CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Yumi wrote:Haha ja też mam jakiś wilczy apetyt teraz gdzie wcześniej nic nie wchodziło 🤣
Ogólnie mam od kilku dni jakiś przypływ energii nic mnie nie boli i nawet czuję się jakbym w ciąży nie była 😅 ja to mam chyba efekt odwrotny zamiast do porodu to ja się cofam 🤣
A jeszcze z 5 tyg przede mną. Wytrwam to ale już wiem, że nadaje się tylko do przebywania w domu
A mój mąż już dzisiaj wspominał „jak za jakiś czas wrócimy do kliniki po rodzeństwo” - prawie w potylicę dostał ode mnie -
Hahaha, dobre Elza! Ale rozumiem, u mnie po każdym porodzie przez pół roku było: na pewno nigdy więcej dzieci. NO na pewno nie ‼️ i jak mój mąż choćby w żartach mówił coś innego to też dostawał zabójcze spojrzenie 😅
Ale teraz oboje czujemy, że już na pewno nie, więc mam w planach sprzedawać na bieżąco moją wyprawkę już po małej. Będzie mi szkoda, ale no życie 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja, 18:30
Elza1234, Yumi lubią tę wiadomość
-
Tanashi wrote:Ja właśnie wróciłam z kina, ale przez cały film miałam skurcze, więc jestem ciekawa co tam na tym badaniu jutro wyjdzie 🥲 nie mówię nic mężowi bo się chłopak załamie, już sobie materiały budowlane na weekend kupił, więc muszą przejść 🤣
-
Hej, my po wizycie.
Generalnie to chyba jeszcze mam czas 😅 Wód płodowych jest sporo, lekarz nie wie dlaczego coś mogło się wczoraj posączyć, więc albo test mnie oszukał albo może faktycznie coś tam się porobiło, natomiast dziś totalny spokój i nic nie leciało i nie leci. Pobrał mi wymaz pod kątem ewentualnej infekcji, ale też wszystko wyszło ok z tej biocenozy.
Z małą jest dobrze, trochę za mało przybiera, z USG dziś ok 3050, więc niecałe 100g na plus przez prawie 2 tygodnie.
Mam dolecone badania typu morfologia, mocz, kreatynina, kwas moczowy i coś tam jeszcze ze wzgledu na te 5kg na plus w ciągu tygodnia i obrzęki z siniejącymi nogami. Jutro muszę iść to ogarnąć i wynik wysłać mu sms, jeśli będzie białko w moczu to szpital, jeśli nie to po prostu pewnie taka moja uroda i organizm się tak szykuje do porodu. 3x dziennie pomiar ciśnienia i może jakoś to będzie.
Szyjki nie ma, jest zgładzona, rozwarcie na 2cm - więc czekamy
A ja idę moczyć nogi i czekam na masaż od męża :p
Ps. Dziś nasze dziecko pokazało swoją twarz :p spała to nie była taka czujna jak zawsze :p ale śmiesznie, bo nawet nie wiedziałam, że dzieci w brzuchu potrafią i mogą spać na legalu z otwartą buzią 😅😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja, 18:38
Elza1234, KarolaKinga, Gusia_, Alex_92, eeemakarena, Moooniii, przygodami66, xSmerfetkax, Nosa, Margareetka, Biedronka@, CelinaJan, Revolutionary , awokado 🥑, Klaudek11, Anuncja lubią tę wiadomość
👱♀️ 29 🧔 34
7 lat starań
- 19/09 transfer ET blastki 3AA ❤️
- 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
- 30/10 USG 2,1cm 👶 177/min ❤️
- 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm 👶, 155/min ❤️
- 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
- 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
-27/12 - 195g 👶
-27/01 - 414g 👶
-26/02 - 834g 🌸
-27/03 - 1467g 🍀
-25/04 - 2417g 🐣
-09/05 - 2956g 🧸
CUDZIE TRWAJ! ❤️
-
Gusia_ wrote:Szkodnik myślę, że u Ciebie to może być tez tak, że przed piątkiem samo się zacznie, więc osobiście nie będę się do tej twojej indukcji przywiązywać, jak od kilku dni masz te skurcze 😅
Nineq na co te bilety? Nawet nie wiem co teraz grają 🫣 o ile jakiś teatr mi się w ostatnim roku czy filharmonię zdarzyło odwiedzić, to w kinie z mężem byłam jeszcze przed urodzeniem naszej dwulatki 🤯
Mam Gusia taka nadzieje, ze ruszy 🍀Gusia_, Yumi lubią tę wiadomość
-
tez pije Lactosan, w całym pokoju pachnie anyżem 😉🤪
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Kindziukowa wrote:tez pije Lactosan, w całym pokoju pachnie anyżem 😉🤪
-
Yumi wrote:Haha ja też mam jakiś wilczy apetyt teraz gdzie wcześniej nic nie wchodziło 🤣
Ogólnie mam od kilku dni jakiś przypływ energii nic mnie nie boli i nawet czuję się jakbym w ciąży nie była 😅 ja to mam chyba efekt odwrotny zamiast do porodu to ja się cofam 🤣
Gusia na Mission Impossible. W teatrze ostatnio na Szalonych Nożyczkach byłam rok temu 😮czasem koleżanka mojej siostry miała od swojej mamy z zusu tańsze bilety, a ostatnio cisza 🤔Gusia_ lubi tę wiadomość
-
Anyż fuuu a femaltiker - e tam, będzie co ma być 😄 najwyżej komuś oddam jakby cos z tym bylo nie tak😅
Dzięki Gusia!38👩& 37🧔
PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
Kariotypy ✅️
28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione
13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
Acard/Polocard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
🩺 08.05. 2614g wiercipiętka 💙 (34t)
🩺 21.05. następna wizyta (35t6d)
-
amoze wrote:Hej, my po wizycie.
