X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 20 maja, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yumi wrote:
    Haha ja też mam jakiś wilczy apetyt teraz gdzie wcześniej nic nie wchodziło 🤣

Ogólnie mam od kilku dni jakiś przypływ energii nic mnie nie boli i nawet czuję się jakbym w ciąży nie była 😅 ja to mam chyba efekt odwrotny zamiast do porodu to ja się cofam 🤣
    Zazdroszczę bo ja od paru dni naprawdę czuję że wegetuję bo tak mnie wszystko boli.
    A jeszcze z 5 tyg przede mną. Wytrwam to ale już wiem, że nadaje się tylko do przebywania w domu
    A mój mąż już dzisiaj wspominał „jak za jakiś czas wrócimy do kliniki po rodzeństwo” - prawie w potylicę dostał ode mnie

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 20 maja, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, dobre Elza! Ale rozumiem, u mnie po każdym porodzie przez pół roku było: na pewno nigdy więcej dzieci. NO na pewno nie ‼️ i jak mój mąż choćby w żartach mówił coś innego to też dostawał zabójcze spojrzenie 😅

Ale teraz oboje czujemy, że już na pewno nie, więc mam w planach sprzedawać na bieżąco moją wyprawkę już po małej. Będzie mi szkoda, ale no życie 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja, 18:30

Elza1234, Yumi lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 20 maja, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam z kina, ale przez cały film miałam skurcze, więc jestem ciekawa co tam na tym badaniu jutro wyjdzie 🥲 nie mówię nic mężowi bo się chłopak załamie, już sobie materiały budowlane na weekend kupił, więc muszą przejść 🤣

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 20 maja, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Ja właśnie wróciłam z kina, ale przez cały film miałam skurcze, więc jestem ciekawa co tam na tym badaniu jutro wyjdzie 🥲 nie mówię nic mężowi bo się chłopak załamie, już sobie materiały budowlane na weekend kupił, więc muszą przejść 🤣
    No ciekawe,będziemy czekać na wieści z niecierpliwością

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 20 maja, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz się okaże, że kino wątkowym sposobem na wywoływanie porodu 😅

Yumi, Anabbit, Revolutionary lubią tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • amoze Autorytet

Wysłany: 20 maja, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my po wizycie.
    Generalnie to chyba jeszcze mam czas 😅 Wód płodowych jest sporo, lekarz nie wie dlaczego coś mogło się wczoraj posączyć, więc albo test mnie oszukał albo może faktycznie coś tam się porobiło, natomiast dziś totalny spokój i nic nie leciało i nie leci. Pobrał mi wymaz pod kątem ewentualnej infekcji, ale też wszystko wyszło ok z tej biocenozy.

Z małą jest dobrze, trochę za mało przybiera, z USG dziś ok 3050, więc niecałe 100g na plus przez prawie 2 tygodnie.

Mam dolecone badania typu morfologia, mocz, kreatynina, kwas moczowy i coś tam jeszcze ze wzgledu na te 5kg na plus w ciągu tygodnia i obrzęki z siniejącymi nogami. Jutro muszę iść to ogarnąć i wynik wysłać mu sms, jeśli będzie białko w moczu to szpital, jeśli nie to po prostu pewnie taka moja uroda i organizm się tak szykuje do porodu. 3x dziennie pomiar ciśnienia i może jakoś to będzie.

Szyjki nie ma, jest zgładzona, rozwarcie na 2cm - więc czekamy :)

A ja idę moczyć nogi i czekam na masaż od męża :p

Ps. Dziś nasze dziecko pokazało swoją twarz :p spała to nie była taka czujna jak zawsze :p ale śmiesznie, bo nawet nie wiedziałam, że dzieci w brzuchu potrafią i mogą spać na legalu z otwartą buzią 😅😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja, 18:38

