X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 20 maja, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yumi wrote:
    Haha ja też mam jakiś wilczy apetyt teraz gdzie wcześniej nic nie wchodziło 🤣

Ogólnie mam od kilku dni jakiś przypływ energii nic mnie nie boli i nawet czuję się jakbym w ciąży nie była 😅 ja to mam chyba efekt odwrotny zamiast do porodu to ja się cofam 🤣
    Zazdroszczę bo ja od paru dni naprawdę czuję że wegetuję bo tak mnie wszystko boli.
    A jeszcze z 5 tyg przede mną. Wytrwam to ale już wiem, że nadaje się tylko do przebywania w domu
    A mój mąż już dzisiaj wspominał „jak za jakiś czas wrócimy do kliniki po rodzeństwo” - prawie w potylicę dostał ode mnie

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 20 maja, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, dobre Elza! Ale rozumiem, u mnie po każdym porodzie przez pół roku było: na pewno nigdy więcej dzieci. NO na pewno nie ‼️ i jak mój mąż choćby w żartach mówił coś innego to też dostawał zabójcze spojrzenie 😅

Ale teraz oboje czujemy, że już na pewno nie, więc mam w planach sprzedawać na bieżąco moją wyprawkę już po małej. Będzie mi szkoda, ale no życie 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja, 18:30

Elza1234, Yumi lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 20 maja, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam z kina, ale przez cały film miałam skurcze, więc jestem ciekawa co tam na tym badaniu jutro wyjdzie 🥲 nie mówię nic mężowi bo się chłopak załamie, już sobie materiały budowlane na weekend kupił, więc muszą przejść 🤣

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 20 maja, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Ja właśnie wróciłam z kina, ale przez cały film miałam skurcze, więc jestem ciekawa co tam na tym badaniu jutro wyjdzie 🥲 nie mówię nic mężowi bo się chłopak załamie, już sobie materiały budowlane na weekend kupił, więc muszą przejść 🤣
    No ciekawe,będziemy czekać na wieści z niecierpliwością

event.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 20 maja, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz się okaże, że kino wątkowym sposobem na wywoływanie porodu 😅

Yumi, Anabbit, Revolutionary , ezra lubią tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • amoze Autorytet

Wysłany: 20 maja, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my po wizycie.
    Generalnie to chyba jeszcze mam czas 😅 Wód płodowych jest sporo, lekarz nie wie dlaczego coś mogło się wczoraj posączyć, więc albo test mnie oszukał albo może faktycznie coś tam się porobiło, natomiast dziś totalny spokój i nic nie leciało i nie leci. Pobrał mi wymaz pod kątem ewentualnej infekcji, ale też wszystko wyszło ok z tej biocenozy.

Z małą jest dobrze, trochę za mało przybiera, z USG dziś ok 3050, więc niecałe 100g na plus przez prawie 2 tygodnie.

Mam dolecone badania typu morfologia, mocz, kreatynina, kwas moczowy i coś tam jeszcze ze wzgledu na te 5kg na plus w ciągu tygodnia i obrzęki z siniejącymi nogami. Jutro muszę iść to ogarnąć i wynik wysłać mu sms, jeśli będzie białko w moczu to szpital, jeśli nie to po prostu pewnie taka moja uroda i organizm się tak szykuje do porodu. 3x dziennie pomiar ciśnienia i może jakoś to będzie.