Generalnie to chyba jeszcze mam czas 😅 Wód płodowych jest sporo, lekarz nie wie dlaczego coś mogło się wczoraj posączyć, więc albo test mnie oszukał albo może faktycznie coś tam się porobiło, natomiast dziś totalny spokój i nic nie leciało i nie leci. Pobrał mi wymaz pod kątem ewentualnej infekcji, ale też wszystko wyszło ok z tej biocenozy.
Z małą jest dobrze, trochę za mało przybiera, z USG dziś ok 3050, więc niecałe 100g na plus przez prawie 2 tygodnie.
Mam dolecone badania typu morfologia, mocz, kreatynina, kwas moczowy i coś tam jeszcze ze wzgledu na te 5kg na plus w ciągu tygodnia i obrzęki z siniejącymi nogami. Jutro muszę iść to ogarnąć i wynik wysłać mu sms, jeśli będzie białko w moczu to szpital, jeśli nie to po prostu pewnie taka moja uroda i organizm się tak szykuje do porodu. 3x dziennie pomiar ciśnienia i może jakoś to będzie.
Szyjki nie ma, jest zgładzona, rozwarcie na 2cm - więc czekamy
A ja idę moczyć nogi i czekam na masaż od męża :p
Ps. Dziś nasze dziecko pokazało swoją twarz :p spała to nie była taka czujna jak zawsze :p ale śmiesznie, bo nawet nie wiedziałam, że dzieci w brzuchu potrafią i mogą spać na legalu z otwartą buzią 😅😅amoze lubi tę wiadomość
-
My też po wizycie:) mamy 3133 g:) planowane CC na 29.05 więc nie dociągniemy do czerwca ale za to Dzień Dziecka spędzimy już w komplecie:)
Nosa, amoze, Elza1234, eeemakarena, Yumi, Gusia_, KarolaKinga, magdalena321, Alex_92, Moooniii, xSmerfetkax, przygodami66, Cel95, Maj.a, Margareetka, Flubbershy, Biedronka@, CelinaJan, KasiaGosiaWerka, Revolutionary , Luna30, koktajlowa, awokado 🥑, Miśka00, Klaudek11, Anuncja lubią tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Zaraz się okaże, że kino wątkowym sposobem na wywoływanie porodu 😅
Ciemno jest to się zgadza, tylko cicho nie 🤣 najlepiej mój baby Brain się odpalił, puścili reklamy głośno a ja odruchowo mówię do męża: ścisz bo córka śpi 🤣🤣🤣Gusia_, Nosa, Werzol, Revolutionary , Luna30, Anuncja lubią tę wiadomość
-
Kurde jak kino coś w Was wyzwala to chyba też pójdę w weekend, niech no się chociaż szyjka skróci czy COKOLWIEK 🫠
Ja nie będę pić femaltikera, lactofem kupilam, chociaż martwi mnie smak bananowy 🤡 ale najwyżej wrzucę w skyra naturalnego i będę sobie wmawiać, że to koktajl 🙈 -
Nosa wrote:Anyż fuuu a femaltiker - e tam, będzie co ma być 😄 najwyżej komuś oddam jakby cos z tym bylo nie tak😅
Dzięki Gusia!
Ale ja jestem z tych wszystkojedzących -
moana1 wrote:Ja też piję femaltiker od wczoraj, bo z laktacją u mnie krucho
Ale kupiłam też na allegro słód jęczmienny, bo czytałam że niby takie samo działanie jak femaltiker, tylko za bardzo nie wiem jak to pić
Co to znaczy krucho? W czym macie problem?