Elza1234, KarolaKinga, Gusia_, Alex_92, eeemakarena, Moooniii, przygodami66, xSmerfetkax, Nosa, Margareetka, Biedronka@, CelinaJan, Revolutionary , awokado 🥑, Klaudek11, Anuncja lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 29 🧔 34
    7 lat starań
    - 19/09 transfer ET blastki 3AA ❤️
    - 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
    - 30/10 USG 2,1cm 👶 177/min ❤️
    - 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm 👶, 155/min ❤️
    - 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
    - 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
    -27/12 - 195g 👶
    -27/01 - 414g 👶
    -26/02 - 834g 🌸
    -27/03 - 1467g 🍀
    -25/04 - 2417g 🐣
    -09/05 - 2956g 🧸
    CUDZIE TRWAJ! ❤️

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Szkodnik myślę, że u Ciebie to może być tez tak, że przed piątkiem samo się zacznie, więc osobiście nie będę się do tej twojej indukcji przywiązywać, jak od kilku dni masz te skurcze 😅

Nineq na co te bilety? Nawet nie wiem co teraz grają 🫣 o ile jakiś teatr mi się w ostatnim roku czy filharmonię zdarzyło odwiedzić, to w kinie z mężem byłam jeszcze przed urodzeniem naszej dwulatki 🤯

Mam Gusia taka nadzieje, ze ruszy 🍀

Gusia_, Yumi lubią tę wiadomość

preg.png
  • Kindziukowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez pije Lactosan, w całym pokoju pachnie anyżem 😉🤪

age.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 20 maja, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa wrote:
    Aż mnie otrzeslo na samą myśl o anyżu. Jak byliśmy w Grecji to mój mąż się raczył uzo - kazałam mu myć zęby za każdym razem jak miał ochotę przebywać w moim otoczeniu 😅

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 20 maja, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yumi wrote:
    Haha ja też mam jakiś wilczy apetyt teraz gdzie wcześniej nic nie wchodziło 🤣

Ogólnie mam od kilku dni jakiś przypływ energii nic mnie nie boli i nawet czuję się jakbym w ciąży nie była 😅 ja to mam chyba efekt odwrotny zamiast do porodu to ja się cofam 🤣
    No ja wciągam jak odkurzacz 🥲u mnie energii brak, ale nad ranem mam problemy z zatkanym nosem budzę się ok. 5 i w ciągu dnia senna i głodna 😅

Gusia na Mission Impossible. W teatrze ostatnio na Szalonych Nożyczkach byłam rok temu 😮czasem koleżanka mojej siostry miała od swojej mamy z zusu tańsze bilety, a ostatnio cisza 🤔

Gusia_ lubi tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙K.🥰

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 20 maja, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anyż fuuu a femaltiker - e tam, będzie co ma być 😄 najwyżej komuś oddam jakby cos z tym bylo nie tak😅

Dzięki Gusia!

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
    Acard/Polocard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
    🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
    🩺 08.05. 2614g wiercipiętka 💙 (34t)
    🩺 21.05. następna wizyta (35t6d)

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 20 maja, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amoze wrote:
    Hej, my po wizycie.
    Generalnie to chyba jeszcze mam czas 😅 Wód płodowych jest sporo, lekarz nie wie dlaczego coś mogło się wczoraj posączyć, więc albo test mnie oszukał albo może faktycznie coś tam się porobiło, natomiast dziś totalny spokój i nic nie leciało i nie leci. Pobrał mi wymaz pod kątem ewentualnej infekcji, ale też wszystko wyszło ok z tej biocenozy.

Z małą jest dobrze, trochę za mało przybiera, z USG dziś ok 3050, więc niecałe 100g na plus przez prawie 2 tygodnie.

Mam dolecone badania typu morfologia, mocz, kreatynina, kwas moczowy i coś tam jeszcze ze wzgledu na te 5kg na plus w ciągu tygodnia i obrzęki z siniejącymi nogami. Jutro muszę iść to ogarnąć i wynik wysłać mu sms, jeśli będzie białko w moczu to szpital, jeśli nie to po prostu pewnie taka moja uroda i organizm się tak szykuje do porodu. 3x dziennie pomiar ciśnienia i może jakoś to będzie.