Szyjki nie ma, jest zgładzona, rozwarcie na 2cm - więc czekamy :)

A ja idę moczyć nogi i czekam na masaż od męża :p

Ps. Dziś nasze dziecko pokazało swoją twarz :p spała to nie była taka czujna jak zawsze :p ale śmiesznie, bo nawet nie wiedziałam, że dzieci w brzuchu potrafią i mogą spać na legalu z otwartą buzią 😅😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja, 18:38

Elza1234, KarolaKinga, Gusia_, Alex_92, eeemakarena, Moooniii, przygodami66, xSmerfetkax, Nosa, Margareetka, Biedronka@, CelinaJan, Revolutionary , awokado 🥑, Klaudek11, Anuncja, ezra lubią tę wiadomość

Aniela ❤️ 4020g, 57cm, 06.06.2025
  • SZKODNIK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Szkodnik myślę, że u Ciebie to może być tez tak, że przed piątkiem samo się zacznie, więc osobiście nie będę się do tej twojej indukcji przywiązywać, jak od kilku dni masz te skurcze 😅

Nineq na co te bilety? Nawet nie wiem co teraz grają 🫣 o ile jakiś teatr mi się w ostatnim roku czy filharmonię zdarzyło odwiedzić, to w kinie z mężem byłam jeszcze przed urodzeniem naszej dwulatki 🤯

Mam Gusia taka nadzieje, ze ruszy 🍀

Gusia_, Yumi lubią tę wiadomość

preg.png
  • Kindziukowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez pije Lactosan, w całym pokoju pachnie anyżem 😉🤪

age.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 20 maja, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa wrote:
    Aż mnie otrzeslo na samą myśl o anyżu. Jak byliśmy w Grecji to mój mąż się raczył uzo - kazałam mu myć zęby za każdym razem jak miał ochotę przebywać w moim otoczeniu 😅

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 20 maja, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yumi wrote:
    Haha ja też mam jakiś wilczy apetyt teraz gdzie wcześniej nic nie wchodziło 🤣

Ogólnie mam od kilku dni jakiś przypływ energii nic mnie nie boli i nawet czuję się jakbym w ciąży nie była 😅 ja to mam chyba efekt odwrotny zamiast do porodu to ja się cofam 🤣
    No ja wciągam jak odkurzacz 🥲u mnie energii brak, ale nad ranem mam problemy z zatkanym nosem budzę się ok. 5 i w ciągu dnia senna i głodna 😅

Gusia na Mission Impossible. W teatrze ostatnio na Szalonych Nożyczkach byłam rok temu 😮czasem koleżanka mojej siostry miała od swojej mamy z zusu tańsze bilety, a ostatnio cisza 🤔

Gusia_ lubi tę wiadomość

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 20 maja, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anyż fuuu a femaltiker - e tam, będzie co ma być 😄 najwyżej komuś oddam jakby cos z tym bylo nie tak😅

Dzięki Gusia!

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 20 maja, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amoze wrote:
    Hej, my po wizycie.
    Generalnie to chyba jeszcze mam czas 😅 Wód płodowych jest sporo, lekarz nie wie dlaczego coś mogło się wczoraj posączyć, więc albo test mnie oszukał albo może faktycznie coś tam się porobiło, natomiast dziś totalny spokój i nic nie leciało i nie leci. Pobrał mi wymaz pod kątem ewentualnej infekcji, ale też wszystko wyszło ok z tej biocenozy.

Z małą jest dobrze, trochę za mało przybiera, z USG dziś ok 3050, więc niecałe 100g na plus przez prawie 2 tygodnie.

Mam dolecone badania typu morfologia, mocz, kreatynina, kwas moczowy i coś tam jeszcze ze wzgledu na te 5kg na plus w ciągu tygodnia i obrzęki z siniejącymi nogami. Jutro muszę iść to ogarnąć i wynik wysłać mu sms, jeśli będzie białko w moczu to szpital, jeśli nie to po prostu pewnie taka moja uroda i organizm się tak szykuje do porodu. 3x dziennie pomiar ciśnienia i może jakoś to będzie.

