beta 11.9
    25.09.24- Beta 61.9 progesteron 22,8
    30.09.24- Beta 2487
    02.10.24- GS 6mm + YS / torbiel
    09.10.24- CRL 2,9 / torbiel plus krwiak
    18.11.24- cytomegalia +
    20.11.24 prenatalne
    55 CRL, wszystko dobrze
    Prawdopodobnie dziewczynka 👧🏼🩷
    21.11.24- testy genetyczne - prenatal testDna karyo plus Rh
    28.11.24 wyniki - zdrowa dziewczynka 🩷
    16.04- 2120g- dziecko nisko krotka szyjka
    14.05 2800g - 0,5cm szyjka
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 21 maja, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yumi wrote:
    Może się coś szykuje! Jakieś skurcze były? Teraz nam się skup na wypoczynku żebyś była naładowana energią do porodu! 💕

Leżę, odpoczywam ❤️

Tanashi, Karola a Wy jak? Ja Was w maratonie na tyle lokuje...no nie nie to nie czas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja, 06:24

Yumi lubi tę wiadomość

preg.png
  • Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 21 maja, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie ze słód jęczmienny maja tez te przepyszne słodycze Maltesers? 😍😍

Ja tez mleka mam bardzo dużo, maz już ze szpitala zabrał z 20 woreczków zamrożonego. Ale mam ten laktator Momcozy i powiem ze Wasza teoria dot ściągania z dwóch piersi na mnie nie działa. I tak używam jednego, wtedy mam najwiecej mleka

SZKODNIK, Nosa, eeemakarena, kasssia, ezra lubią tę wiadomość

age.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 21 maja, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się wyciszyło przez noc, zobaczymy jak w ciągu dnia będzie 👌🏼 mam lekarza w połowie dnia, więc teraz czekam i zobaczymy czy to tylko przepowiadające czy coś się rozkręca.

Śniło mi się że byłam z dwójką swoich dzieci i dwójką Kindziukowej na sankach xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja, 06:53

Kindziukowa, SZKODNIK, KarolaKinga, Gusia_, Nosa, eeemakarena, Elza1234, amoze, jowmat, Yumi, Alex_92, Werzol, Anuncja, Revolutionary , kasssia, ezra lubią tę wiadomość

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 21 maja, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się męczyłam całą noc. Ale to wybudzały mnie skurcze,było ich np 5 w ciągu 20 minut a później padałam wykończona, zasypiałam w przerwach . Jako bonus miałam skurcz w ......kolanie.....tak,w kolanie. Tam się okazuje też jest mięsień😅 Jak mnie złapało, to myślałam że ktoś mi połamał nogę w kolanie. Teraz boli okrutnie.

Odstawiłam syna,zjem śniadanie i idę umyć okno z farby i parapet. Pozniej coś posprzątam ,zrobię obiad i kończę aktywność o 14.

Ja się tam rodzic nie wybiera bo mam tytanową szyjkę i żaden skurcz jej nie rusza, także nie czekajcie na nagłe wieści z porodówki.

Co do słodu,ja go unikam jak mogę bo się po nim szybko tyje a jak mam skłonności do rozrastania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja, 06:59

event.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 21 maja, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się przebudziłam na musli z mlekiem. Kurcze człowiek od tych sposobów i seksu chodzi tylko bardziej taki jakby coś ciągnęło itp itd. Od wczoraj boli mnie jakby jajnik ale nic, a nic się nie dzieje. Tylko chodzę gorzej 🤣 bo widać, że tam mnie ciągnie, a tam boli.

Szkodnik, Biedronka, Herbaciana kciuki dzisiaj za rozwój sytuacji. W końcu mamy piękną pogodę i ciepło - może to zachęci dzieciaczki do pojawienia się na świecie 😉
    Chyba, że jeszcze ktoś inny nas zaskoczy rozwojem sytuacji 🫣.

• SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 21 maja, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja się męczyłam całą noc. Ale to wybudzał mnie skurcze,było ich np 5 w ciągu 20 minut a później padałam wykończona, zasypiałam w przerwach . Jako bonus miałam skurcz w ......kolanie.....tak,w kolanie. Tam się okazuje też jest mięsień😅 Jak mnie złapało, to myślałam że ktoś mi połamał nogę w kolanie. Teraz boli okrutnie.

Odstawiłam syna,zjem śniadanie i idę umyć okno z farby i parapet. Pozniej coś posprzątam ,zrobię obiad i kończę aktywność o 14.

Babo, weź Ty się połóż i odpocznij...

Cel95, Revolutionary lubią tę wiadomość

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 21 maja, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola gdyby lekarz wiedział ile masz planów na latanie i robienie wszystkiego wokół, to by Cię może nie wypuścił 😄.

Elza1234, Cel95, Revolutionary lubią tę wiadomość

• przygodami66 Autorytet

Wysłany: 21 maja, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i Tanashi i inne dziewczyny powodzenia na wizytach .