Szyjki nie ma, jest zgładzona, rozwarcie na 2cm - więc czekamy :)

A ja idę moczyć nogi i czekam na masaż od męża :p

Ps. Dziś nasze dziecko pokazało swoją twarz :p spała to nie była taka czujna jak zawsze :p ale śmiesznie, bo nawet nie wiedziałam, że dzieci w brzuchu potrafią i mogą spać na legalu z otwartą buzią 😅😅
    Łącze się z kolejną osobą z rozwarciem 2 cm 🤓obyś czekała krócej niż ja na kontynuację.

amoze lubi tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙K.🥰

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 20 maja, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa wrote:
    No ten anyż to jego minus ale trudno 🤣

preg.png
  • jowmat Autorytet

Wysłany: 20 maja, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też po wizycie:) mamy 3133 g:) planowane CC na 29.05 więc nie dociągniemy do czerwca ale za to Dzień Dziecka spędzimy już w komplecie:)

Nosa, amoze, Elza1234, eeemakarena, Yumi, Gusia_, KarolaKinga, magdalena321, Alex_92, Moooniii, xSmerfetkax, przygodami66, Cel95, Maj.a, Margareetka, Flubbershy, Biedronka@, CelinaJan, KasiaGosiaWerka, Revolutionary , Luna30, koktajlowa, awokado 🥑, Miśka00, Klaudek11, Anuncja lubią tę wiadomość

👩‍🦰 92 👱‍♂️ 90
    2020-2023 starania naturalne - bezskuteczne
    20.09.2024 - criotransfer - 2 x 3 BB 🤞<3
    30.09.2024 - 10 dpt - beta 386
    02.10.2024 - 12 dpt - beta 1274
    06.10.2024 - plamienie - SOR - GS 9 x 4,6 mm
    08.10.2024 - 18 dpt - beta 9 882, prog 19,9, widoczny GS i YS <3

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 20 maja, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Zaraz się okaże, że kino wątkowym sposobem na wywoływanie porodu 😅

Ciemno jest to się zgadza, tylko cicho nie 🤣 najlepiej mój baby Brain się odpalił, puścili reklamy głośno a ja odruchowo mówię do męża: ścisz bo córka śpi 🤣🤣🤣

Gusia_, Nosa, Werzol, Revolutionary , Luna30, Anuncja lubią tę wiadomość

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 20 maja, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Łącze się z kolejną osobą z rozwarciem 2 cm 🤓obyś czekała krócej niż ja na kontynuację.

Ja chyba wiodę prym w oczekiwaniu

Yumi, Kkk77, eeemakarena lubią tę wiadomość

preg.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 20 maja, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde jak kino coś w Was wyzwala to chyba też pójdę w weekend, niech no się chociaż szyjka skróci czy COKOLWIEK 🫠

Ja nie będę pić femaltikera, lactofem kupilam, chociaż martwi mnie smak bananowy 🤡 ale najwyżej wrzucę w skyra naturalnego i będę sobie wmawiać, że to koktajl 🙈

preg.png
  • moana1 Znajoma

Wysłany: 20 maja, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też piję femaltiker od wczoraj, bo z laktacją u mnie krucho :( Ale kupiłam też na allegro słód jęczmienny, bo czytałam że niby takie samo działanie jak femaltiker, tylko za bardzo nie wiem jak to pić :D

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 20 maja, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    Anyż fuuu a femaltiker - e tam, będzie co ma być 😄 najwyżej komuś oddam jakby cos z tym bylo nie tak😅

Dzięki Gusia!
    Ja próbowałam od przyjaciółki czekoladowy i jak dla mnie to smakuje jak chemiczne kakao. Czy jest super dobre? Nie. Czy będę miała jakikolwiek problem z wypiciem? Też nie 😅
    Ale ja jestem z tych wszystkojedzących

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 20 maja, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moana1 wrote:
    Ja też piję femaltiker od wczoraj, bo z laktacją u mnie krucho :( Ale kupiłam też na allegro słód jęczmienny, bo czytałam że niby takie samo działanie jak femaltiker, tylko za bardzo nie wiem jak to pić :D

Co to znaczy krucho? W czym macie problem?

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
‹‹ 1548 1549 1550 1551 1552
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