Szyjki nie ma, jest zgładzona, rozwarcie na 2cm - więc czekamy :)

A ja idę moczyć nogi i czekam na masaż od męża :p

Ps. Dziś nasze dziecko pokazało swoją twarz :p spała to nie była taka czujna jak zawsze :p ale śmiesznie, bo nawet nie wiedziałam, że dzieci w brzuchu potrafią i mogą spać na legalu z otwartą buzią 😅😅
    Łącze się z kolejną osobą z rozwarciem 2 cm 🤓obyś czekała krócej niż ja na kontynuację.

amoze lubi tę wiadomość

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 20 maja, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa wrote:
    No ten anyż to jego minus ale trudno 🤣

event.png
  • jowmat Autorytet

Wysłany: 20 maja, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też po wizycie:) mamy 3133 g:) planowane CC na 29.05 więc nie dociągniemy do czerwca ale za to Dzień Dziecka spędzimy już w komplecie:)

Nosa, amoze, Elza1234, eeemakarena, Yumi, Gusia_, KarolaKinga, magdalena321, Alex_92, Moooniii, xSmerfetkax, przygodami66, Cel95, Maj.a, Margareetka, Flubbershy, Biedronka@, CelinaJan, KasiaGosiaWerka, Revolutionary , Luna30, koktajlowa, awokado 🥑, Miśka00, Klaudek11, Anuncja, Kindziukowa, ezra lubią tę wiadomość

👩‍🦰 92 👱‍♂️ 90
    2020-2023 starania naturalne - bezskuteczne
    20.09.2024 - criotransfer - 2 x 3 BB 🤞<3
    30.09.2024 - 10 dpt - beta 386
    02.10.2024 - 12 dpt - beta 1274
    06.10.2024 - plamienie - SOR - GS 9 x 4,6 mm
    08.10.2024 - 18 dpt - beta 9 882, prog 19,9, widoczny GS i YS <3

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 20 maja, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Zaraz się okaże, że kino wątkowym sposobem na wywoływanie porodu 😅

Ciemno jest to się zgadza, tylko cicho nie 🤣 najlepiej mój baby Brain się odpalił, puścili reklamy głośno a ja odruchowo mówię do męża: ścisz bo córka śpi 🤣🤣🤣

Gusia_, Nosa, Werzol, Revolutionary , Luna30, Anuncja, Kindziukowa, ezra lubią tę wiadomość

age.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 20 maja, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Łącze się z kolejną osobą z rozwarciem 2 cm 🤓obyś czekała krócej niż ja na kontynuację.

Ja chyba wiodę prym w oczekiwaniu

Yumi, Kkk77, eeemakarena, ezra lubią tę wiadomość

preg.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 20 maja, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde jak kino coś w Was wyzwala to chyba też pójdę w weekend, niech no się chociaż szyjka skróci czy COKOLWIEK 🫠

Ja nie będę pić femaltikera, lactofem kupilam, chociaż martwi mnie smak bananowy 🤡 ale najwyżej wrzucę w skyra naturalnego i będę sobie wmawiać, że to koktajl 🙈

age.png
  • moana1 Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też piję femaltiker od wczoraj, bo z laktacją u mnie krucho :( Ale kupiłam też na allegro słód jęczmienny, bo czytałam że niby takie samo działanie jak femaltiker, tylko za bardzo nie wiem jak to pić :D

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 20 maja, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    Anyż fuuu a femaltiker - e tam, będzie co ma być 😄 najwyżej komuś oddam jakby cos z tym bylo nie tak😅

Dzięki Gusia!
    Ja próbowałam od przyjaciółki czekoladowy i jak dla mnie to smakuje jak chemiczne kakao. Czy jest super dobre? Nie. Czy będę miała jakikolwiek problem z wypiciem? Też nie 😅
    Ale ja jestem z tych wszystkojedzących

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 20 maja, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moana1 wrote:
    Ja też piję femaltiker od wczoraj, bo z laktacją u mnie krucho :( Ale kupiłam też na allegro słód jęczmienny, bo czytałam że niby takie samo działanie jak femaltiker, tylko za bardzo nie wiem jak to pić :D

Co to znaczy krucho? W czym macie problem?

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
‹‹ 1548 1549 1550 1551 1552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