Alex_92 lubi tę wiadomość

• KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 21 maja, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, ja dzis kiepsko spałam bo -uwaga- budziło mnie moje własne chrapanie 😂 w tej ciąży jadę z odgłosami jak czołg, masakra.
    Ale przynajmniej pierwszy raz od chyba tygodnia rano widze słońce za oknem, tak że pozytywnie.
    Dobrego dnia Wam życzę, udanych wizyt, mało dolegliwości i żadnych niespodziewanych atrakcji 😁

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 21 maja, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ten piękny słoneczny dzień ❤️ powodzenia na wizytach dziś. Sama dziś się wybieram najpierw na spotkanie z moją położna środowiskową, a popołudniu do lekarza.

Może ta piękna aura za oknem skusi na wyjście dzieciaczków, tych które czekają na poród 😅 reszta niech jeszcze siedzi w brzuszkach.

Na dziś też mam ambitny plan zacząć robić pranie dla małego, chyba zostałam z tym ostatnia 🫣

Nosa, przygodami66, Yumi, Alex_92 lubią tę wiadomość

age.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 21 maja, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaKinga wrote:
    Hej Dziewczyny, ja dzis kiepsko spałam bo -uwaga- budziło mnie moje własne chrapanie 😂 w tej ciąży jadę z odgłosami jak czołg, masakra.
    Ale przynajmniej pierwszy raz od chyba tygodnia rano widze słońce za oknem, tak że pozytywnie.
    Dobrego dnia Wam życzę, udanych wizyt, mało dolegliwości i żadnych niespodziewanych atrakcji 😁

Hahah skąd ja to znam, wydaje z siebie takie dźwięki że sama siebie się boje.
    Współczuję jak będę z kimś leżeć na sali 🤣🤣🤣

KarolaKinga, Revolutionary lubią tę wiadomość

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 21 maja, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się zdarzyło ostatnio się obudzić z powodu swojego własnego chrapnięcia 😅 także piątka

Ja dziś jestem na maksa niewyspana, zasypialiśmy z mężem w łóżku w dwójkę, obudziliśmy się w czwórkę, bo małej wychodzi ząb, dużej się coś śniło i przyszła też przed 5. A ja się budziłam przez te wędrówki dwa razy tyle co zawsze. Idę robić kawkę 🤣

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • asiun Autorytet

Wysłany: 21 maja, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Dzień dobry w ten piękny słoneczny dzień ❤️ powodzenia na wizytach dziś. Sama dziś się wybieram najpierw na spotkanie z moją położna środowiskową, a popołudniu do lekarza.

Może ta piękna aura za oknem skusi na wyjście dzieciaczków, tych które czekają na poród 😅 reszta niech jeszcze siedzi w brzuszkach.

Na dziś też mam ambitny plan zacząć robić pranie dla małego, chyba zostałam z tym ostatnia 🫣
    Ja co prawda poprane mam, mąż wyprasował, wszystko ładnie pięknie, a mnie coś strzeliło i zamówiłam jeszcze trochę ciuszkow więc będzie prane dalej jak odbiorę przesyłkę 😅.

Nosa, Margareetka lubią tę wiadomość

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 21 maja, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! ☀️

Herbaciana trzymaj sie dzielnie 🙂 może dzisiajszy dzień będzie przełomowy 🤞

Szkodnik ja Ci współczuję, to siedzenie na tykającej bombie, która nie chce wybuchnąć, ale jak sama nie wybuchnie to w piątek Witold dostaje nakaz eksmisji i basta 😄

Tanashi zajebisty sen 🤭🤣 czy Kindziukowa i jej dzieci o tym wiedza? Spontaniczna akcja hehe.

Margareetka, wszystkie w swoim czasie, to przecież nie wyścig kochana. Ja mam jeszcze do poprasowania kilka rzeczy, Szumisia trzeba wyprać, może jeszcze coś odświeżyć też. Także korzystajmy z pogody i ostatnich dni samotnosci lub dotychczasowego życia!

Nie wiem czy czytacie, lipcówce odeszły wody w 32 skończonym tyg 😐 jestem ciekawa też wieści od tej kolejności kumpeli, bo nie pisała do mnie jakąś czas, nie wiem czy urodziła czy co. Maly w ogóle zrobił jej psikusa, cała ciążę maly i głowa do góry, miała już termin CC, a dwa dni temu fiknal, że aż poczuła i w tydzień bardzo dużo przybrał 🫣

My byliśmy na przegladzie kotow u weta żeby zdążyć w razie co wdrożyć leki czy coś jeszcze z nimi zrobić przed Witkiem, i usłyszeliśmy, ze z moją starszą kicią jest ciężko. Ma tak zmienione nerki, że nie przypominają nerek i zmianę nowotworową w węzłach chlonnych przy jelitach na brzuchu. Wiedzieliśmy, że z nerkami kiepsko już od roku, może dłużej, tylko ten czas tak szybko poleciał, że z informacji "koty zyja z tym srednio jeszcze trzy lata" zrobił się nagle max rok. Staram się tego do siebie nie dopuszczać, chociaż nie jest lekko.

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
‹‹ 1550 1551 1552 1553 1554 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